WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzierzba wrote:Wiesz, co kto lubi. U mnie takie body leżały, bo ciężko z nimi mi było pracować. Główka jest spora u noworodka i nie można jej tak swobodnie podnosić samej, żeby te body przez nią ściągnąć. Mój syn się denerwował, bo zahaczałam mu nimi o nosek, uszy i trochę musiałam ciągnąć więc pizgnęlam w kąt i używałam rozpinanych na barku (wtedy jest duży, luźny otwór) i tych kopertowych co już w ogóle jest przyjemne (mało ich miałam, bo ciężko je było dostać). Tak tylko piszę ze swojego doświadczenia.
albo zaopatrze sie w body rozpinane z boku jak polecasz.
-
Anka tak właśnie myślę i analizuje...prawda ze body się rozciąga, ale raczej będę ubierać sama dziecko, więc kiedy ja malucha będę podtrzymywała, jego główkę, tułów....kto mi te body rozciągnie:P? juz mam przed oczami wrzeszczącego brzdąca...poszukam jednak rozpinanych hehe:)
-
Sabina wrote:Popieram. Mnie wkurzalo, ze niektóre wkładane przez główkę przelaziły od razu przez barki.
Myślisz, ze będziemy jeszcze pamiętać obsługę noworodka?Sabina, Bratek lubią tę wiadomość
-
mychakruszyna wrote:Anka tak właśnie myślę i analizuje...prawda ze body się rozciąga, ale raczej będę ubierać sama dziecko, więc kiedy ja malucha będę podtrzymywała, jego główkę, tułów....kto mi te body rozciągnie:P? juz mam przed oczami wrzeszczącego brzdąca...poszukam jednak rozpinanych hehe:)
dobra wyproboje dla pewnosci jak znajde takie kopertowe to dokupie 3 beda na zmiane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 13:08
-
nick nieaktualny
-
Ja biorę duphaston prawie od początku. Ze względu na wcześniejsze poronienia miałam dawkę 3x2, teraz powoli coraz mniej. W tej chwili pierwszy dzień trzynastego tygodnia i mam 3x1, tak do końca 14tego tygodnia jak wszystko będzie ok.
Aniołek 13 tc 30.01.2015 r.
Aniołek 8 tc 07.06.2015 r. -
nick nieaktualnymartta wrote:O rety w końcu nadrobilam! I tak
Gratuluje wszystkich wizyt, siurakow i muszelek!
Małgorzatka cały czas trzymam kciuki i mam nadzieję że te wszystkie straszne dni niedługo się skończą i będzie wszystko dobrze!
Madziulla najlepsze życzenia!
Ksosia super pierwsza strona, dopisz mi proszę wizytę 05.04
I mam pytanie do dziewczyn, ktore biora albo brały duphaston. Moja lekarka mówiła ostatnio, ze do 18 tyg bede go brala, a druga z prenatalnych powiedziała że to zbędne i pomału mam zmniejszyć dawkę i kończyć branie. I bądź tu mądry człowieku, jak to jest u Was????
Mi kazali odstawic. Pojawilo sie plamienie i mam brac jednak do konca 18 tygodnia, bo wtedy calkowita funkcje przejmie lozysko (funkcje regulacji hormonow czy cos w tym stylu). W sumie to jeszcze miesiac, a nie mam skutkow ubocznych, wiec bede brac -
Ja w pierwszej ciązy brałam dupka i potem luteinę, a to pewnie dlatego, ze jeszcze przed ciążą stosowałam 1x1 dupka(podejrzewałam poronienie-być może to była ciąża biochemiczna), a na poczatku nie można odstawić progesteronu. Na początku miałam silne bóle podbrzusza, ale bez plamień itp. Brałam luteinę 1x1. Trwało to do 17 tc
-
nick nieaktualnyMartta, ja sie ostatnio dowiedzialam, ze 1x1 nic praktycznie nie daje. Mialam brac tyle, ale zmienili mi dawke na 2x1 i tak do 18 tygodnia. Wczesniej bralam 3x1.
Jesli Ci odstawia i wroca plamienia to pewnie znowu dostaniesz, ale jak bedzie ok to nie ma chyba potrzeby.