X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla sto lat!

Ale leca nam te tygodnie :)
    Chyba dzis sie zmobilizuje i w koncu zakupie tego rogala do spanoa, bo coraz trudniej mi znalezc wygodna pozycje, byl juz ten temat jakis czas temu, ale powiedzcie mi, czy jak kupilyscie to dobrze Wam sie z tym rogalem spi? Lepiej wiekszy czy mniejszy? ;)

Magdziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, ja podawalam terminy wizyt, ale wiedze, ze mnie nie ma: 05.04. wizyta, a polowkowe 09.05. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Madziulla sto lat!

Ale leca nam te tygodnie :)
    Chyba dzis sie zmobilizuje i w koncu zakupie tego rogala do spanoa, bo coraz trudniej mi znalezc wygodna pozycje, byl juz ten temat jakis czas temu, ale powiedzcie mi, czy jak kupilyscie to dobrze Wam sie z tym rogalem spi? Lepiej wiekszy czy mniejszy? ;)

Ja nauczyłam męża, że mi robi za rogala ;)

_izunia_, mychakruszyna, violett lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Dzień dobry! U nas brzydko, śnieżnie i deszczowo. Dzierzba nasz mały ze względu na przerośnięty 3 migdał choruje co 2 tygodnie. Byliśmy u laryngologa i profilaktycznie kazał nam dawać Immunotropine i nie leczyć antybiotykami. (Mały miał i tak już wyjałowiony organizm) i odpukać od grudnia nam nie chorował. I po lekach bardzo poprawił mu sie apetyt. Teraz waży pewnie około 21 kg.

Behemotka u nas też ma być Hania, jeżeli się już potwierdzi całkiem że Fasolka jest Fasolinką. Mamy nadzieję że te 80% to jednak prawda. ;)
    Też dawaliśmy immunotrofinę i dupa, nie działało. Będzie dobrze, a jak nie to będziemy kombinować.;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:41

Magdziulla, _izunia_, violett, claudiuszek, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może Wy macie sprawdzone informacje. Jak to jest z jedzeniem ryb w ciąży. Niedawno dowiedziałam się , ze łososia wędzonego nie wolno jeść a teraz jeszcze śledź w śmietanie itp...kurcze tylko pieczone zostają?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wczorajsza fota :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2658d85fc911.jpg

Ewelina.Irl, bbeczka91, martta, Pysiaczek89, bisacz, Malutka92, _izunia_, violett, claudiuszek, Behemottka, Gumcia, Bratek, AniaLewandowska, szpilka lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Czesc :)

Gratuluje kobitki udanych wizytych siuskow i siusiek :D

Magdziula Wszystkiego najlepsiejszego z okazji bycia coraz mlodsza :)

Dzierzba Wspolczuje, ze maly nie moze sie zebrac :( ale zycze mu zdrowka, a Tobie spokoju zebys sie nie denerwowala.

Malgorzatka Czekamy na Ciebie!

A teraz o mnie, wczoraj bylam na przyspieszonej wizycie. Dzidzia malo ruchliwa ale serduszko ladnie pracuje. Jak mama spi na brzuszku, ogolnie nadrobila wzrostem, ma dosc ciasno i lekarz nie czarujac sie powiedzial, ze bede czuc dyskomfort w podbrzuszu, bo bedzie sie rozpychac :p Zwiekszyl mi dawke Letroxu na 100 :/ i dupka dalej 3x1 bo przy lekach na tarczyce ponoc nalezy dbac zeby nie bylo spadku... Ehh pytalam czy moge chociaz co 12h - NIE :/ Maz wszedl pierwszy raz ze mna - wzruszyl sie i przyznal sie bez bicia do tego, ogolnie w szoku, troche mu zajelo zanim cos wydukal i mowi, ze teraz go juz zawsze mam brac ze soba do srodka :D

Po badaniu zabral mnie na kolacje i kupil bielizne i takie dwie luzne narzutki zeby potem otulac brzuszek :) oh ah! Ja korzystajac z okazji od razu kupilam mu prezent na urodziny :)
    Co się dziwić mężowi, my wiemy jak to jest, czujemy zmiany, a dla facetów to abstrakcja i teraz tylko tak mogą poczuć, że będą ojcami. :) Mój ze mną idzie na prenatalne. Jestem ciekawa jaka będzie reakcja jak dwa tańczące pajacyki zobaczy. :) W sumie to tak widzę po nim, że dla niego to na razie czarna magia i nawet za bardzo go nie interesuje jak się dzieci rozwijają na danym etapie ciąży. Pyta tylko czy rosną tak jak mają rosnąć i tyle.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Gumcia lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że u mnie też tak będzie i mój też się zaangażuje w ciążę , bo do wylewnych nie należy. ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój po prenatalnych wszystkim pokazywał filmik i opowiadał że taka mała wiercipiętka. Ale wierzcie mi to zainteresowanie jest chwilowe. Teraz tylko pyta jak się czuje i czy dzidzia mi daje we znaki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do słodkości polecam niemiecką mieszankę wafli Waffel Mischung. Mniammm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Czesc :)

Gratuluje kobitki udanych wizytych siuskow i siusiek :D

Magdziula Wszystkiego najlepsiejszego z okazji bycia coraz mlodsza :)

Dzierzba Wspolczuje, ze maly nie moze sie zebrac :( ale zycze mu zdrowka, a Tobie spokoju zebys sie nie denerwowala.

Malgorzatka Czekamy na Ciebie!

A teraz o mnie, wczoraj bylam na przyspieszonej wizycie. Dzidzia malo ruchliwa ale serduszko ladnie pracuje. Jak mama spi na brzuszku, ogolnie nadrobila wzrostem, ma dosc ciasno i lekarz nie czarujac sie powiedzial, ze bede czuc dyskomfort w podbrzuszu, bo bedzie sie rozpychac :p Zwiekszyl mi dawke Letroxu na 100 :/ i dupka dalej 3x1 bo przy lekach na tarczyce ponoc nalezy dbac zeby nie bylo spadku... Ehh pytalam czy moge chociaz co 12h - NIE :/ Maz wszedl pierwszy raz ze mna - wzruszyl sie i przyznal sie bez bicia do tego, ogolnie w szoku, troche mu zajelo zanim cos wydukal i mowi, ze teraz go juz zawsze mam brac ze soba do srodka :D

Po badaniu zabral mnie na kolacje i kupil bielizne i takie dwie luzne narzutki zeby potem otulac brzuszek :) oh ah! Ja korzystajac z okazji od razu kupilam mu prezent na urodziny :)

żabcia co mozesz chociaz co 12h?????
    Nie rozumiem :-)

• martta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety w końcu nadrobilam! I tak
    Gratuluje wszystkich wizyt, siurakow i muszelek! :-)
    Małgorzatka cały czas trzymam kciuki i mam nadzieję że te wszystkie straszne dni niedługo się skończą i będzie wszystko dobrze!
    Madziulla najlepsze życzenia!
    Ksosia super pierwsza strona, dopisz mi proszę wizytę 05.04 :-)
    I mam pytanie do dziewczyn, ktore biora albo brały duphaston. Moja lekarka mówiła ostatnio, ze do 18 tyg bede go brala, a druga z prenatalnych powiedziała że to zbędne i pomału mam zmniejszyć dawkę i kończyć branie. I bądź tu mądry człowieku, jak to jest u Was????

Magdziulla lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia zniknelam ze spisu :-( tp 14.09

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    żabcia co mozesz chociaz co 12h?????
    Nie rozumiem :-)
    Jak.ma brać 3x dziennie tp nie są się co 12h :) Wychodzi co 8h jak w mordę strzelił ;)

żabka04, Żabcia_ lubią tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Po Usg dopochwowym to normalne. ;) To ten żel się ścina i twaróg się robi. Też tak mam, tylko szczypioru wkroić. :D
    A tez masz dowcipnie luteine?.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 12:17

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    A tez masz dowcipnie luteine?.
    Nie, ale też mam takie upławy utrzymujące się 2-3 dni po usg. Pytałam lekarza i mówił, że to żel się oczyszcza.

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ksosiu wpisz mi wizytę u gina na 22.03
    Mi tez mi tez na 14.03 juz raz prosilam :(

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ