X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla sto lat!

Ale leca nam te tygodnie :)
    Chyba dzis sie zmobilizuje i w koncu zakupie tego rogala do spanoa, bo coraz trudniej mi znalezc wygodna pozycje, byl juz ten temat jakis czas temu, ale powiedzcie mi, czy jak kupilyscie to dobrze Wam sie z tym rogalem spi? Lepiej wiekszy czy mniejszy? ;)

Magdziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, ja podawalam terminy wizyt, ale wiedze, ze mnie nie ma: 05.04. wizyta, a polowkowe 09.05. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Madziulla sto lat!

Ale leca nam te tygodnie :)
    Chyba dzis sie zmobilizuje i w koncu zakupie tego rogala do spanoa, bo coraz trudniej mi znalezc wygodna pozycje, byl juz ten temat jakis czas temu, ale powiedzcie mi, czy jak kupilyscie to dobrze Wam sie z tym rogalem spi? Lepiej wiekszy czy mniejszy? ;)

Ja nauczyłam męża, że mi robi za rogala ;)

_izunia_, mychakruszyna, violett lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Dzień dobry! U nas brzydko, śnieżnie i deszczowo. Dzierzba nasz mały ze względu na przerośnięty 3 migdał choruje co 2 tygodnie. Byliśmy u laryngologa i profilaktycznie kazał nam dawać Immunotropine i nie leczyć antybiotykami. (Mały miał i tak już wyjałowiony organizm) i odpukać od grudnia nam nie chorował. I po lekach bardzo poprawił mu sie apetyt. Teraz waży pewnie około 21 kg.

Behemotka u nas też ma być Hania, jeżeli się już potwierdzi całkiem że Fasolka jest Fasolinką. Mamy nadzieję że te 80% to jednak prawda. ;)
    Też dawaliśmy immunotrofinę i dupa, nie działało. Będzie dobrze, a jak nie to będziemy kombinować.;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:41

Magdziulla, _izunia_, violett, claudiuszek, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może Wy macie sprawdzone informacje. Jak to jest z jedzeniem ryb w ciąży. Niedawno dowiedziałam się , ze łososia wędzonego nie wolno jeść a teraz jeszcze śledź w śmietanie itp...kurcze tylko pieczone zostają?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wczorajsza fota :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2658d85fc911.jpg

Ewelina.Irl, bbeczka91, martta, Pysiaczek89, bisacz, Malutka92, _izunia_, violett, claudiuszek, Behemottka, Gumcia, Bratek, AniaLewandowska, szpilka lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Czesc :)

Gratuluje kobitki udanych wizytych siuskow i siusiek :D

Magdziula Wszystkiego najlepsiejszego z okazji bycia coraz mlodsza :)

Dzierzba Wspolczuje, ze maly nie moze sie zebrac :( ale zycze mu zdrowka, a Tobie spokoju zebys sie nie denerwowala.

Malgorzatka Czekamy na Ciebie!

A teraz o mnie, wczoraj bylam na przyspieszonej wizycie. Dzidzia malo ruchliwa ale serduszko ladnie pracuje. Jak mama spi na brzuszku, ogolnie nadrobila wzrostem, ma dosc ciasno i lekarz nie czarujac sie powiedzial, ze bede czuc dyskomfort w podbrzuszu, bo bedzie sie rozpychac :p Zwiekszyl mi dawke Letroxu na 100 :/ i dupka dalej 3x1 bo przy lekach na tarczyce ponoc nalezy dbac zeby nie bylo spadku... Ehh pytalam czy moge chociaz co 12h - NIE :/ Maz wszedl pierwszy raz ze mna - wzruszyl sie i przyznal sie bez bicia do tego, ogolnie w szoku, troche mu zajelo zanim cos wydukal i mowi, ze teraz go juz zawsze mam brac ze soba do srodka :D

Po badaniu zabral mnie na kolacje i kupil bielizne i takie dwie luzne narzutki zeby potem otulac brzuszek :) oh ah! Ja korzystajac z okazji od razu kupilam mu prezent na urodziny :)
    Co się dziwić mężowi, my wiemy jak to jest, czujemy zmiany, a dla facetów to abstrakcja i teraz tylko tak mogą poczuć, że będą ojcami. :) Mój ze mną idzie na prenatalne. Jestem ciekawa jaka będzie reakcja jak dwa tańczące pajacyki zobaczy. :) W sumie to tak widzę po nim, że dla niego to na razie czarna magia i nawet za bardzo go nie interesuje jak się dzieci rozwijają na danym etapie ciąży. Pyta tylko czy rosną tak jak mają rosnąć i tyle.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Gumcia lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że u mnie też tak będzie i mój też się zaangażuje w ciążę , bo do wylewnych nie należy. ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój po prenatalnych wszystkim pokazywał filmik i opowiadał że taka mała wiercipiętka. Ale wierzcie mi to zainteresowanie jest chwilowe. Teraz tylko pyta jak się czuje i czy dzidzia mi daje we znaki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do słodkości polecam niemiecką mieszankę wafli Waffel Mischung. Mniammm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Czesc :)

Gratuluje kobitki udanych wizytych siuskow i siusiek :D

Magdziula Wszystkiego najlepsiejszego z okazji bycia coraz mlodsza :)

Dzierzba Wspolczuje, ze maly nie moze sie zebrac :( ale zycze mu zdrowka, a Tobie spokoju zebys sie nie denerwowala.

Malgorzatka Czekamy na Ciebie!

A teraz o mnie, wczoraj bylam na przyspieszonej wizycie. Dzidzia malo ruchliwa ale serduszko ladnie pracuje. Jak mama spi na brzuszku, ogolnie nadrobila wzrostem, ma dosc ciasno i lekarz nie czarujac sie powiedzial, ze bede czuc dyskomfort w podbrzuszu, bo bedzie sie rozpychac :p Zwiekszyl mi dawke Letroxu na 100 :/ i dupka dalej 3x1 bo przy lekach na tarczyce ponoc nalezy dbac zeby nie bylo spadku... Ehh pytalam czy moge chociaz co 12h - NIE :/ Maz wszedl pierwszy raz ze mna - wzruszyl sie i przyznal sie bez bicia do tego, ogolnie w szoku, troche mu zajelo zanim cos wydukal i mowi, ze teraz go juz zawsze mam brac ze soba do srodka :D

Po badaniu zabral mnie na kolacje i kupil bielizne i takie dwie luzne narzutki zeby potem otulac brzuszek :) oh ah! Ja korzystajac z okazji od razu kupilam mu prezent na urodziny :)

żabcia co mozesz chociaz co 12h?????
    Nie rozumiem :-)

• martta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety w końcu nadrobilam! I tak
    Gratuluje wszystkich wizyt, siurakow i muszelek! :-)
    Małgorzatka cały czas trzymam kciuki i mam nadzieję że te wszystkie straszne dni niedługo się skończą i będzie wszystko dobrze!
    Madziulla najlepsze życzenia!
    Ksosia super pierwsza strona, dopisz mi proszę wizytę 05.04 :-)
    I mam pytanie do dziewczyn, ktore biora albo brały duphaston. Moja lekarka mówiła ostatnio, ze do 18 tyg bede go brala, a druga z prenatalnych powiedziała że to zbędne i pomału mam zmniejszyć dawkę i kończyć branie. I bądź tu mądry człowieku, jak to jest u Was????

Magdziulla lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia zniknelam ze spisu :-( tp 14.09

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    żabcia co mozesz chociaz co 12h?????
    Nie rozumiem :-)
    Jak.ma brać 3x dziennie tp nie są się co 12h :) Wychodzi co 8h jak w mordę strzelił ;)

żabka04, Żabcia_ lubią tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Po Usg dopochwowym to normalne. ;) To ten żel się ścina i twaróg się robi. Też tak mam, tylko szczypioru wkroić. :D
    A tez masz dowcipnie luteine?.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 12:17

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    A tez masz dowcipnie luteine?.
    Nie, ale też mam takie upławy utrzymujące się 2-3 dni po usg. Pytałam lekarza i mówił, że to żel się oczyszcza.

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ksosiu wpisz mi wizytę u gina na 22.03
    Mi tez mi tez na 14.03 juz raz prosilam :(

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ