X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że sporo Kubusiow będzie :) u nas również.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Moze bardziej płynne jedzenie? Zmiksowane zupki itp? Sa takie nutri drink dla dzieci. Zastępują posiłki. Tylko musisz zapytać lekarza. Infekcja przy osłabionym organizmie moze sie ciagnąć. A ma temperaturę? Kurczę strasznie mi żal jak dzieciaczki cierpią:( Dzierzba trzymaj sie:*
    Temperatura odpuściła. Te cienie pod oczami mnie niepokoją. Zjadł w końcu, leki dostał i w łóżku. Z nim teraz jest tak, że chce jeść tylko to co lubi, ale nie mogę mu wkoło robić naleśników i kotletów mielonych. Obiady ładnie je, gorzej ze śniadaniami i kolacją. Damy radę. Zrobię mu po infekcji komplet badań, bo boję się o wątrobę i nerki. Ma je wystarczająco obciążone lekami na epilepsję.
    Czasem mam po prostu dość. Od 1,5 miesiąca siedzę w domu z synem i fioła dostaję. Nie jestem do tego przyzwyczajona. Wcześniej praca, sport, a teraz chore, jęczące dziecko i ciąża, która powoduje, że czuję się jak upośledzona bo nic mi nie wolno. Ehhh... Wiem, że jęczę ale mnie jakiś kryzys dopadł dziś.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Współczuje :( moja mała tak chorowała jeszcze ponad 2 lata temu. Nie było miesiąca, wręcz tygodnia. Nic nie pomagało.
    A nie masz jakiegoś pediatry innego w mieście? Moze jest jakiś magik?
    Byliśmy teraz u doktor habilitowanej z bardzo dobrymi opiniami więc wątpię, żeby coś lepszego się trafiło. Myślałam, że po zabiegu będzie ok, a tu przywlókł coś ze szpitala i ciągnie się jak sraczka.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • miniaturka31 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Witam się:-)
    Ja po drzewie wlazilam i zejść nie mogłam hahaha a potem w biedronce podłogę mylam pracowałam tam hahahha
    Mieliśmy jechać do Auschwiz ale autostrada zamknięta i zrezygnowałem bo przez korki wróciliśmy w nocy :-(
    Mieliśmy gdzieś bliżej jechać ale deszcz u mbie się rozpadal i chyba nici z każdej wycieczki wrrr
    Miłej niedzieli:-)

Kochana nie polecam Auschwiz w ciąży. Przeżywałam tą wizytę strasznie. 2 tygodnie dochodziłam do siebie. To było przed ciążą. Co prawda jestem mega wrażliwą osobą. Ale wydaje mi się, że lepiej przyciągać pozytywne myśli w ciąży.
    Jeśli chcecie jechać z małą, to przy mnie dzieci powyżej 12 roku życia nie wpuszczano do tego miejsca. To było 2 lata temu, teraz nie wiem.

Tęsknimy 29.05.2015
    10 tc.
    oar83e3k2d9rg7wq.png
  • miniaturka31 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wczoraj byłam na wizycie. Jeszcze nie genetyczne. ( genetyczne 16 marca) i prosilam moja ginekolog o sprawdzenie serduszka- bałam się. No i zrobiła mi USG już bez zdjęć.
    Maluszek urósł nam bardzo. Ma 4,7 cm. Widać było rączki, nóżki i fikał niesamowicie. Serduszko bije książkowo. Fajny nasz ten maluch! :) szczęśliwa jestem. Mój mąż dumnie towarzyszył na badaniu;)

Cordy, żabka04, violett, Pysiaczek89, bisacz, _izunia_, Behemottka, Gumcia, Bratek, szpilka lubią tę wiadomość

Tęsknimy 29.05.2015
    10 tc.
    oar83e3k2d9rg7wq.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Temperatura odpuściła. Te cienie pod oczami mnie niepokoją. Zjadł w końcu, leki dostał i w łóżku. Z nim teraz jest tak, że chce jeść tylko to co lubi, ale nie mogę mu wkoło robić naleśników i kotletów mielonych. Obiady ładnie je, gorzej ze śniadaniami i kolacją. Damy radę. Zrobię mu po infekcji komplet badań, bo boję się o wątrobę i nerki. Ma je wystarczająco obciążone lekami na epilepsję.
    Czasem mam po prostu dość. Od 1,5 miesiąca siedzę w domu z synem i fioła dostaję. Nie jestem do tego przyzwyczajona. Wcześniej praca, sport, a teraz chore, jęczące dziecko i ciąża, która powoduje, że czuję się jak upośledzona bo nic mi nie wolno. Ehhh... Wiem, że jęczę ale mnie jakiś kryzys dopadł dziś.
    Jęcz kochana tutaj dowoli:) gdzieś trzeba to wywalić z siebie. Jak mój Kacper miał etap jedzenia tylko 2 rzeczy to strasznie sie tym martwiłam. Ten do tego chudy jak patyk (8 lat 20 kg...)! Mój pediatra powiedział mi wtedy ze to nic nie szkodzi, niech je co chce, w końcu mu sie odmieni. No i miał rację:) Mój w przedszkolu był chorowity. W końcu trafiłam na colostrum, które daje mu cała zimę. Od czasu szkoły choruje góra raz w roku, a infekcje trwają zdecydowanie krócej:) Jest to droga kuracja ale skuteczna.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się w 12 tygodniu!!! Wg belly wczoraj minął okres największego ryzyka utraty ciąży!!! Mały kroczek do przodu!!! :) A jeszcze dziś przyjedzie kurier z moimi spodniami ciążowymi :D jupi ja jej :D

Dzierzba, współczuję choróbki synka... Ciągle coś. Ale Ty jesteś silna babka, więc napewno sobie poradzisz! :)

Dzierzba, mychakruszyna, violett, A_n_k_a_80, _izunia_, AniaLewandowska, Gumcia, Bratek lubią tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie byłam bym sobą gdybym jeszcze nie sprawdziła u drugiego dr czy dzidzia jest zdrowa. Kolejne usg wyszło dobrze, nic nie wskazuje na ZD. Mimo że krew wyszła nie tak super jak powinna. Teraz już jestem spokojna. No i drugi lekarz potwierdził że to syn.

maluutka90, Dzierzba, Cordy, violett, Sabina, Pysiaczek89, bisacz, _izunia_, AniaLewandowska, Behemottka, Bratek, Skali89, szpilka lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Jęcz kochana tutaj dowoli:) gdzieś trzeba to wywalić z siebie. Jak mój Kacper miał etap jedzenia tylko 2 rzeczy to strasznie sie tym martwiłam. Ten do tego chudy jak patyk (8 lat 20 kg...)! Mój pediatra powiedział mi wtedy ze to nic nie szkodzi, niech je co chce, w końcu mu sie odmieni. No i miał rację:) Mój w przedszkolu był chorowity. W końcu trafiłam na colostrum, które daje mu cała zimę. Od czasu szkoły choruje góra raz w roku, a infekcje trwają zdecydowanie krócej:) Jest to droga kuracja ale skuteczna.
    Mój ma ciągle kłopoty z katarem, mam nadzieje, że to się uspokoi teraz po zabiegu, tak twierdzą lekarze. Nic więcej z tego typu infekcji mu nie dolegało, rzadko gorączkował, gardło też było ok. W styczniu przeszedł ospę ( na szczęście ja już miałam kiedyś). To widzę, że nie tylko ja mam szczypiorka. Mój waży teraz 19 kg. Przed zabiegiem ważył 21. Teraz je wszystko, do 5 r.ż. też tylko 3 rzeczy, ale przygłodziliśmy w końcu, ograniczyliśmy cukier do niedzieli i to pod warunkiem, że będzie grzeczny i się przekonał. ;) Daję mu eye q, poczytam o tym colostrum.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten brzydki dzień ;) ale nawet pogoda nie jest w stanie popsuć mojej ekscytacji na jutrzejsze prenatalne :) nie mogę się doczekać i zobaczyć bąbla w 4D :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu wpisz mi wizytę u gina na 22.03

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na poniedziałkową wizytę - może coś będzie widać.

Dawno Was nie odwiedzałam, ale musiałam sobie trochę od internetów odsapnąć :)

Angela gratuluję Synusia :)

Mam wrażenie, że wczoraj poczułam pierwsze ruchy przemieszczającej się Dzidzi :) Ma tak któraś z Was?

mychakruszyna, _izunia_, szpilka lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :-)

Miniaturka dzięki:-)

Magdziulla 100lat! Wszystkiego najjjjjlepszego :-) udanego świętowania:-)

Dzierzba jejku kiedy ty wrescie odetchnie kobieto! Wiecznie coś:-( zdrówka życzę dla synka! Ja bym mu dawała to co chce jeść. Ja ze swoją też to przechodziłam.

Życzę udanych wizyt :-)

Ja dziś jakaś do dupy????? Mąż zaraz do pracy idzie a ja chyba w kimono męczy mnie spanie......może później będę miała wene pisać bo nic mi się niechce:-(

Magdziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! U nas brzydko, śnieżnie i deszczowo. Dzierzba nasz mały ze względu na przerośnięty 3 migdał choruje co 2 tygodnie. Byliśmy u laryngologa i profilaktycznie kazał nam dawać Immunotropine i nie leczyć antybiotykami. (Mały miał i tak już wyjałowiony organizm) i odpukać od grudnia nam nie chorował. I po lekach bardzo poprawił mu sie apetyt. Teraz waży pewnie około 21 kg.

Behemotka u nas też ma być Hania, jeżeli się już potwierdzi całkiem że Fasolka jest Fasolinką. Mamy nadzieję że te 80% to jednak prawda. ;)

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:

Mam wrażenie, że wczoraj poczułam pierwsze ruchy przemieszczającej się Dzidzi :) Ma tak któraś z Was?

Ja najbardziej czuje rano. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:22

Cordy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak ja doznaje do poniedziałkowej wizyty tak się duży jeszcze córką męczy kiedy zobaczymy dzidziusia?????? I czy pan doktor powie jej kto tam mieszka? Czy jej pomacha dzidziuś??? O matko a ja już bym zaraz pobiegła do gina.:-)

A wczoraj wieczorem bolał mnie brzuch koło jajnikow myślę że się rozciągalo coś bo dziwne uczucie a potem nagle poczułam uderzenie tzn uczucie wyschnięcia brzucha???? Bańka pękła? Na pewno to Noe jelita bo to w miejscu gdzie dzidziuś rośnie:-) intuicja mi mówi że to Bąbel :-)

No to idę na drzemke do potem:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas piękny dzień aż chce się iść na spacer niech tylko córka wstanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) Zaczynamy 15 tydzień jupi! Jutro wizyta o 16 i oczywiście zdenerwowana i podekscytowana od rana już chodzę...Bardzo chciałabym znać już płeć.
    Magdziulla: Spełnienia marzeń Ci życzę oraz zdrowego ślicznego dzidziusia:*
    Trzymam kciuki za wizytujące (czyżby zaczął się kontratak dziewczynek)?
    Dzierzba : Bardzo współczuję musisz kochana zacisnąć zęby i starać się nie denerwować za mocno. Wygadaj się tu zrób sobie jakąś przyjemność i bądź dzielna...Mam nadzieję, że maluch swoje odchoruje i resztę ciąży będziesz przechodzić spokojnie.

Dzierzba, Magdziulla, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:

No dzień dobry!
    Byłaś wywoływana kilkukrotnie! Aż się martwiłyśmy, kobietko! :)

Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze!
    Zdawaj relacje co slychać i jak przebiega ciąża :)

DZIEŃ DOBRY W 16 TYGODNIU!!!!!!

Sprawdźcie proszę czy jesteście już "uzupełnione" na głównej. Ile wylapałam tyle wpisałam, gdyby kogos nie było upomniejcie się :)

Lecę do bratowej na ploty!
    ciao! :*

Sabina, violett, bbeczka91, _izunia_, Bratek, Cordy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Odnośnie cytomegalii to proszę mi sie tu spowiadać:) mam spora wiedzę na ten temat. Podaj mi kochana swoje wyniki zaraz rozwieje Twoje watpliwości;)
    Anulka proszsz
    Cmv w klasie IgG 123,500 U/ ml
    CmV w klasie IgM 1,35

Jak będziesz mieć chwilę, to rzuć okiem :)

‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ