WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sabina wrote:Dopiero wróciłam po wizycie
matko Ale było opóźnienie. Padam na twarz.
Dziecko zdrowe, szyjka długa, fajnie było podglądać. Kręgosłup wyglądał jak małe.perełkinasze młode rosnie jak szalone. Dziś już miało 8cm
Ale są też i mniej radosne wieści. Mam za wysokie igg cytomegalii. Mam powtórzyć za 6 tygodni. Może nas czekac konsultacja u prof. w Łodzina razie mam się nie martwić. Łatwo powiedzieć
mam spora wiedzę na ten temat. Podaj mi kochana swoje wyniki zaraz rozwieje Twoje watpliwości;)
Sabina lubi tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
mysza0406 wrote:Są zrośnięte od urodzenia, operacja nie była konieczna. Wykryli je gdy miałam 11 lat i byłam "jedną nogą na tamtej stronie" miałam zapalenie miedniczek nerkowych zbyt długo nie leczone, bo mamie wmawiano, ze to zatrucie pokarmowe...Od tamtej pory czasami pobolewa no i infekcje mam dość często,ale nic tragicznego się nie dzieje. Pamiętam tylko, że na jednej z wizyt u urologa powiedział, że jak kobieta nie wie, że ma nerkę podkowiastą to w ciąży się dowie:) Dziecko będzie z czasem uciskać część połączoną na kręgosłupie i wtedy mogę być zastoje, nadciśnienie itd. To wszystko co wiem i to w sumie z jednego źródła...Nie ukrywam- przeraża mnie to, nie wiem co mnie czeka i czy nie zagrozi to maleństwu. Dopiero 4ty gin w ogóle wiedział o co chodzi i w razie bólu kazał kłaść się na bok, ale nic więcej się nie dowiedziałam...Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Teraz mam cchwile to sie pochwale. Fasolka cala i zdrowa, wyniki bardzo dobre mieszcza sie w normach, kosc nosowa jest, NT 1,50mm, wszystko na swoim miejscu i dziala
dluga na 6,1cm serce bije 162ud/ min. Jeztesmy z mezem przeszczesliwi. Z okazji dobrego wyniku poszlam do c&a i kupilam fasoli 4 pajacyki i 2 czapeczki bo byla grzeczna. Plci nie dalo sie sprawdzic bo sie mala buntowala, pupa sie odwracala, ma to po mamie
Kochamy Cie Fasolko
Strazaczka1990, megg, violett, claudiuszek, Behemottka, _izunia_, Pysiaczek89, mmargol, szpilka, Dzierzba, Ksosia, AniaLewandowska, martta, Gumcia, Bratek lubią tę wiadomość
-
mychakruszyna wrote:Strazaczka hm mi lekarz tlumaczyl tak ze to czy ciąża jest tydz starsza czy młodsza ma znaczenie przy obliczaniu tygodni plodu natomiast sama ciążę na podstawie ost miesisczki. Wiek ciąży a wiek plodu to różnica 2,3 tyg...więc niezależnie od tego u ciebie zaczął się 13 tydz...ale może się mylę
-
nick nieaktualnyBehemottka, Bratku kochane jestescie,
widzialam Twoj wpis, wlasnie przeczytalam. Pobrali mi krew w poniedzialek, nie wiem kiedy bedzie wynik, ja telefonicznie zrobilam awanture w labolatorium, ze to jakis zart. Potem zadzwonil moj maz i dyplomatycznie powolujac sie na moj stan psychiczny, wymogl na nich, ze zrobia wszystko zeby wynik byl na CITO. Wiem, ze zajmuje im to 3 dni max, wystarczy tylko troche dobrej woli z ich strony.
Jak sie pewnie domyslacie najlepiej sie nie czuje. Brzuch rosnie, a ja nie moge na niego patrzec. To taki mechanizm obronny. I poki co ta wymarzona i wymodlona ciaza to jakis koszmar.
Ale mam dobrego lekarza, jednego z niewielu w Warszawie, ktory nie zostawia pacjentek na pastwe losu po zlym wyniku badania genetycznego wiec wiem, ze jesli trzeba bedzie szybko sie mna zajma.
Ja za Was troche z oddali trzymam kciuki, mam nadzieje, ze genetyczne u kazdej z Was bedzie prawidlowe i zadna z Was nie bedzie narazona na taki stres na jaki ja jestem.
Anulka01, Strazaczka1990, Sabina, Behemottka, mmargol, szpilka, Dzierzba, AniaLewandowska, Gumcia, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnulka01 wrote:Odnośnie cytomegalii to proszę mi sie tu spowiadać
mam spora wiedzę na ten temat. Podaj mi kochana swoje wyniki zaraz rozwieje Twoje watpliwości;)
Dziękuję. Jak Was nie kochać?Strazaczka1990, Anulka01 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia91 wrote:Sabinko powiedz
Ksosia piękna pierwsza stronazapisz mnie na 05.04
megg, Strazaczka1990, Ania91, Ewelina.Irl, _izunia_, mmargol, szpilka, AniaLewandowska, martta, Gumcia lubią tę wiadomość
-
Hejo .
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet ❤
Gratuluje udanych wizyt .
Ja dzis posprzatalam caly dom , ugotowalam obiad , bylam na zakupach , wykapalam dziecko i juz padlo . Piotrek caly dzien w pracy wiec zlecialo mi bardzo szybko .
Teraz lenie sie z babonierka na kolanach a co .
Dzis sie wazylam po poludniu . Gdzie bylam po sniadaniu ,kawie, kabanosach ,chipsach i jestem na 0 . A bylam na minusie 2 poNiej przytylam i bylam na +1 wiec jak bym sie zwazyla rano bylo by na minusie co mnie cieszy
Lece dalej leniuchowac
Milego wieczoru i dobranocStrazaczka1990, _izunia_, Behemottka, Sabina lubią tę wiadomość
-
Sabina przypomniałaś mi o tej cytomegalii. Jeszcze tego wyniku nie mam. Jak odbierałam inne wyniki z poradni zakaźnej to mówili, że to będzie później i jakoś zapomniałam. Jutro muszę tam pójść.
Mam nadzieję, że to nic poważnego jeśli wynik jest niedobry.
Ewelina mój mąż też ma na imię Piotrek
Gratuluję udanych wizyt i super prezentów
DobranocWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 22:58
Ewelina.Irl lubi tę wiadomość