X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    No i mamy podejrzenie kto rośnie ;)
    Na razie tak na 60'/', bo dr nie była pewna. Nawet nie wiem czy Wam mówić, bo to palcem po wodzie pisane ;)
    Sabinko powiedz ;)

Sabina, Sabina lubią tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dopiero wróciłam po wizycie :) matko Ale było opóźnienie. Padam na twarz.
    Dziecko zdrowe, szyjka długa, fajnie było podglądać. Kręgosłup wyglądał jak małe.perełki :) nasze młode rosnie jak szalone. Dziś już miało 8cm :O
    Ale są też i mniej radosne wieści. Mam za wysokie igg cytomegalii. Mam powtórzyć za 6 tygodni. Może nas czekac konsultacja u prof. w Łodzi :( na razie mam się nie martwić. Łatwo powiedzieć :/
    Odnośnie cytomegalii to proszę mi sie tu spowiadać:) mam spora wiedzę na ten temat. Podaj mi kochana swoje wyniki zaraz rozwieje Twoje watpliwości;)

Sabina lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Są zrośnięte od urodzenia, operacja nie była konieczna. Wykryli je gdy miałam 11 lat i byłam "jedną nogą na tamtej stronie" miałam zapalenie miedniczek nerkowych zbyt długo nie leczone, bo mamie wmawiano, ze to zatrucie pokarmowe...Od tamtej pory czasami pobolewa no i infekcje mam dość często,ale nic tragicznego się nie dzieje. Pamiętam tylko, że na jednej z wizyt u urologa powiedział, że jak kobieta nie wie, że ma nerkę podkowiastą to w ciąży się dowie:) Dziecko będzie z czasem uciskać część połączoną na kręgosłupie i wtedy mogę być zastoje, nadciśnienie itd. To wszystko co wiem i to w sumie z jednego źródła...Nie ukrywam- przeraża mnie to, nie wiem co mnie czeka i czy nie zagrozi to maleństwu. Dopiero 4ty gin w ogóle wiedział o co chodzi i w razie bólu kazał kłaść się na bok, ale nic więcej się nie dowiedziałam...
    Aaa myślałam ze o bąbla chodzi. A poszukaj na forach nefrologii tam na pewno znajdziesz mamę w podobnej sytuacji.

atdcupjy14gifv7v.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam cchwile to sie pochwale. Fasolka cala i zdrowa, wyniki bardzo dobre mieszcza sie w normach, kosc nosowa jest, NT 1,50mm, wszystko na swoim miejscu i dziala :) dluga na 6,1cm serce bije 162ud/ min. Jeztesmy z mezem przeszczesliwi. Z okazji dobrego wyniku poszlam do c&a i kupilam fasoli 4 pajacyki i 2 czapeczki bo byla grzeczna. Plci nie dalo sie sprawdzic bo sie mala buntowala, pupa sie odwracala, ma to po mamie :) Kochamy Cie Fasolko <3

Strazaczka1990, megg, violett, claudiuszek, Behemottka, _izunia_, Pysiaczek89, mmargol, szpilka, Dzierzba, Ksosia, AniaLewandowska, martta, Gumcia, Bratek lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strona pierwsza piękna :D

Angela gratuluje siura;D u Nas cora prawdopodobnie ;)

Ja dostalam 60dlugich róż ;) i duże czekoladki

Ania91, megg, _izunia_, Behemottka, Gumcia lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Strazaczka hm mi lekarz tlumaczyl tak ze to czy ciąża jest tydz starsza czy młodsza ma znaczenie przy obliczaniu tygodni plodu natomiast sama ciążę na podstawie ost miesisczki. Wiek ciąży a wiek plodu to różnica 2,3 tyg...więc niezależnie od tego u ciebie zaczął się 13 tydz...ale może się mylę;)
    Pewnie się nie mylisz...ją jestem zielona :\

Wysłany: 8 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam 4pelne talerze spaghetti i nadal jestem głodna.....

Kebab na talerzu za mną chodzi mrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, Bratku kochane jestescie,

widzialam Twoj wpis, wlasnie przeczytalam. Pobrali mi krew w poniedzialek, nie wiem kiedy bedzie wynik, ja telefonicznie zrobilam awanture w labolatorium, ze to jakis zart. Potem zadzwonil moj maz i dyplomatycznie powolujac sie na moj stan psychiczny, wymogl na nich, ze zrobia wszystko zeby wynik byl na CITO. Wiem, ze zajmuje im to 3 dni max, wystarczy tylko troche dobrej woli z ich strony.

Jak sie pewnie domyslacie najlepiej sie nie czuje. Brzuch rosnie, a ja nie moge na niego patrzec. To taki mechanizm obronny. I poki co ta wymarzona i wymodlona ciaza to jakis koszmar.

Ale mam dobrego lekarza, jednego z niewielu w Warszawie, ktory nie zostawia pacjentek na pastwe losu po zlym wyniku badania genetycznego wiec wiem, ze jesli trzeba bedzie szybko sie mna zajma.

Ja za Was troche z oddali trzymam kciuki, mam nadzieje, ze genetyczne u kazdej z Was bedzie prawidlowe i zadna z Was nie bedzie narazona na taki stres na jaki ja jestem.

Anulka01, Strazaczka1990, Sabina, Behemottka, mmargol, szpilka, Dzierzba, AniaLewandowska, Gumcia, Bratek lubią tę wiadomość

• megg Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super prezety podostawalyscie :)
    ja standardowo tulipany

jeszcze raz wszystkiego naj dla Nas kobietki

dobranoc

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)

Wysłany: 8 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka Kochanie trzymaj się jesteśmy z Tobą.

<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 22:00

Behemottka lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka czekamy na Twój powrót do nas:)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Odnośnie cytomegalii to proszę mi sie tu spowiadać:) mam spora wiedzę na ten temat. Podaj mi kochana swoje wyniki zaraz rozwieje Twoje watpliwości;)
    Jutro Cię wykorzystam. Dziś padam ns twarz.
    Dziękuję. Jak Was nie kochać? :)

Strazaczka1990, Anulka01 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka <3

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden wymiar fasoli mamy maly obwod brzucha ma 55,0mm i zastanawiam sie jak tam u waszych fasolek bylo na prenatalnych :)

Strazaczka1990, Behemottka lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Sabinko powiedz ;)
    Syn. Ale wiecie, na razie mamy tego nie traktować poważnie. Więc jeszcze nic nie zaznaczajcie. Poczekamy do kolejnej wizyty :)
    Ksosia piękna pierwsza strona :) zapisz mnie na 05.04 :)

megg, Strazaczka1990, Ania91, Ewelina.Irl, _izunia_, mmargol, szpilka, AniaLewandowska, martta, Gumcia lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo .
    Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet ❤
    Gratuluje udanych wizyt .
    Ja dzis posprzatalam caly dom , ugotowalam obiad , bylam na zakupach , wykapalam dziecko i juz padlo . Piotrek caly dzien w pracy wiec zlecialo mi bardzo szybko .
    Teraz lenie sie z babonierka na kolanach a co .
    Dzis sie wazylam po poludniu . Gdzie bylam po sniadaniu ,kawie, kabanosach ,chipsach i jestem na 0 . A bylam na minusie 2 poNiej przytylam i bylam na +1 wiec jak bym sie zwazyla rano bylo by na minusie co mnie cieszy :)
    Lece dalej leniuchowac :)
    Milego wieczoru i dobranoc :)

Strazaczka1990, _izunia_, Behemottka, Sabina lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png

Wysłany: 8 marca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc ....coś głową mi pęka ..

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalko, myślimy o Tobie. Kciuki zaciśnięte. Bądź silna. Dobrze, ze ufasz lekarzowi i ze macie zbieżne poglądy, to o jeden stres mniej, ale wierze, ze nie trzeba bedzie tego testować. Ściskam mocno.

Sabina lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina przypomniałaś mi o tej cytomegalii. Jeszcze tego wyniku nie mam. Jak odbierałam inne wyniki z poradni zakaźnej to mówili, że to będzie później i jakoś zapomniałam. Jutro muszę tam pójść.
    Mam nadzieję, że to nic poważnego jeśli wynik jest niedobry.

Ewelina mój mąż też ma na imię Piotrek

Gratuluję udanych wizyt i super prezentów

Dobranoc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 22:58

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalko super, ze sie odezwalas. Trzymamy kciuki i myslimy o Tobie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ