X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu nie pamiętam czy pisalam ale wpisz mi kolejną wizytę na 30marca;) dziekuje

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam super dzień dziś :) nie dość ze z neurologiem się udało to stwierdziliśmy z mężem ze może jednak te prenatalne zrobimy, dzwonilam do prywatnej kliniki i w czwartek na 19.40 mamy wizytę :) cena też przyzwoita 250zl ale doplacimy 40zl bo chcemy filmik 4D :)czwartek będzie albo mega pozytywny albo....eee nie będzie albo mam nadzieje :)

maluutka90, _izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakbym mogła bym tej krwi z pappa nie robiła ale mąż się uparł wyniki nie wyszły tak jak lekarz się spodziewał ale usg wyszło dobrze i dzisiejsze również. Ryzyko nie jest duże ale myślał że będzie większe. Przy córce nie robiłam krwi teraz też mogłam nie robić. No ale trudno

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka hm mi lekarz tlumaczyl tak ze to czy ciąża jest tydz starsza czy młodsza ma znaczenie przy obliczaniu tygodni plodu natomiast sama ciążę na podstawie ost miesisczki. Wiek ciąży a wiek plodu to różnica 2,3 tyg...więc niezależnie od tego u ciebie zaczął się 13 tydz...ale może się mylę;)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, wpisz mi prosze kolejna wizyte na 05.04., a polowkowe na 09.05.

Jeszcze troche czasu. Tez tak mam, ze pierwsze dwa tygodnie mijaja szybko, a potem sie ciagnie. Ale teraz beda swieta i jakos mam nadzieje zleci.

Nie chcialam nic mowic, ale tez czuje co jakis czas cos w podbrzuszu i tak sobie mysle, ze moze to ruchy malenstwa wlasnie. Najbardziej jak mam pelny pecherz.

A tez bylam dzis u fryzjera! Nie bylam od grudnia, ale lekarka wczoraj mi dala zielone swiatlo i odswiezylam kolor. Od razu sie lepiej czuje :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Strazaczka hm mi lekarz tlumaczyl tak ze to czy ciąża jest tydz starsza czy młodsza ma znaczenie przy obliczaniu tygodni plodu natomiast sama ciążę na podstawie ost miesisczki. Wiek ciąży a wiek plodu to różnica 2,3 tyg...więc niezależnie od tego u ciebie zaczął się 13 tydz...ale może się mylę;)

Nie mylisz sie. Ciąża i trymestry na podstawie miesiączki:) Na 100%. :)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Wiesz, że ja teraz dopiero zauważyłam, że mamy chłopaków w tym samym wieku? Mój ma urodziny 21 kwietnia a Twój? Zastanawiam się, czy to taki rocznik bo mój jest niesamowitym Łobuziaczkiem długo w jednym miejscu nie wysiedzi :D

Mój 27 kwietnia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę farbować włosy prawdopodobnie dopiero w piątek, ewentualnie w czwartek jak znajdę czas - ale muszę przeanalizować składy farb i czy moją dotychczasową mogę to zrobić czy zmienić zupełnie :/

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela nie przejmuj się tym testem z krwi. Skoro lekarz zapewnia, ze USG jest ok, to na pewno tak jest ;)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych ciąż i wieku płodu nie ogarniam. Będzie jak urodzę. We wrześniu.

mychakruszyna, Behemottka lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Odniose sie tylko szybko. Czasami jak wuadomo na pewno, ze ciaza hwst mlodsza to jest to wazna informacje, zeby za szybko dzidziusia nie wyciagnac np podczas planowego cc lub w przypadku jakis problemiw z donoszeniem. U mnie termin nie jest podany z daty miesiaczki, tylko wg usg, co się pokrywa z moimi obliczeniami. Dlatego czasem warto wiedzieć, ze ciaza jest mlodsza/starsza. Jezeli jest roznica tydzień lub wiecej. U mnie beta i 3 kolejne usg pokrywaja sie z data ktora mam wpisana a np wg miesiaczki juz byłoby za pozno na prenatalne.

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie. Kolacja wyszła pysznie. Nigdy nie jadłam krewetek i bałam sie że będą gumowe jak małże. A tu niespodzianka. Bardziej przypominały moje ulubione raki. ;) dotego makaron z winno-tymiankowym sosem i oliwkami. Pyyyychotka. ;)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do usg dzisiejszego dzidzia sliczna, plec za n. nastepnej wizycie 5.04
    Kosc nosiwa jest, przeziernosc w normie serce 4komorowe, dwie raczki dwie nozki, prawie 6 cm crl. I tak super brykalo dzieciatko na usg. Niestety nic jeszcze nie czuje

Gratuluje udanych wizyt

mmargol, Dzierzba, violett, claudiuszek, Angela89, mychakruszyna, Malutka92, bbeczka91, Bratek, AniaLewandowska, Ania91, Sabina, Pysiaczek89, Magdziulla, Gumcia lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Angela nie przejmuj się tym testem z krwi. Skoro lekarz zapewnia, ze USG jest ok, to na pewno tak jest ;)
    Pewnie ze jest, urodze zdrowego synka!

megg lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Gratulacje, kolejny chłopak nic mi nie zostawicie:) Ja przegrzebuję fora, szukam od jakiegoś czasu jakichkolwiek informacji o przebiegu ciąży z wadą nerek- nerką podkowiastą i nic...zupełnie nic...Dziewczyny gdyby jakaś znajoma itp. przypadkiem wspominała to dajcie jakiś kontakt do mnie proszę
    Ale szukasz dla siebie?? Na belly jest wątek o wadach nerek, zapytaj tam dziewczyn moze coś Ci podpowiedzą.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurczę kurczę, zwolniło się jedno miejsce na wizytę u mojej gin, jestem tylko ciekawa czy zdążę z badaniami bo idę dopiero jutro i czy na jutro będą gotowe, chodzi o hbs i anty hcv, podstawowe moczu i morfo, jak myślicie? :P

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś nie moge znaleźć serducha Kropki:( wydaje mi sie ze tylko przepływy słyszę... A dzisiaj akurat cały dzień mnie brzuch boli, nocka tez była średnia. Ech... szkoda gadać. Oby do czwartkowej wizyty.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny które są niemalże od początku na wątku, pamiętacie Game? Weszłam dziś na forum Listopadówek i widzę, że dołączyła do nich. Bardzo mnie to ucieszyło, że tak szybko jej się udało :)

Angela89, Bratek, Anulka01, mmargol, bisacz, martta, Gumcia lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, rzadko sie udzielam, ale ciaza u mnie to wieczne dolegliwosci mdlosci zwracanie, a do tego bobas jeden w domu..tak wiec rozumiecie...mozecie mi wpisac dziewczynke ( wg badan prenatalnych lekarz byl baaaardzo pewien)
    Anesska...a jaka masz szyjke? Podobno przy skracajacej sie szyjce moga pojawiac sie uplawy obfite i specyficzne..choc to troche wczesnie na niewydolnosc...

bbeczka91, Sabina, anesska lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    W ogóle dziewczyny które są niemalże od początku na wątku, pamiętacie Game? Weszłam dziś na forum Listopadówek i widzę, że dołączyła do nich. Bardzo mnie to ucieszyło, że tak szybko jej się udało :)

O jaa ! Super i oby w listopadzie tuliła swoje szczęście :)

bbeczka91 lubi tę wiadomość

‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ