X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 20:55

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, my podajemy Antosiowi mleko babydream z rossmanna, narazie 1, chociaż już 2 też kupiliśmy bo była w promocji :)

Żabka, jak zaczniemy podawać mleko 2 to na początku będziemy mieszać z 1 i stopniowo zwiększać ilość miarek 2.

U nas dzisiaj pogoda lepsza bo nie padało więc wyszliśmy z małym na spacerek i trochę pospał. W domu na obiadek dostał znowu marchewkę i zjadł pół słoiczka a później mleko z kaszką :) Wieczorem trochę marudził przed spaniem ale to zmęczenia bo mało spał w ciągu dnia, no i przy cycu usnął w 10 min :)

żabka04 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Darusia :) zrobię zaraz szperanko na allegro :) bo bardzo mi się podoba ta Wasza joga na trawie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    sarcia
    A jak Twoja córa? Już zdrowa?

Dzieki ze pytasz, ale jeszcse nie :/ 2 butelke antybiotyku pije bo dostala na 10 dni, nadal kaszle jak gruzlik

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Zabko

a jak cora ??

Dzięki.
    Ma się już dobrze raz na dzień gdzieś tam zakaszle ale to bardziej przy wyglupach.
    W poniedziałek chyba ja puszczę do przedszkola.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję bebiko, testowalam nań, enfamil, pepti bebiko ha i teraz zwykle co do kup to są bardziej zbite na początku zielone kończą się żółto pogadam jeszcze z lekarka trochę się męczy przy tej kupię

Jutro wracamy do domku. Dziś rodzice mieli wychodne wróciliśmy a Szymek jeszcze śpi . Tak mi się nie chciało iść ale fajnie było

Mię wiem czy mi się opłaca kłaść

Nie bardzo nadrobilam bo czasy nie mam mam nadzieję że u was ok Szymek czuje się lepiej jeszcze trochę kaszle ale katar mniejszy

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już na nogach. Mały się obudził na mleko ok 6:30 i teraz trochę dosypia :)

dzisiaj jedziemy na imieniny do prababci i już się boję, Filip zrobił się ostatnio bardzo nietowarzyski, dzikus i płacze gdy jest więcej osób, więc pewnie pojedziemy wcześniej i zmyjemy się też wcześniej by uniknąć spędu rodzinnego :D

i chyba po spaniu, bo słyszę że się wierci :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz tez wstałyśmy tylko Borek śpi :)

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    Wstalysmy o 7 bo obudzil nas pies :( ostatnio ciagle nas budzi, czy to w nocy czy nad ranem. Ech :(
    Ale nic to, trzeba szukac dobrych stron wczesnego wstawania :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, banan nie jest jednak miłością od pierwszego kęsa ;D
    Filip wybitnie na "nie", był wielce rozczarowany moją propozycją

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas świeży banan też nie podchodził, ze słoiczka bardzo smakuje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy jutro, jak nie to za jakiś czas spróbujemy. Pierwszą łyżeczkę wziął do buzi, drugiej już nie chciał, dostał w kawałku to tylko polizał troszkę ;) albo tak jak ja i m będzie wolał warzywa, a owoce sporadycznie jadł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nadal pobudki, o 2,5 i 7,30..... niby pare godzin ale ja nie mam juz sily :( czymoje dziecko nie moze normalnie spac i wstawac 1 raz w nocy jak wczedniej ???? :/ juz sama nie wiem...czy on sie nie najada czy o co chodzi.....

• marta258 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, to chyba nie chodzi o nienajadanie się tylko pewnie to skok, w tym czasie jest chyba najdłuższy bo 4-tygodniowy. Moja sąsiadka ma synka w wieku 10 mies i też miał takie długie skoki, nawet teraz też ma i już wie że potrwa to 4 tyg bo zawsze ma książkowo.

U nas jakieś szczęście bo Antoś praktycznie skoków nie ma, ma tylko pojedyncze dni gdy jest bardziej marudny, chociaż przez tydzień coś gardził butelką ale szybko mu to minęło. Ogólnie to bardzo grzeczne dziecko, w dzień ładnie bawi się w bujaku lub na macie, przesypia całe noce, nie mogę narzekać. Dzisiaj też ładnie pospał bo od 20:40 do 7 :) Rodzice się wyspali. A zaraz wybieramy się na spacerek.

Natka-matka wariatka :), Dariah lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, a jak on jada w dzien? Mniej niz wczesniej? Moze wlasnie nadrabia w nocy. Pokarm nocny jest tresciwszy ponoc i bardziej kaloryczny. Czytalam jakis czas temu gdzirs, ze dzieci moga w nocy domagac sie karmienia nawet 3razy az do skonczonego roku! Wlasnie ze wzgledu na kalorycznosc i "brak czasu na jedzenie" w dzien. Ja tez karmie w nocy min 2 razy a czesto i wiecej.

5v79kzu.png

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    U nas tak bylo z brokulem. Poswiecilam sie i ugotowalam aMela pogardzila :D za to ze sloiczka jest ok:D

LRF
    Moze jeszcze banan podejdzie :) prawie wszystkie dzieci go kochaja. Prawie, ja nienawidzilam bedac dzieckiem i nieznosze do teraz. Nawet jak ktos przy mnie go zje to az mi slabo, sam zapach wywoluje u mnie wymioty :)

Agatia
    Brawo za wage :) ciekawe jak Amelka z przybieraniem i reszta naszego klubu chudzielcow :) hej, hej! Chudzielce meldujcie sie! Skali, Daria i cala reszta?

Angela
    Jak tam u was choruszki?

Zabka
    Dobrze, ze coreczka troszke wam odpuscila o byla grzeczna :)

Sarcia
    A jak twoja cora? Daje w kosc? Oby nie.

Marta
    U nas skoczyslaw trwa permanentnie caly czas hihi :) ja to mam wrazenie, ze odpuszcza na 2 dni gora i znow atakuje :)

5v79kzu.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia obstawiam skok. Liwka nadal w nocy co jakiś czas się cyckuje mimo mm. W dzień nie ma czasu jeść ;) bo szaleństwa w głowie. Najlepiej je przed snem i nad ranem.

Foxiu to wybredny Fifek ;) u nas dzisiaj brokuł rusza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 11:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, ja potrafiłam w ciąży jeść banany na kilogramy codziennie, może Fifiemu się wtedy przejadły? :D

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Natka, ja potrafiłam w ciąży jeść banany na kilogramy codziennie, może Fifiemu się wtedy przejadły? :D
    Może ma przesyt ;) lepiej niech warzywka wcina ma rację ;)

• martta Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami beznadziejna noc, przeplakana przez sen, ehhh, nie wiem co znoeu naszemu stworkowi, wiec kochane nadrobie Was potem, ale mam pytanie bo od dzisiaj chce nowosc kolejna wprowadzic, maly juz je zamiast ednego mleczka sloiczki i jabluszko, a teraz pytane zaczac wprowadzac gluten czy np kaszke na wieczor najpierw? I jak tak to jaka ta kaszke??? Lepiej na sniadsnie czy na kolacje??? Ehhhh.... Glowa mala nie wiem....

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 3255 3256 3257 3258 3259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ