WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
3 posiłki mleczne, ale tu jednym może być kaszka? Czy tylko butla/cyc?
I to jest w sumie 5 posiłków. Śniadanie, drugie śniadanie, obiad, deser, kolacja.
Plus karmienie w nocy?
Czyli kaszka na śniadanie i kolacje?
Mldoy teraz je (godziny orientacyjne):
7 cyc (ale te poranne karmienia, szczególnie przy dwóch nocnych to jest parodia)
9 kaszka mleczna/cyc
12 cyc
14 warzywa/obiad
16 cyc
19 kaszka na noc, normalna porcja
Plus w nocy budzi sie ostatnio raz, koło 2. Albo dwa razy, np 1 i 5. -
Ulfe dziecko z wiekiem potrzebuje kcal i można dodawać kaszkę do mleka i rano i wieczorem. Tylko ważna różnorodność np. jedna glutenowa, druga bez glutenu. Kaszka na mleku to posiłek mleczy jak najbardziej. Ja cycka będę dawać dopóki będzie Liwka się go domagała, w nocy też.
Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
Agatia
Slicznie Liwka je:) jak pieknie pije z kubeczka, no, no, no:)
Ulf
6-9min to moje marzenie hihiszczerze to tez sie gubie triche w tych posilkach. Ile czego z czym i kiedy daje. W ogole msm wrazenie, ze moje dziecko ciagle je
U nas jest tak:
8 cyc (ok 3min)
10 proba podania wody
11 kaszka ryzowa mleczno owocowa z 1,5lyzki z dodatkiem mannej z 2miarek od mleka z glutenem
13 cyc (2-3min)
14 obiadek (zazwyczaj warzywka z mieskiem-pol sloiczka)
16 cyc (2-3min)
17 kaszka ryzowa mleczno owocowa z 1,5lyzki
18 herbatka ok 50ml
19.30 cyc (z obu piersi po ok 8min z kazdej)
24 cyc jak wyzej
5 cyc jak wyzej
Nie wiem czy cos robie zle szczedze powiedziawszy. Daze do tego by rano dawac sama kaszke glutenowa.
Co myslicie cioteczki?agatia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo ja wlasnie sie zastanawialam czy od razu obiadem zastepowac cyca ale najwidoczniej to zlympmysl czyli lepisj dac cycampo godzinie obiadek i potem znow cyca? Matko czuje sie jak raczkujace dziecko a mam 5 letnie ale ja juz naprawde nie pamoetam jak ja wtedympo kolei co robilam;)
-
nick nieaktualnyPodziwiam wszystkich tych ktorzy podaja dziecilm kawalkija bym sie zes**a ze strachu ze dziecko misie udlawi imszybciej do mnie by karetka przyjechala jak do tsgo dziecka. Ja z tych bezpiecznych bede podaeac papki mi to nie przeszkadza
a moj Bobas jeszcze bedzie mial wybor i to niejednokrotnie
agatia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nnoe jeszcze niesoac i 10 dni do rozszerzania haha chyba zaczbe notowac wasze posty co by później miec do czego sie odnosić.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja sie napalilam na roaszerzanie diety po 4 miesiacu, Igunio ma juz za dwa dni 5 mscy a jeszce na oczy nic oprocz cyca nie widzial, przh pierszhm dziecki to bardziej absorbujace bhlo a traz juz nie ma takiej spiny nie spieszy mi sie a naweg nie chce babrac w te zupki
cyc tl wygoda
agatia lubi tę wiadomość
-
Foxiu na spokojnie to nie wyścig. W przyszłości wszystkie dzieci będą jadły niezależnie czy zaczęły szybko, czy wolno
na spokojnie niech próbuje na mleczku się nie zagłodzi. Szczególnie na mm, które ma żelazo w składzie
bo to głównie dzieci cyckowe wyczerpują rezerwy po 6 mc.
Sarcia ja teraz też nie miałam parcia na rozszerzanieprzy Borku była większa ekscytacja
-
nick nieaktualny