X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia, współczuję :( to chyba nie pierwsza taka sytuacja z Twoją teściową? Coś kiedyś wspominałaś chyba. Paskudna sytuacja, niektórym nie wytłumaczysz :(

ja uciekam spać, padam na twarz, mam tylko nadzieję na spokojną noc, Fifkowi temperatura spadła, ale śpi niespokojnie....

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia współczuję :/ u nas tak samo było z Mlodym i jego babcią. On dostawał na jej widok spazmów, a ona twierdziła, że to kolki i duźdała na rękach coraz mocniej. Dzieciak się zanosił z rozpaczy. Na szczęście po roku mu trochę przeszła niechęć do babci. A teraz lubi do niej jeździć i mówi, że ją kocha :).
    Życzę, żeby ból głowy minął.

My prosimy jutro o kciuki bo Młoda ma badania w Wawie. Pewnie o 24 wrócimy bo eeg jest o 19, wcześniej usg. A jedziemy rano, żeby ją bez spania przetrzymać.

• Darusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 20:56

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia, współczuję sytuacji z teściową, w ogóle nie umie radzić sobie z dzieckiem a na siłę próbuje. Tobie pewnie niewypada jej zwrócić uwagę ale może Twój mąż powinien jej wytłumaczyć jak postępuje to wtedy weźmie sobie do serca uwagi syna.

agatia lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fakt tesciowa bywa czasami zmora kazdego domu, ale wiecie co pocieszam się myślą ze tez kiedys bede tesciowa sasasasasa hahah :>

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie boke nocy Igumio usnal o,20.30 po kapaniu i jedzeniu, spi nie spokojnie ryczal juz ze 2 razy zakropilam nos bomciezko mu sie oddychalo i spi nadal ciekawe na jak dlugo...

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia
    Wspolczuje tesciowej. Ja raczej stronie od osob glupio-madrych co to wiedzale piej od matki dziecka co jest dobre a co nie. Noz mi sie w kieszeni otwiera i potrafie byc nieprzyjemna wtedy. Jednak w twojej sytuacji ciezko uchronic sie przed taka osoba, bo to w koncu matka twego meza. Maz powinien powaznie pogadac z mama. Moze faktycznie jako argument mozna podac fakt, ze coreczka a jej wnuczka placze u niej na rekach i nie chcecie by kojarzyla babcie z czyms przykrym. Taki ma czas, poproscie by dla dobra babci (by wnusia kojarzyla ja z dobra zabawa a nie placzem) nie brala jej poki co na rece i zabawek uzywala rozsadniej. Tak jak pisze Agatia, z czasem moze jej przejdzie i babcia bedzie super :)

Agatia
    Trzymam kciuki, mocno! Bedzie dobrze, trzeba myslec zawsze pozytywnie, bo to do nas wraca z podwojna sila.

Sarcia
    Oby noc wam sie udala.

Foxiku
    Spokojnie, najwazniejsze, ze temp spadla. Zycze wam spokojnej nocki.

U nas tez niespokojnie. Po wieczornym karmieniu mialysmy awarie. Amelka sie zachlysnela slina i konkretnie jej sie zwymiotowalo :( biedactwo sie poplakalo z zalem, ale szybciutko ja przemylam, przebralam ja i lozeczko, utulilam, ucalowalam i spi. Niespokojnie, ale spi.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa..rano bede narzekac ze jestem nie wyspana...Igi spi od 20.30 a ja co ? Nie mofe zasnac !!!!!za jajkie grzechy ja sie pytam ? :( :( :(

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas problemy kąpaniem. Młody lubił kąpiele a teraz ryczy.
    Do ilu stopni mogę obniżać temperaturę wody?
    Nie mam pomysły o co innego mu może chodzić.
    No chyba ze kojarzy kapiel ze spaniem. A spanie jest przecież nudne i dla mięczaków :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z bólem łba. Pół nocy nie spałam. Sarcia u mnie dzieci też spały, a ja za skarby.
    Dobra czas się szykować na wyjazd, Młodego na szczepienie. Ogólny kocioł dzisiaj ;)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf kurcze u nas pierwszy raz wczoraj tez ryk w kaoieli mam nadzieje ze to tylko przyoadek albo zmęczenie. Z temperatura noe wiem ale moze spróbuj z jakies 2 stopnie i skroc czas kapieli aby soe stopniowo oswoil. A tylko na kąpiel tak reaguje czy czasem nie skok?

Darusia współczuję ale ja bym tak tego nie zostawiła jesli nie chcesz brutalnie powoedz lagodnoe tesciowej ze dziecko ma teraz etap ze sie boi i noech albo poczeka albo lagodnie do niego podchodzi.
    U nas w sobote tez tesciowa odrazu wyrwala fotelik samochodowy M z reki i zaczela rozbierac mlodego no i jak wycoagnela to ryk. Dodam ze ona naprawde ma dorbre podejscie do mlpdego ale dla niego byl to szok ze nie mama. Ona zarwz probowala go uspokoic no ale wiadomo szok to szok. Wiec owoedzialam na spokojnoe mama da go uspojone nakarmie przewine niech sie oswoi i napewno przestanoe. No i faktycznie po godzinie mlody juz soe cieszyl na widok dziadków. Powoedzialam lagodnoe ale jak by noe podzialalo powoedziala bym dosadniej i przejela młodego. Jal by nie dzoalalo noe jezdzila bym tam o tyle.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas noc koszmar, gorączkował, nie spał i bardzo płakał. Ja spała może trzy godziny - na raty :/

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko na kapiel. Już teraz myjemy go błyskawicznie, a kiedyś mógł sie pluskać minutami.
    No nic. Będziemy próbować.

Moi rodzice sie nie wyrywają do młodego, ale zachowują sie przy nim tak nienaturalnie ze on i tak nie bardzo te wizyty lubi.
    A nie wyrywają sie bo sie boja.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domku. Wczoraj chciałam paść na pysk bo wyszliśmy w sobotę z m na miasto byliśmy o 2 w domu o 3 Szymek wstał i godzinę nie spał jakoś dałam radę ale myślę sobie przespie 2 h jak będziemy wracać i co ? Na ani minutę nie zasnął chociaż mało co spał o 22 już spałam jak w końcu padł ale tylko jedna pobodka o 3

Ulf a może spróbujcie go na brzuch ? Szymek lubi leżeć na brzuchu albo siada bokiem opiera się o wanienke normalnie tak nie umie.

U nas lekka poprawa z jedzeniem cud w nocy w dzień odciagam 4 razy i podaje w butelce

Co do wody to uczymy się niekapka a na szybko pije z butelki

Dziś mamy kontrolę u pediatry także prosimy o kciuki :)

Ulfenstein, Dariah lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali kciuki zaciśnięte.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my po tygodniu nieobecności :) ale czytalam! Czytałam dzielnie...ale nie oamie wszystkiego aby skomentować po kolei :)

Tydzień nam minął bardzo szybko, Mała była dzielna :) w samolocie w tamtą stronę wzięłam ja na cycka przy starcie i tak zasnęła i spała cały lot :) w drugą stronę mniej spała ale była bardzo grzeczna :)
    U dziadków też bardzo grzeczna ale w czwartek już było widać że miała dość hałasu i nowych ludzi. ...

Co dziwne od jakiś 2-3 tygodni budzi się w nocy. ..około 2, na jedzenie i zasypia. Ale nie budziła się tak już od dawna dawna. .. hmmm

Gratulacje dla wszystkich Maluszków skończonych miesięcy i nowych umiejętności! ! :)

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Kciuki mocno zaciśnięte za wizytujące dzieciaczki.

Ulf Skali dobrze radzi, u nas kąpiel odbywa się teraz na brzuchu i tak mu najfajniej ale on ogólnie uwielbia kąpiele, oby mu się nie odmieniło.

Darusia paskudna sytuacja z teściową, nawiedzona kobieta, która nie potrafi pewnie pogodzić się z faktem, że wnuczka jej nie toleruje. Zauważyłam, że starsze kobiety są tak sceptycznie nastawione do teraźniejszych wytycznych odnośnie wychowania dzieci, że nie dyskutuję z nimi odnośnie rozszerzania diety, napięcia mięśniowego itp bo wg nich to przesada wyolbrzymianie i szukanie dziury w całym.

U nas oczywiście weekend gorący, urodziny siostrzenicy, starszak przyjechał na przepustkę a do tego mąż rozciął sobie rękę i założyli mu 5 szwów.
    Byliśmy na szczepieniu, lekarka poleciła nam wprowadzić do diety alerlac i zdziwiła się, że mały tak kiepsko reaguje na rozszerzanie diety.
    Ponowiliśmy próbę i marchewka się przyjmuje bez bóli brzucha za to mam wrażenie, że wychodzi w niezmienionej formie. Wczoraj daliśmy rano ten alerlac i było ok, choć pojawiły się pojedyncze krostki na głowie. Dziś powtórka i będziemy się obserwować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku biedny Twój Filip z tymi ząbkami :(

• Dariah Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubieram Małą i lecimy na rehabilitację :)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah dzielna Zosia w samolocie :-D

Bisacz kurcze oby rozezerzanie szło już tylko z górki. Skoro nie ma bólu brzuszka przy marchwi to pewnie ta pomarańczowa kupa jest normalna. Kurcze nie pamiętam, jak to było u B, L jeszcze marchewki nie jadła. Po dyni kupsko było żółte.

My już w drodze do stolicy. Oczywiście Młoda śpi w aucie, więc nie wiem jak to będzie ze spaniem na eeg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 09:27

‹‹ 3258 3259 3260 3261 3262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ