X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, no biedny i już pomysły mi się kończą co mogę zrobić, odpuszczam mu dziś z jedzeniem, innym niż mleczko, bo wczoraj też go bolało i nic nie chciał. Nie będę mu proponować na siłę. Mąż został w domu i pracuje w zdalnie gdyby się pogorszyło i musielibyśmy jechać do lekarza. Nie chcę, bo gorączka i zapchany nosek od zębów, a jakbyśmy pojechali to by mógł złapać coś na chorych dzieciach

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, trzymam kciuki za Was, daj znać jak będziecie po ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry jestem nie wyspana haha Igi sstawal milion razy, coz...

trzymam kciuki za wizytujace dzieciaczki :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia łączę się w bólu ;) też jestem niewyspana. Właśnie piję drugą kawę ;)

• Darusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 20:56

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkim dzieciom w trakcie jazdy oko leci, mój nawet po drzemce podczas jazdy przyśnie.

Foxiku dobrze, że m został w domu, sama jego obecność pewnie sprawia, że czujesz się spokojniejsza.

Mam do was pytanie
    szczepiliśmy się teraz trzecią dawką 6w1 i wzięłam receptę na pierwsze pneumo no i oczywiście chodzę ob...ana bo mam dylemat; szczepić czy nie, mąż nie chce szczepić a ja już sama nie wiem. Wszystkie szczepicie na pneumo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz

ja nie szczepie i nie mamzamiaru ani na pneumo ani na rota ani na meningo. Corki tez nie szczepilam mam swoje zdanie na temat tych dodatkowych szczepien

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz B szczepiłam, L też aktualnie jedną dawką. Nie wiem, jak dalej bo możemy mieć odroczone szczepienia bądź przerwane.
    Powiem tak przy pierwszym dziecku nie szczepiłabym 4 dawkami. Zaszczepiłabym po roku albo dwóch w zależności czy będzie żłobek czy nie. Borka szczepiłam 4 dawkami, nic się nie działo, ale z perspektywy czasu uważam, że im mniej dawek tym lepiej.

• martta Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie!
    Agatia, skali powodzenia, kciuki mocno zacisniete! :-)
    Darusia co za durne babsko, przepraszam, ale nieznosze takiego zachowania po prostu i co to znaczy, zeby matce nie oddadsc płaczácego dziecko! U nas na szczescie z tym ok, ale ja niecierpie jak mi dziecko obcalowuja zwlaszcza po buzce, trafia mnie wtedy! I to teraz jak tyle chorobsk! Mówie o tym im wszystkim, ale czasami nie dociera!
    My jutro mamy kolejne szczepienie, tym razem 5w1 i druga dawka pneumokoków.
    No i mamydruga jedynke na dole, noc znowu z płaczem przez sen i od wcxoraj cały czas ok 37 temp. No i dziaselka teraz spuchniete jednak i widze, ze go boli biedaka.
    Ja dzisiaj popoludniu do ortopedy z tym bolącym barkiem, ciekawe co mi powie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 10:50

o148p07w5riqasy7.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my!

Skali, Agatia, Dariah
    Kciukasy za wszystkie wizytujace dzieciaczki i za ich dzielne mamy.

Bisacz
    Ja Amelie szczepilam na pneumo wszystkimi dawkami ze tak powiem. Przed nami pozostala ostatnia 4ta szczepionka na pneumo ale to dopiero za jakies 7miesiecy :) na rota i meningo nie szczepilam. Szczerze to zaszczepilabym ja jeszcze raz gdybym miala kolejny taki wybor, ale oczywiscie decyzja nalezy do ciebie.

Sarcia
    Wspolczuje zarwanej nocki. Wiem, jak to jest bo u nas ciagle pierdylion pobudek. Wystarczy poglaskac ja, przytulic i niby spi dalej, ale to wstawanie to masakra.

Dariah
    Brawo dla coreczki za dzielnosc w samolocie. Odpoczelas chocby troszke?

Darusia
    No, szkoda komentowac postepowanie twojej tesciowej. Masakra.

Ulf, Ajrin
    U nas od kilku dni w kapieli wygrywa pozycja na czworakach lub siedzaca. Lezenie zrobilo sie nudne :) moze sprobujcie tak jak pisza inne cioteczki w pozycji na brzuchu. Trzymam kciuki i mam nadzieje,ze sie uda i nie bedzie juz krzyku.

U nas noc srednia. Do czestego wstawania to juz sie nawet powooooli przyzwyczajam, ale z checia pospalabym dluuuuuuzej, bez przerw. Marzenia hihi :)
    Pogoda kiepska, w powietrzu wisi deszcz ale chyba mimo to slusimy sie na krociutki spacer. Na obiad ogorkowa, nie jadlam wieeeeeki wiec juz sie nie moge doczekac ;)
    A na piatek zaplanowalam pyre z gzikiem (pierwszy raz od urodzenia Amelki), ktory uuuuwieeeelbiam. Jego smak chodzi za mna kuz od dobrych 3miesiecy ale nie moglysmy. Oby nic po tych dwoch wynalazkach nic Meli nie bylo bo sie chyba pochlastam haha :D

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • martta Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda te miliony wstawañ to jest masakra, jeszcze jak sie uda usnać potem to luz, ale ja dzidiaj od 1 do 3 oczy jak 5zl, bo sie rozbudziłam i du..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 10:49

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dalej nie wiem czy szczepić ale rozmawialiśmy z mężem i jak się uda to tak będziemy kombinować z pracą żeby mały poszedł do żłobka jak skończy 2 latka. Chyba zdecydujemy się na szczepienie pneumo po skończonym roczku jak już.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie jest ok i nie wymagamy kontroli :)

Gotowalam szymkowi rosolek ale mnie oswuecono że nie może być na mięsnym wywarze więc jutro kolejna próba a ten bedzye dla nas.

W tym tygodniu zaczynamy rehabilitację

Czy się chwalilam że będę matką chrzestna u synka siostry M? Mój pierwszy chrzesniak :)

Dariah, Natka-matka wariatka :), Darusia, bisacz, AJrin, martta, marta258 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matka roku kupuje "katarek" nie mając odkurzacza w domu, chyba sobie płuca wypluję o.O

Ulfenstein, Dariah, Natka-matka wariatka :), agatia, marta258 lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On tez bardzo lubił kapiel. Wręcz jak już mocno marudził to kapiel go uspokajała.
    A teraz po włożeniu do wody od razu płacze.
    Spróbuje dzis może na brzuchu. Albo w chłodniejszej wodzie. Ma kilka suchych plamek na skórze. Może ciepła woda go podrażnia?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik
    nie masz telewizora, odkurzacza ,smartfona :) jestes eko czlowiekiem :) podziwiam ja bez tego nie funkcjonowala bym siedzac w domu )

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Foxik
    nie masz telewizora, odkurzacza ,smartfona :) jestes eko czlowiekiem :) podziwiam ja bez tego nie funkcjonowala bym siedzac w domu )
    jeszcze pomyśli ktoś że jesteśmy amiszami :D

bisacz, sarcia123, agatia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn mamy jakiś stary, stary odkurzacz, ale wątpliwej jakości i działa ostatkiem swoich sił, chciałabym kiedyś sobie sprawić taki jeżdżący :) nie mamy nigdzie dywanów, tylko panele i kafelki, to daję radę samą miotłą i mopem.

Mały padł, niech odsypia kiepską noc, może temperatura spadnie przez sen
    ja się zabieram za obiad, dziś naleśniki ze szpinakiem i twarożkiem ;)

• Dariah Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka,
    Tak trochę odpoczelam no i przede wszystkim pooddychalysmy świeżym powietrzem! :)

My juz po rehabilitacji :)

Darusia,
    Współczuję teściowej...na szczęście u nas nie ma takich sytuacji..bo z moim ciętym językiem szybko byśmy się posprzeczaly :)

Skali,
    Powodzenia na rehabilitacji :)

Bisacz,
    My juz mieliśmy dwie dawki pneumo. Zdecydowałam się szczepić bo Z pójdzie do żłobka jak będzie mieć rok :)

Agatia,
    Kciuki zacisniete! !!

Natka-matka wariatka :), agatia lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak było na reh?

My tez już po 2 dawkach pneumo.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 3259 3260 3261 3262 3263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ