WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybisacz, no biedny i już pomysły mi się kończą co mogę zrobić, odpuszczam mu dziś z jedzeniem, innym niż mleczko, bo wczoraj też go bolało i nic nie chciał. Nie będę mu proponować na siłę. Mąż został w domu i pracuje w zdalnie gdyby się pogorszyło i musielibyśmy jechać do lekarza. Nie chcę, bo gorączka i zapchany nosek od zębów, a jakbyśmy pojechali to by mógł złapać coś na chorych dzieciach
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChyba wszystkim dzieciom w trakcie jazdy oko leci, mój nawet po drzemce podczas jazdy przyśnie.
Foxiku dobrze, że m został w domu, sama jego obecność pewnie sprawia, że czujesz się spokojniejsza.
Mam do was pytanie
szczepiliśmy się teraz trzecią dawką 6w1 i wzięłam receptę na pierwsze pneumo no i oczywiście chodzę ob...ana bo mam dylemat; szczepić czy nie, mąż nie chce szczepić a ja już sama nie wiem. Wszystkie szczepicie na pneumo? -
nick nieaktualny
-
Bisacz B szczepiłam, L też aktualnie jedną dawką. Nie wiem, jak dalej bo możemy mieć odroczone szczepienia bądź przerwane.
Powiem tak przy pierwszym dziecku nie szczepiłabym 4 dawkami. Zaszczepiłabym po roku albo dwóch w zależności czy będzie żłobek czy nie. Borka szczepiłam 4 dawkami, nic się nie działo, ale z perspektywy czasu uważam, że im mniej dawek tym lepiej. -
Witamy sie!
Agatia, skali powodzenia, kciuki mocno zacisniete!
Darusia co za durne babsko, przepraszam, ale nieznosze takiego zachowania po prostu i co to znaczy, zeby matce nie oddadsc płaczácego dziecko! U nas na szczescie z tym ok, ale ja niecierpie jak mi dziecko obcalowuja zwlaszcza po buzce, trafia mnie wtedy! I to teraz jak tyle chorobsk! Mówie o tym im wszystkim, ale czasami nie dociera!
My jutro mamy kolejne szczepienie, tym razem 5w1 i druga dawka pneumokoków.
No i mamydruga jedynke na dole, noc znowu z płaczem przez sen i od wcxoraj cały czas ok 37 temp. No i dziaselka teraz spuchniete jednak i widze, ze go boli biedaka.
Ja dzisiaj popoludniu do ortopedy z tym bolącym barkiem, ciekawe co mi powie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 10:50
-
Witamy sie i my!
Skali, Agatia, Dariah
Kciukasy za wszystkie wizytujace dzieciaczki i za ich dzielne mamy.
Bisacz
Ja Amelie szczepilam na pneumo wszystkimi dawkami ze tak powiem. Przed nami pozostala ostatnia 4ta szczepionka na pneumo ale to dopiero za jakies 7miesiecyna rota i meningo nie szczepilam. Szczerze to zaszczepilabym ja jeszcze raz gdybym miala kolejny taki wybor, ale oczywiscie decyzja nalezy do ciebie.
Sarcia
Wspolczuje zarwanej nocki. Wiem, jak to jest bo u nas ciagle pierdylion pobudek. Wystarczy poglaskac ja, przytulic i niby spi dalej, ale to wstawanie to masakra.
Dariah
Brawo dla coreczki za dzielnosc w samolocie. Odpoczelas chocby troszke?
Darusia
No, szkoda komentowac postepowanie twojej tesciowej. Masakra.
Ulf, Ajrin
U nas od kilku dni w kapieli wygrywa pozycja na czworakach lub siedzaca. Lezenie zrobilo sie nudnemoze sprobujcie tak jak pisza inne cioteczki w pozycji na brzuchu. Trzymam kciuki i mam nadzieje,ze sie uda i nie bedzie juz krzyku.
U nas noc srednia. Do czestego wstawania to juz sie nawet powooooli przyzwyczajam, ale z checia pospalabym dluuuuuuzej, bez przerw. Marzenia hihi
Pogoda kiepska, w powietrzu wisi deszcz ale chyba mimo to slusimy sie na krociutki spacer. Na obiad ogorkowa, nie jadlam wieeeeeki wiec juz sie nie moge doczekac
A na piatek zaplanowalam pyre z gzikiem (pierwszy raz od urodzenia Amelki), ktory uuuuwieeeelbiam. Jego smak chodzi za mna kuz od dobrych 3miesiecy ale nie moglysmy. Oby nic po tych dwoch wynalazkach nic Meli nie bylo bo sie chyba pochlastam haha -
nick nieaktualny
-
My po wizycie jest ok i nie wymagamy kontroli
Gotowalam szymkowi rosolek ale mnie oswuecono że nie może być na mięsnym wywarze więc jutro kolejna próba a ten bedzye dla nas.
W tym tygodniu zaczynamy rehabilitację
Czy się chwalilam że będę matką chrzestna u synka siostry M? Mój pierwszy chrzesniak
Dariah, Natka-matka wariatka :), Darusia, bisacz, AJrin, martta, marta258 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
On tez bardzo lubił kapiel. Wręcz jak już mocno marudził to kapiel go uspokajała.
A teraz po włożeniu do wody od razu płacze.
Spróbuje dzis może na brzuchu. Albo w chłodniejszej wodzie. Ma kilka suchych plamek na skórze. Może ciepła woda go podrażnia?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytzn mamy jakiś stary, stary odkurzacz, ale wątpliwej jakości i działa ostatkiem swoich sił, chciałabym kiedyś sobie sprawić taki jeżdżący
nie mamy nigdzie dywanów, tylko panele i kafelki, to daję radę samą miotłą i mopem.
Mały padł, niech odsypia kiepską noc, może temperatura spadnie przez sen
ja się zabieram za obiad, dziś naleśniki ze szpinakiem i twarożkiem -
Natka,
Tak trochę odpoczelam no i przede wszystkim pooddychalysmy świeżym powietrzem!
My juz po rehabilitacji
Darusia,
Współczuję teściowej...na szczęście u nas nie ma takich sytuacji..bo z moim ciętym językiem szybko byśmy się posprzeczaly
Skali,
Powodzenia na rehabilitacji
Bisacz,
My juz mieliśmy dwie dawki pneumo. Zdecydowałam się szczepić bo Z pójdzie do żłobka jak będzie mieć rok
Agatia,
Kciuki zacisniete! !!Natka-matka wariatka :), agatia lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️