X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Ja jak dostalam okres to pokarmu praktycznie nie mialam. Pare kropel doslownie. Pilam duzo wody, femaltiker, karmi i dupa. Za to z 2 dni po okresie znow pokarm sie pojawil. Nie w takiej ilosci jak bylo ale byl. Teraz pokarm jest tylko jego pozeraczka nim gardzi :P tak jak Angela mi pisala od polowy cyklu lykam wapn i cynk. A caly cykl magnez biore i zobaczymy co bedzie przy kolejnym okresie.

Sarcia
    Sprobuj za pare dni. Moze Igus bedzie otwieral paszczulek i chetnie zje :)

Foxik
    To nieciekawie z ta temperatura, ale Fifi to juz zaprawiony w bojach z zebolami. U nas narazie cisza. Sa dni, ze sie slini tak, ze szok i pakuje wszystko do dzioba ale potem znow jest spoko. Jsk zagladam to raczej nie wroze szybkiego wyzynania.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, zobaczymy jak wstanie jaki będzie :(
    na razie się martwię, bo nie chce pić wody

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka. Śliczne dziewczynki. I bardzo bardzo do siebie podobne. Odzywaj się częściej. Ja chętnie posłucham co u was. Pozdrawiam i całuję

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf. Chociaż po lyczku niech pije. Może kup elektrolity...nawodnia go tym co potrzebuje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, już się zastanawiałam czy soku jakiegoś nie kupić, bo jeśli pije mleczko co ok 2 godz i po łyczku wody, bo jednak z tej łyżeczki coś trafia to się chyba nie odwodni?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf. Pisałam na fb. On nie chce wody w ogóle? ?czy dziś nie chce? Nie pije tez z butli ze smoczkiem?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sluchajcie chodzi ktoras z was na basen i karmi piersia ? Po cc oczywiscie :) bo zastanawiam sie czy jak bym, poszla na aqua fitness to nie bedzie mi ubywac pokarmu no i czy maly cyc nie odrzuci przez zapach tego chloru ktory pomimo kapieli i tak jakis czss sie utrzymuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, dziś :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kamcia, dziś :/

Może mu się nie chce pić. Ale proponuj chociaż po lyczku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Jesli chodzi o zapach chloru to nie pomoge. Jesli zas chodzi o wysilek to ja chodze na fitness 3-4 razy w tygodniu po ok 50-60min. Rozmawialam z trenerka personalna, ktora 2 lata temu rodzila przez cc i doradzila mi by z poczatku sie oszczedzac by za duzego wysilku na sam poczatek nie bylo, bo to logiczne, ze jesli organizm jest wycienczony to bedzie mniej pokarmu i odradzila mi wszelkiego rodzaju pompki i brzuszki oraz nadmiernych podskokow (chyba, ze w staniku, ktory te cycochy bardzo srabilnie podtrzymywal) przynajmniej z poczatku.
    Mi pokarm nie zaniknal (no chwilowo ale ze wzgledu na okres), nawet dla mnie jest lepiej. Psychicznie i fizycznie. Pocwicze, zmecze sie, pogadam z innymi dziewczynami, endorfinki uzupelnie :) ja wysilek w rozsadnych granicach polecam ;)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf z tym soczkiem to jakiś pomysł jest, spróbuj

Nam udało się z głupia frant (tak się to pisze?) zawizytować u fizjoterapeutki i w dodatku za free :) Rejestrowałam m do chirurga i przy okazji spytałam o rehabilitację, pani powiedziała żeby przyjechać z małym co też zrobiliśmy. Faktycznie mały jest trochę obrażony na lewą rączkę i boczek ale wszystko do naprawienia w domu. Podawać zabawki od lewej strony, karmić od lewej strony i zabawiać też, nie pozwalać spać na ulubionej stronie - to trudne bo mały śpi na wznak. Za miesiąc do kontroli i jak nie będzie poprawy to pomyślimy o ćwiczeniach. Babeczka podkreśliła, że teraz rodzice to trochę przeginają i nie pozwalają się maluchom rozwijać w swoim tempie.

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia basen to chyba najlepszy fitness więc startuj, myślę, że mały nie obrazi się przez to na cyca.

Ajrin twój kot na tym zdjęciu wymiata :)

AJrin lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko ale cudowne dziewczynki :-D pomyślności i siły :-D

Foxiu amiszko ;) ha ha ha

Sarcia jak wypycha jęzorkiem to jeszcze raczej nie gotowy.

A my po spacerze po galerii ;) po dworzu. Pierwszy raz walczymy, żeby gwiazda nie spała ;) 5h za nami jeszcze godzina do usg i 2h do eeg :)
    No i poznaliśmy synka Zakoscielnego :) imiennik mojego B był z tatą w przychodni. Nie ma to jaj wojaże do stolycy ;)

Little Red Fox, bisacz, Natka-matka wariatka :), Dariah, AJrin, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff, spadło do 37,3 st

agatia, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Natka, zobaczymy jak wstanie jaki będzie :(
    na razie się martwię, bo nie chce pić wody

Ja usłyszałam że jak dziecko nie chce pić tzn ze nie chce,nie potrzebuje bo mu starcza np. Mleko (tam też woda).

Ja dobie dałam spokój.
    Nakupowalam skoczków,herbatę i wszystko leży a on dalej nie chce pić
    Kupię jeszcze bidon i zobaczymy.
    Niechciane nawet z kubka normalnego tzn wziął pierwszego łyka i tyle się napić.

Lrf nasze dzieci jedzą co 2h także jakby nie było są napojone.

Ale przy gorączce kombinuj żeby dodatkowo pił.
    To z łyżeczki,to z kubeczki a może z butelki.

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny USG ok główce nie widać malformacji ani zwapnień, na klatce piersiowej zmiana nie ma przepływów, więc powinna się wchłonąc. Dziurka nad pupą jest płytka, nie dosięga do kosciu guzicznej, wygląda na zasklepioną od spodu:-D czekamy na eeg ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 17:22

żabka04, AJrin, sarcia123, Natka-matka wariatka :), martta, Dariah, marta258, bisacz lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia super wieści :) a gdzie robicie badania?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin robimy w MediParku. USG robił nam dr Michał Brzewski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 17:55

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka-matka wariatka :) wrote:
    Sarcia
    Jesli chodzi o zapach chloru to nie pomoge. Jesli zas chodzi o wysilek to ja chodze na fitness 3-4 razy w tygodniu po ok 50-60min. Rozmawialam z trenerka personalna, ktora 2 lata temu rodzila przez cc i doradzila mi by z poczatku sie oszczedzac by za duzego wysilku na sam poczatek nie bylo, bo to logiczne, ze jesli organizm jest wycienczony to bedzie mniej pokarmu i odradzila mi wszelkiego rodzaju pompki i brzuszki oraz nadmiernych podskokow (chyba, ze w staniku, ktory te cycochy bardzo srabilnie podtrzymywal) przynajmniej z poczatku.
    Mi pokarm nie zaniknal (no chwilowo ale ze wzgledu na okres), nawet dla mnie jest lepiej. Psychicznie i fizycznie. Pocwicze, zmecze sie, pogadam z innymi dziewczynami, endorfinki uzupelnie :) ja wysilek w rozsadnych granicach polecam ;)

Dzieki za przydatne informacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciła nam temperatura, dałam paracetamol, potuliłam nagusieńkiego skóra do skóry i teraz śpi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 19:14

‹‹ 3261 3262 3263 3264 3265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ