WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    czy to mozliwe zeby maly przy zabkowaniu dostal katar ???? Byl zdrow jak ryba i nagle od wieczora katar, ktorego nawet katarkiem sie nie da odciagnac, bo po odciaganiu nadal jak by kluche mial, nawet krople nie wiele daja, oczywiscie goraczka tezjedt. Myscjcie ze do lekarza isc rano ??? Pomocy

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej, my od 5:30 na nogach :D
    gdzie te czasy, gdy Filip spał do 8.??

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn da sie odciagnac ale nie wszystko slychac ze cos tam zostaje, a katar jestntaki bialy przezroczysty hmm... w nocy dawalam mu czopka nurofenmbo temperature zas mial, wstawal chyba pierdyloard razy..ale to juz pomijajac. No ja mu kropie sola fiz i nasivinem

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze zrobic mu inhalacje z ampulki soli fizjo ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, nie zaszkodzi :)
    ja mojemu robię nawet jak nosek zapycha przy ząbkowaniu :)

• martta Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia u nas też takie gluty, ale po 2 dniach juz kaszel straszny tez, niedługo jedziemy do lekarza znowu. Noc koszmarna przez ten katar i kaszel, maly tak płakał i krzyczał jak jeszcze nigdy, serce na pół chciałam płakać razem z nim, straszne. Biedny był nieprzytomny, tak chciał spać a nie mógł oddychać, ściąganie gili to jeszcze wieksze krzyki. Temperatury az dostał i ma cale gardło zdarte :( Oczywiście, żeby było jeszcze lepiej dla mnie w nocy dostałam mega okres :(
    Mam nadzieję że u Igiego to tylko od zębów, bo mojej znajomej mala tez taki miała. U nas niestety choroba na 102

o148p07w5riqasy7.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Biedny Igunio :( obserwuj skarbie i gdyby sie nie polepszalo to ja bym poleciala do lekarza. Nigdy nie zaszkodzi wizyta.

Marta
    Biedactwo :( ladnie wam tam sie rozpanoszyla ta choroba. A kysz chorobo!

Foxik
    Ooooo... ja tez pamietam jak mimo pobudek dziesiatki razy Amelka potrafila wytrzymac do 9:30 :) teraz max 6:00 i krzyczy "juz wez mnie z tego lozeczka, wstawanie do mnie nie pomoze" :D

Agatia
    To sobie pore na segregacje znalazlas :D
    Ja ci powiem, ze jestem na takim etapie, ze gdybym zasnela wraz z Mela o 20:00 i jakims cudem Mela sie nie budzila w nocy to obudzilabym sie dopiero rano :) oj taaaak, pospalabym sobie hihi :) ale to jeszcze znajduje sie w szufladce "marzenia" :D

U nas zapowiada sie ladny dzien. Od 5:30 jestem juz calkowicie na nogach, bo nie licze tych pobudek w nocy.
    Chodzimy z Amelka jeszcze w pizamkach, ale co tam :D slonko widze pieknie swieci, oby pogoda sie utrzymala.

Milego dnia wam zyczymy cioteczki! Radosnych dzieciaczkow, braku goraczek, kaszli, gilow i sloneczka!
    Odezwiemy sie pozniej :*

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj wlasnie ma zatkany nosek i biedny ciagnie tym nosem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarejestrowalam Igunia do lekadki nie zaszkodzi pojsc niech go zobaczy i oceni

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jakiś kaszelek. Zeby?
    Nie można chyba wszystkiego podciągać pod te zeby :(

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście poszedł spać przed chwilą, oby trochę pospał, bo będzie maruda i pierdziółka :)
    jak się obudzi zjemy kaszkę, spróbuję podać z miseczki, bo póki co tylko w butli
    nie wierzę, że już weekend, jutro muszę jechać po prezent dla Mamy na urodziny, w niedziele w gości jedziemy ;) i się już poniedziałku nie mogę doczekać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 08:03

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my się witamy
    znów noc bez wstawania tzn bez jedzenia :(
    Pobudka jakoś 6.30
    mąż wrócił w nocy a więc odsypia. Przez to zaczęliśmy wcześniej dzień. Czyli dawno po śniadaniu
    dziś mamy wyjazd a dokładnie do notariusza. W końcu zamkniemy nasze sprawy spadkowe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i już nie śpi, wrrrr... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dobry, jeżeli ktoś planuje wyjść z domu to informuje myje okna :P Będzie padał deszcz.
    My dzień zaczeliśmy o 7 w nocy o 4 mieliśmy pobudkę na butlę coraz częściej się nam to zdarza. Chyba potrzebuje jeszcze masy zrobić haha.
    A teraz znów śpi.

Co do zębów to ja na nie tylko zwalam katar. Kaszel też może być ale łatwo go odróżnić od kaszlu który spływa przez katar. No i na zęby zwalam też marudzenie. U nas brak takich rzeczy, zebów spodziewam się koło roczku :P

Sarcia dobrze zrobiłaś niech zajrzy dr do buzi i oceni a co najważniejsze osłucha. A ty wtedy będziesz mogła być spokojna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, u mnie już pada :P
    Młody trenuje pełzanie/czołganie i zaraz idę robić mu jaglankę z owocami na śniadanie :)
    wczoraj wprowadził na spontanie gluten i póki co nic złego się nie dzieje :)

Dariah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy.
    My pobudka o 3:15 na mm wciągnął 180ml gdyby matka zrobiła więcej syn by zjadł napewno.
    Pobudka o 6:30 mąż mas obudził jak wrócił z pracy.

My na spacerze przymusowy przy okazji zakupy póki ludzi nie ma w sklepach.
    Córka ma chyba zły dzień bo od rana ciśnienie podnosi i nie da spać tacie więc i Robert pewnie nie pośpiechu.
    Wzięłam hulajnoga i niech się zmeczy.

Kamcia ja idę do notariusza w przyszłym tygodniu.
    Stwierdziłam że teraz to trzeba zrobić bo potem zapomnę.
    Super ze zamknięcie ten dział.

Sarcia wizyta nie zaszkodzi.
    Jak najbardziej możesz zrobić inhalacje z soli.
    A przy żabkach może być gil po pas nawet zielony.

Ulf przypisać czy nie prawda jest taka że zależy od dziecka jak zareaguje organizm na ząbki.
    Jak pisałam wcześniej córka miała zielone gole po pas,oczy zalzawione i gorączka całymi dniami i nocami 38-41st a była pogodna i uśmiechnięta.
    A kaszel może być od gili które spływają.

Agatia super ze sprawą damska wyjaśniona.

U nas wysypka znika:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 08:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sluchajcie 22.03 wyslalam list domtaty polecony priorytet z bardzo waznymi dokumentami do dzis jeszcze go nie ma mimo ze powinien byc na wcsoraj na sledzeniu jest naposane ze doreczono do Up xxx ale nie ze dore zono do adrestaata, zadzwonilam na imfolinie a fecet mi wpiera ze jak kest napisane ze doreczono do up xxxd tp znzczy ze doreczono do adresata wydaje mi sie ze gada kompletne glupoty !! Bo ze sledzenia wynika ze to dotatlo z jednego urzedu pocztowego do drugiego. A tata mowi ze nie mozliwe zby dotarlo bo do 16 nikogo w domu nie bylo, a listonosz na wsi chodzo tak do 11. Co o tym mysle ?? Kurde zmartwilam sie jak cholera

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dziewczyny sluchajcie 22.03 wyslalam list domtaty polecony priorytet z bardzo waznymi dokumentami do dzis jeszcze go nie ma mimo ze powinien byc na wcsoraj na sledzeniu jest naposane ze doreczono do Up xxx ale nie ze dore zono do adrestaata, zadzwonilam na imfolinie a fecet mi wpiera ze jak kest napisane ze doreczono do up xxxd tp znzczy ze doreczono do adresata wydaje mi sie ze gada kompletne glupoty !! Bo ze sledzenia wynika ze to dotatlo z jednego urzedu pocztowego do drugiego. A tata mowi ze nie mozliwe zby dotarlo bo do 16 nikogo w domu nie bylo, a listonosz na wsi chodzo tak do 11. Co o tym mysle ?? Kurde zmartwilam sie jak cholera
    Poczta znów coś świruje ja zamówilam Kubie rzeczy, dziewczyna wysłała mi je listem poleconym priorytetowym i dalej go nie mam. A było to we wtorek. Dziś i tak ide na pocztę więc się dowiem.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Ciocie :)
    U nas nocka całkiem. ..ale ciężko było ją uspic... od kiedy wprowadzam jej jedzonko ma gazy...
    U Was też tak było? ?

Sarcia,
    Wiem ze siostrzeniec mojego M od zawt mial katar na zęby. Nawet teraz jak nu rosną stałe to zawsse ma zawalone zatoki i mega katar. ... taki typ :)
    Może u Was też na zęby ten katarek??

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Wczoraj mnie nie było bo zaczyna się ogródkowa pora
    Wykorzystuję, że starszak w domu i wczoraj wygrabiliśmy teren przed domem, przycięłam część tuji a dziś już facet przywiózł ziemię pod nowy ogródek. Starszak będzie rozplantowywał :)

U nas kaszel nie odpuszcza, gile trochę przystygły ale noc przez ten kaszel okrutna. Zainhalowałam go i śmiga po macie.

Tak pobieżnie przeleciałam co naskrobałyście
    szczujecie tymi spacerówkami niedobre :) a ja mam wózek 3w1 całkiem spoko więc nowa spacerówka odpada chyba, że kupimy parasolkę na szybkie wypady do miasta

Marta miło cię widzieć, zdrówka dla Maluszka

Agatia gratuluję dobrych wieści :)

Żabko dobrze, że to trzydniówka i apetyt wrócił :)

Kamcia buziaki dla wczorajszego jubilata :) :) :)

kamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość

‹‹ 3352 3353 3354 3355 3356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ