X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny jak ja sie dzisiaj fatalnie czuję... Łeb pęka i taka wyrzygana jestem:( co za koszmarny dzień, dobrze ze sie kończy. Przypuszczam ze to przez pogodę: cały dzień pada i ciśnienie nagle mocno skoczyło. Przed ciąża bardzo rzadko narzekałam na głowę, a w tej ciazy to jakaś zmora. Pewnie znowu skończy sie na apapie:(
    nawet nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać, co naprodukowalyscie:(

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:

Ewidentnie zmienia mi się paleta smaków w drugim trymestrze. Od stycznia słodycze mnie odrzucały, podobnie kawa i awokado(??), które ogólnie bardzo lubię. No i dzisiaj na śniadanie zjadłam jajko sadzone i awokado właśnie, a na deser batonika... I teraz po batoniku, jest mi tak średnio...

Mi też od 2 dni ciągle jej rzodkiewki

Behemottka lubi tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero przed chwilą byłam w sklepie po tą nutelle. Od 16 była taka mgła, że płotu z okna nie widziałam, więc bałam się jechać samochodem. Jakoś w tej ciąży taka nazbyt przezorna się zrobiłam. Oczywiście w sklepie oprócz nutelli kupiłam kilka batonów, czekoladę i świeże pieczywko. Jak wróciłam do domu odeszła mi ochota na słodycze i zjadłam kajzerke z serem... ;)

Ania91, _izunia_ lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Behemottka zazdroszczę tych drazy :) ja już prawie 7 tyg na cukrowym odwyku, bo mam cukrzycę, cukier ma czczo wyszedł za wysoki. Dzielnie się trzymam, ale batona bym wszamala ;)
    Draże już w kuble, kubeł przed garażem, dzisiaj jeździ śmieciara to zabierze. Został jeden batonik AlmondJoy (takie Bounty), jedna czekolada biała Lindt i paczka czekoladek AlmondJoy-małe kawałki. Ale jakoś o to się nie martwie i w ogóle mnie nie ciągnie. Jest też Prince Polo od ponad miesiąca, o którym wiem tylko ja, i jeszcze leży. Mam nadzieję, że wczorajszy wyskok zakupowy to była tylko złość na to, że małż teraz jest na drugim końcu kraju :( Chlip, chlip, ja bez małża nie potrafię, przyrósł mi tak, po dziesięciu latach, że bez niego jak bez ręki....

Sophia, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela. Ja rzodkiewki jem od 2 tygodni. drugie warzywo przy diecie cukrzycowej które jeszcze mi smakuje . Bo jeszcze kalarepe pochlaniam :)

Angela89, Bratek lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    kurcze Behemotka coś w tym jest, ja cały I trymestr nic słodkiego prawie nie jadłam, a teraz mnie ciągnie, normalnie muszę się powstrzymywać, żeby nie kupować nic, chociaż ostatnio trochę sobie pofolgowałam :/ muszę znowu się ogarnąć!
    Czy Wy też jesteście takie nie do życia pod wieczór? normalnie jakbym się położyła to bym zasnęła w minutę. Ale może to po całym dniu w robocie tak mam, nie wiem, ale wypatruje tego przypływu energii o którym wszędzie piszą i nic!

Ja w dzień wolny jakoś wyrabiam, ale po pracy padam już po południu, muszę się godzinkę-dwie przespać i od 21:00 idę do łóżeczka (zasypiam po dziesiątej, ale normalnie to po 11).

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mi też od 2 dni ciągle jej rzodkiewki
    To przynajmniej zdrowo! :) :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Dopiero przed chwilą byłam w sklepie po tą nutelle. Od 16 była taka mgła, że płotu z okna nie widziałam, więc bałam się jechać samochodem. Jakoś w tej ciąży taka nazbyt przezorna się zrobiłam. Oczywiście w sklepie oprócz nutelli kupiłam kilka batonów, czekoladę i świeże pieczywko. Jak wróciłam do domu odeszła mi ochota na słodycze i zjadłam kajzerke z serem... ;)

Masz tak jak ja, nakupiła czekolady, a teraz nie mogę o niej myśleć ... ;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    To przynajmniej zdrowo! :) :)
    Tylko mąż z moimi gazami nie może wytrzymać hihihi :D

Behemottka, mmargol, megg lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Tylko mąż z moimi gazami nie może wytrzymać hihihi :D
    Ja się po kapuśniaczku wyprowadzam do drugiej sypialni.... ;)

mmargol lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jadłam loda w gałce o smaku słonego karmelu. Tylko jak skończyłam go jeść to zdrętwiał mi język i spuchły usta. Nie wiem dlaczego...??

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka bidulo Ty cały weekend sama? Ale chociaż z nami sobie popeplasz;)
    Taki mi apetyt na to słodkie zrobilyscie ze idę po nutelle i łyżeczkę....

Behemottka lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Ja zjadlam bule z serem zoltym i powidlami maminej roboty :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    A ja dzisiaj jadłam loda w gałce o smaku słonego karmelu. Tylko jak skończyłam go jeść to zdrętwiał mi język i spuchły usta. Nie wiem dlaczego...??
    Uczulonko na ktorys składnik. Dobrze ze gardlo Ci nie spuchło.

atdcupjy14gifv7v.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Anulką nie ryzykuj już z lodami o takim smaku i zgłoś to lekarzowi ;)

w57vikgnszqgz528.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    A orzechów tam nie było? Chyba unikaj takich lodów od teraz :/

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm... Ale pyszne były...

Mąż mi poszedł po Karmi. Na karmel na pewno nie mam uczulenia, bo karmi pije i jest ok.

Orzechy też nie, bo wczoraj jadłam.

Tam na koniec gałki był taki jakby płynny karmel i to po tym na pewno;/, bo jadłam na pocątku i nic.

Prędzej bym podejrzewała o coś z ananasa. Jak jem surowego to krew a mi leci ciurkiem z podniebienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 19:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już konkretnie czuje Fasolkę. Wiem kiedy mnie kopie. Chwilami to jakby się wyżywała:P

Angela89, Behemottka, megg, YvonnElizabeth, violett lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszyczka, nie wiem czy w takim smaku lodow jest cos z ananasa ale moze jeszcze na cos innego jestes uczulona co bylo w skladzie tych lodow

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeenyyy juz az tak czujesz?? ale fajnie, nie moge sie doczekac! a w 1 ciazy kiedy poczulas?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ