X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakiś emulgator, zagęszczacz albo coś. Pójdę się zapytam czy mają gdzieś listę składników.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Draże już w kuble, kubeł przed garażem, dzisiaj jeździ śmieciara to zabierze. Został jeden batonik AlmondJoy (takie Bounty), jedna czekolada biała Lindt i paczka czekoladek AlmondJoy-małe kawałki. Ale jakoś o to się nie martwie i w ogóle mnie nie ciągnie. Jest też Prince Polo od ponad miesiąca, o którym wiem tylko ja, i jeszcze leży. Mam nadzieję, że wczorajszy wyskok zakupowy to była tylko złość na to, że małż teraz jest na drugim końcu kraju :( Chlip, chlip, ja bez małża nie potrafię, przyrósł mi tak, po dziesięciu latach, że bez niego jak bez ręki....
    A ja w każdy tydzień jestem bez meza. A w ten weekend az do soboty. Bo popsula się jakąś maszyną i mąż musi zostać na jutro w pracy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Jeeenyyy juz az tak czujesz?? ale fajnie, nie moge sie doczekac! a w 1 ciazy kiedy poczulas?

W pierwszej ciąży tak koło 18-19 tygodnia. Mam łatwiej, bo już rozróżniam te ruchy w porównaniu z pierworódkami. ;)

• Sophia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Hmmmm... Ale pyszne były...

Mąż mi poszedł po Karmi. Na karmel na pewno nie mam uczulenia, bo karmi pije i jest ok.

Orzechy też nie, bo wczoraj jadłam.

Tam na koniec gałki był taki jakby płynny karmel i to po tym na pewno;/, bo jadłam na pocątku i nic.

Prędzej bym podejrzewała o coś z ananasa. Jak jem surowego to krew a mi leci ciurkiem z podniebienia.
    Ale z ananasem to nie kwesta uczulenia, a w lodach to różne cuda mogą być

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie wiem, ze w 2 ciazy zawsze wczesniej sie je czuje tylko bylam ciekawa o pierwsza bo podaja ze nawet do 21-22t mozna czekac na ta chwile.
    A co do skladnikow lodow to musza je miec zgodnie z prawem, mozesz sie powolac na rozporzadzenie 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom i informacji nt zywnosci :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem ;) Wytoczę im całą listę rozporządzeń jak będzie trzeba. ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Cos wiecej na ten temat? Bo im wiecej czytam tym bardziej jestem przerazona...

Niby powiedzial, ze najpewniej jest dwunaczyniowa ale obraz nie byl najlepszy, dzidzi nie wspolpracowalo, ehhh

Nie czytaj w internecie tylko zasęgnij porady lekarza. Niepotrzebnie się stresujesz i denerwujesz Fasolka:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam właśnie farbę na włosach i mam nadzieję że wyjdzie jak powinien :) kupiłam jakąś słabszą i oby się trzymała :) tak patrzę w lustro i nie wierzę że tak się roztyłam, przymierzałam dziś kilka ciuszków rozmiarowo większych i du*cia blada - wszystkie są przyciasnawe lub będą wkrótce - tak więc na styk...

w pracy wszyscy się pytają jak się czuję i zachwycają brzuszkiem, a ja już czuję się tym zmęczona, bo jak w firmie pracuje ponad setka osób i co chwila ktoś się pyta i jeszcze jak z jajkiem się obchodzą :P
    kumpel się dziś pyta jak ja to (dziecko) zmieściłam, no cóż już nie jestem tak bardzo drobniutka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 20:08

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko i córko nadrabiłam 2 dni. Uff ale produkcja.
    Aż się zmęczyłam:)
    Małgorzatka Agatia trzymam kciuki za Wasze wyniki!

Mi w ostatnich dniach brzuch wyskoczył, jutro wstawię foto.
    I przyszły spodnie z h&m i są genialne, chyba nie będę ich zdejmowała, były tylko 2 kolory w 36 i jest świetny.
    Dzięki Wam jeszcze raz z info!!!

Ksosiu wpisz mi usg na 30.03 mam nadzieję, że upewnię się co do płci lokatora:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 20:28

Strazaczka1990, martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się dzisiaj powizytowo ;-)

Mój Staś (!) (lekarz potwierdził moje przypuszczenia- Ksosia możesz wpisać na niebiesko ) waży 10g ;-)

wszystko ok, ale powiedział, że bedziemy kontrolować nerki- niby w normie, ale on ma je mieć na uwadze, by nie przedostał się do nich jakiś płyn...;/
    I mnie łapie jakieś zapalenie pęcherza, biorę urosept i pije sok z zurawiny;/
    Też was tak wszystko po cytologii bolało??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:43

Anulka01, Macioszczyczka, Angela89, Malutka92, Magdziulla, Pysiaczek89, żabka04, mmargol, Strazaczka1990, Sabina, Behemottka, Dzierzba, megg, martta, _izunia_, AniaLewandowska, szpilka lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniach, robiłam jednak ten test pappa, bo doktorka polecała, aczkolwiek nie namawiała.. w usg wszystko na razie wygląda prawidłowo ;)
    Tak się dzieciaki przepychają i zaczepiają, komiczne są :D
    Słyszeliśmy serduszka i obraz usg 3D ze zdjęciami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 20:43

Malutka92, Pysiaczek89, żabka04, Magdziulla, claudiuszek, Angela89, mmargol, Anulka01, Strazaczka1990, Sabina, Dzierzba, megg, bbeczka91, A_n_k_a_80, martta, _izunia_, bisacz, Broszka, AniaLewandowska, szpilka, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Tak ostatnio się zastanawiałam co do mojej daty porodu skoro mam mieć CC planowane to będzie chyba tzw. CC na "zimno" czyli nie można dopuścić do żadnych skurczy, więc jak dobrze pójdzie to ja będę po CC już 26 sierpnia....!? Kurcze jak wcześniej nic się nie zadzieje... Na wizycie się dokładnie zapyta jak to ma wyglądać.. Czyli jakby nie patrząc nie należe do Wrześniówek pomimo TP na wrzesień

Spoko :P Mi termin od początku wychodzi na 31 sierpnia i w dodatku CC na zimno więc urodzę też pewnie koło 20 sierpnia. Ale ja wrześniówka i się nigdzie nie wybieram

Strazaczka1990, megg, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog powiedziała tylko, że cukier mam wysoki (92) gdzie norma jest do 99 na wyniku, ale ona mówiła, że w ciąży to norma jest do 91.. ale nie wiem czy na zimne nie woli dmuchać.
    Dodatkowo mogę luteine odstawić, ale zabieram ją ze sobą na wszelki wypadek. Podróż w bliźniaczej nie poleca, chyba że człowiek musi.. więc pewnie to Nasz pierwszy i ostatni wyjazd do rodziny w ciąży.

Ps. Byłam zobaczyć na wózki, te podwójne dla mnie są koszmarne, niewygodne, ciężkie i w ogóle nie zręczne ani zwrotne :/ chyba zamówię w ciemno iCandy, bo widziałam pojedynczy i mnie zachwycił.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    A już myślałam, że to ja za dużo myślę i coś mi tu nie pasi.. No ale CC ma być 2 tyg. wcześniej,a tak na prawdę co przyniesie nam natura to nikt nie wie,każdej z nas może termin się rozjechać :-P mi tu też jest dobrze i nigdzie indziej się nie wybieram, na żadne inne forum :-P :-D
    No chyba,że mnie wygonicie :-D hehe ;]
    Wszystko zależy jaki szpital. U mnie w mieście w szpitalu robią cc na zimno w 39+1 a w drugim już od 38+1. Muszę mojego dr spytać jak dokładnie wygląda to w szpitalu którym ja chce rodzić. No i później wszystko od dziecka będzie zależało czy będzie chciał czekać na termin cc czy sobie inny dzień wybierze :)

• Sophia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Cos wiecej na ten temat? Bo im wiecej czytam tym bardziej jestem przerazona...

Niby powiedzial, ze najpewniej jest dwunaczyniowa ale obraz nie byl najlepszy, dzidzi nie wspolpracowalo, ehhh
    Kochana, nie czytaj internetow. Mam kolegę, ginekologa swoją droga, który ma już 3 dzieci po takiej pepowinie. Ciąża wymaga nadzoru ale to podobno nic strasznego.

Żabcia_ lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce już wizyte i usg..!! :-) czego ten czas się tak ciągnie jak kisiel :-P

Ania91, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Kisiel... uwielbiam kisiel odkąd jestem w ciąży

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Malutka a kiedy masz? Mi też się ciągnie a ja dopiero za tydzień 19:/

w57vikgnszqgz528.png
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Kisiel... uwielbiam kisiel odkąd jestem w ciąży
    Ja tak mam w stosunku do słodyczy,przed ciążą mogły da mnie nie istnieć,a teraz po każdym posiłku miomo zapchania musze zjeść coś słodkiego najczęściej batoniki Grześki,Kit-Katy itp. i musi być 7days :-D mniaaam.. ;-]

Ania91, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ