X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka i Agatia trzymam za Was mocno kciuki bedzie git, slę duzo pozytywnej energi ♡♡

agatia lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://parenting.pl/portal/naukowcy-ostrzegaja-ochraniacze-na-lozeczko-sa-niebezpieczne

Do poczytania.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    No właśnie sobota i mają wieczorem sąsiedzi wpaść :P

pozmywasz przed ich przyjściem, na świeżo. Jutro synek i tak nabrudzi.

Znam ten ból.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 23:25

Ania91 lubi tę wiadomość

• Agape89 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może któraś też ma problem z tentnem. Ja mam w granicach 90. A często mi uderza spoczunkowe do 120-130. Czy w ciazy to normalne? Ze tentno jest wysokie i ciągle skacze. Któraś też ma taki problem?

Dobrejnocki

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ale z tego co się orientuje to nie jest normalne Dobranoc

w57vikgnszqgz528.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi trymestr hiphiphura :) rosnij nasza kochana fasolo ♡♡♡

Ania91, bisacz, _izunia_, Behemottka, Macioszczyczka, martta, mmargol, violett, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Drugi trymestr hiphiphura :) rosnij nasza kochana fasolo ♡♡♡
    Zazdarszczam mi się strasznie dłużyy wszystko

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff doczytałam Was :) dałyście czadu z dzisiaejszym pisaniem :)

Małgorzatka i Agatia trzymam kciuki dobre wyniki i pozytywne wiadomości :)

Gratuluję udanych wizyt :)

Agape89 wrote:
    Może któraś też ma problem z tentnem. Ja mam w granicach 90. A często mi uderza spoczunkowe do 120-130. Czy w ciazy to normalne? Ze tentno jest wysokie i ciągle skacze. Któraś też ma taki problem?

Dobrejnocki

Ja miewam takie skoki tętna i mam wizytę u kardiologa na 30.03. Musi mi leki włączyć tylko nie wiem czy da na stałe a może tylko doraźnie. W dzieciństwie chorowałam na serce ale wyrosłam. Tak mówili, że będzie trzeba uważać na serducho. Przed ciążą też miewałam takie skoki tętna nawet do 150 wtedy brałam pół Metocardu 50 ale w ciąży nie można tego leku. W dzieciństwie brałam Isoptin stale, ten lek podobno można w ciąży ale gin powiedziała, że muszę się skonsultować z kardiologiem. Zobaczę co mi powie po wizycie.

Dobranoc

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zdałam sobię sprawę, że nie znam żadnych kołysanek, więc teraz siedzę z youtube i się dokształcam :)

bbeczka91, mmargol, _izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kilka kołysanek znam, bo swojej podopiecznej w pracy przed snem śpiewałam, ale talentu muzycznego niestety mi brak, choć podobno dla dziecka ważniejszy jest barwa głosu matki, niż to czy zaśpiewamy całkowicie czysto. Mam nadzieję :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja kilka kołysanek znam, bo swojej podopiecznej w pracy przed snem śpiewałam, ale talentu muzycznego niestety mi brak, choć podobno dla dziecka ważniejszy jest barwa głosu matki, niż to czy zaśpiewamy całkowicie czysto. Mam nadzieję :P

Mój syn ma prawie 5 lat i jak sobie lezymy razem to każe mi śpiewać. Nigdy nie mówił, że fałszuje. :P

• Broszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w weekend!:D

Ja dziś w domku siedzę i mam trochę energii - wreszcie coś ogarnę, taką mam nadzieję!:)

Któraś z Was pisała, że na zgagę pije wodę gazowaną. O dzięki Ci dobra kobieto! Miałam akurat w domu małą butelkę i o dziwo pomogło, jestem uratowana! A ja cały czas niegazowaną żłopałam....:P

Claudiuszek jeżeli u nas potwierdzi się chłopak to też będzie Staś:) Mąż się uparł:P

Małgorzatka i Agatia trzymam kciuki za wyniki!:)

Malutka92, claudiuszek, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te sny mnie wykoncza, tyle złych emocji nocami, ze ja nie wiem i jak tu sie nie stresować jak całą noc taka zdenerwowana jestem przez to co glupiego sie śni w tej mojej głowie. Maluch przez to też na pewno nie jest zadowolony. Grrr
    Dzień dobry???

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się już nie mogę doczekać kiedy płeć poznamy, pod warunkiem że na następnej wizycie nie wypnie się tyłkiem, bo robi takie wygibasy, że za niedługo miejsca mu braknie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Dzień dobry w weekend!:D

Ja dziś w domku siedzę i mam trochę energii - wreszcie coś ogarnę, taką mam nadzieję!:)

Któraś z Was pisała, że na zgagę pije wodę gazowaną. O dzięki Ci dobra kobieto! Miałam akurat w domu małą butelkę i o dziwo pomogło, jestem uratowana! A ja cały czas niegazowaną żłopałam....:P

Claudiuszek jeżeli u nas potwierdzi się chłopak to też będzie Staś:) Mąż się uparł:P

Małgorzatka i Agatia trzymam kciuki za wyniki!:)

Ja też pije wogę lekko gazowaną. Non stop. I już zgagi nie mam dość długo. ;)

Mój organizm tak się przyzwyczaił do 1,5l wody dziennie minimum, że jak nie wypije tyle to mnie bardzo boli głowa.

Broszka, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na poniedziałek. O 9 mam wizytę. Oby się wypieło. :P Syn na pierwszym usg prenatalnym jajka przykleił do głowicy prawie i było widać sprzęt jak na dłoni. ;D

Dzisiaj przed pracą wskoczę do lumpka z HM, ktoś mądry zrobił godziny otwarcia o 8.30 więc jeszcze zdążę. Może jakiś kombinezonik się trafi, albo malutki pajacyk. ;D

A jak nie to tunikę dla siebie do leginsów. Biodra mi zbierają zapasy na mleko.;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 07:46

Dzierzba, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry. Ja od rana próbuję stworzyć listę na wyprawkę, ale coś ciężko mi to idzie z pomocą artykułów w necie jakoś im nie ufam:)

może ma któraś pod ręką swoją listę do wysłania na priv? Może się zainspiruję, problem mam ile czego kupić typu ubranka, jestem do tego stopnia zielona w tematyce dzieci, że właśnie przeglądam obrazki co to jest pajacyk, a co to kaftanik, a co spioszek! Biedne to moje dziecko;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lista Ci nie pomoże, bo kupuje dla dziecka raptem 10 rzeczy ;)

Jak ktoś się nudzi to zapraszam. ;)
    https://bellybestfriend.pl/pamietnik/w-fasolkowym-swiecie-szczesliwej-ciezarnej,2323,2.html?sd=1

Magdziulla lubi tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla Żabka kiedyś wrzucała taką listę z wyprawką ale to chyba jeszcze na starym forum było. Jak się pojawi musisz ją zapytać:) Nie martw się - ja też zielona w tych sprawach:P Jak byłam młodsza i moja siostra miała dzieci (pierwsze urodziła jak miałam 11 lat) to mogłam je przewijać i nosić, ale im byłam starsza tym bardziej bałam się brać niemowlaki na ręce, do tego stopnia, że ostatnie małe dziecko w rodzinie wzięłam na ręce dopiero jak skończyło rok:P

o14882c3tzwz2hbc.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ