X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka i Agatia trzymam za Was mocno kciuki bedzie git, slę duzo pozytywnej energi ♡♡

agatia lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://parenting.pl/portal/naukowcy-ostrzegaja-ochraniacze-na-lozeczko-sa-niebezpieczne

Do poczytania.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    No właśnie sobota i mają wieczorem sąsiedzi wpaść :P

pozmywasz przed ich przyjściem, na świeżo. Jutro synek i tak nabrudzi.

Znam ten ból.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 23:25

Ania91 lubi tę wiadomość

• Agape89 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może któraś też ma problem z tentnem. Ja mam w granicach 90. A często mi uderza spoczunkowe do 120-130. Czy w ciazy to normalne? Ze tentno jest wysokie i ciągle skacze. Któraś też ma taki problem?

Dobrejnocki

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ale z tego co się orientuje to nie jest normalne Dobranoc

w57vikgnszqgz528.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi trymestr hiphiphura :) rosnij nasza kochana fasolo ♡♡♡

Ania91, bisacz, _izunia_, Behemottka, Macioszczyczka, martta, mmargol, violett, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Drugi trymestr hiphiphura :) rosnij nasza kochana fasolo ♡♡♡
    Zazdarszczam mi się strasznie dłużyy wszystko

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff doczytałam Was :) dałyście czadu z dzisiaejszym pisaniem :)

Małgorzatka i Agatia trzymam kciuki dobre wyniki i pozytywne wiadomości :)

Gratuluję udanych wizyt :)

Agape89 wrote:
    Może któraś też ma problem z tentnem. Ja mam w granicach 90. A często mi uderza spoczunkowe do 120-130. Czy w ciazy to normalne? Ze tentno jest wysokie i ciągle skacze. Któraś też ma taki problem?

Dobrejnocki

Ja miewam takie skoki tętna i mam wizytę u kardiologa na 30.03. Musi mi leki włączyć tylko nie wiem czy da na stałe a może tylko doraźnie. W dzieciństwie chorowałam na serce ale wyrosłam. Tak mówili, że będzie trzeba uważać na serducho. Przed ciążą też miewałam takie skoki tętna nawet do 150 wtedy brałam pół Metocardu 50 ale w ciąży nie można tego leku. W dzieciństwie brałam Isoptin stale, ten lek podobno można w ciąży ale gin powiedziała, że muszę się skonsultować z kardiologiem. Zobaczę co mi powie po wizycie.

Dobranoc

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zdałam sobię sprawę, że nie znam żadnych kołysanek, więc teraz siedzę z youtube i się dokształcam :)

bbeczka91, mmargol, _izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kilka kołysanek znam, bo swojej podopiecznej w pracy przed snem śpiewałam, ale talentu muzycznego niestety mi brak, choć podobno dla dziecka ważniejszy jest barwa głosu matki, niż to czy zaśpiewamy całkowicie czysto. Mam nadzieję :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja kilka kołysanek znam, bo swojej podopiecznej w pracy przed snem śpiewałam, ale talentu muzycznego niestety mi brak, choć podobno dla dziecka ważniejszy jest barwa głosu matki, niż to czy zaśpiewamy całkowicie czysto. Mam nadzieję :P

Mój syn ma prawie 5 lat i jak sobie lezymy razem to każe mi śpiewać. Nigdy nie mówił, że fałszuje. :P

• Broszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w weekend!:D

Ja dziś w domku siedzę i mam trochę energii - wreszcie coś ogarnę, taką mam nadzieję!:)

Któraś z Was pisała, że na zgagę pije wodę gazowaną. O dzięki Ci dobra kobieto! Miałam akurat w domu małą butelkę i o dziwo pomogło, jestem uratowana! A ja cały czas niegazowaną żłopałam....:P

Claudiuszek jeżeli u nas potwierdzi się chłopak to też będzie Staś:) Mąż się uparł:P

Małgorzatka i Agatia trzymam kciuki za wyniki!:)

Malutka92, claudiuszek, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te sny mnie wykoncza, tyle złych emocji nocami, ze ja nie wiem i jak tu sie nie stresować jak całą noc taka zdenerwowana jestem przez to co glupiego sie śni w tej mojej głowie. Maluch przez to też na pewno nie jest zadowolony. Grrr
    Dzień dobry???

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się już nie mogę doczekać kiedy płeć poznamy, pod warunkiem że na następnej wizycie nie wypnie się tyłkiem, bo robi takie wygibasy, że za niedługo miejsca mu braknie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Dzień dobry w weekend!:D

Ja dziś w domku siedzę i mam trochę energii - wreszcie coś ogarnę, taką mam nadzieję!:)

Któraś z Was pisała, że na zgagę pije wodę gazowaną. O dzięki Ci dobra kobieto! Miałam akurat w domu małą butelkę i o dziwo pomogło, jestem uratowana! A ja cały czas niegazowaną żłopałam....:P

Claudiuszek jeżeli u nas potwierdzi się chłopak to też będzie Staś:) Mąż się uparł:P

Małgorzatka i Agatia trzymam kciuki za wyniki!:)

Ja też pije wogę lekko gazowaną. Non stop. I już zgagi nie mam dość długo. ;)

Mój organizm tak się przyzwyczaił do 1,5l wody dziennie minimum, że jak nie wypije tyle to mnie bardzo boli głowa.

Broszka, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na poniedziałek. O 9 mam wizytę. Oby się wypieło. :P Syn na pierwszym usg prenatalnym jajka przykleił do głowicy prawie i było widać sprzęt jak na dłoni. ;D

Dzisiaj przed pracą wskoczę do lumpka z HM, ktoś mądry zrobił godziny otwarcia o 8.30 więc jeszcze zdążę. Może jakiś kombinezonik się trafi, albo malutki pajacyk. ;D

A jak nie to tunikę dla siebie do leginsów. Biodra mi zbierają zapasy na mleko.;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 07:46

Dzierzba, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry. Ja od rana próbuję stworzyć listę na wyprawkę, ale coś ciężko mi to idzie z pomocą artykułów w necie jakoś im nie ufam:)

może ma któraś pod ręką swoją listę do wysłania na priv? Może się zainspiruję, problem mam ile czego kupić typu ubranka, jestem do tego stopnia zielona w tematyce dzieci, że właśnie przeglądam obrazki co to jest pajacyk, a co to kaftanik, a co spioszek! Biedne to moje dziecko;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lista Ci nie pomoże, bo kupuje dla dziecka raptem 10 rzeczy ;)

Jak ktoś się nudzi to zapraszam. ;)
    https://bellybestfriend.pl/pamietnik/w-fasolkowym-swiecie-szczesliwej-ciezarnej,2323,2.html?sd=1

Magdziulla lubi tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla Żabka kiedyś wrzucała taką listę z wyprawką ale to chyba jeszcze na starym forum było. Jak się pojawi musisz ją zapytać:) Nie martw się - ja też zielona w tych sprawach:P Jak byłam młodsza i moja siostra miała dzieci (pierwsze urodziła jak miałam 11 lat) to mogłam je przewijać i nosić, ale im byłam starsza tym bardziej bałam się brać niemowlaki na ręce, do tego stopnia, że ostatnie małe dziecko w rodzinie wzięłam na ręce dopiero jak skończyło rok:P

o14882c3tzwz2hbc.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ