Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek:) U mni bólu głowy ciąg dalszy... Co sie dziwić, pogoda identyczna jak wczoraj:( Biorę juz Apap bo drugiego dnia z bólem nie utargam:(
    A kupiła juz któraś legginsy ciążowe? Interesuje mnie jakiej firmy bo szukam w necie ale tam nie widać czy dobre gatunkowo:/ I spódnice ciążowe jeansowe tez mnie interesują ale w przystępnej cenie;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, mam to samo nie znam kolysanek, wczoraj to sobie uswiadomilam i jak bylam sama ti w ramach przypomnienia spiewalam ogorek ogorek zielony ma garniturek... :p

Magdziulla, ktos z doswiadczonych mam wstawial tu kiedys liste na wyprawke, kojarzy mi sie haneczka albo zabka? nie jestem pewna. Wstawilabym to tu ale zapisalan na komputerze w pracy, wiec moge w poniedzialek

agatia malgorzalka trzymam kciuki za dobre wyniki.

Behemottka lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie najstarsze dzieciątko jakie miałam na rękach miało 4 miesiące :P

• mmargol Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ktoras z dziewczyn kupila legginsy ciazowe w netto i polecala. Tez musze kupic bi zwykle leginsy mi sie sciagaja po malu pod brzuch :-)

Anulka01 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pamiętam chyba Zabcia wstawiała, teraz jestem na tablecie jak wejdę na kompa to pogrzebię.
    Ja nie mam żadnego doświadczenia zero totalne, szukam jakiejś dobrej, mądrej i kompleksowej książki w tej tematyce, jeśli coś znacie to polecajcie:)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Anulka ktoras z dziewczyn kupila legginsy ciazowe w netto i polecala. Tez musze kupic bi zwykle leginsy mi sie sciagaja po malu pod brzuch :-)
    Dzieki:) dzisiaj biegnę:*

mmargol lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziecku na początku spiewalam: był sobie król, był sobie paź i była też królewna, z cukru był król, z piernika paź, krolewna była z drewna... dziecku nie przeszkadzało, a ja oryginalnego tekstu nauczylam się dużo później

mmargol, Ulfenstein, _izunia_, Behemottka lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wyprawką się nie przejmujjcie. Jakbyscie sie nie starały i tak bedziecie miały dwa razy za dużo niż potrzeba.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    U nas zawsze tata małej spiewał ;) butla mleka na noc, tata do obsługi i zawsze spiewał wg własnej melodii własne słowa(ale o Emilce) ;) mojego pomrukiwania nawet nie zauważała. Zasypianie ze mna tez się nie podobało ;)

Behemottka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Ja dziecku na początku spiewalam: był sobie król, był sobie paź i była też królewna, z cukru był król, z piernika paź, krolewna była z drewna... dziecku nie przeszkadzało, a ja oryginalnego tekstu nauczylam się dużo później
    Uwierzylabym w kazdy tekst bo nie znam, musze zapelnic ta luke i sie doedukowac :-) ostatnio zastanawialam sie nad kupnem takich nalych ksiazeczek dla dziecka to chociaz wierszyk za wczasu bym jakis znala :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Uwierzylabym w kazdy tekst bo nie znam, musze zapelnic ta luke i sie doedukowac :-) ostatnio zastanawialam sie nad kupnem takich nalych ksiazeczek dla dziecka to chociaz wierszyk za wczasu bym jakis znala :-)
    Moje dziecko zaraz po urodzeniu dostało komplet takich zoltych płyt z piosenkami dla dzieci. Piosenki są klasyczne a dziecko zachwycone.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Spojrzałam.w moje wyniki i zgodnie z tym co mówicie mam za wysoka glukoza we krwi, mam 91.2.
    Jak robiłam tamte badania byłam przeziębienia.
    Ale podjade na początku tygodnia i zrobię sobie powtórnie. Kurczę, nikt mi nie powiedział że to zły wynik :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Z tego co mi sie wydaje kazde laboratorium ma swoje normy w wynikach badań.
    Z innej beczki jak robilam badania do kursu na prawo jazdy bylam na czczo tez to wyszlo mi 112 i lekarz nic nie ppwiedzial na to
    Może i tak. Ale dla.świętego spokoju podjade i zrobię.
    Miałam zjeść tosty z dżemem na śniadanie, ale chyba sobie odpuszczę ;) zjem z twarożkiem :)

Malutka92 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka
    112 bez ciąży to nie jest problem...Niższe normy są właśnie dla ciężarnych

sabina, moj gin i tak patrzy na normy podawane przez laboratorium i one wynosza do 100 na czczo. Ale ja miałam na czczo 101, więc zrobiono mi krzywą cukrowa. U diabetologa mam mieć bezwzględne wyniki na czczo do 90...ja przez to biorę insulinę nocna. Lepiej badanie po prostu powtórzyć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzę glukoze, cmv i mocz.
    Kurczę no :( zmartwilam się :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka, krzywa standardowo robi się wszystkim ciężarówkom w 24-28 tc, ale wczesniej u tych, u których wynik glukozy na czczo jest wskazaniem, czyli podwyzszony, ale ,mniejszy niż 126

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozpisalyscie :)

Agatia, Malgorzatka trzymam kciuki za dobre wyniki.

Dziewczyny, a co do tych zlych snow- probowalyscie kubek cieplego mleka na noc albo kakao?
    Ja co prawda dobrze sypiam, oprocz chodzenia na siku poki co, ale wiem, ze kiedys mi bardzo to pomagalo :)

Milego dnia! :)

Ach, Agatia, a mozesz podac norme cukru dla ciezarnych po 1h i po 2h?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 09:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Mam nadzieje, ze bedzie dobry.... od przedwczoraj wieczora nie biorę już Duphastonu i byłam świecie przekonana, ze skończą sie wymioty. Ale nie :( wczoraj rano 2 razy, a wieczorem szarpało tak, ze myślałam, ze nie odejdę od porcelany. Aż cała twarz miałam spuchnięta od zmęczenia i płaczu. Do tego stopnia mnie przeciągnęło, ze aż całe podbrzusze boli do dzisiaj. Dziś już tez :/ ehhhhhh
    Odnośnie nalotu na sutkach. Ja już przed ciąża w związku ze sprawami Onko, często gęsto jak scisnelam piers podczas kąpieli, właściwie sutek, miałam wydzielinę przypominająca siare (czasami była koloru zielonkawego). Teraz jest to niemal przy każdej kąpieli ale już z domieszka białego płynu. I wiem, ze znowu będę bardzo dojna!!!!
    Powiedzcie mi jeszcze: czy któraś z Was bolą uda? Matko! Moje jakoś utyly, są ciężkie, i kurde bolą jak cholera. Ciągnie w kolana i kostki.
    Dobra koniec narzekania! Mimo, ze leje, jest szaro i ogólnie do dupy, czas sie w końcu uśmiechnąć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 09:12

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Powtórzę glukoze, cmv i mocz.
    Kurczę no :( zmartwilam się :(

nie masz powodu do zmartwień, pamietaj tez, że stres cukier podnosi ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Ale sie rozpisalyscie :)

Agatia, Malgorzatka trzymam kciuki za dobre wyniki.

Dziewczyny, a co do tych zlych snow- probowalyscie kubek cieplego mleka na noc albo kakao?
    Ja co prawda dobrze sypiam, oprocz chodzenia na siku poki co, ale wiem, ze kiedys mi bardzo to pomagalo :)

Milego dnia! :)

Ach, Agatia, a mozesz podac norme cukru dla ciezarnych po 1h i po 2h?

po 1h norma do 180
    po 2h do 152(to jest nowa norma, niektóre laboratoria-w tym moje-podaja jeszcze 140)

violett lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ