X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek:) U mni bólu głowy ciąg dalszy... Co sie dziwić, pogoda identyczna jak wczoraj:( Biorę juz Apap bo drugiego dnia z bólem nie utargam:(
    A kupiła juz któraś legginsy ciążowe? Interesuje mnie jakiej firmy bo szukam w necie ale tam nie widać czy dobre gatunkowo:/ I spódnice ciążowe jeansowe tez mnie interesują ale w przystępnej cenie;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, mam to samo nie znam kolysanek, wczoraj to sobie uswiadomilam i jak bylam sama ti w ramach przypomnienia spiewalam ogorek ogorek zielony ma garniturek... :p

Magdziulla, ktos z doswiadczonych mam wstawial tu kiedys liste na wyprawke, kojarzy mi sie haneczka albo zabka? nie jestem pewna. Wstawilabym to tu ale zapisalan na komputerze w pracy, wiec moge w poniedzialek

agatia malgorzalka trzymam kciuki za dobre wyniki.

Behemottka lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie najstarsze dzieciątko jakie miałam na rękach miało 4 miesiące :P

• mmargol Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ktoras z dziewczyn kupila legginsy ciazowe w netto i polecala. Tez musze kupic bi zwykle leginsy mi sie sciagaja po malu pod brzuch :-)

Anulka01 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pamiętam chyba Zabcia wstawiała, teraz jestem na tablecie jak wejdę na kompa to pogrzebię.
    Ja nie mam żadnego doświadczenia zero totalne, szukam jakiejś dobrej, mądrej i kompleksowej książki w tej tematyce, jeśli coś znacie to polecajcie:)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Anulka ktoras z dziewczyn kupila legginsy ciazowe w netto i polecala. Tez musze kupic bi zwykle leginsy mi sie sciagaja po malu pod brzuch :-)
    Dzieki:) dzisiaj biegnę:*

mmargol lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziecku na początku spiewalam: był sobie król, był sobie paź i była też królewna, z cukru był król, z piernika paź, krolewna była z drewna... dziecku nie przeszkadzało, a ja oryginalnego tekstu nauczylam się dużo później

mmargol, Ulfenstein, _izunia_, Behemottka lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wyprawką się nie przejmujjcie. Jakbyscie sie nie starały i tak bedziecie miały dwa razy za dużo niż potrzeba.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    U nas zawsze tata małej spiewał ;) butla mleka na noc, tata do obsługi i zawsze spiewał wg własnej melodii własne słowa(ale o Emilce) ;) mojego pomrukiwania nawet nie zauważała. Zasypianie ze mna tez się nie podobało ;)

Behemottka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Ja dziecku na początku spiewalam: był sobie król, był sobie paź i była też królewna, z cukru był król, z piernika paź, krolewna była z drewna... dziecku nie przeszkadzało, a ja oryginalnego tekstu nauczylam się dużo później
    Uwierzylabym w kazdy tekst bo nie znam, musze zapelnic ta luke i sie doedukowac :-) ostatnio zastanawialam sie nad kupnem takich nalych ksiazeczek dla dziecka to chociaz wierszyk za wczasu bym jakis znala :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Uwierzylabym w kazdy tekst bo nie znam, musze zapelnic ta luke i sie doedukowac :-) ostatnio zastanawialam sie nad kupnem takich nalych ksiazeczek dla dziecka to chociaz wierszyk za wczasu bym jakis znala :-)
    Moje dziecko zaraz po urodzeniu dostało komplet takich zoltych płyt z piosenkami dla dzieci. Piosenki są klasyczne a dziecko zachwycone.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Spojrzałam.w moje wyniki i zgodnie z tym co mówicie mam za wysoka glukoza we krwi, mam 91.2.
    Jak robiłam tamte badania byłam przeziębienia.
    Ale podjade na początku tygodnia i zrobię sobie powtórnie. Kurczę, nikt mi nie powiedział że to zły wynik :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Z tego co mi sie wydaje kazde laboratorium ma swoje normy w wynikach badań.
    Z innej beczki jak robilam badania do kursu na prawo jazdy bylam na czczo tez to wyszlo mi 112 i lekarz nic nie ppwiedzial na to
    Może i tak. Ale dla.świętego spokoju podjade i zrobię.
    Miałam zjeść tosty z dżemem na śniadanie, ale chyba sobie odpuszczę ;) zjem z twarożkiem :)

Malutka92 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka
    112 bez ciąży to nie jest problem...Niższe normy są właśnie dla ciężarnych

sabina, moj gin i tak patrzy na normy podawane przez laboratorium i one wynosza do 100 na czczo. Ale ja miałam na czczo 101, więc zrobiono mi krzywą cukrowa. U diabetologa mam mieć bezwzględne wyniki na czczo do 90...ja przez to biorę insulinę nocna. Lepiej badanie po prostu powtórzyć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzę glukoze, cmv i mocz.
    Kurczę no :( zmartwilam się :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka, krzywa standardowo robi się wszystkim ciężarówkom w 24-28 tc, ale wczesniej u tych, u których wynik glukozy na czczo jest wskazaniem, czyli podwyzszony, ale ,mniejszy niż 126

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozpisalyscie :)

Agatia, Malgorzatka trzymam kciuki za dobre wyniki.

Dziewczyny, a co do tych zlych snow- probowalyscie kubek cieplego mleka na noc albo kakao?
    Ja co prawda dobrze sypiam, oprocz chodzenia na siku poki co, ale wiem, ze kiedys mi bardzo to pomagalo :)

Milego dnia! :)

Ach, Agatia, a mozesz podac norme cukru dla ciezarnych po 1h i po 2h?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 09:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Mam nadzieje, ze bedzie dobry.... od przedwczoraj wieczora nie biorę już Duphastonu i byłam świecie przekonana, ze skończą sie wymioty. Ale nie :( wczoraj rano 2 razy, a wieczorem szarpało tak, ze myślałam, ze nie odejdę od porcelany. Aż cała twarz miałam spuchnięta od zmęczenia i płaczu. Do tego stopnia mnie przeciągnęło, ze aż całe podbrzusze boli do dzisiaj. Dziś już tez :/ ehhhhhh
    Odnośnie nalotu na sutkach. Ja już przed ciąża w związku ze sprawami Onko, często gęsto jak scisnelam piers podczas kąpieli, właściwie sutek, miałam wydzielinę przypominająca siare (czasami była koloru zielonkawego). Teraz jest to niemal przy każdej kąpieli ale już z domieszka białego płynu. I wiem, ze znowu będę bardzo dojna!!!!
    Powiedzcie mi jeszcze: czy któraś z Was bolą uda? Matko! Moje jakoś utyly, są ciężkie, i kurde bolą jak cholera. Ciągnie w kolana i kostki.
    Dobra koniec narzekania! Mimo, ze leje, jest szaro i ogólnie do dupy, czas sie w końcu uśmiechnąć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 09:12

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Powtórzę glukoze, cmv i mocz.
    Kurczę no :( zmartwilam się :(

nie masz powodu do zmartwień, pamietaj tez, że stres cukier podnosi ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Ale sie rozpisalyscie :)

Agatia, Malgorzatka trzymam kciuki za dobre wyniki.

Dziewczyny, a co do tych zlych snow- probowalyscie kubek cieplego mleka na noc albo kakao?
    Ja co prawda dobrze sypiam, oprocz chodzenia na siku poki co, ale wiem, ze kiedys mi bardzo to pomagalo :)

Milego dnia! :)

Ach, Agatia, a mozesz podac norme cukru dla ciezarnych po 1h i po 2h?

po 1h norma do 180
    po 2h do 152(to jest nowa norma, niektóre laboratoria-w tym moje-podaja jeszcze 140)

violett lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ