X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:38

violett lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett ja chyba zaczne na noc znowu popijac czasami melise, kiedyś na mnie działało. Oczywiście musiałam się porządnie wyplakac mężowi w rękaw, bo tyle tych emocji, ze nie dalo rady. A teraz boli brzuch... rety :-\
    Ania kurcze biedaku mnie mdli często, ale nie wymiotuje, współczuję Ci.
    Sabinko pewnie lepiej powtórzyć niż sie stresować, ja w pon ide na mocz, bo cos tam piec zaczyna cholera :-\

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! dziś zaczynam 16 tydzień leci czas szybko o wiele szybciej niż przy córce

Malutka92, violett, _izunia_, Pysiaczek89, bbeczka91, Bratek lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Violett normy krzywej: 92-180-152.

Dziewczyny laby podaja normy dla nie ciężarnych. U mnie też jest norma do 99.
    Ciężarne mają nie przekraczać 90 na czczo. Jak wyjdzie zły wynik robi.się krzywą.
    Bo nikt nie zwrócił uwagi, ze mam za wysoki cukier.
    No trudno. Dziś nic nie zrobię. Ale podjade do labo. Najlepsze, ze moje wyniki oglądały dwie ginekolozki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 09:19

• mychakruszyna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) o dziwo wstalam wcześniej chyba intuicja ze trzeba sprzątać...a nie lubię za szybko wstawać bo wtedy więcej zjem :P

Co do sutków to uspokoiłyście mnie bo też tak mam :)

AniaLewandowska....mi po duphastonie niestety nic się nie zmieniło, no może po kilku dniach ciut lepiej. Za to teraz w 2 trym. Czuje poprawę przede wszystkim przypływ energii.

Co do wyprawki wiem ze na forum lutowek na 1 czy 2 str była lista bo kiedyś chciałam podejrzeć bobaski:)

Gosia85 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Sabina lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to że byłam.przeziębienia jak robiłam badania mogło.mieć wpływ na wynik?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Dzień dobry :)
    Mam nadzieje, ze bedzie dobry.... od przedwczoraj wieczora nie biorę już Duphastonu i byłam świecie przekonana, ze skończą sie wymioty. Ale nie :( wczoraj rano 2 razy, a wieczorem szarpało tak, ze myślałam, ze nie odejdę od porcelany. Aż cała twarz miałam spuchnięta od zmęczenia i płaczu. Do tego stopnia mnie przeciągnęło, ze aż całe podbrzusze boli do dzisiaj. Dziś już tez :/ ehhhhhh
    Odnośnie nalotu na sutkach. Ja już przed ciąża w związku ze sprawami Onko, często gęsto jak scisnelam piers podczas kąpieli, właściwie sutek, miałam wydzielinę przypominająca siare (czasami była koloru zielonkawego). Teraz jest to niemal przy każdej kąpieli ale już z domieszka białego płynu. I wiem, ze znowu będę bardzo dojna!!!!
    Powiedzcie mi jeszcze: czy któraś z Was bolą uda? Matko! Moje jakoś utyly, są ciężkie, i kurde bolą jak cholera. Ciągnie w kolana i kostki.
    Dobra koniec narzekania! Mimo, ze leje, jest szaro i ogólnie do dupy, czas sie w końcu uśmiechnąć :)

Mnie bolą uda. I są jak balony czasami. Nie wiem czy to nie zapasy tłuszczu z którego będziemy robić mleko.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina, infekcja mogła mieć wpływ. ja tez moje 101 na to zgoniłam, ale krzywa prawdę już pokazała-cukrzyca ciążowa

malutka, 90 to norma, ale lepiej glukozę na czczo częsciej robić, niż na początku i w 24tc

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Malutka też miałam 90 na czczo i ponieważ to na granicy miałam się kontrolować.
    Sabina przeziębienie mogło mieć wpływ, ale nie musiało. Najlepiej powtórzyć badanie.
    I tak zrobię. Jak tylko poczuje się lepiej, bo jak wiadomo znowu jestem chora. I myślę ze nie będę bardzo modyfikować tego co jem. Żeby wynik był wykonany w podobnych warunkach jak poprzedni.
    Dzięki za pomoc dziewczyny <3
    Będę raportowac :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Sabina lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Sabina, Malutka92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Oooooo wyspałam sie hihi ale sen miałam śniło mi się że znalazłam monety nasze pl na jakimś piasku potem zaczęłam kopać dół a tam skarb duuuuuzo monet i pusty portfel:-( i jakieś etui z malutkimi płytami a kasę puchlam do trzech kieszeni na full :-)

Doczytałam słyszę że potrzebujecie listy z wyprawka.
    Dajcie sekund 5 na jej odszukanie i już wklejam :-)

Miłego dnia :-)

Aha mąż mnie pyta czy jedziemy do jego rodziców jutro powiedzieć o ciąży hmmmmmm mieliśmy w swieta powiedzieć no ale skoro chce???? Chyba wypadało by powiedzieć hihi

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Malutka twój wybór czy warto powtarzać. Ja bym powtarzała na własną rękę i powiedziała ginowi, że kiedyś miałam wysoki wynik. Lepiej kontrolować niż się potem denerwować.
    Racja w poniedzialek pojde zeobie badanie,lepiej wczesniej wiedziec co sie dzieje :-) dzieki za podpowiedź :-)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto lista:

DLA MAMUSIEK:

do szpitala:
    * koszula do karmienia nocna 2szt
    * szlafrok
    * kosmetyki/przybory toaletowe
    * kapcie
    * klapki pod prysznic
    * ręcznik duży i mały
    * kubek + sztućce
    *majtki bawełniane 4pary lub poporodowe z siatki (lekarze pozwalają juz bawełniane więc uważam że nie potrzebne)
    * podpaski Bella długie 2p. w szpitalu dają wkłady higieniczne. Uważam że lepiej i wygodniej jest w podpaskach i nie każda mocno krwawi po porodzie
    * podkłady na łóżko 1paczka (reszta dla dziecka się przyda)
    * woda nie gazowana ( poproście żeby ktoś wam dowiózł herbatniki bo będziecie głodne w nocy karmiąc piersią)

dodatkowo:

* poduszka rogal
    * Bepanthen ( do smarowania sutków jak dziecko pogryzie reszte można zużyc do pupci dziecka)
    * wkładki do biustonosza (żeby nie było mokro) 4paczki
    * biustonosz do karmienia 2-4szt
    * laktator ( ja osobiście nie używałam)
    * zioła laktacyjne
    * nakładki silikonowe na brodawki ( skuteczne jak dziecko sobie upodoba jednego cycucha a z drugiego nie chce jeść)
    * niania elektroniczna - nie używałam
    * monitor oddechu - nie używałam
    * nosidełko/chusta - nie używałam

DLA DZIECKA:

* rożek 2 szt
    * smoczek 2szt. + łańcuszek + pudełko na smoczek
    * szczoteczka lub grzebyk
    * termometr ( tu wasza wola czy do odbytu czy do wszystkiego tzn. do wody, jedzenia na podczerwień)
    * cążki lub nożyczki
    * ręcznik duży 2 szt. (najlepiej bo z tych dziecinnych szybko wyrośnie)
    * szlafrok tzn. ręcznik z kapturem ja nie używałam takiego bo dziecko prawie zimowe było nagrzane w pokoju wiec zwykły duży wystarczył)
    * czopki glicerynowe na zatwardzenia 1op.
    * czopki na gorączkę paracetamol 1 op.
    * coś na kolki np. Sab Simplex
    * mleko sztuczne ( w razie gdy była awaria i nie musiały biegać w nocy jak ja w pierwszej ciąży)
    * gaziki 5 op.
    * płatki bawełniane do przemywania buzi
    * sól fizjologiczna ( w plastikowych buteleczkach jednorazowe) ok 20 buteleczek patrzcie na datę ważności
    * patyczki z ograniczeniem
    * butelki 2x250ml, 2x150ml (ja kupiłam w zestawie Avent i stykło)
    * szczotka do czyszczenia butelek
    * termos (na spacer żeby włożyć butelkę z mlekiem czy wodą)
    * oliwka do ciemieniuchy bądź po kąpieli
    * płyn do kąpieli np. Oliatum wtedy nie trzeba używać oliwki
    od kosmetyków do kąpieli dzieci również są uczulone więc uważam żeby wprowadzać później jakieś inne wasza wola
    * do pępka wasza wola.Ja używa lam spirytus czysty zakupiony w sklepie (mała butelka) rozrabiamy w kieliszku 1 łyżeczka spirytusu z 1 łyżeczka wody przegotowanej wymieniamy co 2 dni i przecieramy patyczkiem do uszy pępek kikut odpada bardzo szybko .Są gotowe gaziki lub płyny .
    * kem na mroźne dni np. Nivea
    * podkłady na łóżko o których wspomniałam
    * chusteczki mokre np. 5paczek (systematycznie uzupełniamy ) problem w tym że dziecko może mieć również od chusteczek uczulenie więc trzeba wypróbować
    * pampersy 1op. rozmiaru 1, 1 op. rozmiaru 2. Proponuję w/w rozmiary kupić papmersa a np. w szpitalu wymienić się 5 sztk. z koleżanką jak będzie miała inne.
    Czasami w sklepach można spotkać pampersy różnych producentów pakowane po 5sztk.
    Wybór jest ogromny i wasza wola jakie kupicie dziecko mogą również pampersy uczulać.
    * gruszka lub aspirator do noska
    * roztwór wody morskiej do nawilżania
    * wanienka/stelaż
    * pieluchy tetrowe ok. 15-20szt oraz bawełniane ok 5szt (nie kupowałam osobiście uważam że tetrowe starczą można kupić we wzroki i też są ładne i przydatne)
    * krem na odparzenia polecam Linomag z wit. D+E różowa zakrętka .
    Sudokrem stosujemy w poważnych odparzeniach jeśli używamy od początku do pupci niestety przy odparzeniu konkretnym nie pomaga.
    * łóżeczko /materac/ochraniacze
    * komplet pościeli + prześcieradło 2kompl.
    * kołdra + poduszka
    *kocyk cienki i gruby
    * ceratka - potem sie przyda
    * karuzela/ projektor
    * myjka do kąpieli odradzam ja myłam pieluchami tetrowymi z wanienki które kładłam na spodzie wanienki

CIUSZKI:

* pajacyk - 6szt.
    * body długi rękaw - 5 szt.
    * body krótki rękaw - 5szt.
    * pół śpiochy (spodnie ze skarpetkami) - 3szt.
    * bluza (bez kaptura bo po włożeniu w śpiwór dziecko leży nie powiem jak . Ja nie używałam) - 2szt
    * kaftaniki - 4-6 szt.
    * rękawiczki niedrapki bawełniane - 2pary
    * czapeczki bawełniane - 2szt.
    1 szt. do ciemieniuchy którą możecie potem nie doprać od oliwki
    1szt. gruba na zimę
    * śpiwór/ kombinezon
    * śliniaczki 4szt na potem
    * skarpetki ok 5 par , 2 pary grube

RESZTA:

* wózek
    * fotelik samochodowy
    * przewijak ( ja nie kupowałam przebierałam dziecko na łóżku i używałam podkładów)
    * oświetlenie przy przewijaku)
    * pogrzewacz
    * dozownik do mleka w proszku
    * herbatki z kopru/rumianku
    * mata/leżaczek/krzesełko do karmienia na potem
    * pościel do wózka (uważam że nie potrzeba będziemy miały śpiwór lub gruby koc)

oczywiście lista jest wykonana wg mnie :-)
    Wasza wola co czego ile kupicie itd.
    Mam nadzieje że się przyda i będzie bardzo pomocna :-)

Zapiszcie sobie ją proszę na swoim kompie :-)

Magdziulla, claudiuszek, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie pójdę do babci i jeden raz na czczo zmierzę.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka rano to samo pomyślałam że u babci spr:P ja miałam na czczo z surowicy u mnie jakieś dziwne normy bo od 3.5-5.5...mi wyszło 4.5 także idealnie :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ