WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do cukrów na czczo do 90 norma dla ciężarówek.
Cieszę się z waszych dobrych wieści, zdrowych dzieciaczkow, szczęśliwych rodziców, siusiakow i muszelek, wspolczuje tym co oczekują długo na wyniki i tym co ciągle meczach wymioty. - 3mam kciuki za szybkie wiadomości/normalne funkcjonowanie.
Co do kocykow moja Hania uwielbia kocyk akrylowych z tekstom market, kosztb14,99 zajefajny, mamy 2takie, na minky trzeba uważać bo poci się strasznie pod nim.
Ja juz tez po malej metamorfozie, czas. Na ładne ciążowe ubrania, sukienki dresowe i legginsy!
Dobrze, ze czuje maleństwo łatwiej wytrzymać do czwartkowe wizyty.15t6d muszę wiedzieć kto w brzuchu bryka, sądząc po kopniakach piłkarz...mychakruszyna, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:A ja wróciłam z poszukiwań Berliso mlecznego. Coś trzeba jeść żeby cukry mieć w normie hihi
I zobaczyłam budek z kebabem yupiiiiii kupiłam trotille hahahah dzisiaj mam gdzieś te cukry jakieś są kosmiczne a moje dziecko uwielbia kebaba i matka nie odmówiła. Za 10 min zmierzę cukry z ciekawości czy mogę to jeść
Jutro jadę do teściów bo męża coś wzięło i chce im powiedzieć o ciąży wrrr mieliśmy powiedzieć dopiero w swieta.
No trudno.
Mam nadzieję że reakcja będzie ok bo nie mam ochoty słuchać mądrości teściowej jeszcze jak się dowie o cukrzycy ciążowej o ludu to się nagadam nie będzie mogła bo ona miała z moim mężem cukrzycę ciążowa.
Z jednej strony się cieszę bo do poniedziałku już coraz bliżej.
Jak ja się cieszę zobaczymy bąbelka yupiiiiii
Mąż pojechał do pracy wróci wieczorem.
Więc z córką wstawiamy rosolek i oglądamy tv oraz będę z wami:-)
Belrisso? To z Zott? Uwielbiam! W tąmtym tygodniu obeszlam wszystkie możliwe sklepy za tym... Bo chciałam tylko wanilioweżabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAisak podoba mi się ten płaszczyk.
Też myślę o tym zestawie Minky zwłaszcza do wózka.
Mnie dziś rozpiera energia, w ogóle tak od 1,5 tyg mam dużo więcej sił, może to ta moc drugiego trymestru.
Rano zamiast miotać się w piżamie wybrałam się po pyszne śniadanko, codziennie chodzi mąż, a dziś go wręczyłam:) już posprzatałam, zrobiłam pranie. Jeszcze obiad przede mną, ciasto dla jutrzejszych gości no i ogromna sterta prania. A póki co przerwa:)inzynierka lubi tę wiadomość
-
AISAK wrote:Hmmm tyle miałam napisać i nie pamiętam.... Na pewno po słodkim moje maleństwo szaleje, wierci się strasznie☺
Kobietki a ja jestem na etapie poszukiwania dresowego plaszczyka, takiego aby do jeansow założyć itd, a który pomieści brzuch co myślicieli o czymś w tym stylu:
Kiedyś znalazłam cos innego który był mega, ale zgubilam link i zła jestem, ze zwlekalam.
http://allegro.pl/plaszczyk-narzutka-ramoneska-pianka-neopren-kaptur-i6007142021.html
Ja ostatnio kupiłam coś takiego tylko niezapinane też z myślą o brzuszku:) -
kamciaelcia wrote:mmargol
twoje 5.5 to 99...dużowizyte nam w srode, musze go przycisnac
edit: czytalam o skutkach nieleczonej cukrzycy i teraz sie boje o dziecko :'( guupia ja ze czytalam bo teraz sie bardziej stresuje ze tyle tygodni bez kontroli cukru, wyniku ech tamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 13:48
-
nick nieaktualny
-
Sabina
Wynik glukozy jest jeszcze tego samego dnia. Wystarczy powtórzyć i się wszystko okaże. Warto jeszcze przed świętami. Bo ja przy cukrzycy to nawet porządnego owoca nie mogę zjeść. ..
A z lekarzami to jest tak jak pisałam -mój gin opiera się na normach podanych przez laboratorium (czyli 99 na czczo )ale to diabetolog weryfikuje wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 15:03
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Sabina
Wynik glukozy jest jeszcze tego samego dnia. Wystarczy powtórzyć i się wszystko okaże. Warto jeszcze przed świętami. Bo ja przy cukrzycy to nawet porządnego owoca nie mogę zjeść. ..
A z lekarzami to jest tak jak pisałam -mój gin opiera się na normach podanych przez laboratorium (czyli 99 na czczo )ale to diabetolog weryfikuje wszystko -
Sabina
I bez stresu bo ten naprawdę cukry podnosi. Mierze je codziennie i widzę które są z gorszego dnia. I pomysl ze lepiej wcześniej sprawdzić niż zdziwić się w 24 tc i myśleć ze na początku nie było idealnego wyniku
W poprzedniej ciąży wynik na czczo mialam w 7tc 107 i od razu kwalifikowalam się do krzywej. Zrobiłam krzywa cukrowa i wyszła super. Następna była w planowanym 24 tc I tez prawidłowa. Cukrzyca dopadła mnie na początku teraztego się nigdy nie zrozumie ale opanuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 15:24
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDokładnie kamciaelcia dobrze mówilepiej wcześniej niż później.
Ja się zapisałam do diabetologa bo gin chciał odstawić metformine, chciał żebym poszła zapytała bo mam stwierdzona insulinooprnosc a to krok do cukrzycy.
Po zrobieniu krzywej wynik po obciążeniu po 1h się jej nie spodobał wynosił 10,1 a norma poniżej 10 i to już jest cukrzyca ciążowa.
Wykryto u mnie w 9tc.
Cieszę się że tak wcześnie bo muszę panować nad tym co się je.
Gdybym tego nie robiła pozeralabym wszystko jak leci i w ilościach kosmicznych same wiecie jakie macie i potraficie mieć apetyt:-)
Cukry mam w normie czasami się zdarzy jakiś wyższy skok i oczywiście stres bardzo wpływa na wynik cukru.
Sabina, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŻabcia_ wrote:Hej. Nie bede nadrabiac, bo nie mam na to sily. Bylismy z mezem u innego lekarza. Przedstawilismy problem, Pani doktor dwa razy zbadala dla pewnosci i dla niej z pepowina i dzidzia jest wszystko w porzadku. Ogolnie o wiele milej do mnie podeszla niz lekarz do ktorego odeslal mnie moj prowadzacy. Za badanie nie zaplacilam NIC! Powiedziano mi, ze oni wewnetrznie zalatwia sobie ta konsultacje ze wzgledu na podejrzenie wady. No i dowiedzialam sie, ze najpewniej chlopiec ale nie podpisuje sie pod tym (nie dziwie jej sie bo kat to okolo 40-45 stopni i nie bylo za dokladnie widac)
Powiem Wam, ze w takich momentach to czlowiek zaczyna nabierac watpliwosci czy dobrze wybral lekarza... Tzn do pana profesora nic nie mam, bo czlowiek dusza! Ale jezeli nie widac za dobrze czegos to nie lepiej poprosic zebym przyszla na drugi dzien albo w poniedzialek? Huh no wyzalilam sie...
Super zabcia cieszę się że jest wszystko ok:-)))))))Żabcia_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja sie nie stresuje. Rano owszem, bylam zła, ze lekarZe nie zwrócili uwagi na ten wynik. Ale wiem ze nic teraz nie poradzę. Jestem spokojna. Generalnie w tej ciąży jestem spokojna
kamciaelcia, Malutka92, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny