X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Wszystko ok po wizycie poza tym, ze o plci nic nie wiem.

Jedyny przerazajacy fakt to podejrzenie dwunaczyniowej pepowiny pepowiny :/
    To akurat podobno nie kłopot w dzisiejszych czasach

Behemottka lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Wszystko ok po wizycie poza tym, ze o plci nic nie wiem.

Jedyny przerazajacy fakt to podejrzenie dwunaczyniowej pepowiny pepowiny :/

Lubię, że OK, a pępowiny nie lubię. Mam nadzieję, że Sophia ma rację, że jeśli istotnie jest, to nie problem :) Zdrowy Twój bobas! hura, hurra! :D

_izunia_ lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Małgorzatka, Angela żadne prawie badania nie wykrywają mozaicyzmu. W przypadku mozajek tylko część komórek w organizmie jest "chora". Z jednej strony to pech bo przed porodem nie da się tego wykryć. Z drugiej strony to jak wygrana w totka bo zazwyczaj mozajki mają łagodną ekspresję w porównaniu z uogolnioną chorobą.
    Malgorzatko kiedy będzie miała wyniki harmony? Ja czekam do przyszłego piątku na nifty.

Nie mam zielonego pojecia. Obiecali zrobic na CITO, wiem ze zajmuje im to od przyjecia probki max 3 dni...Probke dostali w srode.

Ja juz mam w tym temacie coraz mniej emocji, jestem gotowa na kazdy scenariusz.

Moze Twoje NIFTY bedzie szybciej? Czemu w ogole Ci to zalecili?

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:36

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    Nie mam zielonego pojecia. Obiecali zrobic na CITO, wiem ze zajmuje im to od przyjecia probki max 3 dni...Probke dostali w srode.

Ja juz mam w tym temacie coraz mniej emocji, jestem gotowa na kazdy scenariusz.

Moze Twoje NIFTY bedzie szybciej? Czemu w ogole Ci to zalecili?

Cały czas trzymam za Ciebie kciuki!

No i dziękuję za głos wiedzy na forum:) Co ciekawe, u mnie dane o wykrywalności podaje się inaczej. Po PAPPA+Hcg+USG+wiek powiedziano mi, że wyeliminowane zostało około 70% problemów (czyli negatyw jest na 70%), w broszurce stanowej prawdopodobieństwa wykrycia są rozbite na poszczególne problemy, ale dopiero po badaniu połówkowym. Połówkowe też muszę zrobić w precyzyjnym terminie (krew 16-18tyg, USG 18-20tyg) i też będą oceniać prawdopodobieństwa występowania problemów, tym razem szerszej gamy. Ostatnie badanie stanowe jest w trzecim trymestrze.

Masz racje pisząc, że regulacje są tu trochę inne niż w Europie - ogólnie każdy stan działa inaczej. Ja mam szczeście mieszkać w takim miejscu, gdzie badania genetyczne to nie straszny monster, ktorego się unika i Kalifornia wychodzi naprzeciw ciężarnym. Prawdopodobnie również ze względów finansowych, być może taniej jest badać zawczasu, niż dawać rentę i ubezp.zdrow. ludziom chorym.... :( Inaczej jest np. na południu USA, w stanach rdzennie republikańskich, tam pierwsze USG może być dopiero w 13-15 tygodniu i często ciężarna nawet nie wie, że ma możliwość badań pierwszego trymestru. No i tam musi płacic za nie sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 18:13

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, nie miałam pojęcia, że robisz nifty. Trzymam mocno kciuki. No ale liczby, które podajesz, są bardzo obiecujące, bardzo niskie prawdopodobieństwa. Na pewno będzie dobrze :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mamm nadzieję, że w pn dostaniesz najlepszy możliwy wynik :) trzymam kciuki.
    U mnie USG wyszło super, ale Pappa już nie. Prawdopodobieństwo podstawowe 500, skorygowane 760. Mam chorego synka. Ginka powiedziała, że do amino się nie kwalifikuje, poza tym bała bym się, więc zdecydowałam się na nifty, bo pobierają krew na miejscu u ginki.
    Mam czekać 9 dni roboczych, więc do piątku przyszlego.

Ale to jak podstawowe masz 500, a skorygowane 760 to Ci sie ryzyko zmniejszylo? Dobrze, ze Ci nie kazali robic biopsji albo amnio...

Masz 0,13% prawd, ze bedzie chore. Inaczej 99,86% , ze bedzie zdrowe :))))))) Wiesz jaki bedzie wynik :)))))))

Bratek lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka cały cas niezmiennie trzymam za Was kciuki, mam nadzieje, że wyniki w poniedziałek będą pozytywne.
    Agatia, ja też nie wiedziałam, że miałaś robione nifty - również trzymam kciuki! Na pewno wszystko będzie ok!

o148p07w5riqasy7.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi odbiło i zamówiłam wczoraj górę słodyczy (czekoladę, dwa batoniki, czekoladki i jajka wielkanocne) z dostawą na dzisiaj... No i już zjadłam batonika - 220 kcal... A te wielkanocne jajeczka, które przyszły, nawet nie są dobre... Myślałam, że będą takie w sreberku, a to w zasadzie takie draże jajeczkowe, luzem w woreczku. Chyba wyrzucę, zanim małż się zorientuje. Bo on je zje, nawet jak niedobre, takie wychowanie... nic nie wolno "marnować"

Ewidentnie zmienia mi się paleta smaków w drugim trymestrze. Od stycznia słodycze mnie odrzucały, podobnie kawa i awokado(??), które ogólnie bardzo lubię. No i dzisiaj na śniadanie zjadłam jajko sadzone i awokado właśnie, a na deser batonika... I teraz po batoniku, jest mi tak średnio...

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:36

Ksosia, Macioszczyczka, Angela89, Pysiaczek89, megg, _izunia_, szpilka lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę wywalę te draże - jajeczka Cadbury, nie są zbyt dobre - może jeszcze śmieciara nie jeździła, to sprzątną na amen...

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:37

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam całą paczkę misiów Haribo z małą pomocą mojego synka i jest ok uwielbiam je, żałuje, że nie kupiłam więcej :P

w57vikgnszqgz528.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Behemotka coś w tym jest, ja cały I trymestr nic słodkiego prawie nie jadłam, a teraz mnie ciągnie, normalnie muszę się powstrzymywać, żeby nie kupować nic, chociaż ostatnio trochę sobie pofolgowałam :/ muszę znowu się ogarnąć!
    Czy Wy też jesteście takie nie do życia pod wieczór? normalnie jakbym się położyła to bym zasnęła w minutę. Ale może to po całym dniu w robocie tak mam, nie wiem, ale wypatruje tego przypływu energii o którym wszędzie piszą i nic!

inzynierka, Behemottka lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka i Agatia trzymam za Was oczywiście mocno kciuki i ślę buziaki :*

agatia lubi tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

martta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dzięki dziewczyny :)
    Malgorzatko w poprzedniej ciąży wszystko było.super, pappa, każde usg, parametry książkowe. Synka mam na 99% chorego, diagnozujemy się od prawie 2 lat, ale to już Ci pisałam. Robiliśmy testy genetyczne w USA dały wynik ujemny, ale opcje są dwie: albo wynik falszywie ujemny albo właśnie mozaika. Co nie zmienia faktu, że nawet wiedząc o jego chorobie i tak bym go urodziła :) to mój największy Skarb na świecie :)
    Przepraszam, nie mialam dawac "lubie to"...
    Moge zapytac co znaczy 99%. Chodzi o ZD?
    Jesli diagnozuja od 2 lat to znaczy ze nie wiedza co mu jest, a czy to znaczy ze nie funkcjonuje prawidlowo?

• martta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia lubię to :) znaczy, że nie jestem jakiś leniem czy cuś ;)

Macioszczyczka, agatia lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, Malgorzalka, mam nadzieję, że wszystko skończy się po Waszej myśli, oraz że dostaniecie "energetycznego kopniaka" by stawić czoła całej tej sytuacji :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ