WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia
Wczoraj dałam jej Nurofen, ale nic nie pomogło i jęczała dalej
już faktycznie dziś myślałam, że może zęby ale nie 
Wiesz, ja to zawsze miałam wyrąbane na to co mi mówili, ale kurcze martwię się tymi zębami. Bo gdyby cokolwiek tam się w paszczy działo, cokolwiek...a tu nic
-
Natka, spokojnie zęby na pewno wyjdą, Amelka ma jeszcze sporo czasu.
U nas Antoś dzisiaj też trochę marudził ale już nie przez zęby tylko z gorąca, jest taki upał że ja też ledwo daję radę. No i przez ten gorąc synek usypiał prawie godzinę, a śpi w krótkim rampersie, przy otwartym oknie i jeszcze ma otwarte drzwi od pokoju żeby powietrze krążyło od balkonu.
A my z mężem mamy dzisiaj święto bo to nasza rocznica ślubu
Dariah, AJrin lubią tę wiadomość

-
Natka
luzuj matka
Serio nety czytasz? ?to błędna droga
Netów się nie czyta !tam mądrości na pewno nie znajdziesz
a zatem na zęby wyczekujecie z prawdziwym utesknienieniem! Witaj w klubie
Są gorsze powody do zmartwień lub po prostu zębów brak to nie jest w ogóle powód do zmartwień
-
Kamcia
A no netow nawet nie czytam, bo bym pewnie już z nerwów zeszła z tego świata. Tylko wkurza mnie to, że co kogoś spotkam to pytanie: "karmisz nadal? I zeby już ma?" I nawet próbuje się z tej odpowiedzi wymigać bo tu się zaczyna, że: "już tyle ma a zęba nie ma....a to moja córka/wnuczka/syn/wnuk/sąsiad itd (niepotrzebne skreślić) miał jak.... (Uzupełnić cyfra niższa niż 6) i ja to bym poszła do....(wpisać nazwisko lekarza)" i takie tam. Potem w domu jak to ja matka wariatka się zastanawiam
no. Się wyglądałam, lepiej mi ciut.
Aaaaaa....miałam się pytać was. Mela już od dłuższego czasu chodzi. Podtrzymując się za ręce jeszcze, więc spokojnie. Aaaaale zauważyłam, że często zdarza jej się, że jedna stopę (prawa) stawia do zewnątrz. Lewa idzie ślicznie prosto. Nie wiem czy czasem nie wariuje. Narazie to poprostu obserwuje, bo jeszcze samodzielnie nie chodzi ale mi tu D gada, że może trzeba by było się do ortopedy przejść...hmmm...i sama już nie wiem, bo bym nie chciała niepotrzebnie zamętu siać. -
Natka może zapytaj przy okazji pediatry warto to sprawdzić
Co do zębów córka mojej koleżanki ma 11mscy i nie ma ani jednego a płacze po nocach od 4 miesiąca do 3 miała kołki. Lekarze mówią że ma czas i nie Słyszałam żeby jakoś przyspieszać to. Więc powiedz im żeby się zajęli swoimi zębami bo im wypadną a co do kp to naprawdę co to kogo obchodzi czy ktoś kp czy nie moja szwagiera jeszcze też kp i nie zamierza przestać i to jest gratis super wygodne bo pojechaliśmy na wycieczkę ja termos butelka mleko a ona cyc i już najedzony
My po pierwszym karmieniu wiec do rana Mam nadzieję

-
nick nieaktualnyDziewczyny padłem wczoraj razem z dziećmi.
Wyspalam się synek przespal pięknie cała noc:-)
Właśnie się przebudza.
Marta wszystkiego najlepszego!
Dużo miłości życzę
Natka nawet nie próbuj milczeć!
Możesz marudzić ile się da!
Jeśli chodzi o takie gadki to jest normalne ty musisz wpuścić i wypuścić uchem nie możesz do siebie aż tak bardzo brać.
Wiem człowiek potem siedzi i analizuje.
Trzeba wyluzowac bo zwariujejesz Natka.
Co do zębów.
Przyjdzie na nią czas spokojnie.
Sąsiadki córka ma już 14 mcy i dopiero drugi ząbek jej idzie!
Pierwszy wyszedł jak miała 12mcy.
Pediatra mówi jej ze jest ok.
Taki jej urok.
Co do chodzenia.
Przy mojej córce też tak swirowalam że stawia krzywo stopę.
Pediatra mówi że ona się uczy chodzić i stawia bo jej się tak układa on za bardzo jakby nie była świadoma jak prawidłowo postawić stopę z czasem to się zmieni.
Dziecko się uczy także luzuj.
Na pewno skup się na bucikach z wysokim zapietkiem.
Bo tu bardziej może być problem (tak jak u nas plaskostopie) ja nie słuchałam matki mojej i kupowałam buty jakie mi się podobały.
Możesz poczytać artykuł o nauce chodzenia nie neta.
Tak jak kamcia pisze neta nie czytamy bo możesz się nie źle nakręcić.
Każde dziecko się rozwija inaczej jest inne trzeba dać im czas.
Oczywiście będziesz u pediatry zapytaj porozmawiaj warto swoje wątpliwości wyjaśnić z lekarzem póki czas.
Skali udanego wypadu i pysznego obiadu:-)
marta258 lubi tę wiadomość
-
U nas kiepska noc
jakieś 5 pobudek w tym 2 z płaczem. W dodatku wstał po 7 mega nie wyspany i tak starałam się godzinę by usnal -i usnal, spał 2 minuty (ha skorzystałam z WC )
Mogę zgonic na wiele czynników ale ostatecznie nie mam pojęcia o co chodzi
dziś mamy bilans oraz popołudniu bioderka -
Dzień dobry
my juz po rehabilitacji
Zosia dzielnie ćwiczyla wstawanie i stanie 
Marta,
Wszystkiego najlepszego dla małżonków !!
no i gromadki bobasow hehe
Skali,
Udanej wizyty i smacznego!!
Natka,
Eh zęby wyjdą w swoim czasie! Nie przejmuj się gadaniem i głupimi uwagami. Wiem ze to nie łatwa sprawa ale po co sie przejmować uwagami osób które tak na prawdę nawet nie wiedzą co mówią? ! Widziały kilkoro dzieci na oczy i udają ekspertów. .bo Ania to a Pawełek tamto..to na pewno tak musi być! Pfff
Co do stawiania stopki, zapytajcie pediatre ale mysle ze to nic poważnego
jeśli mogę tylko cos powiedzieć (bo tak nam radzi rehabilitant) to starajcie się nie prowadząc Melki za raczki tak do góry bo to uczy i utrwala zle nawyki i skrzywia kręgosłup - ale jeśli dobrze pamiętam to mówiłas ze tak nie prowadzacie
marta258 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡

20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️

-
Kamcia,
Powodzenia na bilansie i bioderkach!
U nas tez dziwna nocka. Zoska nawet dobrze spi ale od kiedy sie kreci z boczku na boczek to brakuje jej szerokości w łóżeczku i sie budzi orzez to....eh..09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡

-
Kamcia
Powodzenia na bilansie.
Dariah
Nie wiem o jakie prowadzenie ci chodzi. Amelka chodzi trzymając się naszych rąk. Nie trzyma ich w górze a po bokach. W sumie to on je trzyma tylko asekuracyjnie, w ogóle nie na nich nie opiera. Boi się tylko jeszcze sama puścić.
Zabka
Buciki ma z wysokim i sztywnym zapietkuem, właśnie takie do nauki chodzenia i w sumie staram się by chodziła w butach bo w nich nie stawia stopy na palcach co zdarza jej się na bosaka.
Jak będę u pediatry to zapytam, chociaż wydaje mi się, że powinno się to unormować jak już będzie samodzielnie chodzić.
Dziś u nas chłodniej, jakieś wytchnienie od upałów. Przejdę się chyba na targ, pochodzę, popatrzę.
Miłego dnia dziewczęta i chłopcy. Do później! -
nick nieaktualnyNatka będzie dobrze z czasem nauczy się stawiać porządnie płasko stopę.
Na boso też jest wskazane żeby dziecko chodziło i nawet jest lepiej.
Ale upewnij się u pediatry.
Bo wiesz każdy gada inaczej.
Ja małego uspilam małego i poleciałam po truskawki bo sąsiadki mama ma warzywniak mi przywiozła partie lepszych.
Przyszłam ogarnelam włożyłem do silników truskawki wyszło mi 16 średnich i 3 duże słoiki
I mały się obudził.
Właśnie wcina zupie jarzynowa dla dzieci 12 mcy.
Smakuje mu
U nas dalej gorąco.
Słońce daje a miała być burza wczoraj i w nocy.
Gdzie ona? -
Chyba chodzi o to żeby nie prowadzić ze dziecko trzyma rączki w górze i ty je łapiesz
Kuzynka pojechała na kontraktache szynek śpi ja ogarnelam gotuję mu zupę jeszcze muszę włosy umyć i na plus minus 14 jadę ja odebrać
Znowu jakiś wiertarka wierci no można oszakec
Chciałam pochwalić Szymka zrobiłam mu dziś Paszke ta z hippa z dynią i mlekiem wyszła mi bardzo gęsta więc myślał że nie zje bo wcześniej aż prawie wymiotowal a on zjadł może nie do końca bo spać się mu chciało ale byłam w szoku także będę się starała dawać mu kaszka łyżeczka więc ze pewnie wasze już jedzą gryzą itd ale dla mnie to sukces
O jeszcze muszę kisiel ugotować to zje jak wstanie także odmeldowuje się i udanego dnia
Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualnySkali mój nie gryzie mój mieli

Gryzie to mnie w nogę ot to to.
Gratki dla Szymka:-)
Super chłopaku oby tak dalej.
Następnym razem skali będziesz musiała mu dorobić bo za mało będzie:-)
Byłam w piwnicy ogarnelam szafkę na słoiki (moje przetwory) jutro będę mogła poukładać.
Jaram się bo to moje pierwsze w życiu wyczyny że sloikami na zimę hihi
Mały wcina ciasteczka z hipp
-
Skali super niech je na zdrowie u nas też od zawsze woli gęsta.
Natka marudz ile wlezie po to tu jestesmy nie tylko by sobie cukierkowac. Zebami sie nie martw my też jeszcze nie mamy.
Co do stópki to podpytaj pediatry.
U nas jak raczkuje to prawa noga idzie do gory jak by w kucki
chodze i poprawiam bo to na bank nie za dobrze a jak pelzal to tez tylko prawa sie odpychal wiec niestety sie ppglebia problem.
No i jeszcze wojne wczoraj z luxmedem zrobilam bo mialam planowana wizyte tydzien temu z neurolog kontrola w 9 miesiacu, a tu dzien predzej sms ze nie ma wizyty nikt nie raczyl dzwonic aby umowoc inny termin. Dzwonilam ja miala sie placowka skontaktowac mija tydzien i dupa nikt sie nie kontaltuje. Opierdzielilam i zlozylam reklamacje ze co to ma być za traktowanie klienta. -
Anocka u nas mega slaba pobudki non stop usypianie na rekach bo siadal gadal i sie smial. O 4 wyladowal u nas bo już nie mialam siły.
-
Natka,
Tak jak mówi Skali - chodzi o takie prowadzenie ze dziecko ma rączki do góry
ale tak właśnie mi się wydawało ze mówiłaś ze nie prowadzacie tak. Zapytaj pediatry alr myślę ze jak zacznie stabilnie chodzić to będzie tez ładnie stawiac stopki
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡

-
To ja tylko szybki Update po pewnie 2 tygodniach albo i dłużej.
Kostek ma już na powierzchni obie jedynki górne. Czyli w sumie 4 zeby
Chyba całkiem odstawiony od cyca. W weekend dostał od taty butle i jednej i drugiej nocy i od 3 nocy śpi bez pobudek. Co prawda do 5:40, ale jednak bez przerwy
Chodzi wzdłuż mebli. Raczkuje jak mały samochodzik. Ładnie gada. Jak ma ochotę to daje Czesc i robi papa.
W lipcu mamy mieć ostatnia kontrole u neurologa i usg brzucha - oby w końcu bez tych miedniczek powiększonych.
Słabo ostatnio jadł łyżeczka - oby przez zeby.
Wczoraj zjadł teoche kaszki na wieczór. Dzis rano tez 100.
Zobaczymy jak obiad.
W międzyczasie stuknęło nam 8kg. Następny okrągły wynik pewnie w październiku.
Nie ma chwili, żebym sie ta jego waga nie martwiła.
Ogólnie u nas wszystko ok.
Natka-matka wariatka :), Dariah, marta258 lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[