WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ku...
zaraz łeb mi odpadnie
wycie w nocy
wycie w dzień
tylko yyyyyyyyyy i yyyyyyyyyyyy
i nie ze boli, ze cos sie stało
wyje bo sam nie wie czego chce
zabrałam kosz ze smieciami-wycie
odciagnełam od bramki-wycie
podstawiam butelke z piciem - wycie
juz to ignoruje
bo szybko sie nauczy wyc za kazdym razem
ale boli głowa i mam az nerwy -
Witamy się
U nas nocka super ! Jedna pobudka i druga o 6:30 ale tego nie liczę bo równie dobrze mogłaby się już wtedy obudzić ale zasnęła jeszcze do 9:30 !!
W nocy 38,5 wiec dostała Nurofen i spała ładnie, co prawda pare razy zakwilila w nocy ale nawet nie wstawałam bo od razu zasnęła - zły sen albo ząbki
Ale się wysłałam dzisiaj !!!
Skali,
Udanej wycieczki !!
Żabka,
A może te bóle od tego zabiegu?? To możliwe ??
Widzisz jak pięknie córcia czyta ! Możesz być dumna !
Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Kamcia,
U nas nie wycie a krzyk i pisk..taki na meeega wysokich tonach co uszy bolą..
I to tez prawie cały czas, zadowolona krzyczy, zła jeszcze gorzej, posadzisz na ziemi krzyczy, dasz zabawkę Tokarczyk bo to nie ta co chciała
I tak w kółko ...
Dobrze jest gdy jest na rękach...No ale ile można??
OdYwiscie nie krzyczy cały cały czas ale ma takie momenty / godziny gdzie niemalże cały czas i o wszystko
Tule09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualny
-
Skali
A ta ustawa dotyczy również stania w kolejce do lekarza tzn wchodzenie bez kolejki do gabinetu ??
W lab to od dawna obowiazuje
U mojego diabetologa też zawsze tak było
Ale czy jutro u endo mogę się domagać wchodzenia bez kolejki???
Mam stresa przed tą wizytą
Nie dość że lekarka cham i zapewne wyjdę z niczym
To muszę iść z małym a on przecież niecierpliwy. Nie wyobrażam sobie nawet godziny na poczekalni -
Zabko
Mam czasem wrażenie że robię mu krzywdę
Jak położyłam jeszcze wiekszy krzyk
Posadzilam- krzyk
Na ręce nie biorę i nie noszę jak nie muszę
Ale na kolanach spokój. Jednak po chwili schodzi więc go sadzam na podłodze - krzyk ryk i wycie
Normalnie jakbym krzywdzila
I chyba już hormony na mnie działają
W dodatku stres i przemęczenie
Ale w końcu śpi -
Nobile na rękach można..i już nie waza 5 kg... plecy bolą ręce bolą...
A poza tym ile można słuchać tego krzyki i piskujuż uszy i głowa wysiada
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyJa o tym wiem.
Kamcia nie krzywdzisz go.
To sa dzieci fanabierie?
Wszystkie to przechodziły i my wy też muszę to przejść.
Są grzeczne dzieci i są takie dzieci.
Ja byłam w szoku jak natka pisała o Amelce że taka szopke zrobiła w sklepie.
Takie cyrki robią dzieci kumate mam na myśli ok 2 latka.
Ps cwana ta Amelka na swój wiek.
Tu mi się nasuwa bunt dwulatka.
Więc tylko życzyć cierpliwości.
No z noszeniem też nie fajnie bo tak jak Dariah pisze wszystko boli.
Najgorszy to jest ten płacz ala krzyk wrzask.
Ja swojego poszłam uśpić i też musiałam wysłuchać tych żali czyt płaczu.
Zmęczony ale się nie położy.
Chcę was pocieszyć że lepiej będzie dopiero wtedy kiedy nauczą się gadać te nasze dzieci bo wtedy będziemy umieli zrozumieć o co im chodzi.
Ja to się modlilam żeby córka już gadala bo ona w złości że jej nierozumie Walia głową do tyłu w podłogę.
Oczywiście to normalne ale trzeba zrobić tak żeby nie dopuścić do tej histerii czuli czymś ja szybko zająć przed atakiem histerii.
Ahhh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 12:04
-
Skali
Udanego wyjazdu!
Dariah
Super, że nocka udana.
Współczuję tego wycia. Też nie znoszę a mamy takie dni, że co bym nie zrobiła, czego bym nie powiedziała to źle. Jeszcze przy okazji zdzielić mnie po głowie lub po nodze.
Zaczynamy akcje odnoszenia do kata na wyciszenie.
Kamcia
Biedna tyjeszcze hormony ci buzują
masakra.
Zabka
Biorę euthyrox ale ja nawet na euthyrox mam skoki tarczycowe i zauważyłam, że właśnie wtedy budzę się np z chrypka.
Co do Amelki i jej akcji to dziś na spacerze miałam taką.
Byłyśmy na rynku w naszym mieście i tam jest budka z lodami. Zazwyczaj choć nie zawsze kupuje jej tam wafelka.
Dziś było zamknięte a ona "mniam, mniam" i pokazuje w stronę zamkniętej budki. To jej tłumacze, że zamknięte i nie ma.
Musiała podejść, podsadziłam ja do okienka i pokazuje mówiąc, że zamknięte a ta wygięła się w łuk. Na ziemię i ryk i wyje ammmmm i ammmm. Nosz cholera jasna myślę sobie.
Przeczekam cię. Nie dam się.
Wyła tak dobre 3min, w końcu wstała i jakby nigdy nic szła dalej.
Masakra...
Jeśli bunt dwulatka wygląda gorzej to ja proszę o cierpliwość..siły nie, ale cierpliwości mi trzeba.
Jak już wspominałam w domu wydzieliliśmy kat w korytarzu, na widoku do wyciszenia.
Jak mnie bije czy rzuca się i krzyczy to ja tam wynoszę, sadzam, tłumacze i idę.
Narazie na niewiele to się zdaje bo i tak niewiele rozumie z tego ale próbujemy.
Swoją drogą, skąd to dziecko bić się nauczyło? Bywa u nas niekiedy jej koleżanka ciut starsza i też bije może od niej?
Ale gadałam z jej mama to też nie wie skąd.
-
Dziś na spacerku już po akcji "chce wafelka"
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/856288bdd90b.jpgkamciaelcia, żabka04, Dariah, marta258 lubią tę wiadomość
-
Mnie pociągnął za włosy
Wyciągnął rękę, złapał i pociągnął
Jak się unioslam że tak nie wolno to ryk
I obudził się z płaczem. Poleciałam z szamponem na włosach. Położyłam i siedzę. A ten ryczy i wstaje...Ale ile można siedzieć z szamponem na głowie? Poszłam do łazienki i dokonczylam mycie. Ale domyślacie się że ryk był tylko większy. Położyłam, usiadłam, potrzymalam za rękę i usnął...ja jednak mam dosyć. On chyba też ma mnie dosyć.
Też jak krzyczy odkladam go jakby w kat i proszę by się uspokoił. Po czasie przyjdzie ogilany na kolanko i cisza...Ale już pisałam że zaraz niby schodzi a jak posadze na podłodze to krzyk od nowa
Odkąd Piotrek jestna swiecie dopiero teraz miałam 4 beznadziejne noce z rzędu -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Taki aniołek z Amelki a takie rożki ma!
Chciałam to napisać.
Nie uwierzcie mi ale jak kiedyś komuś będziecie mówić że wasze dziecko szopke odwalilo to nie będzie się mógł nadziwić że takie grzeczne a matka głupoty gada!
Natka bunt dwulatka hahahha
Gorszy jest pięciolatka a wiesz czemu?
Bo to ci powie to w gnaty idzie i jest Ci cholernie przykro jak tak dziecko może mówić do matki.
Ale na to tylko jedna rada gadać tłumaczyć i tak bez końca.
I pomyśleć jak będą mieli bunt nastolatka?
Masakra.
-
Żebyście wiedziały. Jak przychodzi teściowa i opowiadam jej co ta wywinela to mi nie wierzy. Takie grzeczne dziecko. Leci do niej na ręce, tuli się, grzecznie opowiada.
Diabelskie rogi ma haha
Już w żartach jej mówiłam, że jak będzie tak wywijać to ja ochrzcze i diabła zza skóry wypedzimyżabka04 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny Ale to żadna wycieczka jadę pakować 8 lat mojego życia do kartonów i Worow rozpoczyna my przeprowadzkę chcemy zabrać ciuchy i rzecze a po meble pojedziemy w weekend dużym autem trochę mi smutno Ale kto nie ryzykuje ten nie żyje czy jakoś tak choć ja nigdy nie lubiłam za bardzo tego miasta korki do pracy daleko śmierdzi no ale jakoś się żyło ech płakać chyba nie będę zobaczymy na pewno skończy się jeżdżenie w te i z powrotem
-
nick nieaktualnyJa byłam na spacerze.
Byłam w aptece i nie było apapu
Ale babka mówiła że apap to to samo co pedimol (chyba Dariah ma ten lek) że oni zmieniają tylko opakowania.
Po drodze usnal Robert i spał z godzinkę.
Dzieci wykopane.
Córka zostaje w domu bo ma kaszel może jutro wybiorę się do pediatry co by osluchal ich bo Robert też sporadycznie kaszle i wezmę skierowanie na usg brzucha córki.
Zobaczę.
Na zajęcia z gimnastyki pojedziemy.
Jutro i w środę sama z dziećmi bo mąż w pracy będzie.
Kurcze dziś znowu mnie bolał żołądek.
Dziwne o tych samych porach już drugi dzień.
Kamciu jak tam dzień minął?
Śpi już Piotruś?
Natka to pewnie zawał miałaś