WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mały jeszcze spi...mimo, że składaja rusztowanie i hałsują...pojedziemy najwyżej bez sniadania, teoretycznie wchodzę i wychodzę, jak coś się przeciągnie to juz butlę mm naszykowałam, mam słoik...gorzej , że tam też są schody i wózkiem nie wjadę, ewentualnie wciągnę, gorzej zejść
-
U nad nocka bardzo słaba...
Często się budziłaby płakała przez sen..
Rano 38,3..i ma małe krostki na brzuszku i piersiach i pleckach...
Potowki?? Czy to ta słynna trzydniówka??
Pamietam ze sporo tutaj dzieciaczków miała te trzydniówka - jak się objawia? Te krostki są wypukłe czy płaskie ze nie czujesz ich pod palcami?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
W sensie ze gorączki już nie ma a dopiero wtedy jest wysypka...?
Kurczę to może być skomplikowane bo jeśli obok trzydniówki ma skoki temperatury od ząbków to ciężko będzie stwierdzić
Poczekam do wieczora i zobaczę czy to nie jakieś potowki po gorączce w nocy...09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyKamica,skali powodzenia.
Dariah przy trzydniowce wysypka przychodzi po gorączce.
Masz rację może to kolidowac z zabkami teraz u Zosi.
A może coś ja uczulilo?
W zlobku coś zjadła?
Czekaj i obserwuj.
Zostaje rano wizyta u pediatry jeśli będzie cię coś martwilo
Obserwuj czy ja to nie swędzi.
Jak masz fenistil to posmaruj czy krople podaj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 09:00
-
Zabka,
No właśnie myśle że nic jej nie uczuliło bo w sb i nad w domu jadła a nie w żłobku i nie miała tych krostek
Nie widzę żeby ja to swedzialo, w ogóle tego nie dotyka...
Tylko jest generalnie taka padnięta i jęczącą i by spała i spała...
Może to i ta trzydniówka ale jak ząbki tez dają się we znaki to ciężko stwierdzić
Kamcia,
Super ! Widzisz ! Nie było tak zle
A jak Peter?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyKamciu super ze wizyta udana:-)
Czy miałaś nie przyjemności?
My powiesić pranie nr 1 i pójdziemy na spacer przy okazji zakupy.
Czy któraś z was jadła cukinia faszerowane?
Nigdy tego nie jadłam a może by wypadałoby coś zrobić takiego:-)
Szkoda do kosza wyrzucić.
Papryki nie mogę a szkoda bo problem byłby z głowy. -
nick nieaktualny
-
Zabka,
Ja jadłam cukiernie faszerowana mięsem mielonym takim w sosie pomidorowym
Mięso robisz jak do lasagne w sensie sos pomidorowy, przyprawy itd
Cukinie w zdluz kroisz i wyjmujesz pestki
Farsz w te wydrążone dziury
I na to ser zetrzeć
I do piekarnika ,)
Mniam !!żabka04 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Była burczaca np że niby mówię niewyraźnie(nazwisko) ale od razu mówiła że norma 1,5- 2,5
No i moj wywiad- cukrzyca ciążowa i chora mama
Na usg tarczyca za mała nie miałam zatem o czym dyskutować
Weszłam trzecia. Lekarka przyjechała chwilę po tym jak przyszłam
Była inna ciezarna jako druga. Nie robilam zatem afery o poczekalam. Ale- i tak mnie pezepuszczono bo z dzieckiem a tam jakaś kobita kaszlala i kaszlala po 2 od razu mówiłam że zamierzam skorzystać z prawa wejścia bez kolejki
W rejestracji od razu mnie rozpoznano:) spytala czy bez problemu mnie przyjęłaja : oczywiście że tak
Piotruś w miarę grzeczny. Zjadł butlę mm. Potem ciut się niecierpliwił ale pojezdzilam i spokoj. W gabinecie też powiedzmy ze spokoj(bo przecież nawet usg zrobila)
Nagrywalam
W środę diabetolog
Gorsza sprawa bo wolę wcześniej pojechać choć nie muszę
Wcześniej oznaczało szybsze zalatwienie wizyty
Ale później może być lepiej bo mały się wyspi...jakaś rada? -
Kamcia,
Ja akurat wasze dobieram godziny wizyt i wszystkiego pod wysłanie (drzemki) Zosi..
Wiem ze w przeciwnym razie mlze się okazać ze bez sensu jechałam bo takie pieklo zrobi
Tak wiec moja rada : idź późniejkamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No właśnie
Dziś wstał o 7:50
Ubralam od razu od podstaw po kurtkę i wyszłam. Przed gabinetem byłam 8:20 , lekarka o 8:30 ...
Diabetolog ma zasadę że co druga wchodzi ciężarna. Więc tu się nie martwię. Wózek i tak mam w aucie a tam jest winda. Na szczęście!! Więc chyba dam małemu się wyspać. Nie będę od razu maltretowala butla mm. Nakarmie na miejscu. Wstanie, ubiore, pojedziemy... -
Zosia spi o 9.... zaraz będzie 2h.
Padnięta jest !!
I pare razy krzyczała przez sen, nawę nie kwiliła tylko krzyczała...tym takim piskliwym krykiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 10:46
-
U nas nocka słaba
Igi sie obudzil sie przed 1 dostal wodę przysypial marudzac i sie wiercac po 20min ryk, dostal butle mm i znowu wiercil sie 20 min i ryk wstawanie płacz rzucanie smoczkiem. Uspokajal sie jak mu spiewalam kolysanke ale dalej maeudzil temp niby 37.8 ale widac bylo meczy dostał ibuprom i odciagnelam katar dojadl butle ale dalej spac nie. Wiec mu spiewalam prawie 2 godziny tylko to go uspokajalo ale spać nie chcial po 3 zrobilam znowu butle mm bo już sama od spiewania chrypy dostalam no o 3:20 padl spal do 6:40
Wiec niewyspana jestem.
Kamcia widzisz nie tak źle a i szybciej niz prywatnie termin no i że usg zrobila wow. Ja to chodze prywatnie w luxmed i denerwuje mnie powoli ze najpier endo mu wypisac skierowanie na usg pozniej muszę czekac na termin i kolejna wizyta. Beznadzieja zamoast jednej wizyty mam 3 i calosc zajmuje ponad miesiąc.
Zabka a mozesz jesc smazone i ser?
Bo ja wlasnie jem cukinie na dwa sposoby albo tak jak Dariah podaje albo kroje na plastry o robie ala lasagne ale zamiast płatków makaronu daje cukinie.