X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z dworu.
    Byłam odebrać córkę po drodze zaszła do pasmanterii po rzep muszę przerobić śpiwór do spacerówki

Zmarzlam :-(

Robert miał dziś jedna drzemke spał 2h pewnie dziś szybko padnie na dworze nie chciał spać:-(

Dariah a no widzisz.
    Fajnie ze Zosia w zlobku daje rade:-)

Marta czyżby za dużo wrażeń? Zły sen?
    Nie wiem.
    Życzę dzisiejszej spokojnej nocki.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tylko ja nie chce cc i modlę się żeby to łożysko się podniosło Ale mój poród to pikus przy ajrin więc nie ma co nawet porównywać oczywiście liczę ze drugim razem będzie równie bezboleśnie :)

Żabka ja też mrozem z makaronem w sliczjach po zupkach roboty brak do słoika i siup do zamrażarki

żabka04, AJrin, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali,
    Ja tez nie chce cc ;) i mam wielka nadzieje ze drugi poród będzie równie lekki jak pierwszy ;)

Ah co do mrożenia to ja tez mrożę z makaronem. Bah ! Mi se nawet zdarzyło mrozić sam makaron hehe jak np ugotowałam za dużo a kolejnego dnia wyjeżdżamy an weeknd ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Po takich przejściach nie dziwię się, że masz obawy przed sn. Po takich przejściach bym sama się że 100razy zastanowiła, chociaż sn to takie moje "marzenie". By to przeżyć.

Zabka
    Ja wekuje razem z makaronem. Chwila i gotowe i można za parę dni podać dziecku znów.

Marta
    Widzisz jak Antoś ślicznie się bawi :) super :) oby tak dalej. Przyjacielski chłopak. W nocy może coś przeżywał?

Skali
    Zrobisz pyk i będzie drugie dziecko :) hihi :) dobrze, że tak miło wspominasz poród :) a łożysko się podniesie, zobaczysz.

Kamcia
    W twoim wypadku po dwóch cesarkach zdecydowałabym się na cesarkę. To już chyba bezwzględnie.
    Mi profesor mówił, że jeśli po pierwszej cesarce blizna ładnie trzyma, nie widać zrostów itd to jak najbardziej namawia na sn jeśli oczywiście dziecko ładnie się ułoży.

Dariah
    Współczuję zarwanej nocki :( masakra :( ja miałam ponad tydzień wymiotów i już nerwowo ich nie wytrzymywałam. Było mi tak żal córeczki.
    Pewnie to ta zupa. Dobrze, że już wszystko jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 20:40

żabka04 lubi tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski

Wysłany: 26 października 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam w pracy armagedon.
    Powoli przejmuje klientów (a będę ich miała ok 100) i jeszcze dziś pół dnia zastępowała inna koleżankę i robiłam jej klienta projektowego, Top of the top.
    No i jak to los, lubi płatać figle i wszystko się wysypywało, klienci jak by się zmówili i dzwonili, zlecali i ogólnie zawracali cztery litery. Mam tylko nadzieję, że jej nic tam źle nie zrobiłam. Bo wiedziałam niewiele, tyle co mi wczoraj na szybcika pokazała.
    Nawet nie wiedziałam kiedyś dzień mi zleciał. Z jednej strony dobrze, ale z drugiej to jak wróciłam to moim marzeniem był sen. Szczególnie, że Mela w nocy nie śpi. Męczy ja kaszel, ma takie napady, że się budzi, płacze i zasnąć nie może. Ogólnie noce to tragedia.

Aaaa... No i Mela zjadła dziś w żłobku troszkę obiadku i Piatusia. Ale to nic w porównaniu z tym co zrobila w domu.
    Teściowa posadziła ja na blacie w kuchni i dawała obiadek prosto z garnuszka a ta zobaczyła banana (którego nie lubiła i miała odruchy wymiotne) i pokazała jej palcem, że chce. To teściowa obrała i daje pewna, że nie zje a ta zjadła POL!!! POL BANANA!!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f8b7d5d6d5f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 20:40

kamciaelcia, Dariah, żabka04, AJrin lubią tę wiadomość

5v79kzu.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno weszłam do domu
    Zajadam kaszankę ;)

Natka
    Dlatego ja nie kombinuję i tylko czekam na cc
    Te zrosty to też cecha osobnicza i nie ma zasady czy 1 czy 3 operacje. Nie wiem jak u mnie(nic nie mówili o zrostach przy cc ale zapobiegawczo wzięłam teraz ten żel na blizne do wewnątrz). Moja mama miala duuuuzo zrostow
    Ale u mnie i za drugim razem ulozenie posladkowe więc latwo przelknelo mi się decyzje o cc. Dzieci decydowały co dla mamy najlepsze ;) jednak świadomie czwartej cesarki nie zaplanuje. Prędzej dzieciatko adoptuje. I teraz nie chcę dupolka :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To było pewne ze zuch dziewczyna-Amelka - będzie jadła :) super

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosienka wykapana i spi od pół godziny ;)
    Powiem Wam ze kąpalam ja może 3-4 raz...hehe zawsze robi to D ;) albo koj tata jak jesteśmy u moich rodziców ;)

Natka,
    My banany trzymamy przykryte bo jak Zosia widzi banana to się na niego rzuca ;) uwielbia !!!!
    Widzisz jak się Melka rozkręca w żłobku!? Ha !! Zuch dziewczyna !!
    Na pewno żadnego błędu nie popełniłaś w pracy ! Zdolna bestia z Ciebie ;)
    Ja uwielbiam jak są takie wypełnione dni i nie widać kiedy dzień minął ;)

Kamcia,
    Może Małgosia nie będzie dupolkiem ? ;) mówisz czwarte adoptować..? Hihi

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka
    W pracy na pewno wszystko zrobiłaś dobrze. A Amelka pięknie zjadła banana. U mnie Antoś nie lubi, jak mam w ręku to od razu wyciąga rękę że chcę ale jak tylko ma przy buźce to od razu odpycha,

A jeżeli chodzi o poród to ja miałam cc z Antosiem i wiem że nie ma szans na sn bo mam za wąską miednicę. Ogólnie poród zniosłam bardzo dobrze, później też szybko doszłam do siebie więc ogólnie gdybym miała wybierać to cc.

Antoś ma chyba skok rozwojowy, przez to tak słabo śpi, bo na pewno nie zęby i wczoraj żadnych nowych wrażeń nie było. Dzisiaj po drzemce strasznie marudził, szybko się nudził, chociaż je tyle dobrze. Usnął nawet szybko ale coś tam płakał. Oby dzisiejsza noc była spokojna i dał nam się wyspać.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Robert usnal o 20:30 oby ładnie spał do rana.
    Nic dziwnego że padł tak szybko jak była jedną drzemka w ciągu dnia i tylko 2h snu.

Kupiłam mu dzisiaj pinpongi.
    Cóż za frajda dziecku piłki skaczą a ten lata i podrzuca hahahah

Obejrzałam program wszyscy śpią to i ja mogę iść spać:-)

Natka na pewno wszystko ok.
    A Amelka super wcina banana.
    Ciotki kibicuja będzie super :-)

Dariah no i super córka pewnie zadowolona :-)

Dobrej nocki cioteczki.

Wysłany: 27 października 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Za chwilkę wychodzę do pracy.
    Noc tragedia. Kolejny raz od 2:30 do 5:00 nie spala. Odciągnęli sny gole, daliśmy mleko, zabraliśmy do łóżka, lulalam na rękach i dupa. To już 7taka noc. Ja jestem wykończona psychicznie i fizycznie, bo jak jaśnie Pani zaśnie to ja wstaje. Wykończona jestem :( dobrze, że dziś piątek.
    Oby szybko minął bo chce iść spaaaac! :)

Miłego dnia wam życzę, chociaż dziś pochmurno i pada.

5v79kzu.png

• Dariah Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    U nas nocka bardzo dobra - jedna mała pobudka i szybko zasnęła. Ale kilka razy miała kolkę w nocy i poplakiwalaale bez budzenia się. A potem rano walnęła taka kupę wodnista i to w takiej ilości ze od daaaaawna tego nie widziałam... tak wiec myśle ze resztki zupy co jej zaszkodziła zostały wyeliminowane :)
    Zosienkapiekny humor rano miała :) i jak ja zaprowadzalam do żłobka to już przed drzwiami sali była inna mama z dziewczynka z jej grupy i tamta się jeszcze kleiła do mamy a pani czekała wiec Zosia szybko wyciągnęła raczki do pani i weszła przed ta dziewczynka :) zrobiła mi papa i poszła z panią :) jestem z niej taka dumna ❤️❤️❤️

Natka ,
    Ogromnie współczuje Ci tych nocek :( nie wiem Kochana jak Ty dajesz radę fizycznie... do tego teraz do pracy chodzisz :( i musz miko wszystko być skupiona itd a to wymaga energii i wypoczęcia :/
    Nie wiem dlaczego Amelka tak nie spi ... bo pamietam był już czas ze lepiej spała prawda??

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka nie przeżywa i żłobka i powrotu mamy do pracy? Dzieci wszystko w nocy przetwarzaja

Ja siedzę w laboratorium :) nie ma ludzi, pewnie pogoda odstraszyla :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • katrina Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Prosimy o lajki dla Kubusia :)

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1957842834231812&id=175483942467719

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Witam się noc ok już dawno takiej nie było. Nie można chwalić dziecka ale moge powiedzieć, że zęby po 3 tygodniach odpuszczają i katar zanika więc oby nie chwilowa poprawa.

Natka, nocki zarwane to nic fajnego u mnie dzielimy je z M na pół dzięki temu jakoś daje rade.
    Co do banana super poznaje nowe smaki wiec niebawem i w żłobku będzie jeść wszystko.

My wczoraj skończyliśmy pokój Igusia więc jestem szczęśliwa :-)

Do tego dziś zostałam w domu więc mogłam zobaczyć i zjeść wspólne śniadanko z rodzina i od razu lepiej psychicznie. Trochę męczy mnie fakt, że wychodzę chłopaki śpią dopiero widzę Igusia po powrocie z pracy.

No ja zawsze chciałam sn właśnie tak jak Natka piszesz aby to przeżyć ale w takim sensie, że było to dla mnie ważne etap macierzyństwa. Ale wyszła cesarka i w sumie zniosłam ja ok i teraz jak zawsze strach jest przed nieznanym. Ale nie będę wam zawracać głowy rozterkami jeszcze trochę czasu mam wiec zobaczę co mnie ostatecznie przekona.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się witamy my nocki mamy ok Szymek chodzi spać o 8 butla i zasypia pod koniec jedzenia a że śpi z mamusia to śpi do 6 lub 7 potem butla i do 8-9 śpimy Ale w łóżeczku budzi się o 3 i wtedy muszę go do nas wziąć

Wczoraj pospacerowalismy a dziś deszcz

Żabka mój Szymek ma 30 ping-pong szał na płytkach cały czas je puszcza ogólnie on kocha piłeczki ma różne zjeżdżalnie i tam sobie je wrzuca

M może jutro wróci pojechali od razu na Wrocław Ale pogody nie ma więc pewnie znowu będą nerwy

Natka trzymam kciuki za lepsze nocki

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    no to czekam na zdjecia pokoju :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też nocki dobre, praktycznie bez pobudek, dzois przykładowo cos tak pojękiwał, popłakiwał przez sen (pewnie coś sie sniło), ale zaraz sam się uspokajał i spał dalej, zasnął po 20, wstał o 8 i nie mamy chwiluni na mm czy picie (nigdy w nocy nie pił)

krew oddana, delektuję się kawunia, myślałam, ze mi łeb rozsadzi bez kawy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie nieogarna zdjeciacha ale dopiero w weekend sprzątanie :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bda77046923c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd4f5660dca0.jpg

kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), Dariah, marta258 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka też ok.
    Pogoda do....... No właśnie się rozpadło.
    Mąż idzie na 2,5 tyg na urlop.
    Wysłałam go na kurs.
    Myślałam że nie dostanie urlopu i będzie zmuszony wziąść l4 ale dostał:-)
    Będę musiała polatac za butami zimowymi dla dzieci.
    Wczoraj mówili że w poniedziałek deszcz że śniegiem ma padać brrrrr
    Jak ja nie nawidze zimy.!!!
    Właśnie ogarniam czyt zaznaczam ubrania dla Roberta od koleżanki.
    Robert mi nie pozwala.
    Pranie się robi, obiad mam więc trochę luzu.

Mam ubaw z Roberta.
    Włącza melodie w arce Noego i ucieka po czym się buja w rytm muzyki i mruczy?<3

Myślę nad prezentem pod choinkę:-)
    Dajcie jakiś pomysł hihi
    Co kupicie maluchom?

Ajrin no piękny poranek.
    Fajnie ze mąż pomaga.

Natka właśnie może męża przyciski niech siedzi przecież ty nie robot wykończyć się chcesz?
    To przeważnie odbija się na zdrowiu:-(
    Współczuję tych nocek.
    Ale może kamcia ma rację że odreagowuje rozstanie i żłobek?
    Na pewno trzeba czasu tylko jak to wytrzymać i znieść jak człowiek kleka :-(

Kamcia mam nadzieję że już w domku siedzisz?

Diariah super

‹‹ 3799 3800 3801 3802 3803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ