X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam wrazenie ze miłość od pierwszego spojrzenia :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie mąż wkur...
    Od wczoraj go nie ma
    Wczorajsze korepetycje wciskalam na poniedziałek i dzisiaj. Godz 16:05 i go nie ma. Więc dzwonię. A on co???że nie wie o ktorej będzie!!!nosz ku...nie wiedział tego wcześniej??? Pierwsze odwolalam. Drugie staram się na jutro przesunąć. A trzecie nadal nic nie wiem. Ale mnie wykiwal. Jak mi ciśnienie podniósł

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero ogarnęłam dzieciaki.
    Jedzą kolacje.

Robertowi zaserwowalam bułkę z twarozkiem ciężko idzie ale je.

Kamcia wiem że ci ciśnienie podniósł sama bym się wkurzyla.
    Stajesz na głowie kombinujesz a on nie łaska zadzwonić powiedzieć czy napisać.

Nie denerwuj się.
    Faceci kamciu :-(

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    O! Dziewczynka?! Super :) oczywiście czekamy na kolejną wizytę i potwierdzenie tego faktu.

Kamcia
    Spokojnie, faceci tak mają. To taki osobny gatunek :D

Ajrin
    Haha! Powiem ci, że aż się uśmiechnęłam jak przeczytałam o tym, że zdążyłaś do pracy :)
    My w poniedziałek wychodziły sny z domu 3razy (raz wyszłam, postawiłam Mele na podłodze przed drzwiami i zorientowałam się, że brak jej butów, wróciłam, drugi raz wyszłam i zaczęła robić kupę, wróciłam, przebrałam i wyszłam). Do żłobka bueglam :)

Zabka
    U nas też strach przed odkurzaczem a tak go lubiła. Teraz jest masakra.
    Może im to przejdzie, oby :)

Dariah
    Jak tam u was?

Marta
    Antoś to super chlopak :) jeszcze chwilę i będzie ci przesypiał całą noc bez pobudek ;)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski

Wysłany: 25 października 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w pracy miałam taki młyn, że szok. Tyle rzeczy do zrobienia i jeszcze szkolenia.
    No i śmiałam się, bo mam jeszcze 12dni urlopu (tzn 9dni + 1 dzień za 11listopada + 2dni opieki nad zdrowym dzieckiem) i dziś oznajmiono mi, że na pewno jestem zmęczona i mam odpoczywać 30 i 31 listopada i mam urlop haha! A co tam, posiedzę w domu z moją księżniczka :)

Amelka w żłobku coraz lepiej. Ładnie spala, bawiła się z dziecmi i nawet zjadła troszeczkę obiadku :) kochana moja :)
    Tęsknie za nią strasznie jak jestem w pracy. Przeliczane tak 10godzin poza domem.

5v79kzu.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dopiero wszedł do domu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka super ze Amelka ma się lepiej w zlobku.
    Będzie lepiej.
    No wiadomo że tęskno :-(
    Około to posiedzisz w domku ogarniesz i z córką się pojawisz hihi nie zapomnij o mężu co by nie był urażony brakiem zainteresowania.
    Fajny długi weekend się wam zapowiada :-)

Ja dziś byłam z mężem zobaczyć żłobek ( mamy trzy) jak córka była na zajęciach przy okazji zrobiłam zakupy.
    Mąż zdziwiony że będę jeździć autobusem do żłobka.
    Mamy autobusy za darmo i zatrzymuje się koło żłobka wystarczy przejść za blok.
    Wiadomo czasami się pojedzie autem :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Mąż dopiero wszedł do domu

Super.
    Nareszcie nie?:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce mi się nawet z nim gadać :P

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 25 października 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka
    A odpocznę sobie chętnie :)
    A mąż? Eeeee.... Jak starczy sił i chęci to może i jemu się coś skapnie z mojego zainteresowania. Grunt, że poswiruje z Melka Karmelka :)

Kamcia
    A to łobuz, hultaj i nicpoń! ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia olej to.
    Odpoczywaj :-)

Robert odlatuje.
    Ale pospal w aucie jak córka miała zajęcia także nic dziwnego że nie usnal jak wczoraj o 21:-(
    Ja zaraz idę się kąpać i spać :-)

Natka korzystaj:-)

Dobrej nocki:-)

• Dariah Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nad nocka dzisiaj była bardzo dobra, jedna krótka pobudka około 3 i szybko zasnęła i ja obudziliśmy koło 7:15 jak zwykle. W żłobku wszystko super, pięknie jadła i się bawiła ;) jestem z niej bardzo dumna - moja Królewna ;)

W pracy u mnie coraz więcej pracy, coraz więcej rzeczy robię sama co by zobaczyć czy wszystko zrozumiałam ;)
    Dzisiaj miałam już spotkanie z szefem w celu ustalenia celów rocznych i dowiedziałam się o możliwość uczestniczenia wjalims kursie językowym z angielskiego bo w porównaniu fo francuskiego to mam wrażenie ze mi poziom spadł i od 6.11 zacznę kurs - konwersacje. Pan będzie przychodził do pracy i tam będziemy mieć konserwacje. Raz na dwa tygodnie.

Mój D dzisiaj pojechał do Wroclawia wiec sama odbierałam Zosieńka ;) musiało to wyglądać komicznie bo niosłam Zoske, moja torebkę, jej miska i parasol... torba mi z ramienia zjeżdżała, parasol złożony mi się wyślizgiwał a Zośka co rusz rzucała miała na ziemie...o Matko !!!! ;) ale doszłam do domu w całości ;)

Skali.
    Dziewczynka powiada !! Wow to zmiana !! PrEciez już widział cjclioca?! Super ;)
    A masz jakieś preferencje ? Ty chyba chciałaś chłopca prawda? Z reszta chyba 3 chłopców chciałaś jeśli dobrze pamietam ? ;)
    Czekamy na potwierdzenie info !!

Kamcia,
    Faceci..lepiej nawet się nie denerwować bo ten typ nawet nie pojmie dlaczego się denerwujemy i oczywiście jeszcze kbdoci sprawę tak ze to my się denerwujemy bez powodu....
    No ale oczywiście masz racje ze mógł powiadomić wcześniej ! :/ zwłaszcza ze masz korepetycje tego dnia :/

Natka,
    Brawo dla Amelki !! Zobacz jak się pięknie aklimatyzuje w żłobku !! Mówiłam Ci ;) po prostu potrzebuje czasu ;)
    No j siper z tym urlopem ;) odpoczniesz sobie i spędzisz czas z Melka ,)
    Ja mam 21 dni z tego roku...1 za 11.11 i 2 na opiekę...
    Powiedzmy ze te 2 na opiekę dam mojemu D..to i tak mi zostaje dużo hehe
    Muszę chociaż coś wykorzystać a jak nie to pójdzie na następny rok ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png

Wysłany: 25 października 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah
    21dni??? O matulu!
    U nas jest takie ciśnienie na wykorzystanie urlopu, że ja cię sune. Trzeba wszystkie dni co do joty zaplanować rąk by na koniec roku nie zostało NIC. Ja mam z tym problem zawsze bo ja taki żyd jestem i zawsze mi było szkoda mojego urlopu na głupoty.
    A teraz boje się iść na urlop bo co zrobię jak mi się Mela pochoruje? Opieki nie wezmę bo mi się to nie opłaca. Więc trzymam ten urlop w razie czego ;)

5v79kzu.png

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria tak trzech chłopców trochę się nastawilam Ale się zobaczyć trochę miałam lat ze wiecie wyprawka jest itd no ale może się pokaże bardziej to łożysko mnie zastanawia i liczę że za 3 tyg będzie już wyżej nie pamiętam kiedy w pierwszej mi ie podnioslo

U nas się zaczyna wybieranie drzwi i terminy m rozrysowal cała łazienkę w płytki ciekawe kiedy zacznie produkować beton na ściany bo w sklpeir takie płyty są drogie to sam zrobi a cały salon chce w betonie Ale szwagier robił to się niczym nie różnił od sklepowego a kasa w kieszeni w każdym bądź razie m dostał świra na punkcie wykończenia i ja mogę sobie wybrać meble do kuchni jak narazie nawet stół do jadalni zapowiedział że zrobi sam także czeka mnie nerwowość Ale może jakoś damy radę się wprowadzić dobrze że płytek sam nie zrobi oczywiście cieszę się że zrobi bo to oszczędność ogromną Ale czasem chialoby się pójść wybrać i kupić .o pozwoli mi kupić farbę do sypialni bo mu powiedziałam ze on nigdy nie rozumie jaki chce kolor a jak urobi to tak skręca ze się każdemu podoba a ja wydziwiam

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka,
    U nas tez jest ciśnienie na wybieranie urlopu. Chyba z 10 dni można przenieść na nowy rok i fo marca wykorzystać. Ale mi się tak zebrało bo wróciłam wcześniej do pracy niż przewidywałam ;) bo macierzyński mi się skończył 7.09 i do końca września wykorzystałam wszystkie z dni z poprzedniego roku i plan miałam taki aby wziąć jeszcze ze 3 tyg z tego roku i wrócić pod koniec października lub w połowie. No ale się zmieniło i dni się nazbierało ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po butli Szymek Dosypia
    Dziś idziemy na spacer z koleżanką i jej synkiem bo przyjechała do mamy w odwiedziny to może uda się pogadać i nie będzie padać

Nocka dobra bez temp wczoraj też było ok szalał jak opętany żadnych oznak szczepienia

Dziś robię krem z dyni i zobaczymy
    Z tego wyjdzie i czy królewicz zje s na drugie danie to nie wiem

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skalio, nie chcę cie martwić , ale u nas pierwsze objawy po szczepieniu wystąpiły jakoś tydzień później
    bo my tu kciuki trzymamy za Szymka i nie przewidujemy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w tramwaju w drodze do pracy ;)
    U nas nicka tragedia...tragedia..
    Wczoraj kiupilam dla Zosi zupę w cateringu co do nas do pracy przychodzi. Dyniowa z batutami.. mówi sobie super będzie jej smakować na pewno. Ale chyba jednak domowe to domowe bo trochę zjadła ale się mocno krzywila, po czym spróbowałam a on jednak była trochę ostra (mimo ze nie było nic ostrego w składzie..oficjalnie..)
    No a najlepsze zaczęło się w nocy.
    Poszła spać dziwnie wcześnie bo o 19:30...koło 23 kaszlala j zwymiotowała. Mówię sobie Oh za mocno kaszlala. Wiec zmiana prześcieradła poznamy i usypianie
    Po pół godziny znów zwymiotowała wiec cała procedura od nowa...znów spi..i znów po pół godziny zwymiotowała.. procedura od nowa.. oczywiście eja to rozbudziło wiec Królewna już spać nie zamierzała a do tego głodna była bo przecież wszystko zwymiotowała wiec jej dałam chleba zapaliłam światło wyjęłam wszystkie zawabkk i się pięknie bawiła. I nagle słyszę ze znów wymiotuje...
    temperatury nie miała, humor super, biegunki brak
    W słońcu o 5 zasnęła i spała do 7 jak ja wstałam, w super humorze, rzuciła się ba banana...
    Powiedziałam paniom w żłobku aby obserwowały ja.
    Stawiam na zupę....mi tez trochę na żołądku siedzi ::/
    Matka ma nauczkę aby gowna nie kupować :/

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia właśnie wiem i pamiętam o tym czytałam też na mama pediatra o gorączce wyspce itp więc będę obserwować.

Czekam w przychodni po skierowanie do logopedy bo wczoraj miała w innym gabinecie to dziś poproszę o wypisanie w ogóle wczoraj się połowę rzeczy nie zapytałam między innymi o kulkę za uchem u Szymka Ale trudno bo ma traumę więc na razie koniec z lekarzami

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Ja czekam na wizyte.

Skali kcouki aby szczepienie ni3 dało objawów.
    Co do urządzania mój M tez mial robic polowe rzeczy stanęło na tym, ze większość kupilismy :D
    Teraz sie zapowiedzial, ze zrobi lozeczko domek dla synka. Bo kończymy mu w tym tygodniu pokoik i w sumie myslimy czy by lozecxka na większe takie na ziemi wrecz nie zmienić.

Natka, tak ta kupa jak już sie stoi i otwiera drzwi aby wyjsc jest the best ja ostatnio wyrodna matka wpakowalam synka do auta do zlobka mamy 3min i powiedziałam Panią w żłobku, że dzieckonw aucie zrobiło ale serio nie mialam sily 3 raz sie cofać.

Kamcia, no nie fajnie M sie zachował ale ja ostatnio mam wojne z moim więc znam ten ból. Taka awanture zrobilam ostatnio jak nigdy az sie trzeslam ze złości.

Dariah, no to fajnie masz tam, ze dodatkowo jeszcze kurs jezyka super.
    Mi też czas leci za szybko dzis czwartek a dopiero co poniedziałek był.
    Co do wymiotowania może jej cos na żołądku stanęło z tej zupy skoro i Tobie zalegala? Oby już było ok.

No nic siedzę i czzekam i sie denerwuje dobrze, ze chociaż was nadgonilam i myśli oderwalam :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 3797 3798 3799 3800 3801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ