X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzień szybko minął - nie byliśmy na basenie bo Królewna zasnęła za późno i nie obudziła się na czas ;)
    Poprasowalam to co miałam i zalegało ;)

Kamcia,
    Nie denerwuj się !! Może tak jak mówi Żabka - Twój M nie potrafi inaczej. Nie jest łatwo być stanowczym.
    A tak z ciekawości - jak reagujesz jak wpada w histerie ?? Bo Zośka tez ma takie akcje ...

Skali,
    Oooo brzmi ciekawie!!!! Czekamy na więcej szczegółów ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah
    W domu łatwiej. Odwracam się a nawet wychodze. Żeby nie mial poczucia że to zwraca czyjąś uwagę. Ale powiem że proszę aby się uspokoil. Ze nie lubię takiego zachowania. Nie powtarzam w kółko bo przecież mialby moją uwagę. Dziś w szpitalu nie szło uspokoic bo maly od razu lapal tatę i do niego wył. Ale jak ktoś wchodził do szpitala to Piotrek cisza :) w domu maly też zrobil scenę-bo chciał na balkon. I mąż po prostu wyszedł do kuchni i zaraz mały się uspokoił i zabawil. Ale już pisałam. Piotrek na mnie nie wymusza a jak próbuje to trzy krzyki o koniec. Dziś chciał ojca wykorzystac. Mąż go po prostu chwycił i wyszli do auta. Nie mialo sensu to przedłużać. Jutro sam wpadnie przynieść mi np wodę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia,
    No wlansie ja tez staram się nie zwracać uwagi, mówię jej ze ta histeria nie ma sensu bo nic nie zmieni, itd itd..
    Ale czSami wpada w taka histerie ze aż się zanosi...nie często , na prawdę rzadko..ale
    Mam nadzieje ze jej to minie.. i u nas tez jest tak ze z D histerii nie ma a ze mną jest...ja jestem mniej konsekwentna...niestety :/

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no nie są to jakieś duże rewelacje
    Byliśmy w figolandzie są tam wykładziny Szymek przezedl że 3 metry potem u teściowej też wykładziny i też mu dobrze szło w domu płytki plus gumoleum czy jak się to zwie i już musiał mieć buty bez butów nie umie
    W bartksvh nie umie chodzić no w kościele jak paralityk więc widocznie zależy od podłoża od butów od wszystkiego

Noi dziś powiedział pierwszy raz mama bo tak nie chciał do babci (tescuowrj ) iść nie wiem czy faktycznie to było mama czy akurat tak mu się ułożyło ale brzmiało mama

Byliśmy w biedronce kupiliśmy lalka Pola -) i takie jakieś coś drewniany bo babcią kazała

Na Mikołaja mamy konia na biegunach a na gwiazdkę drobne prezenty ja już po mały kupuję bo potem znowu będę musiała w wigilię lazic jak co roku :)

Kamcia generale :)

kamciaelcia, marta258, żabka04 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wróciliśmy to w domu było tornado tyle zabawek sz powywalal łącznie ze stolikiem z klockami z mega block który był złożony 3 metry dalej niż stoi

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mówiłam że Szymek nie będzie czekal z nastepnymi krokami? :) brawa dla malutkiego :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na oddziale ginekologii są dwie kobiety w tym ja :) na części położnictwa żadnej :)
    Gdzie te rodzące ? :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    Brawa dla Szymusia, my tu wiedziałyśmy że zaraz zacznie chodzić i widać wychodzi mu to super. I jeszcze mówi mama, pięknie.

Kamcia
    No u Was w domu cieplutko, nie dziwię się że Piotruś lekko ubrany. U nas chłodniej więc długi rękaw i getry lub rajstopki obowiązkowo. No i skarpetki antypoślizgowe do chodzenia bo teraz Antoś głównie na nogach.

Antoś ładnie pospał na drzemce bo ponad 2h, obiad zjadł cały i szybko bez grymaszenia. A popołudniu pojechaliśmy odwiedzić mojego dziadka bo się stęsknił za prawnukiem. Antoni grzeczny, biegał po całym mieszkaniu i nawet dał się pobujać u pradziadka na kolanach. Tylko wieczorem znowu problem z zaśnięciem ale usnął i tak nieźle bo o 20:30. Niedawno był płacz przez sen, chyba coś mu się śniło ale mąż go ululał i śpi dalej.
    Ja też się kładę. Dobranoc dziewczyny.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się że mi wody odeszły był 20 luty lezalam na lezance w mojej łazience była pani doktor i czekałam żeby się umyć u jechać do szpitala. Była też moja kuzynka u mój tato i pokazywali mi ze wsze 91 kg hehe masakra a m też się ostatnio śniło ze mi wody odeszły

Właśnie przegrałam Szymkowiak pampersa po nocy i co robi ? Kupę on tak zawsze

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze w domu śpią ja obudziłam się 7:40 bo słyszałam wózek ze sniadaniem :) obchód byl wyjatkowo szybko bo o 8
    Dalej powiedziane-jak bedzie idealnie czysto jutro do domu
    W szpitalu byla polozna srodowiskowa(na pewno papiery dzieciaczkow odbierala) i od razu mnie poznala, chwilę pogadalysmy :)
    Dziś jest co najmniej jedno przyjęcie. 3 baby na oddziale nie jest źle :)

Edit
    Słyszę dziecko. Skąd?? Miała wyjść wczoraj. Czyżbym tak dobrze spala i nic nie słyszała??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 08:24

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż obudził Piotrka przed 9 :) ale w nocy zrobił sobie chwilę przerwy. Mąż zrobił butlę i maly niedługo po tym zasnął. Ale był jeden szczegół który różnił wczorajszej zasypianie od poprzednich-przed spaniem zjadl butlę bez kaszki(niby tylko dwie miarki). Mąż wyszedł z założenia że skoro mały pochłonął o 18 osiem paluszków rybnych (bez panierki) to po co zapychac go kaszą o 19:30? No i chyba ta kasza jest u nas obowiązkowa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka do bani przerwa od 1 do 2 pozniej 30 min snu i impreza do 3:30.ja noespalam od 1 do 4. Cała noc mnie strasznie mulilo odbijalo mi sie i mialam wzdecia tak mi niedobrze bylo a tu Igusiowi musialam spiewac i trzymac go bo inaczej histeria albo zabawa na całego.
    Na szczęście jakoś teraz jest ok.
    Czy u was też rano tak pi3knie śnieg padal ale jak pieknie takie duze platy ogromne sniegu. Niestety teraz pada deszcz.
    Dzwoniłam rano do żłobka pytać sie co i jak z Igusiem bo od soboty jest ok d9 kiedy musze go w domu przytrzymac a pani powiedziała, że skoro jest ok to zaprasza.
    Więc zawiozlam rano powoedzialam zejak by cos sie dzialo maja dzwonic bede w 15min bo jestem z M w domu.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to dobrze, że sie wyspalas :)

Brawo dla Szyma :) my też już ogarniamy prezenty.

Marta u nas dziadkowie wczoraj odwiedzili bo za wnusiem sie stesknili a Igi przeszczesliwy bo zawsze innev twarze niż rodzice ;)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dziećmi wstałam o 8:30!
    Mąż szybciej bo na kurs jechał słyszałam jak wychodził.
    Robert o 5 się obudził zjadł napil się i po 30 min zasnął.

Ajrin tak piękne płaty u nas też pada:-(
    Ja nie lubię zimy więc mnie to nie cieszy.
    Za to radość dzieci ze śniegu mikołaja juz tak :-)

U nas dzieci dostaną na mikołaja paczki słodyczy z pracy męża a my dorzucimy tam córce bajki Basia bo zbiera do kolekcji a Robertowi pociąg drewniany ale to bardziej pod układanie podchodzi bo na wagonikach są słupki do tego w różnych kształtach i kolorach klocki i się nakłada na nie.
    Potem pod choinkę prezenty.
    Córka dostanie kule intelekt Ball polecam ale ta duża bardzo pozytywne opinie zaraza nawet dorosłych i lego friends bo tak chciała w liście dla mikołaja a dla Roberta nie mam hahaahh będzie trzeba polatac po sklepach.
    Nie mam pomysłu na niego.

Skali super gratki dla szymka.
    Świetnie was zaskoczył.

Kamcia ważne że się wyspalas :-)
    Już jutro do domku. :-)

Ja szukam lekarza trychologa czy dermatologa bo już sił brak i płakać mi się chce boję się nawet głowy myć bo tyle włosów mi leci że to horror dla mnie.
    Coś mi jest skoro suplementy nie działają nic.

Później wyjdę na szybki spacer i po buty Roberta do szewca.
    Córka ma się ok.
    Ale czoło jest ciepłe z resztą tak jak wczoraj.
    Na zajęcia nie pójdzie bo nawet siły nie ma jeść też nie chcę.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha
    Pierwszy raz słyszę o trychologu :) aż neta zalaczylam ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pięknie pada ale deszcz :) wczoraj chwilkę śnieg ale nic nie było widać
    Muszę iść do biblioteki przedłużyć książkę więc spacer zaluczyny

Szyma nie chce śniadania trudno nie będzie jadł

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Haha
    Pierwszy raz słyszę o trychologu :) aż neta zalaczylam ;)

:-)
    Też nie wiedziałam.

Mam zadzwonić za 30min bo nie może zapisać teraz.
    Ale wizyta na pewno 7.12.
    Cieszę się bo szybko.
    Dostane @ więc zrobię hormony androgenne może coś tam jeszcze będę miała na wizytę.
    Fajnie bo szybko.
    Ciekawe jaki koszt.
    Nie poszlabym ale wczoraj wyszłam załamana z łazienki i mąż nawarczal na mnie ze mam iść do lekarza bo będziemy musieli kupić perulki ;-(
    Pare dni temu sam zauważył problem bo aż zapytał czyje to włosy w kibelku.
    Był w szoku że aż tyle.

To nie jest tak ze unikam lekarzy, nie dbam o siebie etc.
    Biorę suplementy na to też trzeba czasu żeby podziałalo ale chyba nie działają skoro jest gorzej.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu w szpitalu wszędzie widzę swoje włosy. Wszędzie!!na białej pościeli, w łazience. Aż wstyd. Sama na sali, sama mam łazienkę i wszędzie moje klaki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też gubie na potege włosy teraz troche lepiej bo ciaza ale po ciaży i po skoczeniu KP był dramat.
    Maż non stop musi pod prysznicem odpychać odpływ chociaż i tak przed kąpiela czesze włosy aby pozbyć się martwych no ale podczas mycia leca kolejne.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy teraz w ciąży jesteście to i tak nie można was podleczyc.
    Po drugie powinniście mieć gęste piękne lśniące włosy chyba jednak mit:-)

Po porodzie moje drogie jak będą wam lecieć trzeba zbadać tarczycy, żelazo, ferretyne (musi być 70 wtedy włosy nie lecą) a żeby była wysoka trzeba brać żelazo ja brałam i dupa właśnie dostałam info na forum żeby kupić w zastrzykach oraz hormony androgenne.
    RECE MI OPADAJA NA MOJA ENDOKRYNOLOG ONA BY MNIE LECZYLA JESZCZE WIEKI I NIE WYLECZYLA Z niczego!:-(
    Dobrze że zmieniam.

Ps nie mogę się dodzwonić teraz wrrr

‹‹ 3835 3836 3837 3838 3839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ