X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje do inhalacji i na plukani3 nosa isonasin septo tak pedoatra zalecal. A jak mu mega spływa to Nasivin.
    Ogolnie spray z soli morkiej mozna stosować.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On ogólnie nie kichs z nosa mu nie leci ślę słychać ze zatkany

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tj cisza....;)
    Jezuuuu dziewczyny...to jest inne dziecko....podmienili mi dziecko...a w zasadzie oddali to co kiedyś było...spokojne i bez krzyku i histerii...
    Po prostu nie wierze....

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah kurde to zelazo az tak myślisz dawało jej popalic? Ważne, że jest poprawa.
    Unas dziś Igis też grzeczniejszy pojechalismy na kulki z nim do sali zabaw.
    A potem M skończył łóżeczko Igusiowi montować :D

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah
    Super, że taka zmiana!

Ja dodam tylko, że u nas w trakcie tych kółek kiedy Amelia miała miesiąc krzyki wywoływała witamina D dość popularnej nazwy. Zmieniliśmy witaminę D na inną i płakała owszem ale nie tak rozdzierająco.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas była koleżanka i postawiła szynkowi 2 banki zobaczymy czy pomogą mało dziś zjadł zrobiłam mu kaszę manne bez mm ale nie chce ślę mówią żeby mm Noe dawać jutro mam kupić flegamine w kroplach oby mu puściła ten nos bo inaczej go będzie dusil ten glut

Żabka jak tam niedziela ?

Daria to super ze Zosia lepiej u nas brak żelaza znowu objawial się apatia brak apetytu itp teraz znowu muszę mu dawać bo miał przerwę ale z racji choroby odkładam bo i tak nie chce do buzi nic brać

Kamcia trzymam kciuki za spokojna noc

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki skali

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Wyniki nifty kiedy będziecie mieli?

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo.

U mnie rodzinnie niedziela minęła.
    Byłam na dworze z Robertem ale ucieklismy do domu bo córce było zimno więc Roberta na balkon wystawilismy z wózkiem.

Zrobiłam na deser placuszki bananowe z kaszka manna Robert zjadł 4!
    Fakt dobre smaczne.

Potem wyglupy wyglupy i tak zlecialo.
    Właśnie usypia Roberta.
    Potem mamuśka idzie się kąpać :-)

Kamcia myślę o was caly czas.
    Jak mąż załatwił l4?
    Będzie dobrze zobaczysz.

Skali bańki?
    Płakał?
    My uzywalismy nasivin i zaraz przechodziło.

Natka, dariah super ze dziewczyny wróciły na dobre tory.
    I niech tak pozostanie.

Nie pamiętam co chciałam napisać :-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Mąż ma angine ;)
    Natka
    Liczę że wynik będzie w środę, czwartek pewniej, piątek też będzie prawidłowo bo wynik do 9 dni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie dobrze :-(
    Zdrówka.
    Uważajcie na siebie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście to taka nie zarazliwa angina ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 26 listopada 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Dobrze, że mąż akurat ma "anginę". Bo rozumiem, że to taka "angina" co przerzutów na innych członków rodziny nie ma?
    Trzymam za was mocno kciuki i wierzę w to, że w czwartek/piątek napiszę "a nie mówiłam".

Zabka
    Ale Roberto miał spust. 4placuszki? Wooow!

Skali
    Banki? Jak to zrobiliście u ciągle ruszającego się malucha? Podziwiam! :) Grunt żeby pomogło.

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ;-))

Natka te paluszki małe.
    Z łyżki robione więc malutkie.
    Ważne że smakowały.

Ja się kładę spac.
    Polezalam w wannie miałam pazury pomalować ale mi się odechcialo.

Jutro po przedszkolu córka jedzie na urodziny koleżanki które będą w galerii więc zabieram męża co by pilnował Roberta a ja jakieś jeansy sobie kupię może coś jeszcze?:-)
    Może znajdę do smyka zobaczyć co dla Roberta pod choinkę kupić i może nawet kupię zobaczę czy mi coś w oko wpadnie.

Dobrej nocki:-)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puscilam mu kaczuszki podobnir Jak przy inhalacji do tego był wykończony i już spał przed tym jak zaczęliśmy.

U nas nasivin nie pomaga bo ja potrzebuje coś co spowoduje ze katar się pojawi bo teraz spływa mu do gardła a nos czysty nie kicha nie płynie no nic a kaszle i się krztusi do tego nie może jeść bo go ciągnie na wymioty coś tam piję więc tyle dobrze kropla mleka i od razu chce zwracać m pojechał po kleik ryżowy

Miał postawione dwie małe banki nawet nie zareagował oczywiście bezogniowe takie na pompke

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png

Wysłany: 27 listopada 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    Biedny synek :( znam te uroki wymiotów przez kaszel i/lub gluty :( niestety poza inhalacjami, które u nas wywoływały katar nie znam nic lepszego. U nas się sprawdzał jeszcze rinoargent do nosa. Rozrzedzalo to wydzielinę i spływała po paru minutach.

U nas noc w miarę ok. Mieliśmy mały incydent ale bezpośrednio po piciu bo akurat odbicie się zbiegło z odkaszlnieciem i troszeczkę się ulalo, ale dosłownie ciut.
    Dziś Amelia poszła do żłobka. Już się stresuje czy wszystko będzie ok. Ech...

5v79kzu.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasiwin stopuje wydzielanie kataru, tak u nas było lekarz zalecił na noc i w nocy podawac jeśli katar męczy.
    My nie mieliśmy nigdy aż tak zalegającego jedynie bardzo gęste gluty ale jednak one kilka razy dziennie spływały i po inhalacji zawsze spływły.
    Więc aby pomogło bańki bywają nieocenione.
    My dzis wszyscy zaspaliśmy :-) ale tak dobrze nam się spało, że szok :D

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek teraz śpi w miarę dobrze oddycha więc go nie budzę bo się budził parę razy w nocy

Jeszcze mnie mama wkurza cały czas gada a może to a to a daj mu banana a tego nie dawaj jej się chyba pomyliły rolę minę ma jakby umierał szlak mnie trafi a babcią każe mi go trzymać cały dzień w kojcu bo to na pewno od płytek porażka musimy się wyprowadzić moja mama ostatnio stwierdziła ze może dopiero na wakacje i ze m za mało czasu z sztmkiem spędza a tylko raz ma ten czas to nic ze od 7 do 5 jest w robocie a pracuje fizycznie wykańcza mieszkania domy różne prace na elewacji a potem jedzie do nas na budowę i do 8 tak robi bo chcemy jak najszybciej

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dałam mu łyżeczkę mucosolvan i 1 raz psiknelam tantun verde niestety pociagnelo go i lekko zwrócił mało treści ale chyba z Lelów nic nie zostało ale przypomnialam sobie ze mam mucosolvan do inhalacji więc mu teraz zrobiłam dalej nic nie zjadł oszalec to malo

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Szymek teraz śpi w miarę dobrze oddycha więc go nie budzę bo się budził parę razy w nocy

Jeszcze mnie mama wkurza cały czas gada a może to a to a daj mu banana a tego nie dawaj jej się chyba pomyliły rolę minę ma jakby umierał szlak mnie trafi a babcią każe mi go trzymać cały dzień w kojcu bo to na pewno od płytek porażka musimy się wyprowadzić moja mama ostatnio stwierdziła ze może dopiero na wakacje i ze m za mało czasu z sztmkiem spędza a tylko raz ma ten czas to nic ze od 7 do 5 jest w robocie a pracuje fizycznie wykańcza mieszkania domy różne prace na elewacji a potem jedzie do nas na budowę i do 8 tak robi bo chcemy jak najszybciej
    Skali nie przejmuj się, chwila moment i sie wyprowadzicie. My przerabialiśmy to od Lutego do Lipca. M najpierw swoja praca potem jechał na remont. Fakt mieliśmy ekipe, która robiła M tylko niektóre prace aby szybciej szło i aby ekipe pilnować i kontrolować ale jednak go nie było. Igi dalej zakochany był w tacie i do dziś mu tak zostało :-) Skończycie bedziecie na swoim.
    My tylko na połtora miesiąca sie do teściów sprowadziliśmy głownie dlatego, że mieliśmy wynajmujaćych na mieszkanie w dobrej cenie i dlatego, że było lato a u teściów wielki ogród no i zawsze pomoc wieczorem dla mnie w ciąży.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 3847 3848 3849 3850 3851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ