X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje do inhalacji i na plukani3 nosa isonasin septo tak pedoatra zalecal. A jak mu mega spływa to Nasivin.
    Ogolnie spray z soli morkiej mozna stosować.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On ogólnie nie kichs z nosa mu nie leci ślę słychać ze zatkany

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tj cisza....;)
    Jezuuuu dziewczyny...to jest inne dziecko....podmienili mi dziecko...a w zasadzie oddali to co kiedyś było...spokojne i bez krzyku i histerii...
    Po prostu nie wierze....

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah kurde to zelazo az tak myślisz dawało jej popalic? Ważne, że jest poprawa.
    Unas dziś Igis też grzeczniejszy pojechalismy na kulki z nim do sali zabaw.
    A potem M skończył łóżeczko Igusiowi montować :D

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah
    Super, że taka zmiana!

Ja dodam tylko, że u nas w trakcie tych kółek kiedy Amelia miała miesiąc krzyki wywoływała witamina D dość popularnej nazwy. Zmieniliśmy witaminę D na inną i płakała owszem ale nie tak rozdzierająco.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas była koleżanka i postawiła szynkowi 2 banki zobaczymy czy pomogą mało dziś zjadł zrobiłam mu kaszę manne bez mm ale nie chce ślę mówią żeby mm Noe dawać jutro mam kupić flegamine w kroplach oby mu puściła ten nos bo inaczej go będzie dusil ten glut

Żabka jak tam niedziela ?

Daria to super ze Zosia lepiej u nas brak żelaza znowu objawial się apatia brak apetytu itp teraz znowu muszę mu dawać bo miał przerwę ale z racji choroby odkładam bo i tak nie chce do buzi nic brać

Kamcia trzymam kciuki za spokojna noc

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki skali

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Wyniki nifty kiedy będziecie mieli?

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo.

U mnie rodzinnie niedziela minęła.
    Byłam na dworze z Robertem ale ucieklismy do domu bo córce było zimno więc Roberta na balkon wystawilismy z wózkiem.

Zrobiłam na deser placuszki bananowe z kaszka manna Robert zjadł 4!
    Fakt dobre smaczne.

Potem wyglupy wyglupy i tak zlecialo.
    Właśnie usypia Roberta.
    Potem mamuśka idzie się kąpać :-)

Kamcia myślę o was caly czas.
    Jak mąż załatwił l4?
    Będzie dobrze zobaczysz.

Skali bańki?
    Płakał?
    My uzywalismy nasivin i zaraz przechodziło.

Natka, dariah super ze dziewczyny wróciły na dobre tory.
    I niech tak pozostanie.

Nie pamiętam co chciałam napisać :-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Mąż ma angine ;)
    Natka
    Liczę że wynik będzie w środę, czwartek pewniej, piątek też będzie prawidłowo bo wynik do 9 dni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie dobrze :-(
    Zdrówka.
    Uważajcie na siebie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście to taka nie zarazliwa angina ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 26 listopada 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Dobrze, że mąż akurat ma "anginę". Bo rozumiem, że to taka "angina" co przerzutów na innych członków rodziny nie ma?
    Trzymam za was mocno kciuki i wierzę w to, że w czwartek/piątek napiszę "a nie mówiłam".

Zabka
    Ale Roberto miał spust. 4placuszki? Wooow!

Skali
    Banki? Jak to zrobiliście u ciągle ruszającego się malucha? Podziwiam! :) Grunt żeby pomogło.

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ;-))

Natka te paluszki małe.
    Z łyżki robione więc malutkie.
    Ważne że smakowały.

Ja się kładę spac.
    Polezalam w wannie miałam pazury pomalować ale mi się odechcialo.

Jutro po przedszkolu córka jedzie na urodziny koleżanki które będą w galerii więc zabieram męża co by pilnował Roberta a ja jakieś jeansy sobie kupię może coś jeszcze?:-)
    Może znajdę do smyka zobaczyć co dla Roberta pod choinkę kupić i może nawet kupię zobaczę czy mi coś w oko wpadnie.

Dobrej nocki:-)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puscilam mu kaczuszki podobnir Jak przy inhalacji do tego był wykończony i już spał przed tym jak zaczęliśmy.

U nas nasivin nie pomaga bo ja potrzebuje coś co spowoduje ze katar się pojawi bo teraz spływa mu do gardła a nos czysty nie kicha nie płynie no nic a kaszle i się krztusi do tego nie może jeść bo go ciągnie na wymioty coś tam piję więc tyle dobrze kropla mleka i od razu chce zwracać m pojechał po kleik ryżowy

Miał postawione dwie małe banki nawet nie zareagował oczywiście bezogniowe takie na pompke

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png

Wysłany: 27 listopada 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    Biedny synek :( znam te uroki wymiotów przez kaszel i/lub gluty :( niestety poza inhalacjami, które u nas wywoływały katar nie znam nic lepszego. U nas się sprawdzał jeszcze rinoargent do nosa. Rozrzedzalo to wydzielinę i spływała po paru minutach.

U nas noc w miarę ok. Mieliśmy mały incydent ale bezpośrednio po piciu bo akurat odbicie się zbiegło z odkaszlnieciem i troszeczkę się ulalo, ale dosłownie ciut.
    Dziś Amelia poszła do żłobka. Już się stresuje czy wszystko będzie ok. Ech...

5v79kzu.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasiwin stopuje wydzielanie kataru, tak u nas było lekarz zalecił na noc i w nocy podawac jeśli katar męczy.
    My nie mieliśmy nigdy aż tak zalegającego jedynie bardzo gęste gluty ale jednak one kilka razy dziennie spływały i po inhalacji zawsze spływły.
    Więc aby pomogło bańki bywają nieocenione.
    My dzis wszyscy zaspaliśmy :-) ale tak dobrze nam się spało, że szok :D

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek teraz śpi w miarę dobrze oddycha więc go nie budzę bo się budził parę razy w nocy

Jeszcze mnie mama wkurza cały czas gada a może to a to a daj mu banana a tego nie dawaj jej się chyba pomyliły rolę minę ma jakby umierał szlak mnie trafi a babcią każe mi go trzymać cały dzień w kojcu bo to na pewno od płytek porażka musimy się wyprowadzić moja mama ostatnio stwierdziła ze może dopiero na wakacje i ze m za mało czasu z sztmkiem spędza a tylko raz ma ten czas to nic ze od 7 do 5 jest w robocie a pracuje fizycznie wykańcza mieszkania domy różne prace na elewacji a potem jedzie do nas na budowę i do 8 tak robi bo chcemy jak najszybciej

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dałam mu łyżeczkę mucosolvan i 1 raz psiknelam tantun verde niestety pociagnelo go i lekko zwrócił mało treści ale chyba z Lelów nic nie zostało ale przypomnialam sobie ze mam mucosolvan do inhalacji więc mu teraz zrobiłam dalej nic nie zjadł oszalec to malo

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Szymek teraz śpi w miarę dobrze oddycha więc go nie budzę bo się budził parę razy w nocy

Jeszcze mnie mama wkurza cały czas gada a może to a to a daj mu banana a tego nie dawaj jej się chyba pomyliły rolę minę ma jakby umierał szlak mnie trafi a babcią każe mi go trzymać cały dzień w kojcu bo to na pewno od płytek porażka musimy się wyprowadzić moja mama ostatnio stwierdziła ze może dopiero na wakacje i ze m za mało czasu z sztmkiem spędza a tylko raz ma ten czas to nic ze od 7 do 5 jest w robocie a pracuje fizycznie wykańcza mieszkania domy różne prace na elewacji a potem jedzie do nas na budowę i do 8 tak robi bo chcemy jak najszybciej
    Skali nie przejmuj się, chwila moment i sie wyprowadzicie. My przerabialiśmy to od Lutego do Lipca. M najpierw swoja praca potem jechał na remont. Fakt mieliśmy ekipe, która robiła M tylko niektóre prace aby szybciej szło i aby ekipe pilnować i kontrolować ale jednak go nie było. Igi dalej zakochany był w tacie i do dziś mu tak zostało :-) Skończycie bedziecie na swoim.
    My tylko na połtora miesiąca sie do teściów sprowadziliśmy głownie dlatego, że mieliśmy wynajmujaćych na mieszkanie w dobrej cenie i dlatego, że było lato a u teściów wielki ogród no i zawsze pomoc wieczorem dla mnie w ciąży.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 3847 3848 3849 3850 3851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ