WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ZABKO
NIE MAM POMYSŁU , CO SIE U WAS DZIEJE
U nas płacz w nocy się zdarzal, ale nie było histerii, albo zębowe sprawy, albo koszmar...
u nas za to noc idealna, mały śpi jak zabity
a czy żyje to chciałam sprawdzić i się przebudził hihi znalazłam go pod poduszką i tylko chciałam sprawdzić czy oddycha
ale śpi, juz go nie słyszę
a ja jadę do diabetologa stąd ta pobudka
mąż z małym zostaje bym nie musiała go nosć, ja wróce od lekarza to mąż pędzi do pracy -
U nas noc ok już po jedzeniu Szymek śpi a ja leżę bo wczoraj o 23 mnie taki skurcz w nogę złapał ze masakra w zasadzie to kilka pod rząd Ale wzięłam nospe magnez i przeszło za dużo chodzę bo biorę tyle magnezu a tu skurcze
Dziś m powinien wyjść ze szpitala taka mam nadzieję badania w porządku wiec znowu tylko na skórze zmiany na 12 szwów plaster na pol brzucha i już słyszę jako to on poszkodowany a trzeba zmieniać opatrunek 2 razy dziennie depilacja będzie
Ząbko może to ząbki ? Nie wiem może mi się coś śni ? Nie mam pojcis ale stawiam na żeby
Natka a co u was ?

-
nick nieaktualnyKamcia uważaj na siebie.
Myślę tak:
Jakby był zły sen to by się wybudzil bo nosimy, zapalamy światło, wychodzimy z pokoju, gadam do niego robię wszystko żeby był świadomy.
Zęby? Jak daje nurofen to po chwili robi się cisza.
Ale ile można w dziecko ładować leki?
Czy ja mu nie zaszkodze?
Na wieczór dałam resztę viburcolu (zostałam bez, czekam na paczkę z Gemini) to też powinien go wyciszyć.
A teraz nowość.
Weszłam w nocy na neta i czytam o pobudkach dzieci w naszym wieku.
Ajrin zaskocze cie.
Wyczytałam że wstawanie, płacz czy nawet częste picie czy jedzenie to może być: refluks, celiakia, pasożyty.
Nie wiem co mam myśleć o tym -
Witam sie wczoraj miala randke z M poszlisny do kina na Gwiezdne Wojny wrocilismy dopiero po 1 w nocy.
Igi był u teściów zasnął ladnie o 23 obudzil sie i oczywiscie na mleko my wrocilismy to cos tam stekal kolo 2 wstalam dwa razy podalam smoka ale o 3 już niestety płacz lament i butla. Spał do 7 sam sie zbudzil ale też musielismy jechac na badania.
Zabko noe wiem to wygladana zęby skoro przeciwbolowe pomagają ale ze az tak szybko?
Co do pasożytów refluks i celiakia pomału badam pod tym kątem też. Dziś bylismy na pobraniu krwi boże dwie raczki nie chciało lecieć a Igi tak płakał
Piekny poczatek dnia nadal slysze płacz w uszach.
Siedze juz 20 min po glukozie musialam pic bez cytryny bo rano niedoczas spalismy u teściów i zapomnialam aby sobie wycisnąć.
Wiec zaczynają sie mdłości.
Natka wyzal sie moze troche jadu upuscisz i bedzie lepiej.
Skali oby wypisali juz M dobrze że badania ok.
-
ajrin
trzymasz się ?
bardzo szybko zaliczyłam wizytę
o 8:10 wyszłam z gabinetu, lekarka tylko chwaliła (uwielbiam ją za to), nawet jak pokazałam 184 po pierogach ruskich
powiedział jedynie "chciało się?" pewnie , żze się chciało, ale juz w ciązy nie zachce
droga powrotna tragiczna, jechałam prosto pod słońce...ale powoli, szczęsliwie.
juz na miejscu na naszym mini ryneczku dojrzałam choinki
zrobiłam dwa kółka po mieście by im się przyjrzeć
mąż jedna malutką kupił
kot juz pilnuje balkonu, tzn choinki 
obaczymy, czy Piotruś bedzie miał radochę
ten rok pod względem lekarzy zamknięty
nic nie przewiduję
AJrin lubi tę wiadomość
-
Kamcia to dobre wieści u mas choinka stoi w ogrodzie zimowym Igi i kot nie maja dostępu.
A ja o dzowo dobrze chwile z 15 min było mi lekko niedobrze po czym walka aby nie zasnac anteraz juz spoko. W pierwszej ciąży naprawde bylo mi mega noedobrze do samego k9nca ale tak na maksa ze jak mnie panie po godzinie zobacxyly kazaly sie napic 3 lyki wody zielona i blada jak sciana bylam. Teraz luzik a pilam sama bez cytryny bo rano w pośpiechu u teściów Igo 3 kupy rzadkie ja zbilam szklany pojemnik wiec na wariata z samego rana. -
A i ja mam swoja teoroe p znajomych ltore mialy cukrzyce ze jak d9brze sie znosi badanie to często oznacza cukrzyce, jak zle organizm reaguje to nie ma cukrzycy. Ale to taka moja obserwacja po 4 osobach ktore znam oby się nie potwierdziło.
Wyniki moze wieczorem już beda na czczo mialam 78 z paska. -
ja się czułam w miarę dobrze
w każdym z 4 przypadków
ale ten czwarty był prawidłowy, w sumie dwa pierwsze wyniki też prawidłowe (w ciązy z Emilką) więc mogę zaburzyć teorię
trzymam kciuki za wyniki
moją bolączką jest na czczo, w ciązy jest juz po prostu za wysoki, bez ciązy prawidłowy...
choinka będzie w domu, aby w pełni nacieszyć oko
mój kot na żywą nie wejdzie bo kłuje...ale sztuczna biedna była...wyobraź sobie 5 kg kota na czubku choinki 
edit
i tak szybko robisz krzywą...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 10:12
-
Kamcia 24 tydzień zgodnie z tym co gin moglam 2 tygodnie temu robic. W pierwszej ciazy robilam tydzien predzej niz teraz.
A ze za tydzien wizyta to musze mieć już wszystkie badania lacznie z krzywa. -
Skali
Zdrówka dla męża.
Żabka
Współczuję ciężkiej nocy. Może to rzeczywiście przez zęby.
AJrin
Super randka w kinie. A maluch kopał podczas seansu? Ja pamiętam że jak byłam w ciąży z Antosiem i wybraliśmy się z mężem do kina to maluszkowi się nie podobało bo było strasznie głośno i cały seans mnie kopał. Więc już do końca ciąży w kinie nie byłam.
Kamcia
Jak choinka kupiona to teraz tylko ubrać i czekać na święta. My też kupiliśmy małą sztuczną aby wysoko postawić żeby Antoś jej nie dorwał. Bo poprzednią mamy wielką prawie 2 metry więc już widzę oczami wyobraźni jak Antoś łapie za bombki i przewala całą choinkę na siebie
U nas noc kiepska bo były 4 pobudki, na szczęście tylko na smoczka i Antoś szybko spał dalej a ostateczna pobudka o 7:30. Apetyt dalej słaby, mamy problem z jedzeniem bo ciągle odpycha łyżkę i cały czas trzeba go zabawiać żeby coś zjadł. Teraz będzie obiad i już się boję karmienia.

-
Kopal kopal maluszek z Igim do 9 mi3soaca chodzilam z M do kina co tydzień.
Korzystamy jak b3dzie 2 nie szybko uda się isc do kina.
Na usg wszystko ok szyjka dluga blizna bez rozejscia na bank chlopak mam na to zdjecie pamiatkowe.
Waga 701 gram.
kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), marta258 lubią tę wiadomość
-
Kamcia rośnie ale wagowo 54 centyl więc sredniak
-
A ja nie wiem ostatni pomiar miała chyba 680 g to było miesiąc temu wiec chyba już ponad 1 kg będzie ważyć muszę czekać do 3 stycznia
To moje dziecko mnie wykończyć wiecie ze on zamiast coraz lepiej to coraz gorzej chodzi już potrafił przhesc spory kawałek stanąć zmienić kierunek a teraz dwa kroki i na dupe nie wiem czy mnie to już denerwuje irytuje czy on to na złość robi ? Wszędzie ślisko Ale ma papcie wiec nie powinno mu to przeszkadzać muszę mu kupić te sandałki to fizjo kazała

-
Wyniki glukozy
0. 79
1. 93,8
2. 90,2
Wiwc chyba w normie choc nie wiem jaka kest dolna granicaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 19:38
kamciaelcia, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość
-
Zabko
Współczuję nocek
trzymam.kciuki by dziś minęła bez problemu.
Myślę, że po jednej nocy nie można wyrokować pasożyta czy cukrzycy
Ja myślę, że to był zły sen.
Marta
U ciebie również kciuki. Może Antosiowi wychodzą ząbki?
Ajrin
Wyniki cukru ideal! Nic tylko się cieszyć.
Ach, no i zazdroszczę randki w kinie
Ja ostatnio w kinie byłam sama a na randce to już nie.pamietam kiedy, no ale kto by tam chciał łazić z takim wielorybem
Skali
Sama jestem ciekawa co tam ten twój lekarz na cukier.
A Szymek leniuszek jest, po co się wysilać i chodzić skoro można raczkować
spokojnie, wróci do chodzenia 
Kamcia
170gram to już duży chłopak
A Pitera to ci zazdroszczę w nocy
i tych nocek bez pobudek
ale wymienić Amelki bym nie chciała rzecz jasna
co moja kosmitka to moja hihi
Ja w tym roku też obawiam się choinki ale czeka już na klatce schodowej. Mam w planach ubrać ja w sobotę.
Dariah
Jak tam u was? Jak przygotowania do ślubu?

[