WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej nocki brzuchatki.
    Spijcie dobrze.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali super, ze już w domu a Szymek jeszcze chwila i będzie za Tobą chodził i sie tulil. Daj mu czas ale koniecznie oszczędzaj siebie jeszcze chwila a bedziesz ganiac za 2.

Natka spokojnej nocy współczuję naprawdę.

Kamcia dobrze ze apetyt powrócił a wizytami sie nie stresuj jesteś w ciąży masz pierszenstwo i prawo do zapominania o ktorej wizyta ;)
    U mnie gdyby nie żłobek to sama nie wiem jak bym ogarniala bo M jak już musi byc później albo coś nagle wyskoczy to masakra marudzi i złości się. Ostatnio tak mnie wnerwil że stwoerdzilam nie odzywam sie nie bede prosić wezme taxi i pojade sama z Igim niech sie buja. Na szczęście się ogarnął i coś tam załatwił.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Trzymam kciuki za męża. Wierzę, że szczęśliwie dojedzie do domu.
    Rozumiem, że czekasz w nerwach. Spokojnie, będzie dobrze.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrócił.
    Kładę sie spac jutro z nim pogadam.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie śpimy od 5:19!
    Robert wstał z płaczem dałam jeść w międzyczasie zesikal się i wszystko wyleciało z boku pampersa na łóżko.
    Więc przebralam.
    Polozylismy i tak lezelismy do 6:15 wstałam włączyłem bajkę pozwolił mi się ogarnąć pod prysznicem jemy śniadanie i pójdziemy do przedszkola.

Czuję się jakbym miała kaca.
    Mąż w nocy zdziwony że nie spalam.
    Będę osdypiac z Robertem dobrze ze mam obiad zrobiony.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)
    Znów zabiegany tydzień, ale chociaż już nie siedzę do wieczora w l'eau.
    Wczoraj na 20:30 byliśmy z Zosia u pediatry bo kaszle ale powiedział ze żadne zapalenie oskrzeli, lekka infekcja ale bardzo delkikatna bo nawet gardło nie czerwone.
    Katar nie zielony tylko wodnisty. I odkasluje nie oskrzelowo wiec może chodzić do żłobka j nawet dał nam zaswiadzczenie ze dziecko może chodzić i nie zaraza. A nie nagina tego nigdy bo zosia jest z jego synem w grupie wiec nie na rękę mu aby go zaraziła ;)
    Spała dzisiaj bardzo dobrze ;

Skali,
    Super !!!! Ale się cieszę i gratuluje ! A teraz leżąc i odliczyć jak w szpitalu ;) nic się nie zmieniło ! ;) to ze w domku to nie znaczy ze możesz sobie pozwolić więcej ;) hihi
    Teraz tylko Pola się liczy ;) a Szymus się przyzwyczai ;)

Natka ,
    Koniecznie daj znać kiedy będziesz w Poznaniu!!! A to planujesz raczej w tygdoniu czy w weekend ? Fajnie gdyby sIewxzhby się pobawily razem ;)
    Współczuje Ci kochana ze taka ciężka sytuacja w pracy :/ u nas tez słabo ale nie aż tak :/ sporo ludzi chorych j dzieciaki tez :/
    Ale nie ma aż takiej tragedii ;(
    A jak Melka w żłobku ? Wszystko dobrze ?
    Elfik bardzo dobrze ;) jest kochana taka teraz ;)

Ajrin,
    Biedny Igus z tymi infekcjami :( może faktycznie alergia..chociaż alergia miałby raczej katar wodnisty a nie zielony a kaszel suchy a nie mokry :/
    Ale specjalista nie jestem ;) tylko mój D straszny alergik wiec z obserwacji widzę ;)
    Chociaż j tak dobrze ze nadal może chodzić do żłobka ;) ja bym jednak obstawiała zlobek jakos "winowajcę" ;)
    Do tego teraz dużo ludzi chorych wiec się to roznosi.

Kamcia,
    Zal się Kochana !!
    Ciężko teraz masz bo z Piotrusiem sama plus Patrys w drodze a Ty się powinnnas na maksa oszczędzać !

Żabka,
    Matko chyba bym na zawał zeszła ba Twoim miejscu !!! Całe szczęście ze z mężem wszystko dobrze !!
    Widzisz może nie będzie tak złe z ząbkami Robercik ;) bardzo szybko zareagowała ! Brawo !!
    No i słodki przystojniak z wózkiem ;) hihi

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah no Igi ma odkąd chodzi do żłobka właśnie taki katar i co jakiś czas kaszel od kataru. Od 4 tygodni doszło lekko zaognione ucho ale byłam u laryngologa i to jest spowodowane katarem nie jest ropne. Nam też pozwalają być w żłobku w nocy kaszlu nie było więc dziś posłaliśmy do żłobka.

Zabka ach Ci faceci zamiast docenić dac buziaka, że żona kocha dlatego się martwi i nie śpi to Ci zdziwieni. Nic odeśpij z Robertem.

U nas już 2 dzień mega wietrznie.

A nocka nawet ok o 2 obudził się z płaczem i z 15 min M musiał go przytulać nie dał się odłożyć. Koło 5 znowu płacz ale nim wstałam dobrze z łóżka Igi poszedł sam dalej spać.
    O 7:40 poszłam go budzić to już brykał z zabawkami skubaniec tak cicho, że nawet nie wiemy kiedy wstał :D

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odespalam nockę nawet nie wiem kiedy usnelam z Robertem.
    Mąż jadąc do pracy w ostatniej chwili zauważył korek (wypadek) w tle słychać już było straż pożarna i skręcił w uliczkę i pojechał inna droga.

Właśnie pieczemy rogaliki z jabłkiem.

Co u was?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Ja to w sumie jestem cały czas :) cały dzień ma dziś kompa przed sobą :D
    A że my sami to nawet korepetycji nie zaliczam
    Piotruś jest fajny, pogodny, chlebowo-parowkowy, dostał bzika na punkcie musztardy o.O
    Rano kupilam łóżeczko z materacem oraz pierwsze drobiazgi(bo i przewijak musi być nowy-większy)
    Z resztą czekam na nowy miesiąc-muszę wypłacić z oszczednosciowego
    Po pomalowaniu tej jednej brudnej sciany wstawiamy Piotrusiowi nowe łoże ;)
    Moja kostka jest czarna od siniaka, wczorajsze barwy to nie barwy :)

Mąż wróci w nocy
    Na myśl że rano wstaję do lab to mi słabo

A przecież w czwartek jeszcze wcześniej wstaję by szybko zaliczyć diabetologa a potem pędem do ginekologa...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd znam się z mężem czyli od 9 lat kiedy jedzie do pracy na miejscu zawsze puszcza mi sygnal ze szczęśliwie dojechał. Czasem to po prostu sms

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia fajnie ze Piotruś ma humor i jest znosny przynajmniej dzień minął bez szopek.
    Ooo
    U nas odwrotnie od 8 lat puszcza sygnał/SMS/ dzwoni jak wraca z pracy :-)

Ciesz esie że zakupy ogarnięty masz i powoli do przodu.

Miałam dziś dzieci wykąpać ale nie chce mi się więc zrobię to jutro.
    Miałam jechać do rodzinnego po receptę na żelazo bo mi się kończy ale mi się nie chce dymac tyle km z Robertem.
    Więc plan mam na czwartek popołudnie lub piątek rano pod warunkiem że się zarejestruje.

Zrobiłam te rogaliki i sa do wyrzucenia sa okropne.
    Zrobiłam z mąki orkiszowej jak ja nie trawie tych mak dla IO wrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 20:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już łóżka odpalone :-)
    Oglądamy bajeczki i gryziemy palce chyba zęby dokuczaja

Ps nie patrzcie na meble bo obkleilam taśma żeby Robert nie otwierał.
    Robert taśmę zdarl a mi się nie chce tego zmyć bo to ciężko schodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 09:53

kamciaelcia, AJrin lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Zabka nawet bym nie zwróciła uwagi a tak to.zrobilam powoekszenie aby te slady na meblach zobaczyc :P
    Jakie lenistwo :)

Ja z M jakoś nie zawsze dajemy znać ale jak któreś sie martwi to pisze mamy ta wygode ze telefony pod ręką jako narzędzia pracy więc kontakt mamy non stop.

A jak tam Natka u Ciebie kaszel i nocka?

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek dopiero zasypia(albo wlasnie usnął) ale nie dziwne skoro wstal o 15 (a nie 14) po 2,5 h drzemce
    Ja jem. W sumie też z godzinnym poślizgiem. Ale grzesze. A może nawet bardziej niż zwykle grzesze ;) bo jem tosty z serem i boczkiem(miesa, wędlin a nawet jaj nie ruszam ale boczek w każdej postaci przechodzi). Zamiast trzech trójkątów zjem cztery :P
    Juz trzy to wynik na granicy więc cztery przekroczą ale od ostatniej wizyty mam jeden wynik za wysoki(po pizzy) :) to może być drugi hihi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia smacznego!!!
    Na zdrówko.

My też się usypiamy.
    Dałam viburcol i dentinox.
    Zaraz idę do córki.

Ajrin :-)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś ciężki dzień
    Z rzeczy ciekawych byłam po wypis jest tam napisane ze Pola jest o tydzień i 4 dni do przodu i tp na 26.02 także zobaczymy co z tego będzie

Jutro idę rano na wizytę do giną Ale wątpię żeby mi usg robił

M nie był dziś w pracy przez katar i ogólny stan chorobowy Ale jutro już idzie

Szymonek ma nadal katar ale walczymy :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Kurcze, jak to się w pracy nie uspokoi to oszaleje. Uspilam Amelke, wykąpałam się, zjadłam kolację i siadam do pracy. Mam trochę takiej papierkowej, więc zabrałam do domu co by nadgonic trochę.

Amelka to się już taka kochana zrobiła.
    Codziennie po żłobku i drugim obiadku w domu ponoć leci do taty i woła mama wskazując na telefon i dzwonią do mnie :)
    Strasznie to fajne słuchać jak mi swiergocze w słuchawkę. Opowiada, śmiejemy się i znów opowiada :) lubię te kilka minut w pracy pogadać sobie z nią.

Zabka
    Ja to ci nawet nie widzę co ty na tych meblach masz :) bez okularów siedzę i bez soczewek to i ślepota ewidentna :)

Kamcia
    Smacznego, na zdrowie :) należy ci się ciut przyjemności.

Skali
    Jak tam u was? Mam nadzieję, że odpoczywasz.

Ajrin
    Dobrze, że Igi tak cichutko się bawił :) dostałaś sobie jeszcze po takiej przerywanej nocy.
    U nas noc kiepska, Melka budziła się z krzyko-piskiem? Dziwne to było. A potem płacz i mamooooo, maaaaaaloooo oć. Śmiesznie to brzmi ale w sumie moim marzeniem jest w końcu przespać noc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 21:37

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocki są znacznie lepsze max sa 3 pobudki ale zdecydowanie czesciej jest juz tylko jedna albo w ogóle.
    Teraz jest etap że dzieciaczki maja regres snu i stąd może być płacz i właśnie takie wolanie o bliskość.
    Odstawienie mm w nocy zdecydowanie u nas pomogło jeszcze tylko ten płacz niech odejdzie...
    M chce walczyć w litym z odstawieniwm smoczka ale mówię, ze jak już to koniec lutego im starszy tym lepiej ale nie na siłę. Trudno będzie smoczkowal się dłużej jesli sie ni uda bo jak brat sie pojawi to już widze jak kradnie mu smoczki ;)

Ps M dziś był świadkiem jaki Igus pomocny w żłobku. Kolega 3 miesoace mlodszy jadl w foteliku podwieczorek Igi je już przy stoliku no i koledze spadł kawałek to Igi wstał i mu podał. Więc może i dla brata bedzie taki kochany ;) Panie w żłobku twierdza, że on tak caly czas wszystkim pomaga.

Natka ale ta twoja kosmitka jest niezla i jaka rozumna. U mnie jak widzi zdjecie M w telefonie bo m przypisane do komtaktu to sie cieszy i mówi tata :) ale jak dzwoniet i rozmawiam nie chce gadac smieje sie tylko ale gadać nie gada jeszcze.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek to nawet tata nie zawoła
    Mama też ;)
    Ja późno mówiłam, mąż jeszcze później(był odroczony do szkoły a potem powtarzal pierwsza klasę)
    Telefonu przy uchu nie chce :) usmiechnie się ale nie pogada

I nie widzę go jako brata :) ale ani dobrze ani źle. Piotruś nie ma w ogóle do czynienia z dziecmi. Dlatego tak się cieszymy że będzie miał osobistego kompana zabaw. Dziwnie na mnie patrzy jak mówię że w brzuszku dzidzia. Patrzy na ten brzuch i śmieje się do pępka. Bo on cycki i pepek teraz uwielbia. W głos się śmieje.

Nad smoczkiem się zastanawiałam. Ale ostatecznie stwierdzilam że poczekam jeszcze...w ciagu dnia staram się mu nie dawać. Skubany wszędzie znajdzie!tata da. Ale na noc to też mój spokojny sen. Choć od zawsze u nas jest tak że zasnie i po godzinie wypluwa...ale jaki sens oduczac jak być może braciszek będzie używał?

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukometr oszukuje. Mam duzo mniej po 4 niż wczoraj po 3???? Zaraz idę spać i wwięcej się nie dowiem. Maz w nocy wraca i tak zapewne mnie obudzi. Mnie budzi samo włożenie klucza do zamka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 3935 3936 3937 3938 3939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ