WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Skali
Super że już jesteś w domku, teraz leż i odpoczywaj u siebie.
Żabka
Jak słyszałam w radiu o wypadku to też się przestraszyłam, całe szczęście że to nie Twój mąż.
Natka
Zdolna Twoja Amelka. I aż miło się robi jak woła tak mama przez telefon.
AJrin
Iguś na pewno będzie pomagał przy bracie i będzie super starszym bratem. Jak teraz tak pomaga innym dzieciom to dobry znak.
Kamcia
Takie zakupy dla dziecka to sama przyjemność, a jaki piękny pokój będzie miał Patryk.
Dariah
Super że Zosia zdrowa, jak może chodzić do żłobka to jest wszystko ok.
U nas Antoś w dzień nawet grzeczny, tylko marudny jak mu się nudzi. Tylko sen ostatnio kiepsko bo drzemka już drugi dzień krótka i w nocy pobudka z płaczem i krzykiem. To albo sen albo zapchany nos bo coś dziwnie świszcze, a ciężko mu ten nos wyczyścić bo sobie nie daje i robi histerię. Wczoraj była jedna pobudka a później spał ładnie więc my wyspani. Dzisiaj już jedna pobudka była, mąż musiał go uspokajać na rękach, teraz śpi i oby do rana.
A ja czuję się już lepiej, większość dolegliwości ciążowych mi minęło. Dzisiaj jak byłam na małych zakupach to później musiałam trochę poleżeć bo byłam jakaś taka bez energii.
-
Hej Marta,
Może u was to początki sleep regression? Bo u nas właśnie jak są pobudki to płacz i na przytulanie. Normalnie musi być wyściskany dopiero wtedy się uspokaja i dopiero po jakiś 15 czasem 20 min daje się odłożyć do łóżeczka.
Super, że już ciążowe dolegliwości odchodzą
U mnie niestety zaczęły się dolegliwości ostatnich miesięcy naprawdę mi ciężko do tego zgaga no jeszcze dwa miesiące i praktycznie koniec.
Kamcia oj cycki i pępek to miłość u nas ogromnaIgi raczej nie wie co to dzidzia owszem pokazuje brzuch ale dziadka brzuch też nazwał ostatnio dzidzia. W książeczce też pokaże dziecko w wózku powie dzidzia i pokaże na mój brzuch ale to raczej kojarzy samo słowo. Jeszcze za mali są aby to tak naprawdę zrozumieć niebawem pojawi sie maluszek to zrozumieją
U nas smoczek tylko w nocy na drzemkę i w aucie. Tata nauczył chowania smoka pod poduszkę i jak tylko Igi wstaje to podnosi poduszkę i wrzuca tam smoczka. Jak tylko przekroczy próg pokoju biegnie do poduszki po smoczka
Czasem w dzień jak gdzieś dorwie to chwile potrwa zanim odda ale uczymy go oddawania i jakoś to znosi.
-
A no i u nas dziś nocka super Igi przebudził się o 6:20 Tata dał smoczka i dospał do 7:40 wtedy go budziliśmy.
Ja dziś miałam jechać do pracy ale auto u mechanika i jak miałam wstać o 5:30 to skapitulowałam i stwierdziłam zostaje w domu -
a ja rano zaliczyłam lab
na miejscu byłam o 7;25, lab otwarte od 7:30, a tam 10 osób...zamiast spytać kto ostatni, spytałam, kto poza kolejnością. Wyszlo ze nikt, więc powiedziałam, ze w takim razie ja
mąż wrócił po północy, po 8 pojechał do pracy (ogólnie "spóźnił" się 1,5h)
nie chciał tracić dnia wolnego (bo za wczorajszy dzień przysluguja mu dwa takie dni), bo jutro bierze i tak wolne-ja mam wyjazdowego diabetologa i po 10 ginekologa u mnie na miejscu
Piotrek ładnie spał, jedna pobudka po północy (albo i później)
wstał i nie moge go namówić na sniadanie-pralka znacznie fajniejsza i jej nie opuszcza na krok
jest smoczkowy, tzn jak znajdzie wloży do buziuni, jak nie znajdzie to raczej nie potrzebuje
jak ma trzy smoczki, kazdy na zmiane bedzie wkładałAJrin lubi tę wiadomość
-
Byłam dziś na wizycie zmierzył mi szyjke jest 22 mm czyli tak jak było kazał odstawić luteine zostawił magnez i nospe Pola waży 2600 i termin nadal na 8 marca. Na usg szpitalnym był na 26.02 Pola była do przodu o ponad tydzień wiec różny sprzęt różne wartości teraz tylko jak najdłużej donosic
AJrin lubi tę wiadomość
-
Kamcia z tego co pamiętam to w normie albo lekko wyżej Ale chyba w normie widać u ciebie tak nie szaleje ta tarczyca ja mam 1,9 a biorę dawkę 88.
Szyma poszedł z dziadkiem na spacer pewnie usnie w wózku a ja leżę m leży w drugim pokoju .
Muszę dziś się wziąć za pakowanie torby do szpitala bo wszystko uprane a nic nie spakowane także popołudniu trzeba będzie działać
-
No wlasnie...
Tak jeszcze jeszcze norma, ciut ponad
Powoli to moje tsh rośnie a ft4 maleje
(Na ft4czekam, zazwyczaj bylo po 16)
Więc tym bardziej jestem ciekawa co enfo na nfz, i ta prywatna.
Jestem dość spokojna bo dawka 25 bez zmian od 20 tygodni
Ale jakby nie bylo normy to pewnie lekarze by reagowali
Ciekawe co teraz usłyszęWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 12:37
-
AJrin
Może u nas rzeczywiście jaki regres snu bo Antoś potrafi tak nagle wybudzić się z płaczem i krzykiem i za nic nie można go uspokoić. Na rękach się wyrywa a w łóżeczku wygina na wszystkie strony. Wtedy mąż bierze go na ręce bo jest silniejszy ode mnie i po jakimś czasie mały w końcu się uspokaja. Jeszcze tylko w łóżeczku go lula i śpiewa i w końcu zasypia.
A dzisiaj w nocy i nad ranem były 2 pobudki ale tylko na smoczka. Ogólnie spał do 8:15, śniadanie zjadł przy ulotce castoramy bo śrubki, kafelki i prysznice go bardzo zainteresowały
Skali
Pola na pewno jeszcze wytrzyma miesiąc, ciotki proszą więc na pewno wysłucha i będzie grzeczna
Kamcia
Szybko Ci poszło w laboratorium. A jak można skorzystać z pierwszeństwa to śmiało, bo to chyba tylko w ciąży przysługuje.
-
tylko w ciązy...a jesli to moje ostatnie 3 miesiące ciązy w zyciu?? to jak nie korzystać
nawet nie tłumaczyłam, ze mam poza kolejnością bo ciąża...a jak mam jakąś bluże (tym bardziej kurtkę) to nie widac brzucha, choć jest olbrzymi-tak ciuchy kamufluja
-
Kamcia u mnie nie da się ukryć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 22:09
kamciaelcia, Dariah, marta258 lubią tę wiadomość
-
Bo to domowe leginsy i luzna bluzka
Ale nawet w kurtce widać brzuch. A kurtkę musiałam kupić i kupiłam zwykła luźną 3 rozmiary większą a dalej widać
-
No ja kurtki nie musiałam kupować w poprzedniej ciąży w tej już tak jakoś do pracy trzeba dojechać i na badania.
-
Kamcia ja dziś zmierzyłam mam 110