WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
skali
na pewno mu ciepło, w domku po powrocie ma bardzo ciepłe stopy, czasem na granicy spocone? takie sa ciepłe,ale nie spocone, takie wrazenie, czy biega, czy w wózku
ale teraz 2 pary cienkich skarpet
plus kalesony termiczne wiec kostki okryte
ogolnie bardzo ciepły wraca
snieg (taki tyci) zaliczył na trawanikach(bo jak widac u nas sniegu nie ma)
on biegał 1h wiec raczej bardziej martwie sie o zgrzanie
no i było u nas plus 2 stopnie C
-
nick nieaktualny
-
I weeekend !!! Wreszcie
Kamcia,
Śliczny Piotruś ! Jaki duzy ! Prawdziwy chłopiec !!!
Super
Najważniejsze ze ku ciepłoOn w ogóle ciepły chłopiec - widzę po zdjęciach jak jest ubrany - u nas by miała zimne ręce i poliki i stopki
Żabka,
O na tych zdjęciach poznaje Robercika !! Na ostatnim wcale - dlatego pisalalm ze się zmienił
Piękne masz dzieci !! I widzę ze Werka mimo diabelskiego charakteru zajmuje się Robercikiem?
Pysiaczek,
Witajfajnie Cię znów widzieć
Gratulacje Mikołaja !!oby teraz wszystko było już dobrze z szyjka a Miki siedział jak najdłużej !
Natka,
Biena Ty Kochana !!! Ale powiem...na własne życzenie trochę! Przepraszm ze tak mówię ;( ale No kurczę !! Ile chorowała ! Ile nocy nie przespałam ! Jak długo kaszlalas ! No i rezultat jest..
Ale mam nadzieje ze z dnia na dzień będzie lepiej. Domyślam się (znając Ciebie) ze w poniedziałek chcesz ja do pracy...prawda,..?kamciaelcia, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyDariah na tamtym zdjęciu on napuchniety i zaspany.
Ale zmienia się to widać.
Córkę poprosiłam żeby stanęła koło brata na chwilkę bo chce zdjęcie zrobić i stanęła a jak Robert chodził za rączki to ona z koleżanką z przedszkola tam latala.
Ale więcej była koło brata.
Ja zgrzeszylam zjadłam pół pizzy Giuseppe.
I zaraz winko otworze bo opcje walentynki już bo antybiotyk od jutra biorę
Także dziś grzesze:-)
Kamcia Horacy chłopak będzie i dobrzekamciaelcia lubi tę wiadomość
-
No właśnie powoem Ci Kamcia ze te lidlowe buty wcale nie sa jakies ciepłe ale fakt my zwykla skarpete albo tylko rajstopke mamy. Jak wrociliamy raz z sanek gdzie Igi biegal prawiw 2 godziny to stopy mial.zimne.
A dziś to położyłam Igusia spac w skarpetach bo on sie odkrywa i.mu to nie przeszkadza ale u nas naprawde jest chlodno jakies 19 stopni kaloryfer skrecony na 2 bo tka najlepiej śpi Igi za to nad ranem stopy to ma skostniale dzos mial az sine! Wiec testuje spanie w skarpetach.
Żabka super razem wygladaja a Robert to kurcze taki wesolutki sie wydaje
No porozkladalo nas dzoewczyny nie ma comi straszni ten tydzien dal w kość a i tak z domu nie wychodziłam ani razu.
Oby nastepny był już lepszy.
-
Powiem wam ze u nas Szymek śpi w pajacu z nami w łóżku i jemu jest gorąco nie da się go przykryć chyba że ustnie tym pierwszym snem
Mam dylemat Szymek łapie się za głowę i nie wiem czy go boli czy robi olaboga temp nie ma jak łapie mu za uszy to się nie krzywi zobaczę jutro może to tylko kolejny jego tik
Ja się wykapalam i czekam aż m wróci z budowy bo cały tydzień robi
Jeszcze Szymek robi babci na złość i ona go pyta pokaz psa patrzy się na niego i nie pokaże hehe
-
skali
te lidlowe dwa razy założyłam, ale tez sa małe, schowałam zatem dla Patryka
nie testowane pod względem ciepła
raczej widziałam je na śnieg czyli nieprzemakalne
a dwie pary skarpet odkąd sa przymrozki, tak jedna
jednak tylko cienkie, bo grubych nawet nie mam
rajstopy u nas średnio (wtedy już jest cos na stopach), kalesonki termiczne z lidla
ale nigdy po spacerze nie miał zimnych stóp, czy po bieganiu, czy w wózku, ale spiworek w wózku tez wydaje mi sie gruby
po nocy zdarzaja się chłodne stopy, raz testowalam skarpetki na noc, ale wycofałam sie z tego, jednak u nas cieplej (teraz jakoś 22-23), jednak w tym sezonie zimowym nie zakręcam kaloryfera własnie dlatego, ze mały spi całkiem odkryty, ja go w nocy nie nakrywam, a w jego rozmiarze to tylko rampersystwierdzam (w sumie dla własnego spokoju), ze spi, ciepły kark i nie choruje, a więc jest mu dobrze
z tymi stopami po nocy zastanawiałam sie tez pod innym kątem-rano daję mu zabawke do łózeczka i jeszcze troche sobie siedzi, nie wiem czy wtedy nie chłodza się (przed tymi mrozami siedział przy uchylonym oknie, teraz uchylam po przebraniu)
jazdy bywały kiedy wlasnie się zgrzał, np w aucie
pierwszy raz jak miał 2 m i bylismy w Kołobrzegu
zybko Piotrek nauczył, ze cgce chłodniej
i zobaczcie na zdjęciach, te z launkiem na scianie, tam sa moje okna na 3. piętrze-jedyne uchylonei w pokoju i w kuchni
mąż wrócił do domu i juz mi te w kuchni zamknął
skali
mysle, że to nie uchona pewno by zareagował na twoje dotykanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 19:57
-
Sklai mysle ze to taki tik Igi też mial takie etapy np jak babcia nauczyla jakie masz kłopoty
Kamcia u nas jednak zdecydowanie chlodnie próbowałam aby ciut cieplej ale wtedy Igi sie budzi czesto i z płaczem na picie on zimno lubny zreszta ja i M też. Nie potrafie spac jak mi za ciepło.
No i u nas Igi na własnych nogach na spacerach więc jednak kontakt ziemia ciągle wiec chyba zaczne skarpete dokładać. No u mas anieg od 3 dni jakoś ale siedzimy w domu Tata jedynie co synkowi na taraise ulepil balwanka. -
to ja się odwrotnie martwię
że biegające dziecko ma cieplej, a takie zasiedziałe marznie
ale na szczęscie w żadnej sytuacji nie zmarzły stopu, czy nawet goloneczki
jak jest cieplej to i bluze pod kurtke cienką zakładam, a czapkę wiosenną
normalnie wyrodna matka
a pokój jest szczytowy, stąd mocno traci temp
jednak może nie jest tak cieply bo na picie mały nigdy sie nie budzil...
jak kaszlał to specjalnie na noc robiłam pranie i u niego wieszałam, tak nic
ale od poczatku wiemy-co dziecko to inne obyczajeEmilka wolała cieplej, Piotrek nauczył nas minimum
ona sam sciąga skarpetki
-
Kamcia,
O jej to faktycznie Piotruś ciepły chłopakZosieńka by zmarzla
W nocy spi w body na długi rękaw i na to ciepły pajac..
I wcale nie budzi się spocona, taka normalna.
Ale spi bez przykrycia - nie lubi być przykryta
Skali,
O Matko nie orzypomniaj mi tego...Zośka miała taki tik i ile to razy byliśmy u lekarza z tym. Nawet w sierpniu jak byliśmy we Francji to tam poszliśmy bo ja panika ze na pewno ma zapalenie ucha bo sie ciągnie za ucho itd...a tu nic. W Poznaniu tez kilka razy byliśmy..nic.. aż po którejś wizycie nam pediatra powiedział ze albo to tik albo faktycznie coś ja tam może ciągnąć ale to od zębów (żeby jak wychodzą o mogą jakieś nerwy podrażniać które ida koło ucha).
Wiec myśle ze wszystko Ok - ale dla pewności zawsze można sprawdzić chociaż bolałoby go przy dotyku - nie pozwoliłby się dotkac
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Zosia ma takie buciki - na prawdę ciepłe. Wiec nawet ona zmarzlazek ma tylko jedna skarpetkę
Na prawdę jestem z nich zadowolona a Zosia je uwielbia ! Rano leci po nie i chce w nich chodzić po domu....
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d49cb4522668.jpg09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnySkali raczej trik.
Moj Robert nauczył się łapać za głowę bo robi "boli glowka" ale rez czasami przed tv łapie się za głowę maca się po głowie czy za ucho ciągnie czy palca do ucha wsadzić albo za włosy się ciągnie.
Myślę że gdyby go cos bolało to nawet nie dał by Ci się dotknąć.
Jeśli cię martwi to bardzo to udaj się do pediatry.
Robert też ściąga skarpetki i woli boso latać a co najlepsze ma stopy i ręce zimne:-( -
Nie wiem dziewczyny dziwna sytuacja Szymek siedział na hustawce babcia mu książkę czytała i nagle cały mokry się zrobił ani się nie wiercil temp miał 36,4 no ale wykonpalam go położyłam zjadł i śpi nie wiem z czego to było raczej nie z gorącą u nas jednak nie ma takiego ciepła bo ja sama chodzę w bluzie narazie śpi
-
Kamcia wsumie to ja we wiosennych bootkach smigam
Sniegowce mialam 2 razy jak naprawde bylo sporo śniegu.
U nas Igi kilka razy dziennie leci szczegolnie rano jak Tata wychodzi po buty i kurtke i sie probuje aam ubierac ze chce wyjść. Biedak też ma już dość siedzenia w domu.
Właśnie u mas dopiero jak kaloryfer zakrecony to nocki zrobily sie przespane. Ale serio jest za zimno aby spać bez przykrycia cieply pajac niestety się nie sprawdził budził sie za często. Zobaczymy chociaz te skarpety. Nie przejmowala bym.sie tym ale on kaszle i katar takie skostniale az stopy to na bank nie dobrze a co zrobic jak sie rozkopuje i zawsze nad ranem jest bez koldry na brzuchu nogi podkulone. -
Skali a bujal sie w tym czasie? Moze choroba lokomocyjna bo ja wlasnie tak mam najpierw zimne poty bladosc a potem na wymioty mnie bierze.