WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Skali,
Wielkie gratulacje !! Piękna data 03.03
No i wcale nie mała Pola !! Prawie 3,5kg!!super !
Odpoxzywacje !!
Natka,
Hehe jaki artyzm !! Piękny malunek09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dziś malowaliśmy z krzesełku, bo normalnie robimy to na podłodze, ale jak pomyślałam, że będę musiała potem po kolanach panele czyścić to mi się odechciało
i krzesełko wygrało
Kamcia
To logiczne, że Kołobrzeg wygrał z porządkami i w ogóle nie ma co gadaćporządki w końcu nie uciekną a odpocząć trzeba. Poza tym wiesz mateczka, ty się nie powinnaś przemęczać co nie?
Więc sprzątanie możesz zostawić chłopakom
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoje dziecko nie chce spać!!!!wrrr
Mąż mnie namawia na jakiś wypad jutro.
Marzy mu się jakiś pokaż zabytków aut, motorów etc.
Chyba pojadę......
Natka jaka artyska hmmm
Pięknie dobrane kolory.
Zostaw na pamiątkę jakiś karton zorganizuj pokażesz kiedyś jej
Kamciu tak myślałam że ci humor nie dopisuje.
Mam nadzieję że sobie humor poprawisz w galerii.
Może jakiegoś gofra dobrego zjedz? -
Skali
Gratuluję szybkiego porodu i zdrowej PoliTeraz odpoczywajcie i cieszcie się sobą
Ja tak jak Natka obstawiałyśmy poród na koniec tygodnia i się sprawdziło
Natka
Z Amelki mała artystka, ślicznie się bawi.
Dopiero co pisałam że mamy piękne noce i Antoś chyba usłyszał pochwały i postanowił dać dzisiaj rodzicom popalić, obudził się o 4 z płaczem i za nic nie chciał usnąć. Mąż go lulał i głaskał a jak tylko odchodził od łóżeczka to mały w ryk, w końcu położył się obok niego na podłodze pod kocem i tak po 45 min Antoś w końcu usnął. Obudził nas o 7:30 cały zadowolony, uśmiechnięty i wyspany
Na spacerze nie byliśmy bo zimno więc ja wzięłam się za sprzątanie bo u nas sobota na takie rzeczy. Antoś ma teraz drzemkę, śpi już półtorej godziny więc my odpoczywamyObiad mamy naszykowany z wczoraj więc reszta dnia będzie na lenia.
-
Ja juz po wizycie u diabetologa. Powiedziała, ze cukrzycy nie mam, ale ze względu na mój obciążony wywiad z poprzedniej ciazy mam sie ciagle pilnować z jedzonkiem i oczywiscie bez słodyczy. No, ale niewinnie do kawy cos tam musze sobie zawsze zjeść słodkiego
Mam zalecone częstsze usg i obserwacja małego, jak mu masa przyrasta, bo Marc miał przecież stwierdzona makrosomie płodu, ciagle powyżej 90 centyla był. Miki idzie na szczescie poki co zgodnie z wiekiem ciazy
Aaaaa i powiedziała, ze jakby mały zaczął tak galopować z waga, to w 30 tc kolejna krzywao nie, nie i jeszcze raz nie
trzeci raz juz bym nie zniosła tej glukozy w tej ciazy, czyli w sumie diabetolog powiedziała mi, to co Kamcia
AJrin, Natka-matka wariatka :), żabka04, kamciaelcia lubią tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Bo Kamcia to nas specjalista cukrowy
Ciekawe czy z nowymi normami w poprzedniej ciazy też byś miala cukrzyce?
Swoją droga dobrze, ze terz nie masz jednak jest to mozliwe nie mieć w drugiej ciąży.
Natka artystyczne te prace ja farbki odpuszczam w domu tylko kredki póki co.
Nie Igi to nieprzewidywalny jest.
Widać, ze sie podobało.
U nas dziś moi rodzice a jutro do teściów jedziemy. Wiec weekend rodziny a ja w miedzyczasie do rosmana po pampki pojechalam bo znowu w nocy nam przetciekaja i bede testować co innego może dadza rade do rana. -
nick nieaktualnyPysiaczku super wieści.
Wiedziałam że kamcia się nie myli
To jest spec
Kurde wyszłam do sklepu kupić kartę do tel mężowi i jakieś tam duperele na jutrzejszy wyjazd i co? Zapomniałam karty a konto mu zablokowali
Że mną leżała w szpitalu dziewczyna.
Trzecia ciąża jej i w tej trzeciej i pierwszej cukrzycy nie miała a ta druga to jakaś nieporozumienie bo wiecznie jej coś plus cukrzyca.
Chata posprzatana, obiad zjedzenia deser też na dwór nie idziemy.
Mamy dzień lenia.
Robert dziś raczej nie zaliczy drzemki wariuje z córką.
Dziś zrobił akrobacje i prawie zrobił przewrót do przodu.
Aż mąż zrobił oczy bo się wystraszyl ale ja go złapałem za nogi także się nie przewrócił.
Dziś dużo chodził sam bez trzymanki:-)Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
no powiem wam ze to był hardcor zupełnie niespodziewany . Byłam z m na schodach potem w biedronce i kupiłam ananasa w puszce. Nic mnie nie bolało wróciliśmy zjadłam może kilka kesow I poszłam pod prysznic i wtedy miałam pierwszy skurcz później leżę jeszcze włosy mokre a tu kolejny to była 22 potem jeszcze ze dwa nieregularne ale poczułam parcie i myślę trzeba jechać najwyżej mnie wrócą . No i to był strzał bo na izbie było już 7 cm ruch się zrobił szybko ktg ale skurcze niby jeden słabszy jeden mocniejszy max 74 ale mówię że bardzo czuje parcie położna sprawdziła i mówi że rodzimy w międzyczasie wody poszły 4 parte i Pola była
Na początku mało jadła a teraz by cały czas na cycu wisiała
Ja już doszłam do siebie o niebo lepiej niż po pierwszym chociaż peklam jak wrócę do domu to wstawię fote bo wiecie że ja jestem lewą w tych sprawachPysiaczek89, kamciaelcia, marta258 lubią tę wiadomość
-
My dzisiaj byliśmy ba budowie zobaczyć ale oczywiście ja się nie ruszyło - za zimno..?
I bylismy w centrum handlowym - D kupił buty do ślubu, ja sobie piżamę nowa, oddałam kurtkę Zosi ze Smyka bo za duża u od razy kupiła hehe tez jakaś bluzę i sweterek
Była w sali zabaw dla dzieci z piłeczkami i zjeżdżała jaki - ale jej się podobało !!!! A ja mogła spokojnie pochodzić pocenteum bo D z nią został
Pysiaczek,
Widzis - Kamcia ma zawsze racje !!!fajnie z nie ma cukrzycy! A słodkie fo kawy....obowiązkowo dla mnie heheh
A jelsi można zapytać, z jaka waga urodził się Marcel jelsi miał stwierdzona makrosomie?
Skali,
Oj to dobrze ze pojechaliście od razu na IPjeszcze by się Pola w domu urodziła hehe
No tak szybko poród wiec często dochodzi do pęknięciaale mam nadzieje ze nie końca i szybko dojdziesz do się je
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Skali o jeny jakie tempo a przecierz dwa dni predzej zero objawów.
Wiem ze bede testowac ananasa ale powiem Ci ze ja czesto ananasa jem nawet tydzien temu jadłam świeżego.
Dobrze ze pojechalas tak szybko na IP jeny ja pewnie bym zwlekala bo co to dwa skurcze a uczucia parcia nie znam wiec brawo za intuicje. -
nick nieaktualnySkali to zaskoczyła was Polusia
Mówiłam że drugi poród to ekspres?!
A jak byś miała określić to który lepszy pierwszy czy drugi?
Co jak co i tak źle wspominam ten ból
A reszta super.
Fajnie ze wyczulas że to już i trzeba na IP jechaći że zdążyliście
Dzielna z ciebie mamusia
No Robert dalej nie śpi choć o 17 przytulić się do łóżka i zamknął oczy wzięłam go na ręce myślę pobujam i odleci a gdzie tam uciekł mi z rąk.
Bawi się z córką skakanka.
-
nick nieaktualny
-
Dariah
Miałam porod wywoływany w 39 tc, wlasnie ze względu na wielkosc dziecka i wielowodzie. Marcel urodził sie 4040, rodzą sie takie dzieciaczki, ale Marc cały czas w usg wyprzedzał wiek ciazy o 2 tygodnie, a pózniej to juz było ponad dwa.
Kamcia
Wlasnie, co nic soe nie odzywasz?Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyMój Robert zdazył zjeść kaszki cioci Dariah tyle że matka wymieszala ze sloiczkiem kaszki hip chwilę się pobawil zdążyłem umyć mu zęby wzięłam go do przebrania patrzę a on mi śpi!!!!!!!
Dzień zaliczam do wyjątkowych bo pierwszy dzień bez drzemki w dzień.
Także matka ma labe
Idę przed tv cieszyć się chwilą dla siebie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 19:19
Natka-matka wariatka :), Pysiaczek89 lubią tę wiadomość
-
Zabka
Zazdroszczę!!!! Korzystaj kochana, korzystaj. Weź długa kąpiel, taka bez zawracania tyłka, pooglądaj tv.
U nas od jakiegoś czasu w dzień drzemka po 40min max lub drzemki brak. Wieczorem na słowo spać krzyki takie jakby ktoś ją ze skóry obdzierali. Mimo to kładę ja w łóżeczku, ona wstaje, krzyczy, wali rękoma o ścianę, drze się mamooooo neeeee nyny, neee. Więc ja czekam cierpliwie, książkę sobie czytam. W końcu się uspokaja i sama kładzie ale to mija dobra godzina więc ostatnio zasypia koło 21:00 co mnie martwi. -
nick nieaktualnyKorzystam kąpiel też będzie ale to zaraz jeszcze córkę muszę wpakowac do wanny i łóżka i męża przydałoby się uśpić bo już się zachowuje jak samiec hihi
Pyta się kiedy będę z nim spała? Czy mam męża? Z mężem się śpi ahhhhhh
Zobaczę co grają w tv jak nic idę się kąpać.
Natka wydaje mi się że to chodzenie późno spać to wina siedzenia w domu.
Wiesz zawsze to musiała wstać szybciej w ciągu dnia zabawa ciągły ruch potem zmęczenie i szła bez problemu spać.
A powiedz jak się czujecie? -
Właśnie natka jak sie czujecie?
Zabka u nas Igi też ma dni bez drzemki ale od 2 tygodni na szczęście śpi od 1.5 godziny do 2.
No i u nas jest troche tak jak Zabka pisze jak w domu siedzi to ciężej go uśpić bardziej marudzi no nie ma jak mu az tylu zajęć zapewnić co maja w żłobku.
Oby dziś ladnie spał Igi bo wczorajsza nocka to znowy 7 pobudek nie wiem pełnia chyba była. On zawsze slabo śpi w pełnie.
Kurde uswiadomilam sibie ze teraz kolej na mnie z porodem a ja jeszcze w polu jestem. No nic na dniach trzeba tą torbe spakować i reszte poprasowac.
Jutro do teściów jedziemy poszukam czy nie ma tam zaginionego kartonu z rzeczami. -
nick nieaktualnyAjrin noooo pora teraz na ciebie.
Miałam to napisać wcześniej ale jakoś tak wyszło że nie napisałam.
Nie chciałam cie stresować?
Wiecie ale to strasznie szybko zlecialo.
Ja pamiętam jak napisalyscie że w ciąży jesteście.
Potem kamcia "jaja" sobie robiła że betę ma
Marta też oznajmiła że w ciąży jest.
Kurcze ten czas tak szybko leci.
Ahhhhhh
Ps mąż mi zrobił drinka.
Zdrówko dziewczynyDariah, Pysiaczek89, AJrin, marta258 lubią tę wiadomość