WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKamcia próbuj idą się to się uda jak nie to trudno.
Zawsze możesz zrezygnować.
Dariah Kamcia nie je śniadań więc szybką kawa Patryk śniadanie i heja do tego żłobka czy przedszkola wracając malutkie zakupy (można podzielić na dwa razy) w domu ogarnąć śniadanie resztę potem spacer po Petera i reszta zakupów lub plac zabaw chwilę.
To taka prowizorka jak będzie sama.
Mówię wam dużo daje jak starsza jest w przedszkolu a wy macie czas na obiad, chatę i małego.
Teraz mój mały np śpi więc mam fwie godz na robienie nic.
Przeważnie coś robię czyt siedzę z wami hahahah
Ale jak mąż jest w domu to przecież mąż się ubiera wy zgarniacie starszaka i za drzwi mąż zaprowadzi a wy więcej czasu dla siebie.
Natka państwowy zawsze będzie tańszy od prywatnego.
Fakt prywatny ma dłużej otwarte.
Państwowy jest od 6-16.
Trzeba tego pilnować tej rekrutacji bo potem będziecie sobie w buzię pluć i żałować że nie zapisalyscie a nie wiecie jakie będziecie mieć plany w grudniu etc.
Ja wam sie niechże wstać i prowadzić to zawsze można zgłosić dziecko nie przyjdzie proszę odpisać posiłek nie trzeba mówić powodu.
I zostajemy w domu z dziećmi.
W przedszkolu państwowym odpisuje też za nieobecność więc więcej w kieszeni zostaje.
Zresztą o czym mowa u mnie państwowe przedszkole 150 zł MC a żłobek 380zł MC.
Prywatne 600-800zl MC.
Za te pieniądze nie znajdzie się opieki do dziecka.
Ja nie muszę dać Roberta do żłobka ale dam bo zamierzam zmienić pracę i trzeba jej poszukać.
Jak nie znajdę to będę siedzieć w domu a on w zlobku.
Tyle że ja 500+ oddam na koszt żłobka i córki obiady w szkole.
Natka patrz żeby było Ci wygodnie i dobrze finansowo.
A najlepiej to udać się do kierownika w danym zlobku czy przedszkolu i zapytać konkretnie o ceny itd.
A matki tylko o opinię.
Ja właśnie zjadłam obiad.
Niedługo pójdę po córkę z Robertem.
A jutro jadę z nimi do mojej mamy na poo dnia, mąż idzie do pracy wiec nie będziemy siedzieć w domu.
-
nick nieaktualny
-
Jan siedzę z Zośka cały tydzień bo ona chora i już na głowę z nia dostaje...
Na prawdę podziwiam Was ze codziennie cały dzień z dzieckiem wytrzymujecie - wyrodna matka!
Dlatego bycie z dwójka to dla mnie jakaś abstrakcja kosmos i samobójstwo po tygodniuhhehe znów wyrodn smarka !!
U nas aż takiej różnicy w cenie nie ma. Gdyż zapisywałam Zosię to państwowe było 500 a to prywatne 610. Z tym ze do państwowego musiałabym ja wozić wiec na benzynę wydałabym różniceplus czas
Wiem ze Kamcia nie je śniadań - to bardziej chodziło mi o Piteraze jak nie chce rano gonić to może jeść ranow domu śniadanie i iść do żłobka po śniadaniu
żabka04 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Zabka
sama stawka żywieniowa w publicznym to 8,50zł/dzień więc w marcu jak jest 22dni to już wychodzi swoje + za dodatkowe godziny 1zł/ za każdą rozpoczętą godzinę poza obowiązującymi czyli od 8-13:00 a Amelia musiałaby chodzić na 7:00 do 15:00 (czyli każdego dnia +3zł) minimum bo przed 15:00 będzie mi ciężko kogoś zorganizować do odebrania jej (D chodzi na zmiany a ja od 8:00 do 16:15 ale dojeżdżam do pracy 35km) więc do miasta wjeżdżam dopiero ok 17:00.
Jeszcze to oczywiście przemyślę, pójdę, zapytam itd.
Oczywiście są w naszym mieście inne tańsze publiczne przedszkola, ale ja nie chce dojeżdżać przez pół miasta autobusem lub iść pieszo jakieś 3km by oszczędzić 30zł.
Jest przedszkole, w którym koszt całkowity z wyżywieniem wyszło by nam 220zł ale oddalone ode mnie o godzinę drogi pieszo lub autobustem, ale musiałabym jechać o 6:30 by zawieźć ją na 7:00 a potem pieszo jakieś 25min by zdążyć na auto do pracy.
To w ciągu miesiąca bym się zajechała a gdyby pojawiło się drugie dziecko to w ogóle koszmar, więc jak już rozpatrzam to te dwa: jedno pod nosem a drugie 15min od domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 14:25
-
nick nieaktualnyNatka u nas w przedszkolu stawka jedzenia 6zł i każda godz rozpoczęta 1zł.
W zlobku 4,40zł i każda godzina pobytu 1,5zł.
Dariah rzadko dziecko je w domu przed przedszkolem.
Bo wstaje na styk ubierze się zakręcie i wychodzi się.
Moja to ślubne mleczna kanapkę al o z Robertem sucha bułkę ale to naprawdę rzadko.
Przychodzi do przedszkola i ma śniadanie przynajmniej zjada
Robert wstał zrobię mu obiad i idziemy po córkę.
Muszę zajść do jakiegoś zoologicznego babcia ma pieski więc córka będzie chciała ciasteczka dla piesków.
Ciekawa jestem jak Robert zareaguje na pieski -
Ne ni ja tez uważam ze to wszystko musi się jeszcze kalkulować i kleić kupy hehe
W sensie jak masz dojeżdżać autobusem to musisz tez liczyć ze w te i z powrotem skazujesz bilet - wiec to tez trzeba liczyć.
Plus czas. Czas tez kosztuje.
To tak jak u nas różnica była 100 zł ale tyle to ja wydam na benzynę na dojazdy wiec różnych nie ma już.
Plus to ze potrzebuje nagle 30 min rano i 30 min popołudniu aby dojechać (korki, parking, zapakowanie dzieciaka itd).
Czyli godzina dziennie.09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Wlanie sprawdziłam endo państwowe przedszkole w nowej okolicy:
- 5 h darmowe
- każda kolejna 1zl
- wyżywienie 12 zł dziennie
- czynne do 17 (wielkiiii minus)
- grupy duże : 25 osób!
-
Cześć dziewczyny
Widzę że temat żłobków i przedszkoli na tapecie. Ja też wczoraj patrzyłam w internecie na żłobki w naszej okolicy i są 3 ale jeden zdecydowanie bliżej bo piechotą 15 min. Rekrutacja jest w kwietniu więc myślę że zapiszemy Antosia i zobaczymy czy się dostanie. Przedszkole mamy bliziutko bo 5 min pieszo. Niedługo mam spotkać się z koleżanką która da nam ubranka dziewczęce dla Natalki i jej córka chodzi właśnie do tego żłobka więc podpytam ją co i jak.j
-
O i zamówiłam Zosi taki śpiworek na wiosne / jesień
Bo ten co mamy zaraz będzie za ciepły a bez spiworka jeszcze za zimno.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8884943d09f8.jpgNatka-matka wariatka :), kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
Dariah
Raczej wszędzie takie grupy.
Co do dojazdu to powiem ci, że najbardziej o czas mi chodzi i to załatanie, bo u nas komunikacja miejska darmowa ale latanie z jęzorem przez pół miasta i czas stracony to bez sensu, nie warte tych 30zl.
Stawka 12zl za dzień wyżywienia, nieźle.
U nas w prywatnym jest 5zl i na prawdę mają duże porcje bo widziałam i całkiem dobre skoro dzieci zjadają
Zabka
A co do śniadania to mój niejadek je śniadanie w domu, potem w żłobku śniadanie, obiad, podwieczorek i w domu znów obiad, podwieczorek (owoc), kolację a potem 300ml mleka z kaszka więc wiesz
Czasem jeszcze pochłonie paluszki, Lubisia czy jogurt w międzyczasie a chuda jest jak patykdzikuje duzo więc pewnie spala na bieżąco.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 15:58
-
No tak rozumiem czas tez ma swoją wartość i latanie z jęzorem
dokładnie tak !!
U nas w prywatnym tez 12 dziennie wyżywienie.
Mój brat np rak robi z moim chrześniakiem ze rano zjada spokojnie śniadanie w domu i dopiero go zaprowadza do żłobka - ale on akurat ma taka prace ze mlze tak rano. A do tego wiem ze Zosia lepiej je w żłobku niż w domu bo w domu cuduje
Ale rak pomyślałam o Kamci żeby się nie zrywać rano te tez ewentualnie tak można09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Hejka przedszkolne grupy licza do 35 dziecki.
U nas jesli byśmy chcieli w obecnej placowce zostawic Igusia to koszt 2300.
Pelno zajec dodatkowych lekcje angielskiego z native spekerem i wszystkie wyjscia juz w cenie.
Jeśli panstwowy to jakies 350 dodatkowo platne wyjscia do teatru i wszystkie przybory.
Prywatny taki dosc polecany u sióstr zakonnych to jakies 650 ale tu dodatkowo chyba jedzenie plus wszystkie wyjścia i restrykcja godzinowa do 16.
Bedziemy celowac na państwowy bo mamy dobry blisko domu 800 metrow.maja tez tam żłobek ktory tez ma dobre opini no ale niestetysie nie dostalismy może z przedszkolem sie uda.
Jesli nie uda sie panstwowo poslemy go do sióstr bo przedszkole dobrze oceniane jedyne co mnie przeraza ze to mega mega katolickie przedszkole codziennie modlitwa i wszystkie obiwiazowe msze wspolnie z rodzicami. Co prawda jestem wierzaca ale nie wiem czy na tyle.aby w tygodniu tez chodzic na rekolekcjie i jakies inne swieta
Kurde polamalo mnie kuleje boje sie ze rwa kulszowa mnie dopadla
Dariah witaj w swiecie wyrodnych matek ja po 2 tygodniach też myslalam ze zwariuje. Dziwne to ale czlowoek dopieor docenia ile to trudu kosztuje. Z dwójką ja bym nie dala rady na bank nie z Igim gdzie on wymagajacy sam nie usiedzi ciagle chxe uwagi nie da matce kawy wypic o nie!
-
U nas w zlobku kest 6 dzieci w grupia a w przedszkolu max 12 ale za to sie cenią.
W panstwowym standard do 35.
Ba u nas jeden żłobek gdzie bylo miejsce mial w geupie 35 dzieci i 6 opiekunek a cena to 1300! -
nick nieaktualnyWróciłam podałam Robertowi deserek i dupa sama matka sobie jedz.
To dziecko przestało mi jeść id szczepienia!
Ajrin aż się poprawiłem 2300!
Oszalał ktoś?!
Nigdy bym tyle nie dała serio.
Ale u was inne progi więc dla mnie to kosmos czuje się taka biedaczka do ciebie hahahah
Wiesz nie przemawia do mnie katolicki.
Ja też wierząca ale wiem że Robert ma problem z Kościołem nie usiedli płacze więc nie widzę takiego wymogu.
Tak grupy są duże.
W żłobku do 25os i 5 Pan na grupę.
W przedszkolu do 20os i 2 panie (one na zmiany pracują)plus wozna co daje jedzenie i sprząta to z nimi w sali siedzi.
Jak są występy czy wyjście to jest kartka i trzeba zapłacić 5zł chyba że wycieczka to jakieś 20zł resztę dopłacać z grupowych pieniędzy czyt komitetu.
Nie wiem jak u was to też się dowiedzcie u siebie ale u mnie jest rekrutacja osiedlowa.
Przyjmą dziecko do żłobka czy przedszkola tam gdzie będzie miało najbliżej miejsce zamieszkania.
W przypadku przedszkoli podaje się na wniosku 3 przedszkola do którego rodzic chce żeby dziecko uczesczalo w przypadku żłobka wniosek daje się do jednego a jak się nie dostanie to na listę rezerwowa i potem dzwonią i pytają rodzica bo np jest tam miejsce czy chce.
U nas też znajomości robią swoje ale w przedszkolu już nie bo jednak jest obowiązek przyjęcia trzy latka więc muszą mu gdzieś dać miejsce.
Ale byłam świadkiem znajomości i nawet z tą kobietą kiedyś w piaskownicy się poznaliśmy.
Przyjechali tutaj bo mąż sportowiec i miał kontrakt ona była w ciąży i sama powiedziała że męża szef ma znajoma dyrektorke i załatwi przedszkole na dwa lata.
I tak też było ich córka chodziła przez dwa lata z moją werka.
Byłam zła ale co zrobić.
Cieszyłem się bardzo że moja werka sie dostała resztę olalam.
Teraz się wyprowadzili i zrezygnowała bo tatuś gdzie indziej ma kontrakt.
Ja autobusy mam darmowe także to nie problem tyle że szkoda czasu ale raczej stawiam na auto.
Jak robotę znajdę to będzie super bo jednak się i tak szykuje więc co mi tam jakoś to będzie.
Przyszła nam układanka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6554f876f423.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 16:30
Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
-
O Matulu !!! 2300?! To jak dla mnie mogą się modlić co godzinę nawet i i tak bym tam posłała hehe
Kurczę cena powala !!
Hmm No to skoro mówicie ze 25 to norma w grupie to w takim razie nie odrzucam jednego jeszcze koło domuehhe
-
Żabka
Super układanka !! Mamy podobna ze zwierzątkami i jak się włoży zwierzątko w dobra formę to wydaje dziwkę odpowiedni
A teraz chce jej kupić takie ale z magnesami na lodówkę - bo lubi się bawić tymi co mamy ale one są dość mocne ciężko jej oderwać od lodówki i się denerwuje
Mi tam katolickie nie przeszkadza, ważne aby była dobra opieka i nie duże grupy i dobre jedzenie i sduzo zajec itd itd a jak przy tym maja się modlić - dla mnie to nie problemwole to niż zeby dali im tv na 3h i heja oglądajcie lub grajcie na tabletach - chociaż to raczej nie ma nigdzie miejsca - mną nadzieje
Dążę do tego ze najważniejsze dla mnie aby opieka była dobra a ze przy tym maja kodlitwy - to dla mnie nie byłaby przeszkoda09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyDariah ona nie jadek?
Ładnie wcina.
Wiesz rzadko się zdarza żeby w dzień grupa była pełna.
Wiecznie ktoś chory, coś wypadnie także niech nie przeraża cie te 25os.
Najważniejsze kochana żeby dziecko było zadowolone, chciało chodzić czy jeść oraz panie były mile tak reszta się ułoży.
Wiadomo że na początku dziecko płacze a za nim następne czyt jedno od drugiego się zaraza płaczem ale to normalne i trzeba przeczekać może jest opcja zamiany na miejsca z kimś w najgorszym przypadku ale to potem można się martwić. -
nick nieaktualny