WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak Szymek pójdzie do rzedszkila od 3 lat czyli rekrutacja ta za rok dopiero mnie obowiązuje ?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rekrutacja za rok dla 2016-roku

Może i dobrze ze malutkie miasto :) dwa przedszkola, ceny nawet nie znam, nie ma znaczenia nawet

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 17:28

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego nie zostawimy Igusia w obecnej placowce bo z 2 nie damy day tyle płacić.
    U nas rekrutacja i zlobkowa i przedszkolna wyglada tak samo rejestruje sie w systemie zlobkowym warszawskim. Wybiera sie 3 placówki i czeka sie na miejsce.
    Z przedszkolem jest obowiazek ale moze byc i tak ze dostaniemy miejsce 20 kilometrow od domu na drugim koncu miasta i wtedy wiadomo ze zrezygnujemy. Niestety przerabane jest bo obije pracujemy jestesmy malzenstwem przez co mamy najmniejsza ilosc punktów i obecnie na liscie zlobkowym jestesmy setni!
    Mamy tylko 3 żłobki w okolicy a dzieci jest chetnych za dużo nie ma szans bez znajomości sie dostać co zrobić. Ja serio Igusia do zlobka zapisalam jak dostal pesel czyli miał 2 tygodnie i co nadal serni na liście. Jak sprawdzalam fajne prywatne żłobki z dofinamsowaniem to nie mieli miejsc od marca!
    Więc nie mielismy zbytnio wyboru.
    Na 2 dziecko dostaje sie ciut wiecej punktów więc ludze się że uda nam sie panstwowo chociaż do przedszkola dostać tam gdzie mamy najbliżej i gdzie chcemy posłać Igusia.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin ale jeśli zapiszecie igusia do państwowego przedszkola to oni muszą mu miejsce zapewnić bo jest taki obowiązek a przedszkole wybierasz ty jedynie jak się nie dostanie do tego co ty chcesz to muszą w okręgu miejsca zamieszkania ci znaleźć miejsce.

Wiesz w ciągu dwóch lat może się dużo zmienić więc trzeba zapisać i być dobrej myśli.

Skali tak za rok będzie trzeba składać papiery o miejsce w przedszkolu państwowym.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Poznaniu rak jak w Warszawie - system elektroniczny gdzie się loguje, wybieram 3 żłobki / przedszkola i czekam....

Skali,
    Tak jak mówi Żabka, jeśli Szymon na iść do przedszkola od września 2019 to rekrutacja jest w marcu 2019.
    I analogicZnie - dla tych co chcą podjąć dzieci od tego września to rekrutacja jest teraz.

Ja zdecydowałam się na trzy przedszkola i ram będziemy kładąc ;) zobaczymy ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dariah
    tak
    ale juz pisałam, że dyr naszego przedszkola mówiła ze juz maja wniuoski dla roczników 2016, wiec powiedziałam jej, ze dla mnie najlepiej bedzie zjawić się osobiście

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ok KAmcia ;)
    Ja tez zaraz bede składac wniosk bo może się o okaże ze pójdzie już w marcu/kwietniu so przedszkola to wtedy muszę zloYc w tej rekrutacji papiery bo to ten rok szkolny..

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy niekomfortowo, bo dzieci z sierpnia/wrzesnia...
    kilka razy pytalam czy aby na pewno chodzi o 2016

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nk a właśnie kinsie wydaje ze właśnie fannie ze z września ;) w sensie nie ma dylematu czy puścić wcześniej (np mój chesniak z marca poszedł do przedszkola we wrześniu bo bratowa powiedziała ze on nie zostanie z mlodyszymi w żłobku bo będzie cię cofał!)
    A tak to nasze wiadomo kiedy maja iść i ze we września i akurat maj wtedy pełna lata ;)
    Tak sobie tłumacze hehe

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to u was jest.
    U nas jest rekrutacja dzieci urodzonych danego roku one będą tworzyć grupę pierwszy, druga i trzecia, czwarta jest przeważnie mieszana młodsze i z ręcznikiem starszym.
    I u nas nie ma bo z tego MC czy z tego.
    Rok to rok i tak ma być.

Ja jestem w szoku że u kamci mają już wnioski przecież różnie bywa po co już planować na tyle czasu do przodu?
    U nas na bieżąco na dany rocznik dziecka.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabko
    ale w przypadku startu z przedszkolem miesiąc ma znaczenie, bo teoretycznie przedszkole od 3rż a wczesniej tez, ale dzieci musza byc i tak odpieluchowane, więc te z poczatku roku? róznie bywa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak kamciu ja rozumiem tyle że każde przedszkole widać ma inne zasady.
    Tak dobrze ze napisałaś warunek konieczny przyjęcia do przedszkola to dziecko ma być odpieluchowane.
    U nas mogą przyjąć 2,5 latka ale jak zostały wolne miejsca.
    A to jest nie realne bo brakuje miejsc.
    Dlatego u nas powiekszyli przedszkole.

Trzeba się pytać u siebie i tyle to będą najpewniejsze info.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,5 latka przyjmują, ale właśnie to odpieluchowanie ważne więc tu jest pewna poprzeczka
    a dyr fajna z gadki przez tel :) i poruszyłysmy ten temat odpieluchowania u nas ;) i sama dodała-wakacje, lato to idealny moment dla naszych wrzesniowych dzieciaczków ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też 2.5 latka jak jest miejsce ale to nie realne.
    Zabka mam znajoma w tym roku posylala dziecko do przedszkola to przedszkole obowiazkowe dostala uwaga 14 kilometrow od domu! Tłumaczyli sie brakiem miejsc w innych placówkach i co zrobisz pisala odwolania a w miedzyczasie musiala poslac do prywatnego co miala zrobic z dzieckiem jak ona do pracy musiała. Generalnie skonczylo sie ze tam w tym prywatnym zostali bo blisko domu i cenowo placa jakoś 650 a to nowa placówka i spodobało im sie miejsce.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia tak wakacje najlepsze bo Marty w dół i sika.
    Pretekst: choć damy piciu trawce czy mrowce :-)
    Co chwila można pytać dziecko.
    Ale szczerze sąsiadki córka miała gdzieś trawki etc była nie gotowa i tyle w żłobki meczli ja i rodziców a gdzie tam.
    Przyszło lato wakacje a od września miała iść do przedszkola z dnia na dzień usiadła na WC nikt jej nie prosił nie męczył itd.
    Była gotowa.

Ajrin dlatego mówię trzeba patrzyć na siebie jak to będzie na co dzień co lepsze dla was dla dziecka no i finanse.
    Straszne 14km dalej.....

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dowiedzcie się dobrze, bo u nas w mieście bodajże tylko w jednym przedszkolu publicznym jest warunek odpieluchowania.
    Teraz już tak nie patrzą na to, dlatego przyjmują już dzieciaczki od 2,5roku.
    Spytajcie się o zasady, bo oczywiście co przedszkole to zasady inne.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlansie u nas tez nie we wszystkich dziecko musi byc odpoieluchowane.
    są takie przedszkola co przyjmują z Pielucha i one odpieluchowja.
    Tak wiec tak jak mówi Natka, trzeba się dowiedzieć ;)

Ale u nas w większości jest tak jak mówi Żabka, nabór jest dzieci z danego rocznika i tyle.
    O tyle to jest logiczne i ułatwia sprawę ze potem na takiej samej zasadzie dzieci ida do szkoły, konkretnymi rocznikami a nie miesiącami.
    Wiec dziecko idzie od pierwszej do ostatniej grupy z ta sama grupa a potem 1 klasa.
    Wicie o co mi chodzi? ;) bo coś nieskładnie pisze heheh

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah ja wiem.
    Tyle że u mnie szkoła na moim osiedlu robiąc rekrutację właśnie dzieci układa do klas wg MC urodzenia.
    Bo niby dzieciom z późniejszych mcy urodzenia łatwiej z rówieśnikami z podobnego mca a nie ze np stycznia.
    Niby mają rację ale ja tego nie popieram.
    I tylko u nas na osiedlu tak jest na dodatek mają większy wymóg i nacisk co do nauki.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prawdę??? O ja ciekawe ;) to się pierwszy raz z takim rozwiązaniem spotykam !! A to heca ;)
    Czyli moja teoria upadła heheh

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę.
    Sama zrobiłam oczy jak to usłyszałam.
    Ale co zrobić.
    Nie podoba się to możesz przepisać gdzie indziej.

‹‹ 4002 4003 4004 4005 4006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ