WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie pomyślałam
    któraś z was pisała o deichmannie
    mam urodzinowy kupon na 20zł do sklepu stacjonarnego lub online
    jak któraś potrzebuje, to chetnie oddam, ważny do końca kwietnia

ale mi ulżyło, bank sie odezwał (a dokładnie nasza opiekunka hipoteczna)
    bałam się że masakrycznie podniosa marzę raty (dziś w nocy pobraną) za kare...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kamcia za karę?
    Spozniliscie się z rata i z tad ta kara?
    Nie podniosą marż raty idą bez zmian stopa też się nie zmieniła i nie zmieni więc nie rozumie z kad ta kara.
    Ci do przedszkola to pilnuj rekrutacji bo za dwa lata będziemy pisać nasze dzieci jako rocznikowe do przedszkola.
    U mnie przyjmują wg roku urodzenia.

Ajrin no nieźle nudziło się kostkowi?
    Ładnie 3tys?
    Ja tyle nie zarabiam.
    Dokładnie wy za rok a ja teraz myślę za dwa lata będzie Robert miał przedszkole więc będzie chodził tam gdzie córka więc blisko.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że zadzwoniłam
    nie ma info o klubiku, bo rekrutacja po rekrutacji do przedszkola, czyli zazwyczaj od 1 kwietnia do konca kwietnia
    poza tym juz dla roczników 2016 maja wnioski do przedszkola na przyszły rok, powiedziała nawet, że finansowo najlepsza opcja
    ale kwestia gwarancji miejsca jest pewna
    z miejscem do klubiku różnie bywa, ale nie kazała tracić nadziei

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Jak kamcia za karę?
    Spozniliscie się z rata i z tad ta kara?
    Nie podniosą marż raty idą bez zmian stopa też się nie zmieniła i nie zmieni więc nie rozumie z kad ta kara.
    Ci do przedszkola to pilnuj rekrutacji bo za dwa lata będziemy pisać nasze dzieci jako rocznikowe do przedszkola.
    U mnie przyjmują wg roku urodzenia.

Ajrin no nieźle nudziło się kostkowi?
    Ładnie 3tys?
    Ja tyle nie zarabiam.
    Dokładnie wy za rok a ja teraz myślę za dwa lata będzie Robert miał przedszkole więc będzie chodził tam gdzie córka więc blisko.

ratę sami pobierają z konta w nocy 8/9 każdego miesiąca
    co roku musimy przedstawic ubezpieczenie mieszkania, wraz z cesja dla banku
    i ostatnio zrobiłam to bardzo szybko :) wręcz dużo przed czasem (a tak po czasie), ale zmieniliśmy firme...i teraz po 3 miesiacach przyszło pismo ze nie przedstawiłam wymaganych dokumentów
    zadzwonilam na infolinie, wstepne info było jakieś mylące, sprzeczne, ale kobieta nie odpuszczała, pytała i wstepnie wyszło ze musimy z mężem w banku cos podpisac w związku ze zmiana firmy ubezp.
    a z placówka nie ma jak sie skontaktować (a specjalnie wzięłam ostatnio wizytówkę), odpisała mi na maila, dokumenty na poniedziałek przygotuje (a ja mam usg w poniedziałek w GW)
    kiedys marża kredytu była podniesiona na czas załatwiania pewnych formalności (coś z ksiega wieczysta)

dodam, że wszedzie info że bank sie kontaktował ;) ale ja nie odbieram telefonów które w necie widnieja jako tel z banku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 10:30

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha już wiem o co chodzi z tym bankiem.
    No trzeba pokazać dlatego ja nie zmieniam firmy z ubezpieczenia bo różnica jest 30-50 zł więc nie będę latać i uzerac się z pracownikami albo słać gdzieś w Polskę papierów.
    My mamy ubezpieczenie raz na trzy lata pobierają ratę.
    Wkurwia mnie tylko ubezpieczenie od wkładu własnego jest to kwota 800zł i też pobierają ja raz na trzy lata ale bez tego nie dali by kredytu bo ja wtedy nie pracowałam zadynych dochodów nie miałam więc fart że dali mężowi kredyt.

Co do przedszkola wow też bym chciała już wniosek hihi
    U nas co roku przyjmują na konkretny rocznik.
    I drogą serwisu internetowego.
    U nas jest obowiązek przyjęcia 3 latka do przedszkola więc mam nadzieję że Robert nie będzie miał jakiś cyrkow tym bardziej że przedszkole w tym roku powiekszali tzn z piwnicy robili dodatkowe sale i windę żeby jedzenie wozić więc przybyło miejsc:-)
    Dokładnie nie trać nadziei.
    Zawsze to więcej luzu z jednym dzieckiem a drugie się rozwija.
    Ja się cieszę że werka chodzi do przedszkola jak jest ciepło to idziemy szybko małe zakupy zrobić nie zawsze oczywiście i potem plac zabaw.
    Teraz Robert starszy to zje cokolwiek latem miałam z nim problem bo jednak co chwile coś jadł i trzeba było grzać.
    A rano no wiadomo trzeba się zebrać i lecieć ale trzeba wpaść w rytm i jest ok.
    Dlatego ja włosów nie scinam na boba bo wstaje karmie Roberta i wychodzimy i zaraz wracamy do domu wtedy myje włosy lub wieczorem.
    A jednak z fryzura to problem Robert boi się suszarki czasami a nawet jakbym niechcący go obudziła to wiadomo dupa z robieniem fryzury bo z wrzeszczacym dzieckiem przywoazanym do nogi nie umialabym nie miałabym sumienia się czesac

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my nie mamy innych ubezpieczeń-zadnych! taki "fajny" kredyt
    wkładu własnego było zero ;) ale mieszkanie musimy miec ubiezpieczone-gdzie, co od nas zalezy, bank jedynie podaje minimalna wycene mieszkania
    i bez względu na firmę ubezpieczeniową, sama ide do agenta to załatwiać i potem wioze do banku , oni kserują

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie pisalam ze robimy probe podawania bialka Igusiowi. Dostaje juz masło do kanapki od 3 dni od M dostawał kilka łyżek serka homogenizowanego waniliowego. No i jak wczoraj wieczorem zobaczyl serek to skakal z radości stwierdzilismy niech je dalismy lyzeczke dostal caly serek. Siedzial i zajadal sie zjadl cały i plakal ze koniec pozniej.z bluzy zlizywal resztki serka co mu skapnelo ;)
    Zobaczymy czy po takiej ilości nic nie bedzie oby nie bo to ułatwi robieni objadow i wychodzenie z Igim serek latwo podać.

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    zatem trzymam kciuki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin biedny igus w sensie ze się serek skończył.
    Super ze smakowało i oczywiscie kciuki trzymamy żeby nic nie było.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że piszecie o tych żłobkach bo muszę Pole zapisać Szymek jest zapisany niby od września ślę też do dwu latkow więc wątpię że go wezmą ale ja wrazue czego nie mam problemów z opieką

My też mamy tylko ubezpieczenia domu muszecpamuetac w maju pewnie jeszcze w tym roku przedluzyny to co jest ale może za rok coś poszukamy bo teraz głowy nie mam

Dariah lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie szukam przedszkola dla Zosi...
    Znalazłam 4-5 w okolicy nowego domu ;)
    Narazie dwa mi się podobają ;) ale zobaczymy

Pamietam ze do żłobka zapisywałam Zosię jak miała 3 miesiąc slub 3. Bardzo szybko w każdym razie. Ale mi zależało na tym konkretnym ;)

Kamcia,
    Myśle tak samo jak Zabka. Na początku może będzie trudno się zorganizować ale szybko wejdziesz w rytm i ogarniesz dwójkę ;
    Zawsze nie musisz gonić na łeb na szyje i ewentualnie śniadanko może zjeść w domu a potem zaprowadzisz go na spokojnie do żłobka / klubiku. A jednak jesteś te kilka godzin sama z Patryczkiem, Piotrek się uczy nowych rzeczy j jest w grupowe a Ty możesz się całkowicie poświecić Małemu ;)

Ajrin,
    Trzymam kciuki aby Igusiowi nic nie wyszło !! ;)
    My odstawiliśmy mleko ale produkty mleczne np jogurt. I jest poprawa ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dwa przedszkola, to główne i tzw wojskowe
    ale klubik jeden, w tamtym roku przyjęli 22 dzieci + 3 z wczesniejszego roku
    zatem szłu z miejscami nie ma i watpię w przyjecie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Trzymamy kciuki!

Kamcia
    Dobrze, że udało ci się wyjaśnić wszystko z bankiem i na spokojnie teraz możesz działać.

Zabko
    Dobrze, że piszesz o tych przedszkolach, bo trzeba się orientować co i jak.
    Muszę porozmawiać z tym przedszkolem naprzeciwko mnie i też z właścicielką tego prywatnego klubiku bo może koszty są podobne. Jeśli tak by było to jednak puszczałabym Amelkę do klubiku. Może i muszę pieszo iść 15min a nie 2min ale... no pisałam wcześniej, że Panie super i dzieci już zna. No i klub malucha czynny od 6:00 do 18:00 co przemawia na jego korzyść. To przedszkole publiczne czynne do 15:00 chyba.
    Muszę się zorientować. Zaczepię może jakąś mamę wracającą z tego przedszkola na przeciwko i zapytam :) (ok. 14:30 pod domem mam taki rajban- bo wszystkie dzieci są odbierane) wtedy będę miała realne info o tym jak tam jest itd a potem popytam się w samym przedszkolu :) o! tak zrobię :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm No tak to nie dużo :/
    Bo fo przedszkola od września jeszcze za mału bo dopiero 2 latka będzie mieć.
    A żłobka nie ma żadnego ?

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png

Wysłany: 9 marca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na stronie, gdzie składa się wnioski o przyjęcie do przedszkola i wyszło mi, że za taki miesiąc jak marzec w publicznym przedszkolu musiałabym zapłacić 245zl (zaprowadzając córkę o 7:00 a odbierając o 15) z wyżywieniem a w tym naszym prywatnym z wyżywieniem jest w tym roku 250zl (no i czynne od 6:00 do 18:00). Także różnica niewielka.

5v79kzu.png

• Dariah Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka
    Różnica żadna ;) musisz jeszcze zerknąć co proponuje jedno i drugie przedszkole (jakie zajęcia dodatkowe), jak duże grupy są, jakie opinie itd ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od 1,5h siedzę na kanapie bo Zosia na mnie zasnęła...
    Już mi plecy odpadają....
    Na szczęście mam telefon bo bym z nudów padła ;)
    Ale już się głodna robię....

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam leeeeeeeeeeeeeeeeeenia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OH Kamcia ja tez oj tez ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png

Wysłany: 9 marca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah
    To obok mnie nie ma ogrodu, chodzą do parku. To, do którego chodzi teraz Amelka ma ogród, też chodzą do parku.
    Zajęcia dodatkowe mają te same.
    Więc nadal na plus to prywatne.

Ach i ciocia D pracuje w publicznym przedszkolu i ostatnio coś mówiła, że nasz cudowny rząd lub samorząd (teraz pewna nie jestem) w przypadku przedszkoli publicznych ma nie być już odpisywania kasy za godziny nieobecne. Ja do końca też się nie wsłuchiwałam ale mogę się zapytać dokladnie o co chodzi jak będziemy u cioci w najbliższym czasie.

5v79kzu.png

‹‹ 4000 4001 4002 4003 4004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ