WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
tak sobie pomyślałam
któraś z was pisała o deichmannie
mam urodzinowy kupon na 20zł do sklepu stacjonarnego lub online
jak któraś potrzebuje, to chetnie oddam, ważny do końca kwietnia
ale mi ulżyło, bank sie odezwał (a dokładnie nasza opiekunka hipoteczna)
bałam się że masakrycznie podniosa marzę raty (dziś w nocy pobraną) za kare... -
nick nieaktualnyJak kamcia za karę?
Spozniliscie się z rata i z tad ta kara?
Nie podniosą marż raty idą bez zmian stopa też się nie zmieniła i nie zmieni więc nie rozumie z kad ta kara.
Ci do przedszkola to pilnuj rekrutacji bo za dwa lata będziemy pisać nasze dzieci jako rocznikowe do przedszkola.
U mnie przyjmują wg roku urodzenia.
Ajrin no nieźle nudziło się kostkowi?
Ładnie 3tys?
Ja tyle nie zarabiam.
Dokładnie wy za rok a ja teraz myślę za dwa lata będzie Robert miał przedszkole więc będzie chodził tam gdzie córka więc blisko. -
dobrze, że zadzwoniłam
nie ma info o klubiku, bo rekrutacja po rekrutacji do przedszkola, czyli zazwyczaj od 1 kwietnia do konca kwietnia
poza tym juz dla roczników 2016 maja wnioski do przedszkola na przyszły rok, powiedziała nawet, że finansowo najlepsza opcja
ale kwestia gwarancji miejsca jest pewna
z miejscem do klubiku różnie bywa, ale nie kazała tracić nadziei -
żabka04 wrote:Jak kamcia za karę?
Spozniliscie się z rata i z tad ta kara?
Nie podniosą marż raty idą bez zmian stopa też się nie zmieniła i nie zmieni więc nie rozumie z kad ta kara.
Ci do przedszkola to pilnuj rekrutacji bo za dwa lata będziemy pisać nasze dzieci jako rocznikowe do przedszkola.
U mnie przyjmują wg roku urodzenia.
Ajrin no nieźle nudziło się kostkowi?
Ładnie 3tys?
Ja tyle nie zarabiam.
Dokładnie wy za rok a ja teraz myślę za dwa lata będzie Robert miał przedszkole więc będzie chodził tam gdzie córka więc blisko.
ratę sami pobierają z konta w nocy 8/9 każdego miesiąca
co roku musimy przedstawic ubezpieczenie mieszkania, wraz z cesja dla banku
i ostatnio zrobiłam to bardzo szybkowręcz dużo przed czasem (a tak po czasie), ale zmieniliśmy firme...i teraz po 3 miesiacach przyszło pismo ze nie przedstawiłam wymaganych dokumentów
zadzwonilam na infolinie, wstepne info było jakieś mylące, sprzeczne, ale kobieta nie odpuszczała, pytała i wstepnie wyszło ze musimy z mężem w banku cos podpisac w związku ze zmiana firmy ubezp.
a z placówka nie ma jak sie skontaktować (a specjalnie wzięłam ostatnio wizytówkę), odpisała mi na maila, dokumenty na poniedziałek przygotuje (a ja mam usg w poniedziałek w GW)
kiedys marża kredytu była podniesiona na czas załatwiania pewnych formalności (coś z ksiega wieczysta)
dodam, że wszedzie info że bank sie kontaktowałale ja nie odbieram telefonów które w necie widnieja jako tel z banku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 10:30
-
nick nieaktualnyAha już wiem o co chodzi z tym bankiem.
No trzeba pokazać dlatego ja nie zmieniam firmy z ubezpieczenia bo różnica jest 30-50 zł więc nie będę latać i uzerac się z pracownikami albo słać gdzieś w Polskę papierów.
My mamy ubezpieczenie raz na trzy lata pobierają ratę.
Wkurwia mnie tylko ubezpieczenie od wkładu własnego jest to kwota 800zł i też pobierają ja raz na trzy lata ale bez tego nie dali by kredytu bo ja wtedy nie pracowałam zadynych dochodów nie miałam więc fart że dali mężowi kredyt.
Co do przedszkola wow też bym chciała już wniosek hihi
U nas co roku przyjmują na konkretny rocznik.
I drogą serwisu internetowego.
U nas jest obowiązek przyjęcia 3 latka do przedszkola więc mam nadzieję że Robert nie będzie miał jakiś cyrkow tym bardziej że przedszkole w tym roku powiekszali tzn z piwnicy robili dodatkowe sale i windę żeby jedzenie wozić więc przybyło miejsc:-)
Dokładnie nie trać nadziei.
Zawsze to więcej luzu z jednym dzieckiem a drugie się rozwija.
Ja się cieszę że werka chodzi do przedszkola jak jest ciepło to idziemy szybko małe zakupy zrobić nie zawsze oczywiście i potem plac zabaw.
Teraz Robert starszy to zje cokolwiek latem miałam z nim problem bo jednak co chwile coś jadł i trzeba było grzać.
A rano no wiadomo trzeba się zebrać i lecieć ale trzeba wpaść w rytm i jest ok.
Dlatego ja włosów nie scinam na boba bo wstaje karmie Roberta i wychodzimy i zaraz wracamy do domu wtedy myje włosy lub wieczorem.
A jednak z fryzura to problem Robert boi się suszarki czasami a nawet jakbym niechcący go obudziła to wiadomo dupa z robieniem fryzury bo z wrzeszczacym dzieckiem przywoazanym do nogi nie umialabym nie miałabym sumienia się czesac -
my nie mamy innych ubezpieczeń-zadnych! taki "fajny" kredyt
wkładu własnego było zeroale mieszkanie musimy miec ubiezpieczone-gdzie, co od nas zalezy, bank jedynie podaje minimalna wycene mieszkania
i bez względu na firmę ubezpieczeniową, sama ide do agenta to załatwiać i potem wioze do banku , oni kserują -
Ja chyba nie pisalam ze robimy probe podawania bialka Igusiowi. Dostaje juz masło do kanapki od 3 dni od M dostawał kilka łyżek serka homogenizowanego waniliowego. No i jak wczoraj wieczorem zobaczyl serek to skakal z radości stwierdzilismy niech je dalismy lyzeczke dostal caly serek. Siedzial i zajadal sie zjadl cały i plakal ze koniec pozniej.z bluzy zlizywal resztki serka co mu skapnelo
Zobaczymy czy po takiej ilości nic nie bedzie oby nie bo to ułatwi robieni objadow i wychodzenie z Igim serek latwo podać.Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dobrze że piszecie o tych żłobkach bo muszę Pole zapisać Szymek jest zapisany niby od września ślę też do dwu latkow więc wątpię że go wezmą ale ja wrazue czego nie mam problemów z opieką
My też mamy tylko ubezpieczenia domu muszecpamuetac w maju pewnie jeszcze w tym roku przedluzyny to co jest ale może za rok coś poszukamy bo teraz głowy nie mamDariah lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie szukam przedszkola dla Zosi...
Znalazłam 4-5 w okolicy nowego domu
Narazie dwa mi się podobająale zobaczymy
Pamietam ze do żłobka zapisywałam Zosię jak miała 3 miesiąc slub 3. Bardzo szybko w każdym razie. Ale mi zależało na tym konkretnym
Kamcia,
Myśle tak samo jak Zabka. Na początku może będzie trudno się zorganizować ale szybko wejdziesz w rytm i ogarniesz dwójkę ;
Zawsze nie musisz gonić na łeb na szyje i ewentualnie śniadanko może zjeść w domu a potem zaprowadzisz go na spokojnie do żłobka / klubiku. A jednak jesteś te kilka godzin sama z Patryczkiem, Piotrek się uczy nowych rzeczy j jest w grupowe a Ty możesz się całkowicie poświecić Małemu
Ajrin,
Trzymam kciuki aby Igusiowi nic nie wyszło !!
My odstawiliśmy mleko ale produkty mleczne np jogurt. I jest poprawa
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ajrin
Trzymamy kciuki!
Kamcia
Dobrze, że udało ci się wyjaśnić wszystko z bankiem i na spokojnie teraz możesz działać.
Zabko
Dobrze, że piszesz o tych przedszkolach, bo trzeba się orientować co i jak.
Muszę porozmawiać z tym przedszkolem naprzeciwko mnie i też z właścicielką tego prywatnego klubiku bo może koszty są podobne. Jeśli tak by było to jednak puszczałabym Amelkę do klubiku. Może i muszę pieszo iść 15min a nie 2min ale... no pisałam wcześniej, że Panie super i dzieci już zna. No i klub malucha czynny od 6:00 do 18:00 co przemawia na jego korzyść. To przedszkole publiczne czynne do 15:00 chyba.
Muszę się zorientować. Zaczepię może jakąś mamę wracającą z tego przedszkola na przeciwko i zapytam(ok. 14:30 pod domem mam taki rajban- bo wszystkie dzieci są odbierane) wtedy będę miała realne info o tym jak tam jest itd a potem popytam się w samym przedszkolu
o! tak zrobię
-
Byłam na stronie, gdzie składa się wnioski o przyjęcie do przedszkola i wyszło mi, że za taki miesiąc jak marzec w publicznym przedszkolu musiałabym zapłacić 245zl (zaprowadzając córkę o 7:00 a odbierając o 15) z wyżywieniem a w tym naszym prywatnym z wyżywieniem jest w tym roku 250zl (no i czynne od 6:00 do 18:00). Także różnica niewielka.
-
Natka
Różnica żadnamusisz jeszcze zerknąć co proponuje jedno i drugie przedszkole (jakie zajęcia dodatkowe), jak duże grupy są, jakie opinie itd
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
A ja od 1,5h siedzę na kanapie bo Zosia na mnie zasnęła...
Już mi plecy odpadają....
Na szczęście mam telefon bo bym z nudów padła
Ale już się głodna robię....09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah
To obok mnie nie ma ogrodu, chodzą do parku. To, do którego chodzi teraz Amelka ma ogród, też chodzą do parku.
Zajęcia dodatkowe mają te same.
Więc nadal na plus to prywatne.
Ach i ciocia D pracuje w publicznym przedszkolu i ostatnio coś mówiła, że nasz cudowny rząd lub samorząd (teraz pewna nie jestem) w przypadku przedszkoli publicznych ma nie być już odpisywania kasy za godziny nieobecne. Ja do końca też się nie wsłuchiwałam ale mogę się zapytać dokladnie o co chodzi jak będziemy u cioci w najbliższym czasie.