WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka współczuję dnia nie lubię oby ostatni taki dzień. Dawaj czekoladę na poprawę przed okresem.
Kupiłam dziś nocnik drugi Igusiowi bo zaczyna komunikować że chce siku.
Dziś w żłobku zrobił 3 razy siku a w domu 2 razy. Teraz mam nocnik na górze i dole bo nie będę biegać po piętrach nosić.
No i tak myślę próbować odpieluchowywac w ten weekend? Ładnie mu idzie nie chce przegapić skoro sam chce. -
Ajrin
To wiesz jak ekscytowalam sie Kostkiem i Polateraz tylko stres
Super dzień
Mieliście
U nasod rana zero slonca, mini spacer byl połączony z zakupami. Ja dolaczylam po ostatnich(doslownie)kotepetycjach
Ale dziwnie prowadzi sie szary wozek
Kuzyn bedziew niedzielę wieczorem
Szwagierka doslownie na noc (a niech spierd...taka cioteczka) -
Kurde Kamcia ja jakoś tak dopiero teraz mam przedtem moja ciąża tak szybko leciała że mój umysł nie ogarniał tematu. Teraz już mam w chłopa w domu i dopiero po narodzinach widzę jakie to podobne ale inne maleństwo. Więc ciekawi mnie jak u Ciebie 2 chłopak. Pola wiedziałam że będzie śliczna panienka ina niż Szymek jak widać z jedzeniem się nie mylilam idzie wagowo na rekordy.
A jeszcze nie pisałam była położna z kikutem wszystko ok mówi że max 2 dni daje i odpadnie bo ładnie wygląda nic złego się nie dzieje. Do tego u mnie blizna ok Kostek ma 5340 i zachwala że super wygląda ładna skóra pupcia i wszystko widac że sobie radzimy.kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), Pysiaczek89, żabka04, marta258 lubią tę wiadomość
-
Miałam najgorsza noc w życiu.
Igi obudził się z płaczem o 23:30 ale takim że 30min zajęło uspokajanie, zasnął ale po chwili znowu płacz. Usypialam go ale co chwila płacz więc dałam przeciwbólowe bo z czego takie placzliwe marudzenie. A ten jak się rozbudzil do brykania to do 4 nad ranem trwała cała akcja. Usypialam już się cieszyłam, że przysypia to Kostek płakał idę do Kostka karmić i słyszę że Igi biega po pokoju i się bawi po ciemku po chwili słyszę bam i ryk biegnę a ten się przewrócił nabil guza. Kostek usnal ide usypiac Igusia a ten gada gada gada po chyba godzinie zasypia ja wychodzę wola mnie to znowu usypia taka zabawa nie wychodz. Kostek płacze Igi zasypia wychodzę. Kostek je zasnął ja już przysypiam a tu słyszę bieganie Igi po pokoju pierdziele nie wstaje ale znowu bam i ryk kolejny guz tym razem na czole i histeria. Obudził się mój tata próbował on Igusia uśpić ale dupa mama i mama wolał więc tata poszedł pilnować Kostka aby mu smoczka dać jak będzie się kręcił. A ja położyłam się z Igim właściwie to go trzymała w łóżku bo inaczej by brykal musiałam opowiadać bajkę inaczej wstawal. No i tak do 3:40 gdzie padł na tyle że mu nie robiło że wychodzę. Tata zasnął w łóżku z Kostkiem obudziłam poszedł spać ja też. Ale za chwilę Kostek jeść przysnelam i znowu po 6 Kostek jeść i kwili dalej zasikany cały bo nie było komu zmienić pampersa więc od 6 nie śpimy. Nie wiem może godzinę przespalam jakąś masakra.
Igi śpi dalej i niech śpi pytanie czy i o której go budzić rozjazd drzemkowy będzie na maksa dziś. Tzn drzemki na bank nie będzie. A ja się zastrzele chyba dziś. Niech rodzice moi odespia to może w dzień pójdą z Igim na plac zabaw a ja z Kostkiem odespie chociaż 30 min.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 07:59
-
ajrin
z jednej strony nie zazdroszczę
z drugiej czytałam to z usmieszkiem...bo z jednej strony super śpiacy w nocy Piotruś tez moze akcje robicmaluszek tez róznie...(ja nawet nie wiem co znaczy noworodek nie spiacy w nocy), ale jedno mnie cieszy-szczebelki w łózeczku
a zauważ, ze takie noce najczęsciej kiedy jest się samej (ufff ze twój tata był)
zatem kciuki aby to był pierwszy i ostatni raz ... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie nocka też nie ciekawa.
Nie mogłam usunąć do tego sąsiad balowal do 3.
Co jakiś czas się wybudzalam przeszkadzał mi choć byli cicho ale to śmiech, to srukot bo coś upuscil ciężkiego to cos przesuwal.
Ja pitole!
Robert wstał o 6 i to z płaczem więc wtuleni oglądaliśmy bajki.
Ajrin dobrze ze są dziadki i masz pomoc.
Ja jakbym była sama pewnie ekipę bym zapakowala do jednego dużego łóżka i liczylabym że zasna wszyscy.
Tak masz rację korzystaj i odespij z kostkiem.
Olej wszystko może poproś o ugotowaniu obiadu albo coś zamów.
Świetnie tam masz na tym hamaku?
Chłopaki superasne!
Kamcia no ciekawe jak to u ciebie będzie.
Czy Patryk tak ładnie będzie spał.
Oczywiście tego życzę.
Nie ma to jak się wyspać w nocy i wstać pełna energii z dobrym humorem.
Natka super.
Grzeczna córeczka.
A co ty jej zrobiłaś że tak spała?
Na poprawę humoru kup sobie pyszna czekoladę i zjedz ja cała!!!! -
No właśnie Igi sporadycznie robi imprezy nocneon raczej budził się często ale zaraz zasypia a od sporego czasu śpi całe noce ładnie więc nie wiem co to było.
Wiem że oberwie się M bo nie mam ochotę z nim gadać widzenia fb fotki znad jeziora i ryb maja domek z dojście do jeziora i pomostem do tego duża działka i nawet huśtawki.
Witec na chwilę obecną jestem cięta na niego taki to sobie pozyje.
Igi jeszcze śpi Kostek przysnal ja na chwilę też ale niestety teściów ie dzwonili i mnie obudzili.
Jak się wkurze dziś to wyłączne telefon serio. Skacze jadem z nie wyspania
Natka dobrze ze Kosmitka ładnie spała niech tak zostanie -
nick nieaktualnyWierzę że tryskasz agresja.
I wiem z własnego doświadczenia że twojemu m się oberwie.
No jeszcze jakbym zobaczyła zdjęcie o matko.
Tykajaca bomba bym była.
Ale prawda jest taka że chłopy to sobie pozyja serio ale tak myślę za lekko mają w życiu.
Ale nie nakręcaj się porostu to była kiepska noc.
Pewnie jak ty byś balowala a chłopaki by byli z tatą to uwierz mi ale pewnie by spali pięknie!
Tak zawsze jest.
Spróbuj odespac w dzień może wrócisz z lepszym nastawieniem.
-
Piękna pogoda nam się zrobiła! Wstawiłam pranie i polecę je rozwiesić na ogród. Może chwilę zostanę i opale te moje blade nogi
chciałam co prawda wlecieć na 5min na solarium by przygotować sobie całe ciało na słońce ale nawet mi się nie chce. W poniedziałek skocze może po pracy.
Mam dziś jeszcze paznokcie do zrobienia ale to wieczorem.
Jutro na obiad pizza domowa. Mela już się zaciesza
No i dziś dziadek jej uległ, bo zabrał ją na chwilę na spacerma nowy jeździk
białego mercedesa, także tego... Ech. Drogi prezent a ja nie lubię jak jej robią drogie prezenty ale ona swój stary wczoraj całkiem już zdewastowała, więc w sumie się cieszyłam.
W Lidlu od poniedziałku mają być biegówki za 129zl więc się skusimy i dostanie na dzień dziecka. -
Ajrin
Współczuję ciężkiej nocy, brzmi naprawdę hardcorowo. Już się boję jak to będzie u nas z dwójką maluchów.
Super że Igiemu tak ładnie idzie odpieluchowanie, idź za ciosem jak sam daje znać.
Zazdroszczę domu, zawsze dzieci mogą być cały dzień na dworzu, posiłki na tarasie, po prostu super.
U nas tak Antoś miał tylko na działce i właśnie ciągle biegał po dworzu, nawet mu koc z zabawkami rozłożyłam, no i jedzenie na tarasie. Tylko drzemka i spanie nocne w domu.
Natka
Super że nocka udana, grzeczna Amelka.
U nas noc spokojna i przespana. Antoś rano pierwszy raz sam wyszedł z łóżeczka bo mu wyjęliśmy 2 szczebelki i przyszedł do nas do sypialni obudzić rodzicówByłam zaskoczona, myślałam że jeszcze będziemy go sami wyciągać a tu rośnie nam taki duży chłopak.
I chyba też zaczniemy odpieluchowanie, ogólnie planowaliśmy tego lata ale chyba już teraz jest gotowy bo coraz częściej pokazuje i łapie się za pieluchę, próbuje ściągać spodnie a za chwilę jest kupa albo siku więc to chyba znak że rozumie że mu się chce.
Dzisiaj Antoś ma coś kiepski humor, od rana problem z jedzeniem i śniadania całego nie zjadł. Poszliśmy na spacer i zakupy bo piękna pogoda a wczoraj nie był, no ale nie było już czasu na plac zabaw a na pewno chciał iść bo pokazywał rączką więc jak tylko wróciliśmy do domu to wpadł w histerię, nie chciał nic jeść ani pić, w końcu go położyliśmy do łóżeczka i usnął na głodnego. Nie wiem czy to jakiś skok czy co bo wczoraj po południu też histeria i problemy z jedzeniem. Po obiedzie wybieramy się do wesołego miasteczka bo widzieliśmy rano że się rozkładają więc może tam się wyszaleje i będzie ok.
-
nick nieaktualnyMój Robert usnal mi na kolanach o 13:30!
Więc szybko się ubrałam i poszliśmy z córką na zakupy.
Chwilę posiedzę na placu zabaw i lecę do domu bo kobieta już jedzie po ubranka.
Mój Robert przed spaniem zjadł dwa malutkie ba maluskie kawałki kotleta z piersi kurczaka z surówka z marchwi.
Hmmm pojadl chłopak:-) -
A co do nocnika...
Moje dziecko nigdy nie bedzie mówić, samodzielnie jeść i robić do nocnika
Właśnie siedzi bez pampersa
Ba podlodze
Naciska nocniczek żeby gral, zakłada na głowę i się w głos śmiejeNatka-matka wariatka :), Skali89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamcia spokojnie on się zapoznaje z nocnikiem.
A my dobrze wiemy że Peter lubi zaskakiwać wszystkich.
Nawet nie wiesz ze zaskoczy cie sikaniem może nie do nocnika bo on duży gość i sika do WC hahahah
A zdjęcie czadowe.
Spoko gość hihi
A moje dzieci zadowolone.
Matka ugotowala zupki pomidorowej i właśnie jedzą.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a209b9770005.jpg
Chciałam z placu zabaw wstawić zdjęcia ale coś nawala mi telefon może później spróbuję.
Chyba się jednak uda
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2b08bb12d39.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52214a46e5cd.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd302a803c9b.jpg
Chlebek sobie zrobiłam właśnie się piecze nie wierzę w niego bo zrobiłam z mąki której nie lubię jakoś mi nie podchodzi mąka z lidla więc zobaczymy.
Ciuszki sprzedane
Kupiłam w biedrze na próbę pieluchy data ale te zielone extra soft? Czy jakoś tak.
kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), marta258 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny