X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwotja miałam tv za darmo! Raz nawet oglądałam leciał antman a Kostek spał i spał ja sama na sali zrobiłam sobiec wtedy nawet maseczkę na twarz hihi to była 4 doba i czułam się już w miarę tzn widziałam światełko w tunelu że będzie normalnie.

Ja jutro proszę o kciuki idę sama z 2 w godzinie drzemki starszaka na szczepienie! Jeden i drugi będzie szczepimy więc nie wiem jak dam radę!

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia piękne foto:-)
    Piotruś rozrabiaka i dobrze że poszalal.
    Włosy odrosna dziewczyny dobrze mówią.
    Tobie to już hormony chyba dają popalić plus stresik?
    Daj spokój mężowi.
    A włosy Piotrusia tak szybko rosną że wrócisz i zaraz pójdziesz z nim do fryzjera.

Ajrin szalona jesteś.
    W takim razie trzymam kciuki.

Ja pospalam z Robertem godzinkę.
    Usnal szybko bo o 9:50
    Za nie długo po werke zajęcia a my do sklepu na obiad jutro zrobię gołąbki.
    Jutro jadę do babci :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Combo :D

Zabko
    Wszystko na raz :) stres plus hormony ciężarnej to niebezpieczna mieszanka

Zjem wszystko
    Nie jestem wybredna
    Ale obiad-bleeeeeee
    Sama salowa się śmiała co to...ze pierwszy raz widzi
    A jem bo muszę-tylko kawy byly

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a co dali?
    Ci dietetycy szpitalni to nie wiem gdzie się uczyli wogole z kadry oni są serio mnie też zaskakiwali jak leżałam z Robertem.
    Hahahah
    Nawet zrobiłam raban na szpital bo pieczony pomidor wyglądał na splesnialy hahahah

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co to bylo. Zupa zupa. 2brukselki byly a lubie ale drugie danie :D jakby warzywa z tej zupy(tzn inne jakby te gatunki z gara odlowili) i coś-wyglądało jak makaron świderki. Kolor niezidentyfikowany. Porowaty(nawet pełnoziarnisty inaczej wyglada) ale smak...o matulu jakbym mąkę zjadla ale porowata :)

Hihi widzę online wszystkie moje wyniki. Ogolnie super. Jak zwykle kreatynina niska, ale i mocznik. Jak hemoglobina mogła spaść w kilka dni?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Marc, jak był rozrabiaka, tak ciagle jest...
    Kamcia
    Trzymam kciuki za jutro, informuj nas w miarę możliwości i oczywiscie czekamy na zdjęcie Maleństwa. Włosami Piotrusia sie nie przejmuj, chociaz wiem, ze to irytuje. Ja tez powiedziałam, jak ostatnio M szedł z małym do fryza, jak konkretnie Marc ma byc obcięty. Chłop to chłop, sam nie ogarnie :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No M z Igim niebawem też będzie szedł bo niektóre ma strasznie długie włosy że aż dostają i na oczy wchodzą.

Kamcia pamiętam twoje problemy zaparciowe niestety dziś mnie to dopadło. Jeny przez 2 godziny na 3 podejścia próbowałam a teraz czuję jakbym za przeproszeniem wysrala szyszke.

Pysiaczku Igi dalej jest rozrabiali nie ze by to całkiem przeso wczoraj pokazał znowu swoje oblicze ale idzie już z nim trochę negocjować. Ale pomysły dalej ma szalone cieszy mnie ze nie bije już i idzie go nakłonić na dzielenie się zabawka.

Kamcia wiesz o której już jutro?

PS dzwoniłam do mojego taty ma jutro na popołudniu do pracy na 14 podjedzie pod przychodnie i mi pomoże z małymi ufff.
    Wiecie jak by tylko jedno było szczepionkę to luz ale 2 to rąk mi do tulenia po szczepieniu i ubierania zabraknie a wiadomo jak tam lekarz kolejka do szczepienia więc nie chętnie na pomoc matce są. Więc już mniejszy stres ciekawe czy Igusia zaszczepić slawetna mmr boję się jej.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Igi na imprezie był najstarszy no niby 2 miesiące różnicy i 5 i 6 miesięcy ale wszyscy się śmiali że Igi to niezły artysta i widać że ustawia sobie wszystkich. Nawet się smieli że po zdjęciach że żłobka widać zawsze że Igi na pierwszym planie w centrum uwagi musi być. Na szczęście nie bije nie popycha owszem zabiera zabawki ale robi to dość sprytnie albo daje inna albo jak tylko ktoś odejdzie bądź spojrzy w inną stronę zabiera sporadycznie wyszarpuje.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    A u nas jest gorzej. Marcel zaczął nas gryźć, nie mówiąc juz o szczypaniu i biciu. Wymusza, krzyczy i robi mega histerie np kładąc sie na podłogę. Juz nie wiemy, jak mamy reagować, bo próbowaliśmy nie zwracać uwagi, krzyknąć i nic nie zdaje egzaminu. :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cc ruszają u nas rano o 8. Póki co jestem jedyna. Od 10 ma nie być wody w mieście więc muszą się wyrobić.właśnie dostałam zdjęcie Piotrusia po urodzeniu :) ale brzydal :) :) :)

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj
    Charakterny ten Marcelek
    U nas aż tak źle nie bywa
    Choć już widać początki buntu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Ze mnie wtedy wyszła szyszka...czopki mam nawet tu w szpitalu. Może jestem dziwna. Ale lewatywy nie dam sobie zrobić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja bym dała sobie zrobić lewatywe.
    Ja niestety popełniła błąd bo nie dość że świata spalismy u teściów wiadomo obce miejsce 2 nie zrobię. Potem w szpitalu znowu powtórka no i dzień przed CC nawpierdzielalam się jak świnka rezultat po CC miałam tak zawalony jelita po t dniach jak mi przyszło zrobić to masakra.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio bywam codziennie
    Lewatywa zdecydowanie na nie :D
    Taka moja schiza :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek udawal że nie cieszy się na widok matki :D
    Tzn niby nie patrzył, niby nie zwracal uwagi ale kątem oka spoglądal :)
    A z włosami nie ma tragedii ;)

Natka-matka wariatka :), Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś w nowej hustawce w nowej fryzurze

I znów muszę pozalic się na swojego :D
    Pierwszy raz w tej ciąży byłam głodna. Ale moja wina-zapomnialam sniadanie. Potem marny obiad. Mąż miał przynieść mi zachcianki-banana, jabłko i ciuciu...przyszli ale mąż zapomnial z dzialki dla mnie prowiant :) OK jestem jeszcze cierpliwa
    Dzwoni że niesie mi(zjadłam z głodu całą kolację zamiast podzielić ja na dwie/trzy)
    Gadamy, gadamy a on nagle mówi do mnie że doszedł prawie pod dom czyli w przeciwnym kierunku niż szpital

Ps
    Jestem wpisana na jutro na 8:30

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 20:18

żabka04, Pysiaczek89, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, ostatni goście wjechali wiec mam czas wreszcie ;) a jutro do pracy !
    Dziękuje Wam za miłe słowa ;)

Kamcia
    Jej to już jutro będziemy witac Patryczka !! Jak ten czas zleciał !!!! Wow !!
    Powodzenia, i czekamy na zdjęcia !!

Ajrin
    Dobrze ze tata pomoże bo z dwoma na szczepieniach mogłoby być bardzo ciężko :/
    Trzymamy kciuki ;)

Natka
    Ja tam wielka specjalistka nie jestem ale już pare razy lecieliśmy wiec pisze co mi przychodzi do głowy, tylko my jeździmy do rodziny a to jeta wieeeelka różnica
    No wiec tak jeśli chodzi o podróż
    - wózek - weźcie taki po którym w razie co niebedziecie płakać jak rozwala - w samolocie nim rzucają i wyciągają jak idzie wiec ja bym nie brała najlepszego wozka ....już nie mówiąc ze na wakacjach kozę być tak ze w pewnych miejscach trzeb akowca wózek wiec duża kolubryna odpada
    - pampersy - ja tam bym wiziela zapas - znam osoby które znalazły się w reka w nocniku bo w miejscowość turystycznych nie było sklepów z pampersami albo był my tylko jedne rozmiary itd
    - wzięłabym może jej jakiś kocyk czy ulubiona zabawkę żeby w nowym kiejscusie dobre czuła
    - ja mam dla Zosi zawsze oddzielna walizkę
    - biorę zawsze nianie elektroniczna bo wtedy można wyjść na taras czy coś ;)
    I więcej nie pamietam..
    Pytaj Kochana !!! ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Serio Marcel daje nam ostatnio mega popalić :(

Byłam dzisiaj na wizycie. Mały juz nie napiera tak główka :) podniósł sie wyżej, leżenie plackiem poplacilo :) szyjka trzyma sie cały czas na 1,5-2 cm, mam wytrzymac niby dwa tygodnie spokojnie :) ale oczywiscie po wypadzie do lekarzy teraz mój brzuch jest jednym wielkim kamykiem :(

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku
    Dotrwacie :) ależ masz bliziutko :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku
    Mowilam, że dotrwasz? Kochana, ja na twoim etapie to już miałam rozwarcie wewnętrzne szyjki (a to praktycznie od połowy ciąży) a potem też zewnętrzne na 1cm i z tym 1cm szłam do CC :D także proszę mi tu nie panikować, jak ciotka klotka Natka wariatka pisze dotrwasz to dotrwasz :D no!

Kamcia
    Jak to zleciało. Dopiero pisałam o becie a ja wtedy myślałam, że sobie z nas jaja robisz albo się upilas a tu zaraz Patryk będzie na świecie. Matko!
    Co do Piotrka, kochana, fryzura dla nie jest. Nawet bym powiedziała odpowiednią na gorące dni i tak chłopięco, dorośli wygląda. Bardzo mu ładnie.

Skali
    Pola rośnie jak na drożdżach. Musisz nam tu chociaż jedno zdjęcie Poli że starszym bratem wstawić, bo się stęskniliśmy.

Ajrin
    Igus to niezły larirant, że udaje mu się zabrać zabawki bez awantury :) dobrze, oby mu awanturował IE w ogóle nie weszło w krew bo wtedy masakra jest.

Marta
    Dobrze, że masz pomoc dla synka. Kurcze jeszcze chwila i tu będziemy witać rozpakowane go Pysiaczka i Natalie. Za szybko czas leci, za szybko.

Dariah
    Teraz możecie w końcu oddychnac i się zrelaksować. Jak wesele? Udało się? Poopowiadać nam tutaj. Pogoda dopisała?

Dzięki za pomoc w doradztwie co zabrać do walizki. Pampersów zabiorę całą paczkę chociaż na plaży to będzie tylko w kostiumie biegać. Mimo to zabiorę też paczkę pampkow do kąpieli. Bluzki, spodenki, sukienki, skarpetki, jakiś kocyk, podudzie, maskotkę, kilka zabawek to wiadomo. Czekam też na dostawę książeczki, kolorowanki w której maluje się woda :) taki gadżet co pewnie jej się spodoba. Spacerówkę mamy jedną. Ta, która niedawno kupiliśmy. Dużo za nią nie zapłaciliśmy chociaż liczę, że obejdą się z nią ostrożnie (chce ją zafoliowana folia strecz i folia bąbelkowa- nic nie waży a zabezpieczy wózek). Potem zapakuje to w walizkę po przylocie a jak będziemy wylatywać do Polski to zrobię to samo :D
    Mogę ją zapakować w podreczny. Te 10kg powinno na nią starzec, ale też nie chce brać nie wiadomo ile bagażu.
    Sobie zabiorę kilka rzeczy, D też kilka dosłownie. Dotychczas na wyjazdy pakowaliśmy się oboje w podreczny (jeden) więc spoko :)
    Muszę tyle rzeczy obmyslec, o tylu pamiętać. Ja nie wiem jak wy to robicie.

P.S. ktoś gdzieś napisał, że na wyspie chyba nawet w naszej miejscowości jest Lidl :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
‹‹ 4121 4122 4123 4124 4125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ