X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! To był porod ekspres. Termin miałam na dzisiaj i miałam sie stawić na izbę rano. O 3:30 obudziły mnie skurcze w domu, były to krzyżowe, nie jakies mega straszne, ale bolało. Weszłam pod prysznic i nic :/ a skurcze miałam co 1,5-2 minuty!! Obudziłam Michała i szybko pojechaliśmy do szpitala. W szpitalu to juz miałam te skurcze cały czas, nawet papierów nie dałam rady wypełnić i podczas próby ich wypełnienia odeszły mi wody! Wzięli mnie na wozek i na porodówkę. Położna mnie zbadała i miałam pełne rozwarcie!! Pare minut miałam parte i urodziłam! mojego drugiego synka. Tak jak Ajrin Wam napisała (Dzieki :*) Mikus ważył 4510g, 57 cm. Od momentu obudzenia sie w domu do momentu porodu minęła troszke ponad godzina!! A ja miałam isc na cesarkę :P teraz czuje sie super, porod bez porównania do pierwszego! Miki odrazu zassal cyca :) jestem bardzo szczęśliwa!
    Dziekuje Wam za gratulacje :*

AJrin, żabka04, kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), marta258, Dariah lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku dalej jak czytam to mi się gębą śmieje super.
    Jednak jak ruszy samo to co innego. Piękny poród a ty jesteś wielka serio.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczku
    jeszcze raz gratuluje
    serio, jesteś wielka
    strach się bać, co bedzie za trzecim razem ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku
    Jeszcze raz gratulacje!

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski

Wysłany: 11 czerwca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę spać. Zasnęłam na chwilę, zbudziły mnie koszmary zw z piątkowym powrotem. Śniło mi się, że nikt nas nawet na lotnisko nie wpuścił, że był lekarz i nas wyzwał i nie dał pozwolenia.
    Stałam na tym lotnisku i płakałam. Dzwoniłam do hotelu a tu brak miejsc i w ogóle staliśmy tam z tym dzieckiem i walizkami.
    Teraz zasnąć nie mogę. Ciśnienie yoam ponad 200. Denerwuje się strasznie.
    Boje się, że wysypie ja na maksa na twarzy i za Chiny tego nie ukryjemy.

5v79kzu.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka spokojnie jest jeszcze malutka a takie przechodzą łagodniej przepuszcza was napewno my będziemy trzymać kciuki.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co jest Igusiowi ale tylko mama może usypiac masakra tata jest bee i histeria o mamę. Na dodatek muszę położyć się obok nie daje mi wyjść z łóżka bo zaraz wstaje. A on usypial sam :/ Losie od 3 dni problem mam nadzieję że mu przejdzie bo usypia nie dziś trwało ponad godzinę.
    Za to ja wzięłam długa kąpiel ogolilam się zrobiłam sobie pilling całego ciała twarzy nałożyła na próbę bronzer na nogi a na twarz maseczkę. Liczę że jutro obudzę się i będę wyglądać jak bym wróciła z wakacji lol. Czytaj opalona promienna twarz i zero sincow pod oczami haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 07:48

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

Wysłany: 12 czerwca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Obyś miała rację. Poszukać pokój to jest moim zdaniem pikuś. Jest tyle stron, że coś znajdziemy ale lot powrotny to masakra! Jak dziś patrzylam to nie ma nic bezpośredniego. Same loty z przesiadkami trwające po 12h i cena to powinno 2tys za nas trójkę.
    Teraz jeszcze bardziej się cykam :( boje się jak cholera.

5v79kzu.png

• marta258 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cisza, chyba każdy korzysta z pogody bo jest dzisiaj nareszcie chłodniej :)

Natka
    Będzie dobrze, zakamuflujesz krostki tyle ile możesz i na pewno Was wpuszczą do samolotu. Trzymam kciuki za Amelkę i udany powrót do domu.

Ostatnie upały mnie wykańczają bo nie mam wtedy na nic siły i stopy mi puchną, dobrze że dzisiaj jest lepiej z tą pogodą. W nocy nawet popadało więc powietrze od razu inne.
    Antoś dzisiaj grzeczny, dał nam pospać prawie do 9 :) Po śniadaniu pojechaliśmy zamówić barek do salonu, będzie w tym samym kolorze co stół i krzesła i wszystko przyjedzie w jednej dostawie za 2-3 tyg. Drzemkę zaliczył standardowo 2,5h więc odpoczynek i czas na relaks miałam. Później więcej zamieszania przy obiedzie ale było ok, nawet ładnie się sam bawił. Kolację też ładnie zjadł i usnął po 21 :)
    A wczoraj wyszedł mu kolejny ząbek, dolna prawa trójka :) Została jeszcze lewa i wszystkie piątki.

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratulacje zabka :) fajnie że dał odpocząć.
    Faktycznie cisza jak makiem zasial.
    My byliśmy u znajomych na meczu a rano od 9 do 13 kumpela u mnie była.
    Więc dziś mi dzień zleciał mega szybko.

Natka będzie dobrze choć współczuję na maksa macie pecha :/

Kamcia jak u was?

Mały sukces Igi dał się usypiac tacie i zasnął z nim :) Był padnięty wstał dziś przed 6 a do domu wróciliśmy po 20.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam z mama i kuzynka oraz dziećmi na zakupach w Rzeszowie bo kuzynka miała wizytę u dentysty kontrolę kupiłam sobie sukienkę oraz Poli na chrzest jeszcze tylko opaska butki i bolerkp bo w smyku było za 50 zł to przesada dla mnie

Od jutra,jestem na zdrowym odzywaianih bo muszę trochę brzuch ukryć w tej sukience ale upaly mi nie sprzyjają

Dzieci ok ranka Szymonka się goi więc myślę że będzie dobrze

Natka jak u was sytuacja ??

A my też mamy kolejną 3 na dole lewa prawej nie zdążyłam popatrzeć

Pola śmieszna już się tak podnosi ze strach naprawdę Szymonem ostatnie dni 5 razy rozbił nos dziś w smyku znowu się zaszedl bo wlecisl w atrapę samochofu oczywiście mnie zacmilo chciałam go do dołu brać dobrze że babka obok mówi żeby dmucjsdc i było ok a specjalnie o tym cxyfdjdn

Pysisczek jak tam ?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wstajemy Igi jeszcze śpi Kosiu pobudka wczesna bo po 6.
    A jutro mamy występ Igusia w żłobku będą śpiewać dwie piosenki haha ciekawa jestem jak się zachowa na scenie. No i jak Kosiu da radę.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

Wysłany: 13 czerwca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.

Skali, Ajrin
    Wasze maludy już tak duże są. Wow.

Skali
    Z Poli duża dziewczynka jest. Podnosi się. Wow!
    A synkiem się nie przejmuj. Gorzej niż Mela na pewno nie wygląda ;) a że się poodzieral? To normalne. Poczekaj aż zacznie chodzić do szkoly, włazić na drzewa itd. wtedy będziesz narzekać na dziury w spodniach ;)

Ajrin
    Wczesna pobudkę mieliście, oj wczesna. Koniecznie nam napisz jak po występie Igusia.

Dariah
    Co tam u was?

Zabko
    Jak tam Roberto? Udaje mu się coś więcej pić?

Pysiaczku
    Koniecznie musisz nam wrzucić zdjęcie Mikusia. Tęsknię za tymi fotkami malutkich dzieciaczków.

Kamcia
    Jak nasz mały rozrabiaka? Wielkie love z młodszym bratem? No i jak ogarniasz tematy sama? Dobrze pamiętam, że mąż wrócił do pracy?

Marta
    Ty następna jesteś :) jak ten czas szybko leci. Dopiero co zaczynały się a tu ostatnia z was się rozpakowuje niedługo..
    Mam nadzieję, że upały trochę u was zelżały i ci ciut lepiej.

5v79kzu.png

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba przełom.
    Nowe krostki są ale niewiele. Kilka pojawiło się na twarzy, trochę na nogach, że cztery na rękach.
    Te pęcherzyki, które miała to część z nich już pękła i zasycha a część jest w stadium mega napęcznienia i pewnie za chwilę peknie.
    Na śniadania, lunche i obiady chodzimy. Pudruje ja wtedy. Wszyscy, którzy nas zaczepiają twierdzą, że to od ugryzień. To też my przytakujemy. Jedno z dzieci wygląda gorzej niż Mela. Rodzice twierdzą, że to od komarów. No to my też.
    Boje się powrotu, że nas zatrzymają. Umaluje ja jak tylko potrafię i będziemy kombinować. Byle tylko wystartować.
    Wiem, że pewnie już was mecze z tym tematem ale dla mnie to dramat jest. Miały być wakacje, pierwsze we troje. Piękna pogoda, morze, basen, zwiedzanie a jest pokój, marudne dziecko, obsypane na maca, wychodzenie na zakładkę. Samemu.
    D mówi, że teraz zaczniemy zbierać i musimy tu wrócić za rok by zobaczyć to czego nie widzieliśmy. Zobaczymy.

5v79kzu.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka nie meczysz miałam właśnie pytać jak rozwój choroby chyba będzie ok. Powiem Ci ze Igi nie w ten ale w zeszły weekend został pogryziony przez męski w 5 miejscach. Masakra miał ropienie i strupy do dziś ma do tego czerwone miejsca więc naprawdę trzymaj się wersji pogryziony przez komary. I tak już nie zaraża więc jak najbardziej niech wychodzi na śniadania i obiady bidna w pokoju się znudzi. A jak dajecie radę? Wiem że fajnie wam spała w wózku więc pierwsze 2 dni pewnie były boskie a teraz to nuda doskwiera?

Postaram się wrzucić fotkę z wyspepu pewnie nagram też filmik spodziewam się wielkiego haosu a Igusia stojącego jak wryty :D
    Igi coraz więcej gada ale najgorsze są chwile kiedy coś mi mówi i to z taką powagą próbuje coś powiedzieć a ja go nie rozumiem. Więc on patrzy na mnie tymi oczkami swoimi i jeszcze raz mówi machajac rączkami a ja dalej nie rozumiem próbuje zgadywac i się pytać ale sporadycznie uda mi się trafić i zgadnąć. No ale coraz częściej da się zrozumieć bo już niektóre słowa brzmią na tyle podobnie lub wręcz wypowie je idealnie i da się zrozumieć. Dla mnie to bardziej ekscytujące niż pierwsze kroki ;)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja żyje
    poranki jako tako , wczoraj gorsze popołudnie bo Patryk w dzień ma dwa tryby funkcjonowania: 1.śpię 2. krzyczę, dominuje, wiadomo, drugi :) daliśmy rade, nikt nie narzekał, ale staram sie juz dziś konsekwentnie nauczyć maleńkiego drzemać w kołysce...
    wielkiego love jeszcze nie ma :D Piotruś lubi pępuszek i ptasiorka Patryczka, niekoniecznie przykrytego (odkrywa go, dziś złapał za body, żeby odkryć, zdziwił się :D )

dziś "lepszy" dzień, mąż ma służbe o.O

ajrin, jak przewozisz w tym swoim wózku Mniejszego?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Super, że synek tak ładnie mówi. Teraz już będzie z górki :)
    Pod względem mowy to my teraz mamy bajkę. Mela zaczęła mówić pełnymi zdaniami. Jasno komunikuje co chce a czego nie. Co jej smakuje, gdzie chciałaby iść i co robić.
    Ja ci powiem, że Mela w pokoju jest do popołudnia a popołudniu kiedy słońce świeci ale już zza chmurek i już nie tak mocno to ubieramy ja, pudruje, zakłada czapkę i wychodzimy. Może jestem mało odpowiedzialna ale czy wy sobie wyobraźcie dziecko zamknięte w pokoju przez większość dnia za rozrywkę mająca rybkę mini mini na telefonie, bajki z YouTube (do których nie jest przyzwyczajona, bo my w domu bardzo mało oglądamy) i mająca za zabawki 3ksiazeczki, dwie laleczki i dwa misie?
    Ja jestem na skraju załamania po 2h a gdzie ona po całym dniu.

5v79kzu.png

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam wychodne. Leżę na plaży :)

Później D idzie na Waters polo :)
    A ja będę z małym dzikiem. No i dziś idziemy w miasto po pamiątki, ale to dopiero solo 17-18:00.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

5v79kzu.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natka
    mela juz nie zaraza
    i jak pisałam-po czasie "nasze" dzieci mogły wychodzić, byleby nie na słońce czy do szkoły itp, dd ma duuuuże podwórko...ważne, czy jest/nie ma goraczki, żeby nie złapać też czegoś innego, tez bym zaryzykowała pozachodowe wyjścia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu
    To też wychodzimy, bo to zwariować idzie w jednym pokoju.
    Wylatujemy w piątek o 10:40. Więc korzystam. Kapie się w morzu, wygrzewania.na słońcu.
    Tylko tego Akropolu mi szkoda, bo nie widzieliśmy :( i ciepłych źródeł. No cóż.

5v79kzu.png

‹‹ 4159 4160 4161 4162 4163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ