WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Ajrin
Szybko robi ale wolno jePiotruś po mamie ma tempo...on ma okrojone smaki tzn nie wszystko lubi wiec automatycznie już się martwię o zaspkojenie potrzeb...
Ale ty się nie nakrecaj.
Będzie jadł co będzie chciał i ty go nie zmusiła do tego.
Moja córka jadła do 2,5 lat parówki, pasztet i kulki czekoladowe z mlekiem czasami serki do picia wody smakowe czy Bobo frut.
Byłam u lekarza nie jednego i powiedzieli ze taki typ nic nie zrobię wyrośnie z tego i mam się cieszyć że je co kolejek pije i jest zwawym dzieckiem.
Odpuściłem i uwierz mi mieli rację.
Tak samo jest z Robertem.
Nie naciskam pójdzie do żłobka będzie jadł to co mu dadzą nie zje będzie głodny.
Sama wiesz ze jak zglodnieje to będzie jadł.
-
Ponoć w żłobku Igi je w domu tego nie widzę. Dziś zjadł pół kanapki na śniadanie. Potem dorwal u dziadków dwa pierniki i zjadł 5 czereśni. Przed drzemka zrobiłam kanapkę nic nie zjadł. Na obiad nie było zupy więc też marne skubnal w razy ziemniaka i mięso i tyle. Dojadl kilka paluszkow którymi częstował brata. I nic więcej nie chciał. Dojechaliśmy do domu zrobiłam kanapkę w jajku smażona zjadł pół kanapki dopil 150mm.
Więc marny dzień.
Wczoraj było lepiej bo i zupa warzywna i surówka na 2 danie a na śniadanie zjadł i pomidora i ogórka z jajkiem na twardo. Jest tak ciepło zemoze nie mają ochoty? -
sęk w tym,ze Potrek nawet do zlobka nie pójdzie
obiadów nie je-wiec mu odpuszczam...więc jesli na obiad je kanapke czy białą kielbaskę to co na drugie sniadanie i kolację...wiem, że nie zmusze, ja wrecz szybciej odpuszczam niż mąż, ale martwi mnie ta sytuacja
a jak w ogole jutro zamilknę, to znaczy ze poległam (wyskoczyłam z okna)
mąż jutro już wraca do pracy -
Kamcia
Jak Antoś odstawił butlę to też się martwiłam co on będzie teraz jadł, bo mleko bardzo lubił i tak się cieszył na widok butelki. Wcześniej tak samo odstawił cyca ale to było jak miał 9 miesięcy więc tak długo go karmiłam więc tak nie ubolewałam.
Nie masz wyjścia jak mu nie smakuje mleko, zostają inne potrawy, tak jak piszą dziewczyny: kanapka, parówka, owoce, jogurt no i kaszka. A na obiad możesz mu robić naleśniki lub placki z owocami, Antoś uwielbia z jabłkiem i cynamonem. Jeszcze bardzo lubi kopytka teściowej i do tego kotlet mielony. Więc na pewno znajdziesz coś co lubi.
-
nick nieaktualnyNa śniadanie np chleb z czymś tam, drugie śniadanie serek jakiś tam obiad zupa czy drugie danie(musisz zacząć gotować i go uczyć co to ziemniak mięso czy ryba nawet surówka) wiem że nie gotujesz i tu problem deser jakiś biszkopt ciasto etc kolacja kanapka parówki placuszki co tam będzie pod ręką.
Będzie dobrze zobaczysz.
Dasz radę kwestia zorganizowania -
nick nieaktualny
-
Piotrek nie zje ziemniaka, frytki, miesa, czy to mielony, czy schab, czy pulpet. Nie zje nic. Przeciez jak mamy to dajemy. To nie jest tak że nie je bo nie gotuję ale nie gotuję bo on i tak nie zje... A i tak konczy się na zapychaniu czym innym dziś jadl paluszki rybne bo lubi. Wczoraj placki ziemniaczane(zrobilam sos czosnkowy więc przeszly)
Na rosole nie może żyć cały tydzien(znam takie dZiecko)
Cos co slodkie(różne gotowe np jogurty) nie ruszy. Owowce je. Ale na owocach nie wyzyje. Jajka nawet be od roku...kopytka, nalesniki, kluski też niedobra, nie marudze. Trochę mnie to podlamalo
I teraz-kiedy od jutra jestesmy sami
Ciasta nie ruszy także
Ani lodow, ani kremów
Dziwny ten mój Piotruś...
On nawet robi aferę jeśli spacer jest inną trasą niż zwykleWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 22:15
-
nick nieaktualnyKamciu nie marudzisz.
Masz problem i chcemy ci pomóc.
Są jeszcze pierogi!!!!!!
Ciotka zrobi wyślę a matka zamrozi dla Piotrusia i siebie co?????
Tylko słowo i muszę się zorganizować
Są jeszcze w sklepie że szpinakiem tak?
Głową do góry serio przeraża cie dopadł cie smutek bo zostajesz sama z dwójka i dlatego jakieś takie to dziwne ci się wydaje.
Kamciu jak wytrzymałem tydzień jak Robert nie jadł prawie nic i nie pił to i ty dasz radę.
Są jeszcze kaszki smakija.
A może sam niech wybierze w sklepie chce może być ze nie zje.
Zostaje Ci zamówić jedzenie na wynos, kupić paluszki rybnealbo pizza.
Postawisz paluszki zwykle do jedzenia czy chrupki co kolejek będzie chciał to weźmie i się dopcha -
Haha
Jest dziwny
Paluszkow, chrupkow nie ruszy
Pierogi zje...raz zje innym razem nie zje
Ostatnio sie cieszę że je kinder czekoladebo słodyczy też nie je
Smakija be
Manna gotowana be
Ale lista co zje dluuuuga. Widac przeciez po nimale i tak wyszloby monogamicznie
-
nick nieaktualnyMoj z zup to je tylko pomidorowa (jadł ja tydzień na obiad na kolacje) ogórkowy lub rosół (dawno nie robiłam) jutro w planie krupnik może będzie jadł.
Wiesz czasami może tak wyjść ze nie będzie jadł drugiego śniadania.
Zobaczysz jak będzie.
A to że jadł mm na kolacje i wytrzymał tak długo uwierz mi ale wytrzyma.
Też nie wiemy czy z Piotrusia będzie ranny ptaszek i będzie wstał np o 5 bo się porostu wyspal przy okazji jest głodny.
Czas pokaże mam nadzieję że jednak pora wstawania mu pozostanie stała
Nasz dzieci robią się coraz starsze to i wszystko się zmienia -
nick nieaktualnyKamcia no i co z tego.
Serio nie przejmuj się.
Może jakaś książkę kup z przepisami lub na necie coś znajdź i czerpać ci z tego pozostaje pomysły.
A kup mała paczkę u nas Robert się zajada surowo cebulowymi ale opakowanie żółto zielone nie pamiętam firmy nie lajkonik na pewno.
Postaw zobaczysz czy zje.
-
Unas też drugie danie słabo. On lubi sorki on kocha rosół i o nim mógł by żyć. No ale robię tak że na rosole gotuję warzywna zupę i też zje. Lubi ogorkowa kiedyś pomidorowa ale ostatnio nie zjadł. No i warzywa na parze jak są takie miękki to czasem zje. Jajka przemycam głównie w leniwych albo chlebie ma żadnym w jajku i smażonym.
Najważniejsze u nas ze pije w te upały bo jednak tak jak miała Żabka to przerażające szczególnie w te upały. -
A ostatnio jest fanem kiełbasy z grilla zjadł aż 3! Serio matka oddala mu swoją i żyła o salacie i ziemiaku.
-
nick nieaktualnyO widzisz ajrin zapomniałam o kielbasie.
Teściowa ostatnio specjalnie dla Roberta kupiła w biedrze kiełbasę śląska taka cienka wciągnął dwie na raz tylko z flaga obralam u nas w domu też dawałam gruba.
Je z apetytem.
Dobrze ze mi przypomnialas to mu jutro kupie.
A jak robisz z grilla ta kiełbasę to ściągasz ta skórkę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 22:47