WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tyle nigdy nie ważyłam najniższa waga to 54 w liceum.
Ja to niestety mam spowolnienia przemianę i mimo że słodyczy nie jadlam to zawsze tylam na ich widok. A że teraz jem słodycze to waga stoi od poniedziałku biorę się za dietę bo wazeza dużo z Igim na tym etapie po ciąży dalej waga leciała a tu dupa. -
PrEpraszam, wczoraj dzień minął mega szybko i brak czasu.
Koło 12 wyjechaliśmy na zakupy i na spacer aby Sofcia spała a na 16 mieliśmy grilla u jednego z kolegi z pracy i cały zespół z pracy z rodzinami przyjechał wiec było nas Ok 20 osbyło siper - Sofcia była rewelacyjna !!!! Normalnie nie ma dziecka. Sama się cały czas bawiła czymś lib z kimś, zero mama mama mama, rewelacja !!!
Wyjechaliśmy przed 21 - oczywiście padła w aucie, pos blokiem ja obudziliśmy i szybki przyśnić i bałam się ze nie będzie już chciała spać a ona sama poszła do łóżeczka i spi hehhe
Rano odgarnialiśmy mieszkanie a teraz basen
Natka
Rewelacja..patrzę ba Insta Twojecudowna Amelka !!!
I ze zasnęła w wózku !!! Ona ???!!!!!
Żabka
Tak udało się kupić, D dostał misje szukania i w 5 Pepco znalazł hehehale znalazł się piesek !!! A jaka radość była !!
Ufffff dobrze ze to nie próchnica !!!!
Kamcia
Filmik cudo ❤️❤️❤️❤️
Jak krąży wokół Małego heheh
Teraz już będzie tylko lepiej i coraz więcej interakcji z jego strony
Pysiaczek
Ne panikuj nie panikuj. Jeszcze nie słyszałam o kobiecie która została by w ciąży na zawszeee...wiec myśle ze i Ciebie to nie dotknie09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Marta
Jejku !! Jaka waga !! Pozazdrościć
Mi się ostatabio lekko podpuścilo plus zakończenie karmienia i wynik jest 55,5 kg
Chce zejść tak do 53 wiec nie dużo mniej ale dla mnie te 2kg są mega wyczuwalne (spodnie, bluzki i samopoczucie).09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny w takim razie umowie męża na lipiec będzie miał urlop planowany bo teraz mu się nie uśmiecha brać wolnego dziwny z niego facet ale za nim zapisze przez tą stronę do innego lekarza to będę próbować do najlepszego go telefonicznie rejestrować w piątek mi się nie udało dodzwonić nikt nie odbierał
A musi zrobić coś z plecami bo kręgosłup znowu daje o sobie znać wrrrr
Marta wow co za waga ja też Ci zazdroszczę serio.
Tyle to ja ważyłam jak mnie mąż poznał ale to ze stresu szybko schudłam nic nie jadłam i fajki tylko jaralam a kawa zapijalam
Teraz ważę 85 więc jeszcze 10-20kg mniej i będę szprycha hahahahahha
Wcinaj wcinaj te ciasteczka możesz za nas jeszcze jedno zjeść nie zaszkodzi ci i Natalka będzie zadowolona hihi
Dariah super się się znalazł.
No wasza radość bezcenna a już na pewno Zosi
Ajrin a już masz jakąś dietę zaplanowana? Czy sama będziesz coś wymyślać?
Ja zaraz mam obiad i będzie to pizza z patelni
Wiecie po samych nazwach lub jak widziałam oliwa z oliwek czy oliwki to miałam odruch wymiotny.
Nie przemawialy do mnie te dania ale jak ugotowalam hmmm wczorajszy dzień był najlepszy smakowo niebo w gębie
A jeszcze większy czuje wstyd bo jestem po szkole gastronomicznej i nie umialabym tak stworzyć dań smacznych.
Właśnie Robert wziął pchacza autko i prowadzi sobie po mieszkaniu.
Wow!!!!
Robert nie spał jeszcze i nie zamierza.
Spodziewam się że dziś nie usnie i oby tak było bo już późno.
Siedzimy w domu bo jest upał a tak się cieszyłem rano że pochmurno.
Puszczam banki, lecą piosenki lub bajki, Robert zjadł obiad mąż z córką też zaraz sobie będę robić.
Dzieciom zrobię ryż z polewa truskawkowa na deser może Robert się zlakomi.
-
To u nas wakacje się skończyły
Dziś zauważyłam 8 krostek wypełnionych przezroczystym płynem. Dałabym odciąć sobie rękę, że to ospa.
Noszenie kurwa mać! Siedzę i ryczę, bo przecież tylko nam mogło się to przytrafić
Wróciliśmy ze stolicy, przebierałam młoda i je zauważyłam. Rano ich nie było.
Gorączki nie ma. Jest tylko marudna i nie ma apetytu.
Teraz boje się, że ja tak wysypie, że nas na samolot nie wpuszcza i utkniemy tu bez dachu nad głową, bo przecież hotele wszystkie tu są pozajmowane. -
nick nieaktualnyNatka tylko spokój cie ratuje.!
Bardzo mi przykro.
Już nie płacz.
Smarujemy te kropki osceniseptem lub ta pianka co ci mówiłam kupiłaś?
Niech biega w papmersie i smarujemy to często nawet 4-5 razy dziennie.
Dajesz Wit c i coś przeciw gorączce jak się pojawi.
Na słońce nie wychodzisz z nią.
Lepiej jak będziesz siedzieć w pokoju.
Wrócisz zapisz ja do lekarza zapisz sobie od kiedy ma te kropki i zobaczysz co na wziycie.
Czy zjezdzacie?
Nie masz w pakiecie lekarza?
Może warto skorzystać z usługi.
Obserwuj i smarujemy ja tyle Ci zostało a jeśli to nie ospa to nie zaszkodzi.
Ale raczej ospa skoro miała do czynienia z zarazajacym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 16:15
-
nick nieaktualny
-
Natka to słabo
Daj znać jak się rozwinie.
-
Smaruje octaniseptem. Nie wychodzimy na słońce już. W pokoju biega tylko w pampku.
Póki co nie zjeżdżamy bo takiej opcji nie ma.
W pakiecie mamy lekarza ale narazie nie robię paniki. Doszły jeszcze 2krostki na łydce.
Póki co D był na basenie, ja z nią siedziałam w pokoju. Potem trochę wyszliśmy ale wróciliśmy bo zaczęła płakać, że chce do basenu, do dzieci. Aż mi się przykro zrobiłobo jej nie puszczę by dzieci nie zarażać i by tych krost nie namaczać zbytnio.
Tyle widziała morze co w te 3dno, a raczej 2 bo dziś tylko z okna jak byliśmy w stolicy.
Tak mi przykro z tego powodu bo tak się cieszyła w tej wodzie ;(
Dobra, bo znów ryczę ;( -
Zabko
Ona właśnie gorączki nie ma.
Coś czytałam, że przy ospie podaje się tylko paracetamol a nie ibuprofen, ktoś wie czemu tak? Ja mam kidofen ale to jest z ibuprofenem i czopki z paracetamolem ewentualnie, ale ona gorączki nie ma.
Podaje też jej Wit C i leki antyhistaminowe to dlatego może jej nie swędzi. -
Natka
O matko ! Współczuje Wam ;( tak długo czekałaś na renb urlop ;(
Grrr!!
Jak est t twmp to jednak chyba ospa ;( nie wiem dlaczego ale wiem żeby nie można Ibuprofenie dawać tylko paracetamol09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyNatka na początek mega bardzo cie przepraszam.
Wyleciało mi to z głowy.
Może dlatego że mi lekarz o tym mówił na wizycie ja w ciąży byłam i ten strach i tak jak jakoś nie wbilam tego do głowy.
Nie ważne.
Bardzo cie przepraszam!
Masz rację tylko się podaje paracetamol.
Przypisuje z neta:
Przeprowadzone badania wykazuja, że stosowanie niesteroidowych leków przeciwzapalnie (gł. Ibuprofenu)w leczeniu bólów i gorączki w trakcie walki z ospa, wiąże się ryzykiem wystąpienia wielu skutków ubocznych.
Może to być m. In. Podwyższone ryzyko wystąpien zapalen skory wywołanych przez gronkowca lub paciorkowca a także martwicze zapalenie powiezi (ostre zakażenie podskórnej tkanki łącznej) dlatego w tym czasie zalecane jest podawanie dzieciom paracetamol.
Piszą że gdy gorączka nie ustępuje to podać można za zgodą lekarza ibuprofen.
Masz czopki podawaj czopki rób kąpiel po czym nie trzy krostek tylko ręcznikiem wysusz dotykając albo pozwól jej wyschnac samej jak masz gorąco w pokoju.
I zaraz smaruj.
Ona już zarazala do około więc teraz już nie będzie.
Oby była malutko wysypana to nie będzie tak w oczy razie innych.
Może jak nikogo nie będzie w basenie wieczorem to niech się pochlapie.
Ale chwilkę.
I to też decyzja należy do ciebie.
Mi lekarz pozwalał kąpać normalnie dziecko tylko trzeba smarować często.
Amelka nie była szczepiona na ospe nie?
Zajrzyj czy w uszach nie ma bo znajoma mówiła że jej córka miała w uchu i były powikłania.
To tak mi się przypomniało.
Faktycznie jak jej dajesz leki to może nie siedzieć co i dobrze dla niej.
-
Ibuprofen nie bo krostki mogą tworzyć ropienie i gorzej ponoć się goja tak ja słyszałam. Współczuję ale to faktycznie ospa.
-
Natka
Współczuję
Mam do końca nadzieję że to nie ospa
Melka zarazala zanim wystapily krosty wiec w razie czego pozwolilabym na małe co nieco
W domu dziecka też falami nam się zdarza ospa. Najgorzej przechodzą duże dzieci(tzn dorosłe) i najwiekszym przeciwskazaniem do wychodzenia była gorączka...Ale im mlodsze tym lepiej(szybciej, mniej i bez goraczki)
Życzę wam powodzenia -
Natka
Bardzo współczuję tej ospy, początek wakacji i takie coś dopadło Amelkę. Narazie nie pozostaje nic innego jak smarowanie i podawanie paracetamolu. Oby nie zrobiło się więcej tych krostek. I całe szczęście, że nie swędzi bo gdyby drapała byłoby gorzej. Zdrówka dla córeczki.
-
Zatem nie napiszę że mam problem. Nazwę to nietypową sytuacją...moj Piotruś-ten który kochał mm, na noc pił 10 miarek, do drzemki ciągnął butlę, od 3dni totalnie mm odmawia...totalnie. ani z kaszka, ani oszukane w bidonie. Czuje smak mmi pluje. Nawet mówi nienienie(ten który nie mówi)!
Nie wiemy co się stało. Wiemy kiedy. Ostatnia pizza. Tak bardzo chciał ze niemal z wanny wyskoczyl na widok pizzera. Zjadl jak zwykle ale wtedy tylko troszkę dopil mm...nastepnego dnia nic. I dziś nic. I znów matka najgorsza bo dostalam nerwa na sytuację...wczoraj poszedł głodny spać. Tzn jadl ostatnio tubke owocow o 17 i dopiero rano kaszke na sniadanie...bo pominal mm na nocwięc zabralam mu poduszke, kołdrę(nakrywa się nimi do zasypiania), dawalam w bidonie, z kaszka...nic, totalnie nic...i tak płakał za poduszką. Zrobilam kromkę chleba z pasztetem...aż się ucieszyl...karmilam w łóżeczku...jadl w każdej pozycji z usmiechem w oczach...jadl bez marudzenia. I jak na Piotrusia-szybko. W sumie zjadl dwie małe kromki i zapil swoim piciem...wyszlam z pokoju właśnie...u niego cisza...śpi???????
Co się mogło stac??to mm było wygodą!!miał to czego potrzebowal do rozwoju...latwo zrobić. Latwo podać...łatwo się zorganizować...pomyslalam nawet że może mu obrzydlo przez karmienie Patryka... -
Kamcia
Może Piotruś posmakował innych potraw i mleko po prostu przestało mu smakować?
U nas tak było z Antosiem jak tylko skończył rok, z dnia na dzień odstawił mm, po prostu robił histerię na widok butelki i odtrącał rączką. Po kilku dniach, a później po 2 tyg spróbowałam znowu dać mm i to samo, histeria na butelkę. Nawet mleko wlałam mu do kubka i jak tylko poczuł, że to nie woda to od razu nie chciał więc widocznie przestało mu smakować. Wtedy zaczęliśmy dawać kaszki łyżeczką na śniadanie i kolację i dosypywałam do nich mm.
-
Kamcia może i wygoda ale spokojnie kanapkę też się szybko robi. U nas już dawno mm tylko w skapych ilościach na noc. Je nabiał i owoce plus warzywa w innej postaci więc nie martwię się i nie wmuszam. Często idzie spać bez mm totalnie.
Ale powiem dziwna reakcja bo u nas odwrotnie to co młodszy brat chce Igi.