X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    to ja już nie wiem czy to dziecko czy jelita, ale wcale nie odczuwam tego jako przyjemności, może dlatego że jestem wrażliwa na łaskotki i czuję jakby coś jeździło mi nad spojeniem łonowym samochodzikiem...
    Kurczę to nie wiem. Ja czuję juz trochę wyżej. No chyba ze sadzi Ci po pęcherzu, bo to faktycznie mało przyjemne.

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no powiedzmy że między spojeniem a pępkiem... nie potrafię tego nazwać, dziwne to, a od 2-3 dni to odczuwam...

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no powiedzmy że między spojeniem a pępkiem... nie potrafię tego nazwać, dziwne to, a od 2-3 dni to odczuwam...

To całkiem możliwe że to "To" :D

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    No to chyba jednak lokator się dobija;-)

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też mam wątpliwości- czuję czasami takie dziwne pulsowanie jakby coś tam się kotłowało i rozciągało brzuch od środka.Już myślałam, że to to na pewno a później 2 dni nic...
    Chciałam jeszcze zapytać o jedną rzecz. Zauważyłam że jak szybko wstanę i się wyprostuję to często mam taki ból kłujący po bokach brzucha jakby nad pachwinami i nie mogę się wyprostować. Właśnie poskarżyłam się koleżance i mnie nastraszyła, że to jakieś skurcze...Jak z tym u Was jest? Dziś aż krzyknęłam tak po lewej stronie zabolało...

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka to teraz wszystkie zamiast na Radwańską to Ciebie bedziemy wypatrywać;) Pomachaj nam!

mmargol, Behemottka, _izunia_, Strazaczka1990, Sabina lubią tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, tylko nie pomyl kapelusza przed wyjsciem! ;-)

Behemottka, Strazaczka1990, Sabina lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Właśnie ja też mam wątpliwości- czuję czasami takie dziwne pulsowanie jakby coś tam się kotłowało i rozciągało brzuch od środka.Już myślałam, że to to na pewno a później 2 dni nic...
    Chciałam jeszcze zapytać o jedną rzecz. Zauważyłam że jak szybko wstanę i się wyprostuję to często mam taki ból kłujący po bokach brzucha jakby nad pachwinami i nie mogę się wyprostować. Właśnie poskarżyłam się koleżance i mnie nastraszyła, że to jakieś skurcze...Jak z tym u Was jest? Dziś aż krzyknęłam tak po lewej stronie zabolało...
    Kłucie po bokach to więzadła. Potrafią dać popalić:/ Skurcze to napinanie macicy jak przy okresie. Koleżanka chyba w ciazy nie była co?

mysza0406, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Kłucie po bokach to więzadła. Potrafią dać popalić:/ Skurcze to napinanie macicy jak przy okresie. Koleżanka chyba w ciazy nie była co?
    No nie była nie ukrywam :) wszystko dla mnie jest teraz nowe...Mieszka we mnie obcy i nie poznaję swojego ciała i jego reakcji :p

Anulka01, Ania91, YvonnElizabeth, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więzadła najcześciej dają czadu przy gwałtownych ruchach, kichnięciu, przekręcaniu sie na drugi bok... Ja ostatnio nawet ujść nie mogłam:-/

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Więzadła najcześciej dają czadu przy gwałtownych ruchach, kichnięciu, przekręcaniu sie na drugi bok... Ja ostatnio nawet ujść nie mogłam:-/
    No to faktycznie o to chodzi. Dokładnie przy kichnięciu albo jak się przekręcam to jest tan ból ale słabszy niż przy wstawaniu. Czyli nie mam się czy martwić? Dziękuję za pomoc

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, pewnie kupimy bilety opcja budżet i będę gdzieś za słupem siedziała, albo tak wysoko, ze Radwańską zobaczę dopiero przez lornetkę;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja tez miałam takie boczne kłucia i ciągnięcia.

Powiem Wam, ze jak siedzę, to trochę mi brzuszek zaczyna uwierać. Ewidentnie sie wypiął. :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

czy ktoras z Was rozmawiala z lekarzem o fitnessie w ciazy? Regularnych treningach (nie basen i yoga bo one kalorii nie spalaja za duzo :/) albo silowni?

Ja niestety z tych co maja obsesje na punkcie wagi (ech...) i wieczorami juz sie w spodnie nie dopinam. Wiem, ze to normalna kolej rzeczy i ze musze przytyc, ale moze uda sie minimalna ilosc kg...

To bedzie niezly psychiczny challenge dla mnie...

Ktoras z Was pisala o rowerze, chyba Kamcia. Mozna jezdzic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka - dalabym wszystko za czerwone policzki od upalu. Ja tak juz bardzo chce lato... nawet wiosne ciepla chetnie przywitam... Ale poki co u nas sie raczej nie zapowiada :/

Milego relaksu w spa :)

Behemottka lubi tę wiadomość

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka zajrzyj sobie na fitappy:
    https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps
    https://www.youtube.com/watch?v=uf46sssAuXQ

tylko powinnaś miec zielone swiatło od lekarza tak dla pewności.

malgorzalka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizycie Olek jeszcze nie pokazał, że jest Olkiem. Następne badanie dopiero 18.04, więc weszłam tylko na chwilę na komp.zamówić detektor tętna, bo do wizyty to ja osiwieję. Mam ból głowy gigant, ale nie mogę zasnąć, bo cały czas mam przed oczami ten detektor. Nie mam siły teraz nadrobić, widzę tylko parę postów wyżej poruszona kwestia rowerowych wypraw i uprawiania sportów. Wszystko zależy od ciąży, żona mojego kuzyna w 7-mym miesiącu robiła rowerem trasy po 40km, znajoma niemalże do końca ciąży biegała, myślę, że trzeba to indywidualnie skonsultować z lekarzem. On zna położenie kosmówki, oraz widzi inne ewentualne ryzyka związane z nadmiernym wysiłkiem, o których podczas rutynowych badań może nie wspominać, bo po co ma na zapas straszyć.
    Idę spać. A przynajmniej próbować.

Behemottka, _izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy na miejscu, jedzonko super, pokoik wygodny, Radwańska gra wieczorem, wiec nie bedzie ani upału ani granatowego kapelusza ;) Tyle, ze system chce nam sprzedać bilety na cału dzień za dwa razy wiecej, a my za Djokovica płacić xxx dolarow chyba jednak nie chcemy ;). No wiec jutro trzeba podjechać i załatwiać na miejscu. Mam nadzieje, ze nie zostaniemy na lodzie! Ale co tam, jest weekendowy wypad? Jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 05:10

martta, Anulka01, żabka04, _izunia_, m.k.83, bbeczka91, Strazaczka1990, Sabina, mmargol, Bratek lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, no i bawcie sie Behemotka świetnie tam :-)
    Jakoś w piątek lżej się wstaje. Szkoda tylko ze mąż caly czas zasmarkany, ale dzisiaj do pracy stwierdził że musi wrócić dokończyć jakies sprawozdanie koniecznie. Boję się że sie doprawi jeszcze, ale co ja mogę....
    Gratuluję udanych wizyt i brzuszków ładnych :-) ja wczoraj z biedronki nic jednak nie kupiłam, ale najgorsze, ze o arbuzie nie pomyslalam, a od jakiegoś czasu za mna chodzi :-) dzisiaj to nadrobić trzeba!
    No właśnie Ksosia gdzie się podziewasz?? Daj znać ze wszystko ok
    Miłego dnia!

Behemottka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta, jak Ty wcześnie wstajesz! :). Życze pięknej pogody w sam raz na arbuza :) A dla męża pomarańcze z witaminą C.

A ja sie wlasnie szykuję spac. Dobranoc dziewczyny! Udanych wizyt i ślicznie okrąglutkich brzuszków, takich w sam raz, zeby nam ustępowano miejsca w kolejce ;).

martta, Strazaczka1990, mmargol lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ