X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Moje! Dziękuję Wam za troskę i pamięć!
    Ja żyję! Na bieżąco uzupełniam Wasze wizyty!
    W ten weekend mam prace do oddania, prezentację do przedstwienia, egzamin z niemca i jeszcze jakieś teksty do przeczytania więc wymiękłam i odpuściłam. Tym bardziej, że byłam bardzo drażliwa, szczególnie gdy wchodziły tematy chorób, któe de facto Nas wszystkie przerażają. I nie chciałam się nakręcać.
    Dziś poczułam się jak WARIATKA. Nakrzyczałam na męża, trzasnęłam drzwiami, rozpłakałam się, ubrałam się i poszłam do miasta, żeby ODETCHNĄĆ i kupić w końcu te majciory w PEPCO i tak nie wiem czy dobre kupiłam, ale przy okazji naciągnęłam się na obrusy świąteczne i zasłony do sypialni.

Jestem z Wami na bieżąco! wiem co u Was!
    Behemotko, Angela, Macioszczyczka! Wywołana stawiam się na baczność, po weekendzie wrócę ze zdwojonoą siłą, żeby trochę ZADZIEWCZYNKOWAĆ pierwszą stronę, bo widziałam że trochę ich będzie! :)

Cieszę się z Waszych wizyt, macie piękne pociechy!
    Ja nie wytrzymałabym do 31.03 i przepisałam się na 24.03...
    Także już za tydzień widzę się z moim Chłopcem! :)

Wracam do nauki,
    NOWE dziewuszki prosze o podanie terminu porodu to was dodam na pierwszą stronę.

Miłego weekendu i odmeldowuję się do niedzieli! :*

_izunia_, Angela89, mysza0406, m.k.83, martta, żabka04, Strazaczka1990, Behemottka, Sabina, mmargol, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS - Behemottko przebiłaś wszystkie rodzaje informowania o dzidziusiu, a jednocześnie kipię z pozytywnej zazdrości jeśli chodzi o ich reakcję! Sama bym chciała czegoś takiego doznać! :) To musi być niesamowite! :)

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:11

_izunia_, maluutka90, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się ze się odezwałaś :) matkozalozycielko nie zostawiaj nas tak długo :)

Strazaczka1990, Behemottka, Sabina, mmargol lubią tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie :)

Wczoraj się nie odzywałam, bo nie miałam siły po dentyście, ale Was czytałam bo dzisiaj chyba bym nie nadrobiła wszystkiego. Usuwałam wczoraj zepsuty korzeń i później jak znieczulenie przestało działać to całe dziąsło bolało i tak jakby zatoka przynosowa, a tu jeszcze tyle do zrobienia. Dzisiaj już lepiej na szczęście. Nie lubię dentysty...

Gratuluję udanych wizyt, pięknych brzuszków i uroczych maluszków :)
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach.

Witam nowe koleżanki :)

Pysiaczek śliczny synek i na pewno bezie wszystko dobrze. Powodzenia i dawaj znać

Alinka ja też weekendowo goszczę rodzinę i znajomych. Urodziny ma się raz w roku :) ale nic mi się nie chcę i nie wiem jak to ogarnę.

Ksosia bardzo dobrze że żyjesz ;) Powodzenia z pracą i na egzaminie :)

Mysza piękny brzusio :)

Miłego dnia Kochane ja lecę zacząć coś ogarniać bo bałagan a tu jeszcz jakieś menu muszę wymyśleć. Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 11:15

Pysiaczek89, m.k.83, martta, mmargol lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje drogie :)
    Witam Was w świetnym nastroju gdyż wracam z bardzo pozytywnych gentycznych, jak może niektóre z Was pamietają kazano mi dla pewności zrobić jeszcze raz w medicoverze.
    A więc NT 1,9, wszystkie paluszki są, nosek, serduszko, dobre przepływy, rozmiar 7 cm i zmieniono mi TP na 22.09 :) Ciąża podobno tydzień starsza :) Więc zaczełam II trymestr!
    Mamy chyba ze 40 zdjeć i filmik :)

KOCHANE ZNAMY PŁEĆ - FACECIK :) Ksosia prosze o wpisanie :D

Kolejne badania 12.04 :)

Całuje Was mocno życząc dobrego dnia :)

mychakruszyna, mysza0406, m.k.83, Lusia8998, kamciaelcia, żabka04, martta, Strazaczka1990, Pysiaczek89, A_n_k_a_80, violett, AniaLewandowska, Behemottka, Sabina, mmargol, bisacz, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek jak tam sytuacja w szpitalu?

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia super ze się odezwalas bo juz lekko zaniepokoiła mnie ta nieobecność. Co do porządków to nie robie nic, jak to mój mąż stwierdził"przeciez 3 msc temu robiłaś generalne" ach te chlopy nie rozumieją ze dom trzeba ogarnąć częściej niż raz na rok:P ale faktycznie nikt nie wpada do nas, więc posprzątam jak zawsze jedynie mąż obiecał okna umyć i kurze wysoko z góry mebli zetrzeć bo przy tym ciśnieniu wole nie skakać po wysokościach :)

Ok idę na leżak korzystać ze sloneczka bo widze ze u was juz go nie ma. Wczoraj opalilam lekko twarz ale szyja blada i wyglądam jakbym na buzię 3 odcienie ciemniejszy podkład dala:P

Lusia8998 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że faceci gora:) u nas też na 80% chlop:)

Gumcia, mmargol lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka dobra jest też gazowana woda. Taka zdrowsza wersja pepsi. ;) bądżź jak się nie boisz szybki łyk piwa od męża, ale taki po otwarciu butelki. ;)

Co do niskiego ciśnienia mój dr powiedział że do 25tc może być niższe niż 120/80 i to normalne.

Lico też mam ładnie zaczerwienione. Szczególnie nos. (Efekty wczorajszego wygrzewania się) Dzisiaj już nici z opalanka, bo pogoda zbrzydła.

Gumcia gratuluję siusiaczka. ;)
    Ksaosia powodzenia. Ja mam ten stres w maju dopiero.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 11:38

Gumcia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie wam już niektóre wiedzą co siedzi w ich brzuszkach ja mam nadzieję że 30 marca już będzie widać i będę mogła w końcu kupić coś dla kluski oprócz pieluch chusteczek itp :) byłam w wioskowym sklepie kupić rękawiczki gumowe do sprzątania i lecę ogarniać łazienkę :P

Jak by któraś z was już kupowała pampersy i inne pierdy to rejestrując się na stronie pampersa dostajecie kupon 25 zł zniżki na "miesięczny" zapas srajmajtek a w rossmanie jeszcze jest promocja na 12 paczek chusteczek pampers za 50 zł - pewnie na całą polskę jest ta promo nie tylko u nas w Łomży

mmargol lubi tę wiadomość

dev269pps__.png
  • m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja dopiero z łóżka wyłażę, powoli, wczoraj gadaliśmy z mężem do 2 o planach, przeprowadzce, odświeżaniu pokoi zanim się przeniesiemy itp. Także u mnie wiosenne porządki będą wymuszone sytuacją, ale raczej poświąteczne.

Ksosia, termin mam na 13 wrzesień, dziewczynka:)

Lusia8998, AniaLewandowska, Sabina, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    Fajnie wam już niektóre wiedzą co siedzi w ich brzuszkach ja mam nadzieję że 30 marca już będzie widać i będę mogła w końcu kupić coś dla kluski oprócz pieluch chusteczek itp :) byłam w wioskowym sklepie kupić rękawiczki gumowe do sprzątania i lecę ogarniać łazienkę :P

Jak by któraś z was już kupowała pampersy i inne pierdy to rejestrując się na stronie pampersa dostajecie kupon 25 zł zniżki na "miesięczny" zapas srajmajtek a w rossmanie jeszcze jest promocja na 12 paczek chusteczek pampers za 50 zł - pewnie na całą polskę jest ta promo nie tylko u nas w Łomży

Hahahaha. Ja pochodzę z Łomży!!!!!! Będę tam na święta teraz!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 wrote:
    Witam, ja dopiero z łóżka wyłażę, powoli, wczoraj gadaliśmy z mężem do 2 o planach, przeprowadzce, odświeżaniu pokoi zanim się przeniesiemy itp. Także u mnie wiosenne porządki będą wymuszone sytuacją, ale raczej poświąteczne.

Ksosia, termin mam na 13 wrzesień, dziewczynka:)

Rozmowy o planach i remontach z moim mężem zawsze wywołują trzęsienie ziemi.

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Rozmowy o planach i remontach z moim mężem zawsze wywołują trzęsienie ziemi.
    U nas na szczęscie mamy podobne gusta, choc mężowi w natłoku pracy ten remoncik nie leży, ale on planuje zmienic sobie samochód, co wg mnie jest zbyteczne, dlatego bez przeszkód zgodził się na remont bym nie gadała nic o samochodzie. W sumie można by pomieszkać tak jak jest, ale ja wiem, że gdy dziecko się pojawi nie bedzie na to czasu ani siły. Wolę to zrobic teraz póki do czegos się nadaję, mam energię i czas.

34bwsek2p5pf20kh.png
  • m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę sie ogarnąć i mam w planach pobuszować po 2 okolicznych lumpeksach, może coś wygrzebię dla maleństwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:10

Angela89 lubi tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:46

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Cześć dzień dobry :)

Gratuluję wszystkim udanych wizyt siuraków i nie siuraków :D

Jednak w tych chińskich kalendarzach coś chyba jest skoro nagle same chłopaki :D a mówią, że trudniej ustrzelić mężczyznę :P

Drugi trymestr, piękna pogoda, a ja kwitnę :) Nie wiem jak Wy ale mam dużo więcej energii i to napływ z dnia na dzień :P

Huh też mnie te okna zastanawiają, jak to zrobić żeby zrobić :D Firany na pewno mąż będzie skakał i wieszał ale pasowałoby umyć choć te normalne, bo balkonowych się nawet nie dotykam.

Ja też zaczynam mieć głupie wrażenie, że coś mi się tam rusza, a dzieć duży, więc jest to bardzo prawdopodobne.

I tak możliwe chyba jest ze 1 kg, bo ja z tego całego amoku badania pamiętam, że u mnie przy 83mm mówiła coś o 88 deko, a może to tylko moja chora wyobraźnia :D

Jak zawsze po odpoczynku piszę elaboraty :D

8cm i 88 deko? Chyba neeeeee. ;P jak pomarańcza z ołowiem w środku. ;)

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Hahahaha. Ja pochodzę z Łomży!!!!!! Będę tam na święta teraz!

Oooo haha widzisz jak się ładnie złożyło :P ja na wieś wyemigrowałam do swojego R ale w Łomży jestem co 2-3 dni :)

dev269pps__.png
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ