Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    Oooo haha widzisz jak się ładnie złożyło :P ja na wieś wyemigrowałam do swojego R ale w Łomży jestem co 2-3 dni :)

Zdradzisz jaka wieś? ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w chińskim kalendarzu wychodzi chłopak, a będzie dziewczynka :)

okna już umyłam :) dostałam od męża myjke do okien Karchera i jest suuuupeeeeer :)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia ja też liczę na to ze na wizycie na początku kwietnia sie dowiem w końcu co i jak w brzuszku :-) ostatnio mam czas, że strasznie bym chciała wiedzieć ;-)
    Mamuśki u Was też tak dosc nagle wystrzelil brzuch? U mnie kurxze ostatnie dwa dni tak sie zmienił ze jestem w szoku. Normalnie dzisiaj załapałam się na tym że jak siedzę i spojrze w dół to widzę kulkę. Kurcze i jakoś tak sie zdziwiłam i przeżywam teraz ;-) dwa dni temu jeszcze jak wzdęcia duże, a teraz juz ciążowy. Już się przez chwilę zmartwilam ze może coś nie tak, cos z jelitami czy cus...

Behemottka lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie o kalendarzu chińskim jedna dziewczyna wstawiła takie liczydełko co przelicza wg chińskiego kalendarza. I tam się często sprawdza.;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Lusia ja też liczę na to ze na wizycie na początku kwietnia sie dowiem w końcu co i jak w brzuszku :-) ostatnio mam czas, że strasznie bym chciała wiedzieć ;-)
    Mamuśki u Was też tak dosc nagle wystrzelil brzuch? U mnie kurxze ostatnie dwa dni tak sie zmienił ze jestem w szoku. Normalnie dzisiaj załapałam się na tym że jak siedzę i spojrze w dół to widzę kulkę. Kurcze i jakoś tak sie zdziwiłam i przeżywam teraz ;-) dwa dni temu jeszcze jak wzdęcia duże, a teraz juz ciążowy. Już się przez chwilę zmartwilam ze może coś nie tak, cos z jelitami czy cus...

Jak mała leży na tej ścianie brzucha co trzeba to też mam ciążowy ;P

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)

Powodzenia na wizytach .

Gumcia gratuluje pitolka :) u Nas na 80%dziewczynka

Ksosia Cieszę się że zajrzalas ;)

Ja od rana jem,jem,jem.Zjem i za 5min glodomorre mam.Ja zamiast jeść mało i często.To jem często tak żeby się na zrec już tak brzydko napisze

Macioszczyczka Ty nie jesteś grubą.Jesteś w stanie Błogosławionym i piękna:*

U mnie jest na odwrót ją częściej chceci na seks nie mam.Slawek od rana,4rano mnie "gwałcił" że kochać mu się chce.A u mnie brak ochoty.Co się odwrocilam plecami to kłucia czulam na posladku jego przynarodzenia.No i uleglam.

IDE zjeść coś znowu.

Gumcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:46

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    pysiaczek jak tam sytuacja w szpitalu?
    Dziękuje ze pytasz :)
    Ogolnie miałam dzisiaj znowu robione usg i sam profesor przy tym był, ogolnie było z 7 lekarzy. I profesor stwierdził, ze to na pewno nie sa wody, bo mam ich naprawdę duzo tzn odpowiednia ilośc jak na ten okres ciazy.
    Niestety przy usg lekarze zauważyli kolejny problem :( na łożysku zrobiło sie cos w rodzaju torbieli. Poprostu ręce opadają, płakać sie chce... Narazie ta torbiel bobasowi nie przeszkadza. Przepływy ok, praca serca tez. No ale ta torbiel tam jest.... :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Dzień dobry;)

Powodzenia na wizytach .

Gumcia gratuluje pitolka :) u Nas na 80%dziewczynka

Ksosia Cieszę się że zajrzalas ;)

Ja od rana jem,jem,jem.Zjem i za 5min glodomorre mam.Ja zamiast jeść mało i często.To jem często tak żeby się na zrec już tak brzydko napisze

Macioszczyczka Ty nie jesteś grubą.Jesteś w stanie Błogosławionym i piękna:*

U mnie jest na odwrót ją częściej chceci na seks nie mam.Slawek od rana,4rano mnie "gwałcił" że kochać mu się chce.A u mnie brak ochoty.Co się odwrocilam plecami to kłucia czulam na posladku jego przynarodzenia.No i uleglam.

IDE zjeść coś znowu.

Mnie to wkurza że mój S najpierw mnie szmera i tarmosi za cycki, a potem jak ja jiż ochotę ledwo trzymam na wodzy to mówi że tak tylko się bawił. Grrrr

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tych boli bo bokach brzucha to mam to samo.Też nie wiedziałam co to ale już wiem ;)
    Ja je mam jak kaszle i kicham

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Zdradzisz jaka wieś? ;P

Gra i śpiewa zespół z Krzewa hahah a Ty gdzie teraz urzędujesz ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:42

dev269pps__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz Śrem - wielkopolska. A tak to w Konarzycach byłam przy zajeździe Ryś na tym nowym osiedlu ;P

Lusia8998 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mama-wie.pl/
    dziewczyny info o spotkaniu wyczytane z gazety właśnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:46

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tym opalaniem w ciazy?
    Czytałam gdzieś kiedyś, ze trzeba sie smarować blokerami, bo przez szalejące hormony istnieje ryzyko nierównomiernego opalenia, poparzeń i innych chujow mojow.
    Coś słyszałyście? Czy kolejny bullshit?

Np. Tu artykuł
    http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/na-plazy-w-ciazy-zasady-bezpiecznego-plazowania-bez-opalania-w-ciazy_36049.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 13:06

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello wybaczcie ,że wam się wcinam ,ale cuda pisze Strazaczka bo ja będąc w drugiej ciąży obecnie w 26tc mój syn ma 1kg ,a twoje dziecię w 14tc takie kg to wow! !!! Proponuję lektora krok po kroku każdy epat ciąży bo z takimi kg dziecka to w 40tc będziesz pisać że dziecko ma 11kg :-?

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zwykle przejęzyczenie. Nie rób afery.
    W 14-15 tygodniu wazy pewnie koło 30-50gramow. Nie dekagramow.

Angela89, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Teraz Śrem - wielkopolska. A tak to w Konarzycach byłam przy zajeździe Ryś na tym nowym osiedlu ;P

A to wiem gdzie to w ogóle z drugiej strony ode mnie :P

Dziewczyny chyba przeceniłam swoje dzisiejsze samopoczucie i energię - zdarłam szczoteczkę do zębów na fugach w łazience i mi siły brak haha w tamtym miesiącu jakoś łatwiej mi to szło niż dzisiaj. Chyba będzie to ostatnie szorowanie do porodu :P

dev269pps__.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Myślicie, że ZUS chodzi na kontrole w weekend?

A dlaczego pytasz? Przecież w ciąży na L4 i tak swobodnie możemy się poruszać ;) ja w ogóle nie mieszkam pod adresem podanym w ZUSie:P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dziękuje ze pytasz :)
    Ogolnie miałam dzisiaj znowu robione usg i sam profesor przy tym był, ogolnie było z 7 lekarzy. I profesor stwierdził, ze to na pewno nie sa wody, bo mam ich naprawdę duzo tzn odpowiednia ilośc jak na ten okres ciazy.
    Niestety przy usg lekarze zauważyli kolejny problem :( na łożysku zrobiło sie cos w rodzaju torbieli. Poprostu ręce opadają, płakać sie chce... Narazie ta torbiel bobasowi nie przeszkadza. Przepływy ok, praca serca tez. No ale ta torbiel tam jest.... :/
    O kurde nie fajnie, mają jakiś plan co z tym torbielem czy tylko obserwacja? Kiedy Cię wypuszcza do domu

‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ