X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    Oooo haha widzisz jak się ładnie złożyło :P ja na wieś wyemigrowałam do swojego R ale w Łomży jestem co 2-3 dni :)

Zdradzisz jaka wieś? ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w chińskim kalendarzu wychodzi chłopak, a będzie dziewczynka :)

okna już umyłam :) dostałam od męża myjke do okien Karchera i jest suuuupeeeeer :)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia ja też liczę na to ze na wizycie na początku kwietnia sie dowiem w końcu co i jak w brzuszku :-) ostatnio mam czas, że strasznie bym chciała wiedzieć ;-)
    Mamuśki u Was też tak dosc nagle wystrzelil brzuch? U mnie kurxze ostatnie dwa dni tak sie zmienił ze jestem w szoku. Normalnie dzisiaj załapałam się na tym że jak siedzę i spojrze w dół to widzę kulkę. Kurcze i jakoś tak sie zdziwiłam i przeżywam teraz ;-) dwa dni temu jeszcze jak wzdęcia duże, a teraz juz ciążowy. Już się przez chwilę zmartwilam ze może coś nie tak, cos z jelitami czy cus...

Behemottka lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie o kalendarzu chińskim jedna dziewczyna wstawiła takie liczydełko co przelicza wg chińskiego kalendarza. I tam się często sprawdza.;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Lusia ja też liczę na to ze na wizycie na początku kwietnia sie dowiem w końcu co i jak w brzuszku :-) ostatnio mam czas, że strasznie bym chciała wiedzieć ;-)
    Mamuśki u Was też tak dosc nagle wystrzelil brzuch? U mnie kurxze ostatnie dwa dni tak sie zmienił ze jestem w szoku. Normalnie dzisiaj załapałam się na tym że jak siedzę i spojrze w dół to widzę kulkę. Kurcze i jakoś tak sie zdziwiłam i przeżywam teraz ;-) dwa dni temu jeszcze jak wzdęcia duże, a teraz juz ciążowy. Już się przez chwilę zmartwilam ze może coś nie tak, cos z jelitami czy cus...

Jak mała leży na tej ścianie brzucha co trzeba to też mam ciążowy ;P

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)

Powodzenia na wizytach .

Gumcia gratuluje pitolka :) u Nas na 80%dziewczynka

Ksosia Cieszę się że zajrzalas ;)

Ja od rana jem,jem,jem.Zjem i za 5min glodomorre mam.Ja zamiast jeść mało i często.To jem często tak żeby się na zrec już tak brzydko napisze

Macioszczyczka Ty nie jesteś grubą.Jesteś w stanie Błogosławionym i piękna:*

U mnie jest na odwrót ją częściej chceci na seks nie mam.Slawek od rana,4rano mnie "gwałcił" że kochać mu się chce.A u mnie brak ochoty.Co się odwrocilam plecami to kłucia czulam na posladku jego przynarodzenia.No i uleglam.

IDE zjeść coś znowu.

Gumcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:46

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    pysiaczek jak tam sytuacja w szpitalu?
    Dziękuje ze pytasz :)
    Ogolnie miałam dzisiaj znowu robione usg i sam profesor przy tym był, ogolnie było z 7 lekarzy. I profesor stwierdził, ze to na pewno nie sa wody, bo mam ich naprawdę duzo tzn odpowiednia ilośc jak na ten okres ciazy.
    Niestety przy usg lekarze zauważyli kolejny problem :( na łożysku zrobiło sie cos w rodzaju torbieli. Poprostu ręce opadają, płakać sie chce... Narazie ta torbiel bobasowi nie przeszkadza. Przepływy ok, praca serca tez. No ale ta torbiel tam jest.... :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Dzień dobry;)

Powodzenia na wizytach .

Gumcia gratuluje pitolka :) u Nas na 80%dziewczynka

Ksosia Cieszę się że zajrzalas ;)

Ja od rana jem,jem,jem.Zjem i za 5min glodomorre mam.Ja zamiast jeść mało i często.To jem często tak żeby się na zrec już tak brzydko napisze

Macioszczyczka Ty nie jesteś grubą.Jesteś w stanie Błogosławionym i piękna:*

U mnie jest na odwrót ją częściej chceci na seks nie mam.Slawek od rana,4rano mnie "gwałcił" że kochać mu się chce.A u mnie brak ochoty.Co się odwrocilam plecami to kłucia czulam na posladku jego przynarodzenia.No i uleglam.

IDE zjeść coś znowu.

Mnie to wkurza że mój S najpierw mnie szmera i tarmosi za cycki, a potem jak ja jiż ochotę ledwo trzymam na wodzy to mówi że tak tylko się bawił. Grrrr

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tych boli bo bokach brzucha to mam to samo.Też nie wiedziałam co to ale już wiem ;)
    Ja je mam jak kaszle i kicham

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Zdradzisz jaka wieś? ;P

Gra i śpiewa zespół z Krzewa hahah a Ty gdzie teraz urzędujesz ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:42

dev269pps__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz Śrem - wielkopolska. A tak to w Konarzycach byłam przy zajeździe Ryś na tym nowym osiedlu ;P

Lusia8998 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mama-wie.pl/
    dziewczyny info o spotkaniu wyczytane z gazety właśnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:46

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tym opalaniem w ciazy?
    Czytałam gdzieś kiedyś, ze trzeba sie smarować blokerami, bo przez szalejące hormony istnieje ryzyko nierównomiernego opalenia, poparzeń i innych chujow mojow.
    Coś słyszałyście? Czy kolejny bullshit?

Np. Tu artykuł
    http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/na-plazy-w-ciazy-zasady-bezpiecznego-plazowania-bez-opalania-w-ciazy_36049.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 13:06

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello wybaczcie ,że wam się wcinam ,ale cuda pisze Strazaczka bo ja będąc w drugiej ciąży obecnie w 26tc mój syn ma 1kg ,a twoje dziecię w 14tc takie kg to wow! !!! Proponuję lektora krok po kroku każdy epat ciąży bo z takimi kg dziecka to w 40tc będziesz pisać że dziecko ma 11kg :-?

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zwykle przejęzyczenie. Nie rób afery.
    W 14-15 tygodniu wazy pewnie koło 30-50gramow. Nie dekagramow.

Angela89, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Teraz Śrem - wielkopolska. A tak to w Konarzycach byłam przy zajeździe Ryś na tym nowym osiedlu ;P

A to wiem gdzie to w ogóle z drugiej strony ode mnie :P

Dziewczyny chyba przeceniłam swoje dzisiejsze samopoczucie i energię - zdarłam szczoteczkę do zębów na fugach w łazience i mi siły brak haha w tamtym miesiącu jakoś łatwiej mi to szło niż dzisiaj. Chyba będzie to ostatnie szorowanie do porodu :P

dev269pps__.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Myślicie, że ZUS chodzi na kontrole w weekend?

A dlaczego pytasz? Przecież w ciąży na L4 i tak swobodnie możemy się poruszać ;) ja w ogóle nie mieszkam pod adresem podanym w ZUSie:P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dziękuje ze pytasz :)
    Ogolnie miałam dzisiaj znowu robione usg i sam profesor przy tym był, ogolnie było z 7 lekarzy. I profesor stwierdził, ze to na pewno nie sa wody, bo mam ich naprawdę duzo tzn odpowiednia ilośc jak na ten okres ciazy.
    Niestety przy usg lekarze zauważyli kolejny problem :( na łożysku zrobiło sie cos w rodzaju torbieli. Poprostu ręce opadają, płakać sie chce... Narazie ta torbiel bobasowi nie przeszkadza. Przepływy ok, praca serca tez. No ale ta torbiel tam jest.... :/
    O kurde nie fajnie, mają jakiś plan co z tym torbielem czy tylko obserwacja? Kiedy Cię wypuszcza do domu

‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ