X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam. Mój mąż oswaja się z wieścią, że będzie miał córkę. Co chwila łapie zawiechę i mówi: "Muszę zmienić mieszkanie na M4"

Strazaczka1990, mysza0406, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Wróciłam. Mój mąż oswaja się z wieścią, że będzie miał córkę. Co chwila łapie zawiechę i mówi: "Muszę zmienić mieszkanie na M4"
    Macioszczyczka powtorze to jeszcze raz ...TY SLICZNOTKO ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 20:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja?? Co Ty mówisz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 20:20

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jabyez zrobiłam ankietę :)

Strazaczka1990, Ania91 lubią tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-) ale się objadłam ... wróciłam po całym dniu maratony w pracy i jadłam wszystko co popadnie :P a na koniec jeszcze mąż sobie chipsy otworzył :D wyszedł na chwilę do kuchni i już nie miał 1/3 paczki i się zdziwił...

A z tym mniej fajnych rzeczy to :/ wczoraj mi się ropa na dziąśle pojawiła... teraz to już doslownie codziennie odwiedzam dentystkę

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ja?? Co Ty mówisz :P
    Tak Ty :)

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Hej ;-) ale się objadłam ... wróciłam po całym dniu maratony w pracy i jadłam wszystko co popadnie :P a na koniec jeszcze mąż sobie chipsy otworzył :D wyszedł na chwilę do kuchni i już nie miał 1/3 paczki i się zdziwił...

A z tym mniej fajnych rzeczy to :/ wczoraj mi się ropa na dziąśle pojawiła... teraz to już doslownie codziennie odwiedzam dentystkę

Ja mam 6 zębolów do zrobienia i nie mam kiedy iść:/ szczerze mówiąc nie śpieszy mi się nawet zbytnio choć wiem, że muszę to ogarnąć a czas mam tylko do końca kwietnia jutro zrobie sobie spis dni kiedy będę mogła iść

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leczcie ząbki, w ciąży też nie za fajnie jak są do zrobienia albo nie są robione.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Ja mam 6 zębolów do zrobienia i nie mam kiedy iść:/ szczerze mówiąc nie śpieszy mi się nawet zbytnio choć wiem, że muszę to ogarnąć a czas mam tylko do końca kwietnia jutro zrobie sobie spis dni kiedy będę mogła iść

Strasznie mi się psują zęby i mam bardzo słabe przyzębie... a przed ciążą było wszystko idealnie, nawet w grudniu byłam na kontroli i powiedziała mi, że po prostu wzorowo wszystko... a od lutego raz w tygodniu albo na dwa tygodnie chodzę

Ania91 lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Leczcie ząbki, w ciąży też nie za fajnie jak są do zrobienia albo nie są robione.

Ja nie lekceważę, dlatego jak się staraliśmy o dzidzi to na kontrole chodziłam, żeby wszystko wyleczyć, dentystka wiedziała doskonale, że o dzidzi się staramy i dlaczego chce bardzo dokładne kontrole... ale jednak w ciąży no wyjątkowo zęby zrobiły się u mnie i nie tylko u mnie z tego co czytam bardzo słabe

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co mam problem z wrażliwymi dziąsłami :/
    wiem, że pytanie już gdzieś padło, ale czy ruchy dziecka można pomylić z pracą jelit? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:11

Ania91, Strazaczka1990, mmargol, _izunia_, YvonnElizabeth, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Ja nie lekceważę, dlatego jak się staraliśmy o dzidzi to na kontrole chodziłam, żeby wszystko wyleczyć, dentystka wiedziała doskonale, że o dzidzi się staramy i dlaczego chce bardzo dokładne kontrole... ale jednak w ciąży no wyjątkowo zęby zrobiły się u mnie i nie tylko u mnie z tego co czytam bardzo słabe
    Wiem że tak bywa, sama chodzę do dentysty. Jeszcze pech chciał że nie mogę dokończyć jednego zęba bo okazało się że w kanale mam złamane narzędzie i muszę iść go dokończyć pod mikroskopem a do tego potrzeba rentgen więc to zamkneliśmy z jakimś lekiem i czekam na czas po ciąży.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    w ogóle tą jedną strone rozumiem bo to te pomiary mam.Każde na (+) ale tej drugiej to nie rozumiem wcale
    BPD
    HC
    AC FL
    Dowiem się wszystkiego jak 30 marca pójde do gina:) Aaaa Mojego Sławka nie chciał lekarz wpuścić do gabinetu..Bo to piętro połączone z położnictwem ;/ i stwierdził że takie maja wymogi i bardzo mu przykro.Najbardziej przykro było Sławkowi ;( Myślałam że jak dam mu tą duża czekolade to zrobi wyjątek a tu dupa

Nie rozumiem, a jak będziesz rodzić to też go nie wpuszczą?

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Strasznie mi się psują zęby i mam bardzo słabe przyzębie... a przed ciążą było wszystko idealnie, nawet w grudniu byłam na kontroli i powiedziała mi, że po prostu wzorowo wszystko... a od lutego raz w tygodniu albo na dwa tygodnie chodzę
    Przepraszam, że tak wprost zapytam, ale niciujesz i płuczesz płynem po każdym myciu? Warto poza tym dodatkowo płukać wodą z solą, jeśli masz problemy z dziąsłami. No i po każdym jedzonku chociaż przepłukać czystą wodą, choć jasne, że lepiej umyć. Ech, te zęby... po co się psują? :D

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja póki co mam problem z wrażliwymi dziąsłami :/
    wiem, że pytanie już gdzieś padło, ale czy ruchy dziecka można pomylić z pracą jelit? :P
    Pewnie ze mozna, szczególnie przy pierwszym. Ja bym powiedziała, ze im bliżej skory brzuszka czujesz te bąble tym bardziej prądopodobne ze to maluch:-)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze niekoniecznie prądopodobne co prawdopodobne;)

m.k.83, mmargol, AniaLewandowska lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Pewnie ze mozna, szczególnie przy pierwszym. Ja bym powiedziała, ze im bliżej skory brzuszka czujesz te bąble tym bardziej prądopodobne ze to maluch:-)
    to ja już nie wiem czy to dziecko czy jelita, ale wcale nie odczuwam tego jako przyjemności, może dlatego że jestem wrażliwa na łaskotki i czuję jakby coś jeździło mi nad spojeniem łonowym samochodzikiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja mam smaka na marakuję, ale nigdzie jej dostać nie mogę :(
    narobiłaś mi smaka i kupiłam w tesco. Zaraz się będę za nią zabierać :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło jejku, ledwo Was nadrobiłam!

Ksosia tak naprawdę, to gdzie jesteś?

Pysiaczku informuj nas na bieżąco, gratuluje chłopaka!

Skali u mnie fanem tenisa jest mąż, ja jestem fanem wszystkiego, w czym Polacy odnoszą sukcesy :)

Strazaczka 8cm i 1 kg? Możliwe to? Ojojoj, taki kluseczek chyba ;)

Nowe koleżanki witam serdecznie :). Fajnie, ze tak od razu jest zdjęcie i tyle przyjaznych rad :)

Uff... A ja dostałam dzisiaj prezent od studentki, biały kocyczek dla niemowlaczka, taki z misia, milutki i mięciutki, miodzio. Tak wiec mam pierwsza rzecz dla Fasolka :)

A my zaraz jedziemy do Indian Wells... Na to wygląda, ze Radwańska bedzie jutro grała dopiero wieczorem, wiec będziemy mieli dzien w spa;). Idę sie pakować... Nie lubię tak nagle, na zaraz - nawet jesli to tylko jeden dzien. Trzymajcie kciuki za polski tenis! Moze ktoś mnie wypatrzy na trybunach? Wiadomo kogo szukać? Ciężarna blondyna, metr osiemdziesiąt, pewnie w granatowym kapeluszu, z purpurowymi wypiekami od upału... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 21:47

m.k.83, Pysiaczek89, Ania91, Strazaczka1990, mmargol, _izunia_, martta, Sabina lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ