WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie to sie nie martwie
    jeszcze
    ale ten zlobek jest dla nas, a wiemy kto sie dostał...
    Piotrek nic z tych rzeczy co napisałas nie zrobi :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to duży Piotruś oj duży :D
    My też dziś szczepienie ale bilensu nie zrobiła na kolejnym szczepieniu jak skończy 2 latka.
    Za tydzień idę z Kosiem.
    Natka ale się uśmiałam z Kosmitka serio :D
    Śmiesznie to musi wyglądać :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryczek wazy juz 6,9 ;) taki przecietniak :D
    Emilka 3.centyl
    Piotrek 90
    a PatryS 50 :D

Natka-matka wariatka :), Dariah lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i u nas to chyba zeby
    pogmerałam paluchami (ku uciesze Piotrusia) i czuje wypłukosci na miejscu piatek
    potoki sliny najlepiej swiadcza ze cos na rzeczy
    ale jeszcze daaaaaleko do zebów

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia u nas też bez mowy ja się tylko boję że nie ruszy wiecie jak to jest jak komuś na czymś zależy

Szymek dziś próbował sam jeść zupę bo coś tam zaczyna

W żłobku nie jadł i zrobił dwie kupy oo em w domu jeszcze jedna ale ogólnie ok chyba za dużo musów mu dałam

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze będziecie prosić aby zamknęli jadaczki czego wam życzę jak najszybciej.
    Ja w piątek spotkałam się z koleżanką ma 5 latka który do 3 roku nie mówił. Chodzili po specjalistach na ćwiczenia kupę kasy wydali a tak naprawdę ruszyło samo jak opuścili.
    Ogólnie to było ich 1 dziecko w późnym wieku i ma fizjoterapia wydali kupę tysi na logopeda neurologopede i jeszcze laryngologa kolejna kasa stałe prywatne wizyty. Dziś się z tego ona sama śmieje bo tak naprawdę dalej ma te same problemy co miał jedyne co mówi że jest świadoma z czego to wynika i jakie problemy ich czekają. No i jeszcze każdy każe ćwiczyć z dzieckiem w domu czyli każdego wieczora ma spędzać prawie godzinne dziennie na ćwiczeniach logopedycznych, ortopedycznych, do tego obiad i wszystko w domu ogarnąć a wraca o 18 do domu. Więc mówi nie dość że wydawała multum kasy to dostawała zalecenia których niemiala kiedy robić. Mówi odpuscila zajęła się jedna sprawa w danym czasie powoli bez przymusu.

Natka-matka wariatka :), żabka04 lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż kiepsko mowil do 7rz więc go do szkoły nie dopuścili

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymonek w żłobku dziś miał zawachanie ale wszedł wręcz wbiegł pewnie znowu nic nie zje

Ja piję kawę i biorę się za robotę

Może w czwartek pójdziemy na bilans dwulatka

Pola chce mnie wykończyć tylko ręce i ręce próbuje siadać z pozycji czworaczej ale umie tylko pupe zarzucić na bok faktycznie dzieci są różne u nas mega

Kamcia brat mojego m zaczął mówić jak miał 5 lat ja czekam na efekty żłobka jeszcze gdzieś w polowie września zaczynamy wwr

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszli spać to mam chwilę Igi został w domu po szczepieniu ma dziś gorączkę i mega opuchnieta nogę.
    Smaruje mu fenistilem ale mówi że boli :/

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soda oczyszczona

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak cicho ?

U nas postęp zjadł drugie danie także nie jest źle ale były ziemniaki i buraki a on je bardzo lubi
    Minus jest takie że pani powiedziała że jest bardzo spokojny i bawi się raczej z boku hmmm czemu w domu nie jest taki spokojny tylko cały czas coś chce ? Ja już od razu się denerwuje że nie jest dzień do dzieci no ale to początki ciągle był sam to może musi się przyzwyczaić

Zabko a jak u was ?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia okladu niestety nie daje sobie zrobić dlatego fenistilem jak tylko dotykam płaczę i mnie odpycha mówiąc idź idź.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie skończyłam z córką lekcje odrabiać.
    Spakowalam ja. Bluzkę na wf jej wtprasowalam a teraz jabłka odbiorę na kompot.

Ja latam od rana.

Robert wczoraj padł o 19:00 wstał o 5:30 ale położył się i usnal po czym obudziłam go o 6:30 zjadł przed wyjściem troszkę kaszki napil sie i poszliśmy z buta (blisko mam) do szkoły wózek zostawiłam w holu i z Robertem na rękach na dół do szatni.
    Wierzę pomagałam się ogarniać z Robertem na rękach za chiny Pana nie stanie na nogach z boku etc potem do góry na koniec szkoły do świetlicy potem po schodach do góry do wózka wyszłam mokra!!!!!
    Potem pod blok do auta.
    Nie mogę jechać pod szkole autem bo nie ma miejsc parkingowych a rano to jest tam szał.
    Pod żłobkiem zobaczył budynek płacz, założyłam buty otworzyłam sale przekazałem Roberta zamknęłam wyszłam.
    Płakał strasznie.
    Potem do szkoły się wróciłam zapłacić za obiady, zakupy do domu.
    Przyszłam zrobiłam spaghetti Robertowi i poszłam na kawę do sąsiadki posiaedzialam godzinę pojechałam po Roberta.
    Zjadł 3 łyżki zupy, herbaty się napil że szklanki ale to było na zasadzie lapczywie lykal.
    Jadę z Robertem plan był że włożeniu do wózka i będzie spał a ja znowu zakupy inne zrobię.
    Wsadził do wózka koleżanka pisze ze szybko teraz natychmiast wyślij cv na firmy stronie specjalnie utworzyli wolny niby wakat żebym ja wysłała cv bo to co ma nie może dać w łapę boooooo Rodo :-(
    Więc do domu biegiem.
    Nakarmilam Roberta spaghetti poleciałam do szkoły po werke Robert mi uznał w szkole przyszła werka i gotowa do płaczu bo ona chce na świetlice wrrrr
    Na dodatek nosi rzeczy plastyczne ciężkie w plecaku kolejny dzień a mówiłam jej inna i żeby wyciagly.
    Więc jutro też maraton będzie szkoła żłobek i szkoła dopiero dom.
    Dziś dostała książki więc ciężki ten plecak serio.
    Poszliśmy na te zakupy po drodze plac zabaw i do domu lekcje.
    Na zakupach fart słuchajcie.
    Kasjer mówi do zapłaty 75zł51gr daje 100zł w między czasie Robertowi soczek daje mówi czy mam 51gr dałam a on mi 75zł wydał hahaha skaplam się pod sklepem :-)
    Kupiłam pizze z pieca więc już mi slinka leci ahhhhh

W piątek mam Roberta zostawić na spanie czyli odebrać popołudniu.
    Później kąpiel i spać.
    Zaraz was nadrobie

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem cały czas, ale nie ma co pisać ;)
    Byłam dziś w poradni psychologiczno-pedagogicznej
    Scenariusz znany był z góry ;)
    Ale to jeden z nielicznych momentów kiedy mówię kim jestem z zawodu-by nie splawili laika ;)
    I trzy razy podkreslilam że powołuje się na lekarke :)
    Na tę chwilę efekt taki że 24 października mamy diagnozę. Tzn wywiad z logopeda, pedagogiem i psychologiem poprzedzone wywiadem ze mną. Jest nadzieja.
    Podeszlam do przedszkola tzn w sprawie klubiku. Szans nie ma. Lista oczekujących długa. Ale jak poradnia p-p cos wystawi to na liście oczekujących może nas przyspieszy...ale najpierw ten pazdziernik
    Ale"fajowa"tam atmosfera ;) stalam i się usmiechalam. Nawet nie umiałam przemilczec. Widać że początki przedszkola(klubik akurat spal) :D jako matka pewnie sama bym płakała
    No i nasze ząbkowanie trwa :) sniadanie nie, drugie sniadanie nie, obiadem plul, kaszka ze sloika po polowie plul, przeszlo-uwaga!!!-brzoskwinie :) nie policze ktora je z kolei. 6?? Na bieżąco mu podaję kęsy. A na drzemkę szedl na apapie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Rzadko pisze, przepraszam :( mam nadzieje, ze u Was ok. Postaram sie cześciej zaglądać, chociaz wieczorami, ale powiem Wam szczerze, ze ja wieczorem biore telefon i przysypiam :/ taka jestem padnięta :/

U nas duzo zmian. Marc zaczął żłobek, ale dzisiaj pojawił sie katar :/ wiec juz sama nie wiem, czy go puszczać jutro :/ a we wtorek chłopcy mieli mieć szczepienia :/

Kamcia
    Marc tez mało mowi, cos tam juz powoli rusza, ostatnim jego hitem jest „nie ma” otwiera szafkę mowi nie ma, skonczy picie mowi nie ma itd.

Mój Mikus zaraz kończy trzy miechy, ależ to zleciało... powiem Wam, ze to jest bardzo grzeczne dzieciątko :) przeciwieństwo Marcelka :P w ogole mam wrazenie, ze sie szybciej rozwija od Marcysia.
    Nie nadrobię Was, co tam u Was? Szymonek Kasi w żłobku, a Kamcia Piotruś nie dostał sie do klubiku? Cos mi sie ubzdurało i myslalam, ze tak :/ zabciu, a Robercik? Chodzi do żłobka? Jak tam?

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa zapomnialam dodać, ze mój Marcyś jutro dwa latka kończy :D kiedy to zleciało????

Natka-matka wariatka :), Skali89, Dariah lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia
    Doczytałam, Robercik tez do żłobka chodzi.
    Marcyś ponoc dzisiaj super w żłobku, pani mowi, zeby go zostawić na trzy godziny, ale ja chyba go jutro juz nie pośle, bo ma ten katar, a w sobotę robimy urodziny i nie chce zeby sie rozłożył :/ chociaz mi szkoda, bo moze sie cofnąć z adaptacja :/ ehh

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brakowało Cię pysiaczku
    Dzieci rosną jak szalone, niestety
    My już drugie urodzinki zaliczyliśmy
    Patryk rośnie
    Nam z klubikiem nie wyszło
    Piotrek nie mówi
    Ale wiele rzeczy nie robi
    Nie chodzi o samą mowę ale o stymulacje społeczna
    Za nim cokolwiek by się działo poradnia musi zdiagnozować całościowo. Słysząc dwulatek chcieli splawic. Stąd powiedziałam że ja z zawodu pedagog ;) wywalczylam chociaż ten wywiad hehe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku ślij katar to pikuś zaufaj mówi Ci to matka z wiecznym katarem u Igusia.
    Jak nie ma temperatury i kaszlu ślij daj Wit C podawaj jakieś wapno coś na wzmocnienie jeśli masz i ślij póki nie ma temperatury.
    Gorzej myślę przerwać teraz jak dobrze u idzie. U nas pomimo że Igi uwielbia żłobek po kilku dniach w domu zawsze ma gorsze wejścia do żłobka.

Żabka to miałaś intensywny dzień o losie ale jak chcą CV to dobre wieści kciuki zaciskamy.

Kamcia to dobrze draz temat to się uda załapać u nas z orzeczeniem dzieci mają pierwszeństwo.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Ajrin
    Emilka miala orzeczenie a na wczesne wsparcie się nie lapala
    Tu chodzi o kilka spotkań z logopeda
    No chyba że ja czegoś nie widzę...
    Zobaczymy
    Ale procedura musi być

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 4245 4246 4247 4248 4249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ