X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Przepraszam za milczenie ale totalny brak czasu.
    Dzis znowu zabiegany dzien tyle ze jade do matki (byl dzien babci i dziadka) a moja mama wyjedza do pracy do niemiec wiec musze dzis .
    Niby powinnam odpoczac ale pewnie bede biegac za robertem.
    Werka dzis ostatni dzien w szkole i zaczyna ferie.
    Robert w pon do zlobka o ile nic sie nie wydarzy.
    Zostal nam jeszcze jeden zab wiec pewnie za jakis czas znowu bedzie to samo goraczka katar etc oczywiscie oby nie:-)
    Wczoraj mielismy ksiedza robert dal czesc, dostal lizaka i go wzial od ksiedza!!!! Popisywal sie autami przed ksiedzem ubaw mialam .
    Werka zadowolona bo dostala pieczatke do ksiazki z religi :-)
    Robert ma apetyt.
    Jedyne co mnie martwi to to ze jadl spagethii i mu jedzenie uroslo w buzi coflo go ale nie zwymiotowal, rano jadl kaszke na wodzie to samo.
    Ani jedzenie nie za duze , ani to geste nie mam do czego sie czepic zeby dalo powod do takiego zachowania.
    Nie wiem co mu.
    Czy waszym dzieciom tez tak sie zdarza?
    Aaaaa i wczoraj robert pil z kubka bez slomki!
    Ja wiem ze wasze dzieci pija z kubka ale moj robert zawsze ze slomki taka mial radosc z picia ze pol kubka wypil na raz.

Ajrin jak tam nocka .
    Ja do tej pory nie umiem sie zebrac zeby roberta dac do drugiego pokoju
    On w nocy wstaje co chwila na picie wiec nie chxe mi sie biegac z piciem bardziej bedzie to meczace dla wszystkich raczej...
    Co do dziecka nie jestes stara tyle ze problem bedzie z powrotem do pracy masz racjw za dlugi okres chyba ze firma poczeka na ciebie :-)
    Co do wydatkow za zlobwk wow oczy zrobilam serio.
    Koszta ogromne:-(
    Ale wy inaczej zarabiacie ..
    A dlaczego panstwowka szkola jest nie halo?

Skali brawo dla szymona .
    Ciesze sie ze jest ok.

Kamcia brawo dla patryczka za zebola!

Natka fajnie ze znalazlas opieke dla Amelki wiesz ale sama bum wiala z domu.
    Trzymam kciuki uda wam sie .
    Bardzo bym chxiala zeby tak bylo. <3

Marta :-)

Wy wiecie ze ja chxe jeszcze Henia :-)
    Moze byc i henio i genio hahahahaha
    Zartuje tzn kiedys bardzo chxialam blizniaki ale czy bym dala rade ?
    Nie wiem w to nie wierze predzej wariatkowo mnie obejmie opieka.
    Nie ukrywam ciezko jest bez pomocy.
    Z drugiej stroby chce isc do pracy znalezc taka co mi odpowiada i robic do emerytury :-) przeraza mnie wizja ze bede stala za lada hahahahah i mieso sprzedawala :-)
    Ale taka prawda kobieta po 40 u nas tylko za lade bo takie sa potrzebne :-(
    A ja mam uraz do miesa lady i za zadne skarby tam nie pojde......
    Ale na 3 dziecko nie mamy warunkow wiec nie mysle o nim.
    Jestem pewna ze gdybym dostala teraz prace to tez odpuszcze Henia ale w glowie gdzies tam bedzie i pozostanie.
    Co bedzie to bedzie ......

Ale zycze kazdej z nas potomstwa jesli tego pragniecie. <3 :-)

Aaaaa i u nas rekrutacja do przedszkoli panstwowych bedzie w marcu .
    Bardzo mnie ciekawi czy robert sie dostanie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabko
    musi sie dostac-zgpdnie z ustawa
    inna sprawa gdzie-ustawa gwaratuje miejsce ale niekoniecznie najblizej domu itd itp

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka a nie urgyzl się albo ząb nowy powoduje cofke u nas tek było przy 4 a przy klach wyszły wszystkie wnet na raz to się mega gryzie do dziś wyszły już prawie całe. Ja tak mam jak szczoteczkę za głęboko wsadze.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    i jak noc?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia tak masz racje tak jest ale u nas jest duzo "samotnych matek" , pierwszenstwo czyt pkt za to ze rodzenstwo jest w przedszkolu juz uczeszcza czy niepelnosprawne dziexko lub rodzic i jeszcze dochodzi "po znajomosci" nasza dyrektorka tak robi
    Dostac sie dostanie gdzies na pewno.
    Tu by na naszym osiedlu gdzie werka chodzila pasowalo.
    Choc powiekszyli nasze przedszkole o dwie sale wiec jakby nie bylo szanse wieksze.

Ajrin no wlasnie tylko jedngo zeba nam brakuje do kompletu.

Zjadl ladnie kaszke na wodzie z 100ml :-)
    Sam pobiegl do kuchni i pokazal mniam mniam :-)
    Tak sie ciesze .......ze je.
    Tfu tfu tfu!!!!!!!
    Spal do 8:30:-)

• Dariah Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej KOchane
    mnie dopadlo - wnocy goraczka i kaszel :/ nafaszerowalam sie i jazda do pracy...zovbaczymy czy wytrwam do 17 :)
    a! i bylam pewna ze mam dzis wizyte u gin a ot w przyslzy piatekk!!!! grrr!!!

Co do dzieci...ja zawsze chciałam mieć 3.
    1, tak po 3 latach drugie, i potem po jakiś 8 latach ostatnie :)
    ale ze spotkalam D ktory jest duzo straszy ode mnie to plany sie zmienily :)
    Wiec poprzestaniemy na2, chyba ze jakis wypadek sie zdarzy lub blizniaki :d hehe
    mi sie marzy Teodor / Tobiasz / Miłosz :) do wyboru lol
    Może być równiez druga dziewczynka :) ale wtdy znow bedzie meeeeeega problem z wyborem imienia :)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przedszkole jest tak jak Kamcia pisze musi się dostać ale może to być 2 koniec miasta 30km.
    Co do szkoły żeby nie było ja jestem za państwowa jak najbardziej ale nasza w rankingach warszawskich szkół jest na trzysta którymś miejscu na samym dole. Ogólnie opinie ma fatalne system też. Jeszcze kilka lat przed nami liczę że się to zmieni ale prywatna mamy tuż pod domem na tej samej ulicy 300 metrów dalej ma duży plac i nowe boisko ogromną posesja i super opinie od pokoleń z tradycjami. No i mają mundurki czego osobiście jestem fanką. Wiem że ciężko się do niej dostać ale jeśli Igi pójdzie tam do przedszkola to raczej i do szkoły się dostanie.
    Co do nocki no średnia z 7 razy się budził a wstał o 5:30.
    Nie mam jak zbytnio karmić w pokoju Igusia muszę krzesło sobie wstawić bo fotela nie mamy a nosić do naszego pokoju mi się nie chce. No nic dziś zobaczymy jak z Igim będzie spał choć ja tego nie widzę Igi biega ponad godzinę nim padnie a Kosiu zasypia koło 20 Igi po 21 nawet 22. Więc chyba damy Kosia do gościnnego pokoju.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mogę
    Wspólna pasja XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 02:14

Dariah, żabka04, Skali89, Natka-matka wariatka :), marta258 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Podziwiam
    U nas narazie na pewno odpada wspolny pokój
    Piotrek za dobrze spi, Patryś różnie
    Szkoda mi Piotrka. E Kołobrzegu nie było źle ale dla mnie za duży stres
    Piotrek się przebudzal i sam zasypial(po 5min, po godzinie), nie marudził nic a nic, ale wyraźnie nie dosypial
    Zwlaszcza że u nas już norma dzien bez drzemki
    Drzemka to święto

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szkola podstawowa jest jakies 800 m od domu przez osiedle :)
    i tam pojdzie
    panstwowa :)
    chyba ze cos sie wydarzy i wygram w lotto
    w przeciwnym razie placic 2 tys za szkole mi sie nie widzi, zwlaszcza ze mam pod nosem panstwowa :)
    a zanim pojdzie do skzoly to opinie i poziom sie 10 razy mieni
    mnie w prywatnych przeraza ten lans i wyscig "szczurów" przejawiajacy sie w wyscigu gadzetow....moze naiwine mysel ze w panstwoej tego nie bedzie ale jak slysze o dzieickach oc na komunie dostaj quady...to ze tak powiem wczorajszy obiad mi sie przypomina :D ze tak powiem obrazowo :D
    ale to moje podejscie :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    suuuuper zdjecie!! Chlopaki beda kucharzami??? master chef!! :d
    hihih

Ajrin
    bo cos ominelam :d czyli etraz chlopcy maja miec razem pokoj tak? i to byla wielka proba?

Skali
    czekamy na wyniki!!! ale jak babeczka juz mowila ze wg niej jest ok - to super wiadomosc!!!

Zabka
    oj wiemy wiemy ze Henio Ci w glowce siedzi :D
    zobacz jak sie sytuacja zpraca rozwinie i kto wier??! moze bedzie Henio :D

Natka
    A ja Ci mowie ze bedzie i Borys i Kosma!!
    A moge zzapytac, pewnie juz mowilas 100 razy, il macie ejszcze mrozaczkow?? :)
    moze i na 3 starczy :D hihih

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy aby chłopaki mieli razem pokój to była próba bo rodzice chcieli mieć wieczór dla siebie z popcornem filmem i przytulaniem na spokojnie a raczej bez potrzeby po ciuchutku. Igi był u dziadków więc Kosiu spał tam sam. Nie wiem dziś może podejmę próbę że będą razem spac ale nie widzę tego na obecną chwilę Igi do 3 razy się budzi Kosiu 7 będą się nawzajem budzić.
    Więc Kosiu pewnie pójdzie do innego pokoju albo wróci do nas do sypialni.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Dariah Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa ok :D
    taka proba generalna heehe
    no tak faktycznie jesli sie maja budzic nawzajem to torche bez sensu....:/

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ciutke sie poprawiło eksmitowanie Patryczka z sypialni, i tak chwilowo pozostanie-że bedzie u siebie w pokoju
    docelowo chcę ich razem, Patryk musi przesypiać noc, lub ewentualnie raz sie budzić, pora pobudek tez musi być dobra ;) bo tu nie halo najbardziej (Patryk dziśs wstał o 7:05, Piotruś 9:10 choć obaj zasneli o 20)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah to szkoła prowadzona przez siostry zakonne i lansu tam nie ma wręcz odwrotnie. Niestety od ponad 20lat tutaj szkoła ma bardzo zła renomę nawet M do niej niechodzil dojeżdżal do szkoły która mieściła się przy ich babci a chrszestna Igusia które też tu się wychowywał chodziła do tej prywatnej i posyła tam swoje dziecko bo bardzo dobrze ja wspomina.
    Dodam że kuzyn Michała ma 11 lat też dojeżdża do szkoły gdzie chodził M ale mama go zawozi i odbiera pracuje na pół etatu.
    Mi się w głowie to nie mieściło u mnie było raptem 5 szkół wszystkie miały podobne oceny nie zrozumiecie tego bo sama nie rozumiała dopiero jak czytam i słucham opowieści to sama tam dziecka jeśli się nie zmieni nie poślę. O dojazdach nie ma mowy u nas chyba że dziadek bądź babcia pójdą na emeryturę i będą wozić do innej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 11:04

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście jeszcze jest dużo czasu przed nami i dużo może się zmienić na chwilę obecną wiemy gdzie do przedszkola.
    Później czy ja zmienię pracę czy M czy dziadkowie na emeryturę czy wybudujemy dom gdzieś indziej czy wygramy w Lotto oj dużo może się zmienić oby na lepsze ;)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• marta258 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rekrutacja do przedszkola państwowego też będzie w marcu i mam wielką nadzieję, że Antoś się dostanie bo jest blisko domu i jeszcze bliżej moich rodziców więc w razie potrzeby miałby kto go zaprowadzić czy odebrać.
    A szkoła podstawowa jest kawałek przed tym przedszkolem więc jeszcze bliżej nas. Mój brat do niej chodził. I przed tą szkołą jest super plac zabaw - statek piracki i tam najczęściej chodzimy z dziećmi, Antek uwielbia tem się bawić.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja nie mam dylematów
    dwa przedszkola, w tym jedno wojskowe-dalej i drugie-w jednym miejscu z klubikiem, podstawówka
    ta druga podstawówka (kiedys gimnazjum) jeszcze bliżej nas
    ale kiepsko widze przedszkole w kwestii pampków ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez sporo szkoł w POznaniu :) ale terz jestemsy poza POznaniem i tyam gdzie meiszkamy tez jest kilka (5 moze?).
    Ale mamy te ejdna koło nas, calkiem nowa, z wielka sala itd...
    a do czasu jak pojdzie do skzoły to zobaczymy :)

Do przedszkole idzie tam gdzie vchodiz do zlonbka - przedskzole lesno-skautowe :) wiec mysel ze ebdzie fajnie :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce Szymka dac do przedszkola integracyjnego bo jest tez najbliżej nas i są tam zajęcia dodatkowe w tym tygodniu wybieram się porozmawiać z Pani dyrektor ewentualnie jeszcze jedno mam na oku już zwykle

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 4382 4383 4384 4385 4386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ