WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzien dobry.
Jak u was nocka?
Ajrin jak chlopaki? Mam nadzieje ze pospalas i bez goraczki bylo?
Natka jak amelka .
Czemu sie nieodzywasz?
Jak ty sie czujesz?
Skali wierze ze nie masz weny czasu i sil ale milo ze wpadasz i dajesz znac!
Ospa mowisz
Marta co u was slychac?
Kamcia jak chlopaki ? Wszystko ok.
Pokazalas piotrusiowi buciki? Jaka reakcja?
Dariah ale macie tam superasnie !!!
To sie nasluchalas wczoraj hihi
Ja wczoraj nic nie dalam robertowi na ta goraczke , odeszla sama.
W nocy co chwila siw sama budzilam i spr ale nie bylo wiec ok.
Nos zapchany gdizes w srodku ale nasivin juz wczoraj dalam wiec dzis tez.
Dzis podam tez nalewke z kitu pszczelego bo odlalam troszke zeby spirytus wywietrzal.
Do sniadania dam.
Do zlobka juz dzwonilam i zglosilam ze nie bedzie.
Maz tez mi sie pochorowal:-(
Wczoraj bylam osobiscie w przedszkolu i pani dyrektor w rece zlozylam wniosek.
Bardzo duzo chetnych bo podejrzalam w komputer sasiadka z innego przedszkola (jest kierownikiem) tez mowila ze duzo jakos ludzi.
Zobaczymy.
Zlozylam tez papiery wczoraj o prace ale nie nastawiam sie .
Co ma byc to bedzie robert choruje wiec jest jak jest.
-
nick nieaktualnySkali wiem o czym mowa.
Nawet wczoraj do kolezanki mowilam bo tez szuka pracy .
Mowie pracodawca chce z doswiadczeniem ale z kad go masz wziasc jak cie nie chca w tej dziedzinie, najlepiej panna bez dzieci ale co z tego jak zaraz zajdzie w ciaze, masz dzieci mowisz ze masz opiekunke to tez nie wazne itd itd.
Placa marnie takze teges.
Nawet moja mama mi wczoraj uswiadomila ze jak pis wyplaci 500+ na pierwsze dziecko i ktos ma drugie jeszcze dziecko to juz wogole sie nie oplaca isc do pracy .
W moim przypadku na nianie (pod warunkiem godz pracy 7-15) musze wydac min 1000-1200zl dostane 1ty i ogarniam chate, maly jak jest chory, czy corkw dopilnuje w szkole.
Taka prawda .
Ja szukam pracy bo szybciej zwariuje na glowe.
Tez mam dolki bo podejscie pracodawcy jest co nie ktorych zalosne.
Chca rzetelnych a sami wybieraja jakis po znajomosci czy takich co maja gadane ?
Wydaje mi sie ze taka np kobieta ktora ma juz dzieci , zapewnia ze ma opieke do tych dzieci i ma doswiadczenie to powinien pravodawca na taka osobe postawic bo jednak mozna by przewidywac ze praca ulozy sie na dlugi dlugi czas (bynajmniej ja tak mysle) ale tez sie nie ma pewnosci bo roznie to bywa.
Jak nie zatrudni to sie nie przekona.
Duzo by gadac.
Skali tez jest teraz martwy sezon.
Najwidoczniej tez jest ci co innego pisane.
Bardzo dobrze cie rozumiem i tule kochana .
Glowa do gory.
-
Skali a mówią że cenią młode mamy na rynku tia figa z makiem. Powodzenia mówi że masz babcie do opieki itp może to ich też zachęci. Powodzenia jeju mnie też powoli praca się śni.
Żabka może Robert się zgrzal dlatego gorączka chwilowa przeszło to dobrze.
U mnie nocka masakra Kosiu darl się do 2 w nocy ale serio się darl aż M go nosił tulil nic darl się na całego jeść nie smoczka nie przeciwbólowe dostał 2 godziny wcześniej żeby posmarowalam mascia i też nic. Nawet butle mm zrobiłam to darl się jeszcze bardziej. O 2 w nocy dostał kolejna dawkę i skakałam z 20 minut tylko to go uspokaja Lo na rękach w pionie zasnął. Dziś obudził się i z gorączka i kaszle krtaniowym z nosa leci na maksa czekam u lekarza tyle że pospalam do 9 M ogarnął Kosia od 6. Teraz śpi w wózku a my czekamy -
U nas noc do tyłka.
Budziła się co chwilę. Do jutra zostaje w domu. W piątek do przedszkola.
Co do tych 500+ na pierwsze dziecko co to niby Pan Prezes obiecuje. Nie dopowiedział jedynie, że będzie próg dochodowy w wysokości 1000zl (bodajże) więc i tak to nie będzie dla każdego dziecka.
Ale, lud uwierzy i pójdzie w temat.
No ale ja nie będę się denerwować i w politykę mieszać.
No.
Prawda jest taka, że ja widzę wokol, że wiele matek zrezygnowało z pracy w ramach 500+ ale nie patrzą jak to będzie jak to wszystko padnie. Ani doświadczenia, ani lat pracy ani nic.
Wkurza mnie, że tak jak w waszym przypadku chcecie ale pracodawca nie chce. To normalnie aż się w człowieku gotuje. -
U nas nicka dziś bardzo kiepska - dokuczał nosek
Sala zabaw ma wykładzinę....alergicy zrozumieją hehe
Wiec dziś najpierw sala zabaw a wieczorem basenoczyści nosek i mam nadzieje ze będzie lepsza noc
Przez skaba noc rano maruda....
D od 11 na lekcji a my na spacerze - Sofcia zasnela 5 mi temu
Ajrin
Tak bardzo się mu podoba
Zostajemy do piątku wiec nie cały tydzień
AJrin lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyNatka ale ja mam takie same zdanie jak ty.
Dlatego w d....e mam ich 500+ dovrze wiemy co ioe kosztuje itd i szukam pracy.
Dadza to wezme nie pogniewam sie bo przeciez moje dzieci niczym die nie roznia od innych gdzie rodzice biora.
Na temat polityki to brakuje mi juz slow.
Powinni bombe postawic i wysadzic wszystkich jak leci.
Co do pracodawcy to jest bardzo frustujace.
Ale rzadko sie spotyka pracodawce z sercem wiec......
Dariah no ladnie
Ale bardzo dobry plan
Robert zjadl spagethii wiec sie zbieramy i idziemy na dwor.
Na drzemke.
Natka zdrowka . -
Ja do polityki też nie chce się mieszać szkoda mi nerwów.
Dariah z zdradz czy kupowałam przez jakąś stronę pobyt bo jak popatrzyłem to kurcze ceny wysokie na na tydzień ale miejsce super za rok z M chcemy pojechać myśleliśmy aby z dziadkami w Grudniu jechać ale to niestety bez sali zabaw i takich atrakcji hotel przy stoku Igi już na nartach w szkole a Kosiu raz mama raz tata czasem dziadek i Babcia jakoś się podzielimy opieka.
Ja byłam na spacerze po zakupy z Igim bo pustki w domu a wieczorem znajomi się zapowiedzieli chyba wręcza zaproszenia na ślub i wesele w czerwcu. Więc coś trzeba na kolacje zrobić.
Wózek 2w1 przydaje się na zakupach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 19:23
-
Ajrin
My rezerowalismy przez Travelist wie na pewno taniej niż od nich
Ja w ten sam dzień napisałam do nich bezpośrednio a potem przez Travelist sprawdziłam i było prawie pół ceny !!
My jak teraz jeździmy to staram się tak szukać żeby buły właśnie atrakcje jak basen, sala zabaw itd
Bo wiem ze jest co robić bez względu na pogodę
Za rok pewnie ez tu wrócimy i wtedy Sofcia będzie się uczyć tutaj09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyAjrin jak rumun hihi obladowana .
Nie gniewaj sie u nas tak sie mowiw zartach oczywiscie.
Ja wlasnie z nerwow zamknelam wszystkie okna w kompie z ofertami noclegu .
Ceny z kosmosu i zadne wow!
Znalazlam jeden w niechorzu? Wszystko piekniw juz gotowa do wykonania telefonu mysle a poczytam opinie i co? Tragedia!!!! Tylko na zdjeciu pieknie.
Wiec zamknelam i mam to gdzies.
Nie wiem gdzie my pojedzieny i bedziemy spac.
Dariah mowisz travelis musze zobaczyc na ta strone ale to jak dzieci pojda spac.AJrin lubi tę wiadomość
-
Ja jak znajdę jakiś hotel to zawsze sprawdzam cenę na traveliscie i cenę u nich bezpośrednio
Ale niestety nie wszystkie hotele są na teavelsicie i np ten nasz ukochany z Mazur nie ma gór am wiec bezpośrednio rezerwujemy.
-
A ja jestem jestem
W sumie cały czas
Ale u nas po staremu i nie ma co pisać
Wiadomo że choroby współczuję
Cudnych wakacji zazdroszczę
My zdrowi(moje niedzielne rozkladanie ma coś na rzeczy bo wyskoczyla mi wielka oprycha), kasy na wyjazd brak, w ogóle brak kasy
Mam mniej kotepetycji więc wiecej korzystamy ze spacerów. Wiosny cd
Jutro mąż ma egzaminzabiję albo opijamy w sobotę hehe
-
nick nieaktualnyKamcia jestes! Nunu
Powiedzialabys beeeee
Zartuje
Oprycha mowisz?! Wspolczuje.
Masz jakis sprob na nia?
Oczywiscie ze opijacie!
Trzymamy kciuki.
Wiesz gdyby tesciowa kasy nie oddala (maz dal na kurs ze swoich ktore ona dala.
Tesciowa chxiala dac na kurs (bo ona powiedziala ze bedzie zawsze mu dawac bo nie wzial pieniedzy od niej na studia i czuje sie zobowiazana) zebysmy mieli na wakacje ale ja nie kazalam dawac bo przeciez dala to mamy.
A ostatnio przyjechala i dala wiec mamy .
Tak to ciezko bylo mi przekonac meza do wyjazdu bo jednak kasa potrzebna.
Wiecie co ?!
Robertowi nic nie jest.
Chyba go zaprowadze do zlobka on w domu sie nudzi wiec szkoda mi zeby sie zamulal.
Nie wiem co to bylo z ta goraczka moze zab sie przebil bo brakuje mu ostatniej piatki? -
nick nieaktualny
-
Kamcia
Tole za buntownika - hehe
U nas tez bi tonwkczka pełna para - ale jakos udaje nam się ja ujarzmić lol
W sensie od kiedy więcej mówi to łatwiej ale nadal ma efekt odcięcia języka jak się denerwuje
Tzn gaduła jest mega i dużo mówi ale jak się denerwuje to jakby kto jej odciął język i tylko krzyk, yyyy, buczenie itd. Zadaje pytanie, co che, co się stało itd - nic tylko krzyk i buczenie..
A jak mnie to wytraca z równowagi!!!!!! Hehhe
Zabka
No potwierdzam ze bardzo często ceny są z kosmosu!!!!
Serio polecam sprawdź na Traveliscie
My dziś przechodziliśmy koło fajnych apartamentów - wiec z ciekawości sprawdziłam cenę i serio z kosmosu!
Plus trzeba zrobić śniadania i obiady i kolacje lib chodzić do restauracji..to wyjdzie na to ze nie jest wiele więcej nic w hotelu z okazji z travelsit.