WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zabka
Na spokojnie. Czytaj, bierz na rozumienie.
Dasz radę.
Dariah
Zazdroszczę wam tego tyg i jednocześnie podziwiam. Nie wiem czy byłabym w stanie nerwowo wytrzymać tydzień bez kosmitki. No ale ja z tych panikar i histeryczek jestem co to teraz śnią o tym by mieć tydz dla siebie a jak przyjdzie co do czego to o nie, w życiu, ryk i w ogóle tęsknota raka jakby mi ją miał ktoś na cake życie zabrać
Kamcia
Nuc, tylko cieszyć się taka ciąża. Byłaś już u gina?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 18:18
-
U swojego gin(na nfz)byłam już dwa razy, następna wizyta 14.maja. po rodzicielskim 😉 ostatnio we wtorek-z wynikami
Sam gin wie jak bardzo jest ograniczony kiepskim usg w gabinecie,ale wygląda wszystko prawidłowo
Prywatnie zaliczalam w miedzyczasie, teraz odpuszczam...tzn mam już zapisane prywatne usg genetyczne, dzień później oddam u nich krew na test sanco...ale w tej kwestii to muszę się zapozyczyc😉
Nikt nic jeszcze nie wie. Powiemy po prenatalnych. -
nick nieaktualnyNatka te dziedzine musialam wyryc .
Bo to bylo kto ma obowiazek , kto dobrowolnie kto nie podlega i musisz wiedziec kto co moze .
Ale tak reszte biore na logike choc zlapalam sie juz na dwoch rzeczach sprzecznych hahahahhaha
I nie wiem o co im chodzi.
Miejmy nadzieje ze beda pytac ogolnie a nie drazyc temat dociekac .
Natko spokojnie maialam tak przy Weronice .
Hahahahhaha to samo.
Przy drugim jest inaczej.
A moze jak podrosnie to zmienic zdanie.
Choc szczerze ja z nimi 24/h to pewnie bym tesknila za dwa dni bym jechala po nich hahahaha
My dzis siedzimy w domu nawet wlosow nie umylam .
Za to jutro z rana pojedzieny w miasto do parku wroclawskiego obejrzymy zwierzatka sztuczne dinusie robert poszaleje obok tesco to pojedziemy kupic prezent dla najmlodszej sasiadki bo w niedziele idziemy na urodziny a w drodze powrtonej moze isc spac akurat pora drzemki.
Od dwoch dni nie spi.
Robert mial incydent pobiegl do lazienki zamknal drzwi maz stal przy drzwiach pytam co robi ? Wchodze a on stoi przy wc i pampers cieply 😞
Kazal sobie majtki zalozyc.
On sie boi wc nie chxe siasc na kibelek.
U was tez tak?
-
U nas dopiero od niedawna Amelka chce siadać na kibelek. Nadal też ma tak, że jeśli jest nocnik i kibelek to wybiera nocnik. Nakładki wogole się boi i jeśli na kibelek to bez nakładki.
Ja dziś zabrałam się za sprzątanie jednego z pokoi na strychu. Matko ile tam było rupieci. Wyszły mi 4 worki (wszystko to wielkie odpadowe) papierieru, 5 worków plastiku i ogromne 6 worków ciuchów jakiś starych przedpotopowych co to w połowie je mole zezarly.
Wszystko znioslam w asyście sąsiada i męża i wystawiam za płot. Czeka na smieciarzy. Masakra.
Ręce mnie bolą, nogi (bo to trzeba było dralowac po kilkanaście razy na górę 4 piętra) i w dół. Ale!! Jestem z siebie zadowolona! Zrobiłam coś bo wiecie, że ja odpoczywać nie potrafię
Amelka dziś już powolutku stawała na tej nodze chociaż skubana niezła aktorka jest. Jak nie patrzę to pomyłka na tej nodze a tak to apa, na ręce, miga mnie boli, nie mogę.
Ciekawa jestem co się na tym zdjęciu okaże. Czuję, że jednak w poniedziałek zostanę w domubo ona chodzić tak cały czas nie chce to jak ja ją oddam do przedszkola?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 19:23
-
Żabka
U nas raz nocnik raz kibelek raz nakładka..
A raz nic !!!
Ja już nawet nie mówię nic o pampersach bo mnie ten temat denerwuje ;( chce pampersy i tyle..
Dasz radę i nic nie pomylisz !!!
Natka
Ah ale ja wiem ze z moimi rodzicami ma wieeeele atrakcji, jest fajnie i dobrze się baw
Ja tez czasami potrzebuje odpoczynku od niejhihi
A z kuzynem się świetnie bawią
Chociaż wiem k czym mówisz, na pewno będę kazać mamie wysyłać 1000 zdjec dziennnie hihi
Chociaż Sofcia będzie zadowolona bo maja w hotelu taki apartament 2 pokojowy i Sofcia będzie spać z dziadzia (ona jest dziadziowa totalnie) a kuzyn z babcia
Wiec będzie super !
Kamcia
A co to jest to Sanco ?
Najważniejsze ze z dzidzia wszystko dobrze - ze lekarz mówi ze wszystko się dobrze dziejeżabka04 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyKamcia a co z nimi bo nie w temacie jestem?
Natka brawo!!!!
Widze ze masz cos ze mnie tu teraz natychmiast robie i jest zrobione czyt wene musisz miec?😉
Co do amelki kurcze nie wiem co ci poradzic .
Zobacz co bedzie w weekend rob wszystko zeby jednak sama smigala udawaj ze nie widzisz?
Naciskam na alcacet bo pomaga.
Ciotka caluje ksiezniczke zbojniczke 😘😘
Dariah taaaaak 1000 zdjec hahahahah
Obiad zrobiony na jutro moge pedalowac z dziecmi mam nadzieje ze was zasypie zdjeciami hihi.
-
Zabko
Nie zrozumiałam pytania😂
Dariah
To jest raczej tak(przez to kiepskie usg)że lekarz nie tyle mówi że jest dobrze co zakłada że nie jest źle i idziemy do grudnia
Ja to nawet nie chcę pisać o życzeniach, przeczuciach, bo raczej w tej ciąży nie byłyby już obiektywne 😂 a może to słabo do mnie dociera jeszcze?jakoś tak bardzo mnie wszystko przeraża że czuje jakby panikę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamcia dobra uderzylam w jedno miejsce 😉 i juz wszystko wiem!!!!
Ty se nie rob jaj.
Luzuj pory i czekamy na ogloszenie nowiny ze to Malgosia!!!!!!💖
Robert zasnal huraaaaaaa
Edit tacie kazal swiatelko zgasic hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 21:10
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Zabko
Nifty/sanco, panorama czy harmony to sa badania wolnego plodowego dna plodu-z badania mojej krwi. Takie badanie prenatalne z dokładnością 99%
Pewnie zaraz pytanie po co i dlaczego wiec w skrócie przypomnę ze w ciazyz Piotrusiem i Patrykiem robiłam test podwojny(usg i pappa)w poradni badań prenatalnych i z Patrykiem tak namieszali że wyszło mi wysokie ryzyko zd . Miałam skierowanie na amniopunkcje ale że bylam po tym krwotoku, po szpitalu z plamieniami balam się ryzykować
Teraz sklaniamy się od razu robić sanco a poradnię badań prenatalnych omijam szerokim łukiem-a w tej ciazy z racji wieku mam prawo do niej jak cholerano właśnie -wiek.statystycznie ryzyko już nie jest niskie i wolę od razu oprzeć się na badaniu a nie statystyce
A że na ciążę nie bylam przygotowana to i na sanco kasy nie mam, gadalam ze szwagierka-pozyczy, choć nie wie na cożabka04 lubi tę wiadomość
-
Właśnie moje dziecko jedyne mi oznajmił, że się wyspalo. Ja prdle.
Ona będzie puzzle układać i chce iść do salonu. No padam po prostu. -
I układamy sobie te puzzle i pijemy sok.
Taaaaaa... Kosmitka, cudak, robocop, highneed czy hajnid jak kto woli w jednym.
I tak patrzę na nią miłością przeogromna i myślę sobie: oby Ci twoje dziecko z nawiązką oddalo
Kurtyna.
Dariah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDopiero usiadlam.
Cioteczki nie zasypie was zdjeciami moje plany ulegly w gruzach
Rano uswiadomily mnie matki z kalsy werki ze ma w poniedzialek dziecko sprawdzian!
Tak sie skupilam swoja nauka ze nie spr edziennika!
Wiec szybkie zakupy plus prezent znowu jak cyganie z tobolami i do domu.
Zrobilam spagethii robertowi ale ma gdzies.
Werka siedzi sie uczy.
Dobrze ze dziecko kumate to nie musimy siedziec i uczyc sie.
Po obiedzie czeka mnie wyprawa w miato poszukiwania kaszki czekoladowej bo robert nic mi nie je.
Wczoraj na kolacje zapchalam go zupa.
Co ja bym dala zeby jadl to co wszyscy.
Nalesniki wczoraj specjalnie zrobilam i nie zjadl dzis jajecznica nie zje ucieka .
-
nick nieaktualnySiedzimy w domu bo pada .
Dziewczyny moze ktoras to miala zauwazyla u swojego dziecka i zna sposob jak sie tego pozbyc.
Zauwazylam u Roberta przed chwila plamy czerwone pod dolna warga bardziej po bokach.
Wyglada jak liszaj zapalenie?
Nie wiem .
On ostatnio warge przygryza bo cos tam nasladuje.
Zmienilam tez chusteczki mokre i mu jakos tak odruchowo wytarlam chusteczka buzie moze to od tego?
Ale jak ten stan zalagodzic ?
Bede wdzieczna za rady -
Zabko
Patryk czesto miewa podraznienia-czego nigdy nie mialam z Piotrusiem
U Patryka ewidentnie slina, jedzenie, tarcie
Przemywam wodą często i osuszam
Mija szybko
Choć czesto wraca jak jakiś atak slinowy
U Roberta pewnie wszystko na raz co napisałaś z naciskiem na przygryzanie
Cos takiego się robi najczęściej nad górną wargą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 22:00