WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak
Będą w jednym budynku, Patryk na parterze, Piotrek wyżej
Starsze przedszkole przenieśli do całkiem nowej części, w tym samym budynku ale na druuuugim koncu
Tu też jest podstwowka...
Wiem że ogólnie unika się adaptacji
I wiem jak wygladaja pierwsze dni 😉 zwlaszcza trzylatki 😂
Na moje szczęście przedszkolanka pełna zapalu(wraca do pracy z maluchami)
Nie znam pań z klubiku
Ja bym na szkolenie nie dojezdzala 😛Natka-matka wariatka :), Dariah lubią tę wiadomość
-
Kamcia
Super chłopaki, świetnie razem się bawią.
A Piotruś da radę w przedszkolu i rzeczywiście lepiej żeby w sierpniu było jeszcze spotkanie dzieci, taka adaptacja na pewno się przyda.
U nas 3 ostatnie dni sierpnia są adaptacyjne a od września już normalnie dzieci będą chodzić. I też zastanawiamy się czy najpierw odbierać Antosia wcześniej czy od razu na cały dzień. W przyszłym tyg idziemy podpisać umowę więc wypytamy jak to wygląda, no i czy będzie jakieś zebranie rodziców i lista rzeczy potrzebnych dziecku.
Natka
Przyjemności trzeba sobie sprawiać, nawet drobne więc korzystaj i się maluj nawet w domu.
Żabka
No szykuje się odpoczynek, super, korzystaj ze szkolenia a domem i dziećmi niech się zajmie mąż, to też jego obowiązki.
Natalce wyszedł wczoraj kolejny ząbek, ma już wszystkie jedynki.
A dzisiaj skończyła 11 miesięcyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 23:28
kamciaelcia, żabka04, Natka-matka wariatka :), Dariah lubią tę wiadomość
-
Marta
Pieknieje Natalka
Ale ten czas zlecial😱
Toż to zaraz roczek
Gratuluję zebola
A co do przedszkola
U nas umowy we wrzesniu. Niby deklarowalam na wniosku godziny dla Piotrusia, ale potwierdza się przy umowie
Z Patrykiem nawet we wniosku godzin nie pisalam
Teraz już wiem że i przedszkole i klubik maja te same godziny maksymalne czyli 6:30-16
No i troche kiepsko...bo gdyby byli np od 6mąż w drodze do pracy moglby zawieźć...a że wraca o 16 to raczej nie odbierze...ale wyjdzie w praniu. Może jakas sąsiadka popilnuje małej -
nick nieaktualnyKamcia nie zamierzam dojeżdżać.
To jeszcze lepiej słuchaj dla Ciebie że w jednym budynku.
Dasz radę zobaczysz . Możesz odbierać ich z mala masz chustę więc to nie problem A nawet jeśli w wózku by spala A Ty byś ich miała odebrać to ktoś wózka popilnuje na dole czybpodjedzies wózkiem i biegiem .
U koleżanki mają domofon więc ewentualnie ktoś by ci sprowadził jeśli jest taka opcja u Ciebie.
Będziesz później myslec
Marta tfu tfu tfu tfu ale ładnie jej w tym niebieskim . Bardzo ładna dziewczynka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 22:15
Dariah lubi tę wiadomość
-
Marta
Ach jaka śliczna ta twoja córeczka. Slodziaczek!!
Natki tak majążartuję o sobie oczywiscie. Teraz serio, twoja Natalka sluczniutka jest.
Kamcia
Ja w zlobku zaczynałam od godziny, potem dwóch itd ale też bez rodziców. Zgody na rodzica nie było i w sumie dla mnie spoko.
Zabka
Nie daj się, odpocznij te 2 dni
A ja mam właśnie randke....
Z książką, a konkretniej z Remigiuszem Mrozem
D zasnal przy usypianiu Meli także tegoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 22:47
-
ja absolutnie nie chce być z małym w klubiku na pierwszych dniach, nie o to chodzi, ale lepsze będzie zebranie z paniami niz takie gdybanie co i jak
a jesli nie zrobia spotkania, to mam przyjsc bezposrednio do nich
wskazówki dyr
natka
mam nadzieje
przyjmuje tylko, że randka udanaDariah lubi tę wiadomość
-
😁
Zamiar napisania o czymś stał się poczuciem że napisałam 😂
Z nowości to jeszcze Piotrek od tygodnia spi na wersalce która stoi w jego pokoju od zawsze
To taki mini wstęp do zmiany łóżka i przeniesienia Patryka do wspolnego pokoju ndo tego wiekszego łóżeczka
Spanie dobrze
Choć nie zmienilo pory wstawania (Piotrek już gotowy na pobudki do przedszkola)
Z Patrykiem się okaże co i kiedy bo nadal często się budzi w nocy, pi zmianie mm nawet częściej je pije(co mnie jednak cieszy bo przekłada się to na jego wagę)
Nie mam wizji na pokój i łóżko (bo nie mam kasy) więc ta wersalka to taki wstep do zmiany
A sukces bo Piotrek NIGDY nie spał poza lozeczkiemNatka-matka wariatka :), Dariah, żabka04 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny
No Natalka jest śliczna, nie ukrywam
Kamcia
Brawo dla Piotrusia. To ładne początki przestawiania go na większe łóżko, jeszcze tylko przeniesienie Patryka.
U nas od maja dzieci już we wspólnym pokoju, plus taki że oboje przesypiają całe noce więc to przyśpieszyło decyzję. A jeżeli w nocy Natalka zapłacze (bo idą zęby) to Antka nie wybudza, on ma twardy sen. I rano też się budzą razem ok 8.
Zastanawiam się tylko jak to będzie od września bo wtedy będziemy musieli budzić Antosia o 7 i może Natalka też będzie się wybudzać, zobaczymy.
-
nick nieaktualnyNatka weź!
Lana Ty nie wymyslaj:-)
Randka mówisz......
Ważne że udana
Kamcia brawo!
Super.
Jestem pewna że coś wymyślisz.
Marta może i dobrze .
Wstaniecie o 7:00 odprowadzicie Antka zrobicie zakupy zaliczycie plac zabaw pojedziecie obiad gotować j pojedziecie po Antka i zaliczycie znowu plac zabaw .
Ja tak robiłam i to najlepszy sposób.
Dasz radę.
A może mąż będzie mógł to zaprowadzić to zostaniesz z Natalka albo na odwrót . -
Hej Kochane
Wróciliśmy z Konina, impreza ok, duzo ludzi (ponad 100) bo robili je w 4 osoby. Sofcia wytrzymała do 23, tanczyla jak szalona eheh
Byla animatorka dla dzieci, banki mydlane, balony itd wiec nie nudziła sie
My tez troche potańczyliśmy - bo jednak trzeba bylo za nia biegać
Kamcia
Brawo dla Piotrusia ! Pierwsze koty za płoty z odpieluchowaniem! U nas poszło nagle po wielu tygodniach próbwiec pewnego dnia po prostu "samo sie zrobi"
POwiem Ci ze chłopaki zaczynają wyglądać jak bliźniaki!! eheh
Super ze przedszkole i klubik w tym samym budynku! to na pewno ułatwi logistycznie
Co do adaptacji, aj jestem przciwna temu zbey rodzice byli na adaptacji z dziecmi w sali.
Co do pierwszych ni: na pewno nie dałabym an clay dzien ani nawset na 3/4
U nas byla najpierw goizne, potem dwie, potem 3, potem do siesty i zaraz po siescie ją odbierałam.
Tak do 16 - cały dzien byla dopieor po miesiacu ?
Czyli chłopcy będą mieć razem pooj tak? a Dziewunia osobno, rozumiem
eheh
Patryk w lozeczku glebokim a Piotrus na wersalce skoro polubil ?
Marta
Jaka piekna Natalka!!!!! cudo!!
jak jej slicznie wtym niebieskim
Caly czs nie moge sie nadziwić jacy oni inni z Antosiem
Fajnie ze tak plynnie przesliscie od wspolnego pokojU! gratulacje!!
A kto bedzie zaprowadzac Antosia do przedszkola?
Zabka
Jedz i baw sie na szkoleniu!
Na opcje dojazdw trzeba bylo wybuchnac mu smiecham - chyba go cos pogrzalo ! slonce przypieklo !
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
na dłuzsza mete wersalka nie wydaje mi sie dobrym łózkiem do spania dla dziecka
ale w pokoju jest, została zaakceptowana, no i dała szande na eksmisje Piotra z łózeczka
w teorii teraz maja mieć wspólny pokój, zamiast wersalki widze łózko dla Piotrusia, a z czasem dla Patryka takie samo?
jakby nie patrzec - juz moga razem mieszkac-jest gdzie spac, nawet miejsce na ubranka
niech tylko Patryś zmieni nocne nawyki
no i co dalej i jak? nie wiem...więcej bym wiedziała, gdyby była kasa
mamy niby 4 pokoje, małe w tym jeden tyci...ale ja doceniam to , ze kazdy ma swój kąt a nie wielki metraz dla ogółu...
na te chwile i mała ma gdzie spac-zwolni sie ten tyci pokoik a w nim juz jest łózeczko i regał, nawet kolorów nie musiałabym zmieniac...
w przyszłosci musze liczyc sie z tym, ze kazde bedzie chciało swój pokóji wtedy starzy wyladują na sofie w salonie
ale gsybym miała kase...duuuuzo kasy...wyburzyłabym sciane miedzy kuchnią a sypialnia i powstałby aneks z pokojem dziennym
w duzym, balkonowym pokoju chlopcy byliby razem, mała w pokoju Piotrusia, my w tym mini...wtedy i łazienke byśmy powiększyli. Ale mowa o duzych pieniadzach, takich ani nie mam ani nie spodziewam sie miec
inna jeszcze opcja, ale tez wymaga nakładu finansowego
chłopcy zostaja w pokoju Piotrusia(w tym stanie lub po remocie), my idziemy do mini pokoju od razu, ale to wiąze się z zakupem zyrandola z wiatrakiemoraz nowego łóżka
ba! za dużo powiedziane łózko! łózko tam nie wejdzie...nasze stare, żużywa się, prędzej czy później bedzie wymagało wymiany
w grę wchodzi taki materac na nogach(koszt około 1500zł), wentylator i szafka nocna, nic więcej już sie nie zmiescii w tej opcji od razu urządzamy pokój Małgosi/Ani/Asi/Elizie w naszej sy[ialni(tam był pokój Emilki) i wtedy ta wersalka zmiesci sie tam
miejsca dla gości nie stracimy hihi mebla nie wyrzucimy...ale małej nowe meble by sie przydały bo nasze juz tez swoje przeszły
-
Dariah
To się wybawiliscie na imprezę. Bardzo fajnie. Mam nadzieję, że Zosia była w dobrym humorku.
Zabko
Dogadalas się z mężem? Zaakceptował fakt, że dzięki tobie ma niepowtarzalna okazję zaciesniac więzi z dziećmi bez towarzystwa nudnej i marudzacej matki?
Kamcia
Wiesz, co do remontów itd zawsze warto marzyć a może marzenia się spełnią i pewnego pięknego dnia wygracie w Lottotego wam życzę
sobie również jeśli mam być szczera
kamciaelcia, Dariah lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka nawet nie zaczynam gadki.
Z resztą chyba pms mi się odzywa bo właśnie odbyła gadke z córką na temat obowiązków kobiety, mojego czasu wolnego że nic nie mogę bo wszystko sama j tatuś się odezwał więc mu się oberwalo.
Wyszłam do łazienki się kąpać bo awantura by była na całego.
Nie przetlumaczysz mi do tej głowy albo ja po chińsku gadam.
Nie ważne.
Na wyjeżdżam j tam nocuje i mnie to *** obchodzi co on myśli, co chce etc .
Mam nadzieję że z koleżanka pójdziemy do baru
W końcu pierwszy mój wypad od uuuuuuuu -
nick nieaktualny
-
Dziś też się pomalowalam. Nawet rzęsy przykleilam. Wychodzę z łazienki a D :
-ale ładnie się wymalowalas. Ty się gdzieś wybierasz? Nic mi nie mówiłaś. Z kim idziesz?
-nigdzie nie ide
-jak to nigdzie jak widzę, że idziesz
-nie ide
-nie obrażaj się, ja nie mówiłem, że nie możesz. Idź.
-nigdzie nie idę. Nie idę. Dla siebie się pomalowalam. Albo dla ciebie. Wybieraj.
-nie lubię za bardzo zoltego.
Malo nie padlam że śmiechu
PS tam nie było praktycznie w ogóle żółtego, bo dziś poszłam w pomarańcz, czerwień, brąz i złotoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 23:00
-
Dariah
Super, że impreza udana i się tak wybawiliście.
Żabka
A pewnie że jedź, chłopem się nie przejmuj, niech chociaż raz zostanie sam z dziećmi i zobaczy jak to jest kiedy wszystko na jego głowie.
Ńatka
I bardzo dobrze, dla siebie też trzeba się umalować, przynajmniej lepiej się poczułaś i o to chodzi.
Kamcia
No spory remont Was czeka, nawet ten mniejszy to też jednak przemeblowanie i coś nowego by się przydało.
4 pokoje to jednak wygoda i każdy może mieć miejsce dla siebie.
My trochę żałujemy, że nie kupiliśmy mieszkania z 4 pokojami bo wtedy dzieci miałyby osobno, my sypialnię i duży pokój. A tak to mamy 3, więc dzieci razem, my sypialnia i największy salon. Kiedyś na pewno dzieci będą chciały osobne pokoje więc będziemy musieli się przenieść do salonu, mam nadzieję że nie nastąpi to szybko.
A do przedszkola będziemy chyba zaprowadzać na zmianę tzn jak mąż będzie chodził na popołudnia albo będzie miał wolne. A jak od rana to będę prosiła mamę, żeby albo została z Natalką albo zaprowadziła Antka. Moi rodzice mieszkają 2 bloki od nas a do przedszkola mamy piechotą max 5 min przez osiedle więc bliziutko.
-
Kamcia
Oba pomysły bardzo dobre
Niestety na wszystko potrzeba kasa
Mój brat tez ma sypialnie mega mini - zrobili w garderobie z oknem hehe
A dziecko temu maja dwa pokoje dziecięce - jeden od początku dzieciecy a drugi teraz robią w kuchni a kuchnia będzie przeniesiona dl salonu jako anekstak wiec tez replika - niskim kosztem z 2 pokojowego mieszkania z garderoba zrobiło się 3 pokoje plus salon heheh
Marta
Ah bo gdyby to człowiek był kiedyś tak mądry jak teraz...
a wcześniej tez inne finanse się miało czasami na ten kolejny pokój nie ma kasy.
Ale i gak fajnie ze macie dwa pokoje dla dzieci w razie gdyby chciały mieć osobne pokoje09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️