WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka
Ślicznie !!
Bardzo mi się podobaja białe kuchnie z czarnym lub drewnianym blatem ! Uwielbiam !
Chociaż D się śmieje ze jak kiedyś zrobimy biała kuchnie to ja świnka mała będę mieć menu z całego tyg widoczne na szafkach ehhehe
Siper robota !!Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
my dziś mamy odwołanego logopede, za tydzień my odwołujemy-mamy neurologa
dzieci w przedszkolu
małe zmiany u Piotrusia-zaczynaja remont więc i charakter drzemek się zmienia-bedą spac w salce, bez przebierania w pizamki i w sumie bez pościeli (została tylko poduszka, doniosłam kocyk), zobaczymy
niech szybko robia remont bo dzieci z gr Piotrusia odzyskaja przestrzen
no i własnie mąż podpisał kontrakt w pracy-na kolejne 4 lata
a to oznacza nie tylko prace od stycznia ale gwarantowaną emeryture po przepracowaniu 15.lat ...musi wytrwac jakies dwa -
Żabka
Kurujcie się !
Zimne powietrze pomaga na krtań
Nam lekarz mówił ze Przy ataku kaszlu krtaniowej (taki szczekający) to nawet otworzyć zima okno (oczywiście wcześniej ubraccieplo dzieciaka) i fo wystawić do zimnego lub otworzyć zamrażalnik - jakkolwiek to głupio brzmi
Ale zimne powietrze powoduje ze krtań staje się mniej napuchnięta - wiec łatwiej sie oddycha / mniej kaszle
Buziaki dla Juniorkażabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamcia gratki dla męża:-)
Zleci zobaczysz
Dzięki dziewczyny.
Dzwoniłam do pracy mam się nie przejmować tylko dziecko kurowac .
A tam w doopie przynajmniej posprzątam w domu zrobię zakupy coś tam zrobię na święta.
Dałam antybiotyk ale do picia do soku .
Nie da rady zrazi się dlawi się cofa to.
Dość mam tych atrakcji z jego kaszlem gdzie oczy wywala.
Dzwoniłam też do przedszkola kazałam Roberta wpisać na listę 23, 24 i 27.12
Pani zdziwiona że w wigilię dziecko przyprowadze że przedszkole może zamknięte być bo mało osób 🤣🤣🤣🤣🤣 nagadala się A ja mówię nie mam dziecka z kim zostawić, teraz jest chory dlatego dzwonię bo dowiedziałam się o listach no no .
Specjalnie tak gadają żeby dzieci nie przeprowadzić.
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Kamcia
Ne widziałam Twojego posta !
Gratulacje dla męża !! Super ! Dwa lata spokojnie wytrzyma
Super !!!
U nas ani w starym żłobku ani w tym ani w przedszkolu bien przebierano w piżamki
Żabka
Pewnie !wykorzytaj czas z Robertem, porobisz coś w domu a Robert się wykuruje
U nas 24 i 27 i 31 zamknięte przedszkole
Listy są na 30
Ale masz racje ze go dajesz - jelsi robicie Wigilie w domu czyli Ty przygotowujesz to nie wie jak miałabyś to zrobić z dzieciakiem hehe
-
pizamki ma Piotruś i Patryk
ale teraz-kiedy maja remont-lezaki zniesli na dół (nie sa zatem poscielone "na stałe")i nie mają nawet gdzie przechowywac poscieli i pizam(przepisy sanepidu) stad dzieci odpoczywają na lezakach z poduszkami i kocykiem -
nick nieaktualnyJa idę do pracy 23 pracuje do 12, 24 pracuje do 12 i 27 do 16
Mąż nie dostał urlopu pomimoninterwencji dyrektora więc nie mam co z dziećmi zrobić.
Teściowa nie zaproponowała że przyjedzie do dzieci ja się prosić nie będę po to żeby później słuchać jakie dzieci Mam nie dorozwiniete.
Poradzę sobie jakoś.
Werka będzie siedzieć pierwszy raz sama w domu.
-
u nas przedszkole czynne w te dni-ale własnie na zapisy
nie musze-nie zapisuje, bo Piotrek niekoniecznie sie odnajdzie ze starszakami w innym miejscu z innymi paniami, a Patryk-taki malusi z pieciolatkami???tez słabo widze
u nas tez dużo mówią ale mąz osobiscie widział listy i brak zapisów w gr Piotrusia, bo na słowo bym moze nie uwoerzyła że NIKT NIE ZAPISAŁ
ale to samo mówią w klubiku tam listy nie widziałam hihi
damy rade
armagedon bedzie pewnie po
mielismy iść spacerkiem po chłopaków, zaczął akurat lać deszcz -
Kamcia
Gratulacje dla męża.
Zabka
Kurujcie się.
Dariah
Ty już na zwolnieniu?
U nas od 1,5mies wisi kartka, że 24.12 i 31.12 jest nieczynne i tak było co roku. Ogólnie to nawet zdarzyło się laskom, że dogadywaly się między sobą (te zaprzyjaźnione mamy z grup), że jedna drugiej dziecka przypilnuhe jeśli nie ma z kim zostawić.
Ja akurat problemu z tym nie mam, bo mam wolne albo teściowa czy mama, czy nawet Darka siostra by ją przypilnowala od biedy akurat w tym roku, choć nie powiedziane, że taki problem kiedyś się pojawi. W resztę dni w przedszkolu jest dyżur i grupa łączona i trzeba wpisać dzuecko na listę. Nawet jeśli nie przyjdzie a zostało na listę wpisane (i mimo powiadomienia w tym samym dniu przed 8:00) to i tak się za dziecko płaci co jest dla mnie fair. Bo po to te listy są, po to się organizuje ludzi i posiłki. Niektóre mamy się burzyly ake nie widzę powodu.
U mnie w pracy szalony tydzień. Mało wyjazdów za granicę, klienci są jebnieci i na ostatnią chwilę chcą sobie sprzedaż jeszcze w tym roku wyrobić i MUSI wysłać bo cis tam 🤦♀️ także szopke już mam w pracy. Nie potrzebna mi ta pod choinka 🤣kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo powiem wam że zazdraszczam pozytywnie że macie z kim dziecko zostawić.
Ja nawet do niani naszej pisalam licząc na cud ale wyglupilam się przecież ona pracuje .....
No trudno;-(
Zrobiliśmy dwie inhalacje i jest faktycznie mniej tego kaszlu.
Na razie odkąd zasnął nie kaszlnal.
Antybiotyk ahhh walczyłam z nim dzielnie ale się nie dało więc wlałam do kubka skubany wyczuł i niewypał.
A że widziałam efekt po inhalacji to wylalam i nie dałam.
Jutro jedziemy po zlomka=auto to co ogladalismy gość papiery już ma.
Cześć prezentów dziś zamówiłam dla dzieci, werka jeszcze chce coś tam w pepco sobie kupić.
Jak się uda to z mężem sobie zafundujemy pod choinkę odkurzacz poioracy karchera.
Tak się przymierzamy tyle czasu wiecznie szkoda kasy nam więc mówię do męża kupować sobie byle co to kupmy sobie odkurzacz choć chciał zegarek sportowy oczywiście moja wybrałam kilkanaście siedziałam wieki nad tym żeby miał to co chciał A on że nie nie chce 😤😤😤😤😤😤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 20:46
-
O 23:00 wstałam by nasadzic Amelke. Buchnelo ciepło spod jej kolderki. Dotykam czoła, trzęsie się. Sprawdzam i 39,8st.
Cały dzień był ok. Popołudnie ok. Wieczór 100% ok.
Teraz walczymy z temperatura.
A Mela jeszcze płaczę, że ona musi być zdrowa, bo jest Aniolkiem w przedstawieniu 😥 w środę. Nie ma szans.
Matulu, jak mi jej żal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 23:35
-
nick nieaktualnyNatka o matko!
Was też dopadło:-(
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla Amelki.
Ciotka całuje 💗
Ps co za pogoda paskudna wirusy krążą 😤
Ja właśnie wzięłam prysznic jem śniadanko i pije kawkę.
Córkę sprzedałam sąsiadce o 6:10 bo był płacz że ona nie chce chodzić na 8 tylko do świetlicy na rano wrrrrr dobrze że się zgodziła wykorzystać
Noc z dwoma kaszlnieciami więc jest Ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 06:51
-
Hej KOchane
U nas wczoraj w biegu - na 17 mielsimy Wigilie firmowa wiec moi rodzice przyjechali kolo 15 aby odebrac Zosienke i z nia zostac
o 20 bylisy w domu i rodzicie pojechali do siebie
dzis na 17:30 mamy usg 3 trym! Boze kiedy to zlecialo!!??
licze na jakies fotki Teosia!!! uparte to jak osioł! Sofcia duzo bardziej sie pokazywala do zdjec...
Natka
tak ja na L4 od pt 13.12
bycze sie hehe
kurcze ciekawe co Amelce jest bidulka ;(
mam nadzieje ze nic powaznego i bedzie mogla byc Aniolkiem
Zabka
fajny pomysl ten Karcher!
na pewno sie przyda, a ja jestem zwolenniczka takich praktycznych prezntow
Wlasnei wczoraj na Wigilii w pracy rozmaialismy o Swietach / preznetach itd
ze jak czlowiek dorosly to juz nie ma tej magii (przynajmnije u wiekoszsci - tak wyszlo z rozmowy), bo kazdy wie co dostanie od kogo, bo najczesciej sa to "umawiane" preznety
troche w tym prawdy, u nas w rodzinie tez kazdy kazdego pyta : co chcesz pod choinke.?
i takim sposobem kazdy wie co dostanie...
no ale coz...fajnie ze sa dzieciaki w rodzinie bo dla nich chociaz jest to caly czas frajda09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Znów temp naszla ale już nie tak wysoka. Teraz jest 39,0st.
Nos czysty. Kaszel mokry sporadyczny.
Twierdzi, że nic ja nie boli.
Na 11:00 mamy lekarza.
I cały czas płacz o to czy ona idzie jutro do przedszkola, bo jest Aniolkiem i wierszyk umie i piosenkę też.