WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia
ooo czyli 3 lata temu..no ladnie!
a dziciaki wiedza w ogole o jej istnieniu ?
znany jest powód jej zaszczytnej wizyty!?
hmmm zeby nie bylo, nie jestem anty szczepionkowcem, jedynie bardzo sceptycznie do nich podchodze, bo czytam sklady, czytam info na ich temat itd...
moze ot to ?
najgorsze ze nawet jesli to to, to jest szansa ze nie zauwazylas bo przeciez przez pierwszy rok gdy tych szczpeionek jest najwiecej nie mowi dzieciak, wiec ciezko zauwazyc ze przestal mowic...
ale oczywscie moze byc tez cos innego powodem
a to ze jest specyficzny, jak mowisz
to dlaczego go diagnozuja tylko na mowe? jelsi mwoisz ze jest specyficzny ?
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Piotrus ma zaburzenia integracji sensorycznej
Ale też szukaja powodu opóźnienia rozwoju mowy
I pewne zachowania moga od tego zależeć
Ale np neurolog nigdy nie widział uszkodzenia mózgu
Piotruś jako niemowlę dużo nawijal
Jak np teraz Małgosia
Nigdy to się nie cofnelo na bank
Ale też nie poszło do przodu w słowa
Mowil o ewentualnych mikrouszkodzeniach ktore rezonans mógłby wykazac ale dla niego Piotr istotnych ewentualnych uszkodzeń nie wykazuje
No i historia męża może mieć największe tu znaczenie -
Zabko
Wszystkiego najlepszego dla Roberta! Uśmiechu na codzien, góry miłości! Całusy i uściski dla ciocia Natka i Amelka 😘żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękujemy ciociom za pamięć.
My dopiero weszliśmy do domu .
Byliśmy w Czechach na wycieczce, na ścieżce w koronacji drzew.
Bardzo ładne Czechy muszę wam powiedzieć czysto, drogi proste czyt bez dziur, nie ma tłumów ludzi!!!! Szok.
Śmiałam się do męża że zmienimy chyba miejsce wycieczek na Czechy. Bo nasza szklarska czy Karpacz to tragediaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 20:18
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Żabka
Zgodzę się z tobą w całej rozciągłości. Czechy to bardzo fajne państwo na krótkie wypady.... A Pragę.. baaardzo 😉 lubię.
Szkoda tylko, że nikt za bardzo nie chce Meli przejąć na weekend (wszyscy z rodzinie wiedzą, se jest dość...hmmm..wymagajaca, szczególnie nocą) bo chętnie byśmy tam z D wyskoczyli. -
Ja Czechy znam głównie z zimowych wyjazdów z tata
Wiec znam stoki i stoki i stoki hehe a nawet w Pradze nie byłam
Natka
Oj a co nie tak z Amelki snem ?
Jako malutka to pamietam Żr słabo spala, a teraz ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah
U nas problem z zasypianiem. Trzeba siedzieć przy niej, glaskac. Czasem trwa to 20min a czasem 1,5h.
Dodatkowo nadal budzi się w nocy. Głównie na siku (mimo nocnika obok gluptasek siada na łóżku i wyje) albo tylko po to by się przytulić. I znów od nowa polska ludowa, bo trzeba usiąść obok lub położyć się na podłodze (mimo miejsca w łóżku nie pozwala by ktoś się położył) i trzymać za rękę aż nie zaśnie. W naszym łóżku spać nie chce bo mimo jego ogromnego rozmiaru twierdzu, że ma za mało miejsca. Bez względu na godzinę położenia wstaje ok 6-7:00.
Wiadomo, że nie jest to co kiedyś, kiedy to więcej nie spala niż spala ale nadal nikt za bardzo nie chce z nią aż tyle zostawać. W sensie noc i dzień, bo w dzień osiąga co najmniej 180% siły kiedy to ty wymiekasz a w nocy cię nie rozpieszcza.
My jesteśmy przyzwyczajeni, mamy swoje dyżury na wstawanie w nocy i rano.
Ale! Żeby nie było tak okropnie to zdarza się kilka razy do roku, że nas zaskoczy i przyjdzie do sypialni ok 8:00, zdarzyło się jej nawet raz spać do 9:00 (przy zaśnięciu ok 21:00) ale to było chyba raz.
Pamiętam, że po sylwestrze kiedy wstała 31 grudnia o 7:00 a poszła spać o 3:00 nad ranem (cały czas biegała, tańczyła itd) i wstała o 10:00 😳 -
Natka
oj to faktycznie nocki nie są łatwe
a probowaliscie moze ją przekonac do zasypiania samej np z jakąs lampką zapaloną?
ZOsia dostala rok temu taka lampke kroliczka co ma 3 poziomy jasnosci i ten najslabszy jest slabutki, ale narazie nie chce i woli z D...z tym ze ona zasypia w 5-10 min max..
wiec D sie z nia kladzie na te 5-10 min i ona zasypia i wychodzi
wiec ta lampka mi przyszla na mysl
-
Zosia w te niedziele miala pierwsza lekcje basenu
balam sie jak zaakcpetuje instruktorke, ale babeczka okazala sie super i Zosi sie podobalo bardzo
uf!
hehe
Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
-
Dariah
Brawo dla Zosi 👏👏🙂
Co do lampki to już przerabialiśmy temat. Nie chce. Lampa się świeci jak siedzimy.jak zasypia to gasimy jedna i zostawiamy jej taka ultra leciutka co by do nocnika trafiła gdyby chciała trafić oczywiście.
Przerabialiśmy wychodzenie na chwilę niby do toalety itd. siedzenie na kanapie z uchylonymi drzwiami co by nas widziała. Nic.
Ona potrzebuje tej bliskości i tak sobie to tłumacze, w końcu z tego wyrośnie a ja jeszcze nie raz wspomnę z łezka w oku jak to było kiedy trzymało się ją za rękę.
Szkoda tylko tego, że nie bardzo jest komu ja na dłużej zostawić. -
Ja dziś też mam w sumie spoko dzień.
Dostałam info od prawnika, se z biurem podróży doszliśmy do porozumienia i dostaniemy zwrot zaliczki (nie całej) ale poszli na rękę i przesla ponad połowę.
I tak dobrze, bo "w teorii powinni" jedynie wprost proporcjonalnie czyli jakieś 100zl z groszami.Dariah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja mam dobre i źle wiadomości.
Zła to taka że 6 dzień boli mnie głowa ciśnienie niskie biorę deski 1/2 leków A i tak nic to nie daje.
Robert bez zmian jak i z jedzeniem tak i w przedszkolu.
Chyba organizm się przyzwyczaił do leków.
Dobra wiadomość p. Dyrektor w szkole przewróciła ang dodatkowy dzieciom więc werka od października uczy się dalej .
Z ocen leci na 6 więc luz......
Natka dobre i to dobrze Kamcia pisze będzie do remontu hihi
Kamcia brawo dla Piotra super chłopak!!!!
Dla Ciebie medal się należy serio.
Dariah brawo dla Zosi będzie tylko lepiej!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 14:49
-
Haha
Dziewczyny, u nas w domu słowo remont póki co jest zakazane 😂 ale fakt, odłożę ta kasę
Teraz mamy na tapecie sprzęgło w aucie. A to dwumas (diesel) więc koszt spory.
Zabko
Super, że udało się z tym językiem ang.
Kurde, martwi mnie to ciśnienie u ciebie? Konsultowałam to może w ostatnich dniach? -
nick nieaktualnyNatka
Wiesz do 6 dni wstecz było wszystkiego. Temp wzrosła ciśnienie też i masz umieram.
Dziwne bo biorę leki i jest moje ciśnienie jest niskie , dziś wzięłam połowę dawek leków i znowu za niskie.
Chyba organizm już się przyzwyczaił do leków.
Lekarz w październiku.
Ale jak przez weekend będę się tak czuła to raczej w pon będę dzwonić do internisty A potem do kardiologa prywatnie.
Zobaczymy jak to wyjdzie