WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ja u siebie znajde kilka zachowan ze spektrum autyzmu
ale cechy Piotra pasuja do mnie
Patryk jest typ tatusiowy
nie pisze juz o charakterze ale o jakichs upodobaniach (nawet smakowych), w mysleniu, reakcjach
ja jeszcze zganiam trudnosci na leworecznosc-jest trudniej z rysowaniem, nozyczkami... -
Kamcia
piekna Małgonia!!!
i jak wcina !! hihi
Zabka
no mysle ze to dobre podjescie, poczekac jeszcze z pol roku i najwyzej wtedy pojsc
a co moiwa przedszkolanki na Roberta? zauwazyly cos "dziwnego" ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyDariah.
W przedszkolu meldowaly że Robert nie je, jak otworzyli przedszkola od mają co chodził to każda mówiła że do Roberta nie można podejść powiedzieć coś dac bo wiedział przy stoliku i płakał albo histeria więc zostawialy to.
Dzieci podchodzily do niego tak samo się zachowywał.
I tyle.
Wcześniej przed zamknięciem przedszkoli było inaczej wiadomo na początku musiał się zaklimatyzowac poznać etc ale uczestniczył w zajęciach sporadycznie(występy nie) a jeśli nie to siedział i obserwował, zaczął jeść bo się przemogl było wiarę ok.
Jedną z nauczycielek powiedziała żeby iść do poradni A druga mówiła żeby to zostawić bo on się zmieni nic mu nie jest.
-
i bedzie czas poobserwowac teraz czy te zeby rzeczywiscie miały wpływ z tym jedzeniem
przykładowo z dziecmi autystycznymi jest tak, ze nie jedza, jedza tyko jedno ulubione, jedza bardzo duzo, albo jedza normalnie
czyli w tej kwestii niekoniecznie to cos znaczy
tak samo bywa z ubieraniem sie
dziecko autystyczne ma cos ulubionego, innych tkanin, wzorów, kolorów nie lubi, nie załży, albo załozy wszystko
tak jest niemal w kazdej kategorii zycia
wiec dalej uwazam ze takie etykietowanie w dzisiejszych czasach bywa czesto na wyrost, z łatwizny, ale równoczesnie dobre jest dla mnie badanie dzieci
na korepetycjach zawsze proponowałam diagnoze w poradni jesli bywały jakies trudnosci-bo chociazby paierek np na dysleksje ułatwia to szkolne zycie (wydłuzony czas na testach chociazby)
jedynie psychiatra mnie tu zdziwil
i dostałam wiadomosc-w czwartek logopeda, czyli wnioskuje ze testowany pracownik jest negatywny -
nick nieaktualnyKamcia hahahahaha negatywny mówisz.
No dobrze korzystajcie póki można:-)
Dokładnie obserwujemy, zobaczymy etc.
Jeśli chodzi o ubiór wydaje mi się że jest jak każde dziecko różnie.
Ja właśnie planuje urlop na przyszły rok bo dostaliśmy info jak pracuje szkoła kiedy wolne itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 11:34
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo więc sprawa z moim sercem jest bardzo poważna i mam sobie na bardzo poważnie wziąść jego rady i zalecenia .
Tłumaczył na ludzki czyt szaraka rozum .
Moje serce jest tak chore jak serce po zawale.
Gdyby nie mój wiek powiedziałby że przeszłam zawał.
Zrobił ekg, ciśnienie zmierzył 140/80, usg, zmienił leki, zaproponował inny lek na stan przedcukrzycowy bo zapytałam czy mogę przy tych lekach wrócić do metforminy mówił że tak ale proponuję inny czytam o nim ale cena powala 180-300zl za opakowanie. Są trzy opcję dlaczego tak moje serce wygląda 1. Genetyka 2. Powikłania po jakiejś chorobie kiedyś ale mówi że to nie grypa 3. Któraś z ciąż to zrobiła.
Mam się wziąść za siebie i schudnąć min 20kg bardzo mi to ułatwi na co dzień w życiu, serce mniej będzie zmuszone do pracy (teraz nawet w nocy pracuje bo wszystko w tkankę tłuszczową się zmienia) mam robić to co lubię codziennie 40min,wody pić do 2l dziennie bo strasznie mi się woda zatrzymuje w organizmie, zaszczepić się na grypę co roku ponieważ nie mogę pozwolić sobie na jakie kolwiek chorowanie dla mnie to bardzo niebezpieczne. Zdiagnozować co dlaczego A jak nie będziemy bo nie widzi potrzeby mam się skupić na zadbaniu siebie i swojej przyszłości dla siebie i rodziny przecież mam dzieci A równie dobrze mogłam już nie żyć. Ta niewydolność serca jest bardzo poważna. Co pół roku u jednego lekarza zrobić badanie serca wraz z frakcja i u kardiologa kontrola. Kardiolog to drugi mój lekarz pierwszego kontaktu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 20:56
-
no nieźle żabko...
mysle że potrzebowłaś to usłyszeć...tak dla jasności umysłu
nie brzmi to super, sle jestes do postawienia na nogi!!
wkurza fakt ze tak łatwo lekarzom mówic-schudnij, nie stresuj sie, sport
mam kolezanke ponad 40 lat, chuda jak patyk, ale u niej własnie podejrzewane stany zawałowe, a moze i były zawały, zdrowo dziewczyna zyje...ale zuje, chce zyc
dasz rade, zabko! -
Zabko
Tak jak pisze Kamcia. Lekarzom łatwo mówić: schudnij 20kg. To nie jest tak, że człowiek przytył wczoraj i schudnie jutro. To cieeeezki temat. To zmiana nawyków na zawsze.
Dobrze, że wiesz na czym stoisz, że możesz działać itd.
Ja już kiedyś pisałam musisz zadbać o siebie i mówię tu o psychice przede wszystkim. Zrobić coś tylko dla siebie, choćby to było tylko 5min dziennie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 22:06
-
nick nieaktualnyNo właśnie nawyki żywieniowe. Mi jest ciężko je zmienić od kad wiem że mam io i że muszę. Nie umiem nie chce tego zmienić to gdzieś w psychice mojej siedzi . Wiem trzeba to zmienić.
Schudnąć ćwiczyć tak kiedy? Jak ja cały dzień jestem z dziećmi. Ktoś powie to z dziećmi ćwicz próbowałam Robert drze się jak opętany kaze mi siedzieć........ale spróbuję znowu
Muszę wydrukować moje diety rozpisane przez dietetyka i ogarnąć to.
Tak potrzebowałam usłyszeć diagnozy bo nie umiem żyć w niepewności bez wiedzy co mi jest .
Pytałam wczoraj mamy na co ja w końcu chorowalam mówi że bardzo często na zapalenie oskrzeli A 2 razy na zapalenie płuc do tego raz na dur mysi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 06:28
-
Żabka
Tak jak piszą dziewczyny - myśle E potrzebowałas tej diagnozy
Ale
Z drugiej strony łatwo powiedzieć - schudnij, nie stresuj się itd
Najważniejsze ze wiesz już co jest ! I ze musisz kontrolować !
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
My dziś byliśmy w Koninie na chrzcinach i roczku mojej bratanicy
D jest chrzestnym
Zosia została w Koninie bo stwierdziła ze chce zostać u babci i dziadka
Jutro babcia musi jechać do pepco coś kupić do ubranka bo ma poza sukienka z dziś 1 bluzke, spódniczkę i sukienkę i rajstopy whhe
Wiec na 1 dzień jej starczy. Alw brak gaci, piżamy, szczoteczki itd
HehheWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 20:18
Natka-matka wariatka :), żabka04 lubią tę wiadomość
-
Kamcia
MAlgonia słodziak ! I widze że jedyna wylalmala się i ma niebieskie oczy ?!
Bo chłopcy maja ciemne nie ?
A właśnie, jak u Piotrka w przedszkolu ? Leżakuja nadal czy juz nie?
I jak Patrys w klubiku ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
U Piotrusia nie ma juz lezakowania, dzieci po obiedzie kilkanascie minut sobie leza
wg pani w przedszkolu OK al ostatnio pokazał nerwy (jakie ja miewam w domu na co dzien, dizi=siejsza akcja o cukierka rozłozyła mnie na łopatki...)
Patryś w klubiku ponoc super
tak super ze az nie do uwierzenia
takie idealne dziecko gdzieś a w domu (już pod domem!) same rogi
dzis nawet drzemki nie zaliczył...drugi raz w jego zyciu
naprzemienne z Piotrem na spacerze było ciekawie
ale jak to w patologii- w rodzinie wielodzietniej
tak
chłopaki brazowookie
Patryk ma ciemne-istny tata
Piotr takie jasne (moj ojciec miał piwne, u męza brazy)
Ale wg okulistyMałgosia ma i bedzie miała niebieskie-po mamuni -
Bo właśnie u nas w zeszłym roku jakos w październiku / listopadzie zaprzestano leżakowania
Jest zaś relaksu, dzieci się kładą na dywanie, kto zaśnie to zaśnie
U nas przez to przez pierwszy 1-2 m była tragedia po przedszkolu...histeria za histeria - zmęczona była na maksa !
Potem koło 18 padała na fotelu jak kamień...j spała z 30-40 m
Wiec jak spała to później szła spać niż jak zwykle o 21...
I takie zamknięte koło..ciężki to był czas ;/
Po 1-2 m, się przestawiła i udawało się żeby nje zasypiała na fotelu i zaczęła chksizx o 20 spać
I tak do dziś
Dlatego pytam jak to u Was ze spaniem
No to siper ze Patrys tak świetnie sobie radzi !!!
Hehe z tego co pamietam on zawsze miał charakterek z różkami
Oo niebieskooka księżniczka
-
Piotrek zrobił dzis meeega akcje i padł
wczoraj było w sumie podobnie-akcja o cukierka-mega histeria i usnął około 17...
czyli na pewno przy intensywnym dniu jest zmeczony a wiec i nabuzowany
jak to zawsze pisałam-Piotrek niewyspany piotrek zły
on jednak nie sypia od pandemii-od marca
nie wiem jak z lezeniem w przedszkolu
odbieram go z haskem ze OKale zawsze jakis skontuzjowany
Patryk jest okropny
potrafi oczkami zamrugac, buziaczki przesłac, a zaraz lezy na chodniku...
Piotr od razu z grubej ruzry
a Patrys ma wizje slodkiego cukiereczka -
No to u nas tez, najpierw histeria o byle co a potem padała na fotelu
Do tego stopnia była zmęczona ze po przedszkolu tylko tv z bajka chciała, nawet nie chciała się bawic ani nic..
No początek bez drzemek był ciężki
Hehhh No to takk słodki diabełek z Patrysia
Zosia tak samo - z grubej rury, a nawet inaczej...ona będzie brynczec / buczeć / piszczeć pod nosem itd...aż nie zrobisz jak ona chce..09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡